Da, sa zadovoljstvom!
Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!
Da, ali samo ako se steknu uslovi!
Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...
Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....
Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!
Želim jer se to očekuje od mene!
Ne razmišljam o tome uopšte!
Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...
Nijedna opcija mi ne odgovara....
Otprilike ovako dok vam hormoni luduju i imate jake nagone budite roditelji...a kad vam se to umiri sve onda citajte forum kako se tesko zivi...i uklapa...
... jedino sramota danas sto je hrana za bebe 20 eura a ona kantica ode....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Meni je u ovoj sredini baš primitivna jedna pojava koja se nameće od sredine ljudima kao kad ćeš/nećeš valjda ostati bez potomaka/ i ostala sranja pritisaka ako momak/cura ne žele ono za sredinu prosta poruka/odjebite.A tek nametanje raznih obrazaca i to,smaračina.Možda neko ko dotakne dno kasnije bude bolji nego neko fini/fina mamina/tatina sin/kćerka svako biće na planeti ima "svoj put/eve".Bitno da je on/ona na mjestu mašinoviđe.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 08-03-25 at 14:13.
7e kantica Bebelac. Za prosječnu bebu treba 6-7 kantica mjesečno. To dođe 45e
11e pelene Pampers. Z prosječnu bebu treba 4 pakovanja. To dođe 45e.
90e za bebu.
Iste su cijene bile i 2013 i 2018 i 2025.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ima "alternativa" majčino mlijeko i pelene od pamuka koje su perive.
I baš je tužno što je zapravo to postala "alternativa".Atak mafije u bolnicama koje promovišu industriju AD-a i atak mafije reklama koje promovišu gelove i plastiku je izgleda slomio zdravu logiku.O ostalim proizvodima jer je bejbi industrija jaka tek tema cijela bi se otvorila.Mrzjelo me realno da se miješam u sve pa ka u fajt klab možda je najveći problem današnjice što kupujemo stvari koje nam ne trebaju a pri tom smo neđe i žrtve takvog sistema jer ako nisi kao drugi prolaziš pakao.
Kravlje ,kozje,ovcje mlijeko razblazeno sa vodom... tako vele bez bebilaka i aptamila
U suštini je to bilo kao razblaženo dvije trećine.Govorim o nečemu drugome što je zastrašujuć podatak (majčino mlijeko je prije svega najsavršenije) da je atak ne samo farmaceutske industrije i industrije AD mlijeka mnogo jak.Šta ima AD industrija od majčinog mlijeka?Majčino mlijeko je za istu gubitak ogroman profita.Zato je vodilo strašnu kampanju protiv istog decenijama.
Ovo je već za neku drugu temu ali daje da se razmisli koliko ta industrija radi na tome.Recimo podatak za Crnu Goru od 13% vodi u razmišljanje da li je sve do nekih medicinskih razloga jer definitivno nije nego tog ataka.Druga stvar dovođenje u vezu ljudskog tijela đe se primarno a to je dojenje bebe pretvara u sexualno,pa silikoni ovo ono i ITD.I ovo je samo jedna od tema gdje je cijela kozmetička i ostala industrija koja ulaže sve u svoje reklamiranje i plasman.
Pa kad ste zborili o različitim vremenima možda je da ovdje najviše zaključim najveći izazov izboriti se sa ovim što nama odista,treba?Nije stvar ni do novca.Da to je veliki izazov.
A nije samo to do farmaceutske mafije. Ne može svaka žena da doji, jbg.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Ne moze da doji ali ima alternative a sad doktoru da kazes za mlijeko i vodu mislim da bi te prijavili policiji...
U pravu je Blue farmaceutska mafija.... bolje vitamin C nego limun
Ps niste primijetili da se vise ne preporucuje caj od bijelog sleza nega samo sirup....
Last edited by NetworkMaster; 08-03-25 at 17:51.
Mi smo prosto uvaljeni u gomile bulšita ne možemo sagledati sliku šire gledajući ostale zemlje.
Kakvi medicinski razlozi đe u neke zemlje se primiče izuzecima (a mi idemo u taj pravac) u "korist" majčinog mlijeka?Kakvi medicinski razlozi kad je recimo Hrvatska daleko ispred nas jer se bore protiv te mafije?I kakvi medicinski razlozi kad je Ruanda na topu u korist majčinog mlijeka jer tamo (kakav paradoks JBT) nema se para za zajebancije.I kakvi medicinski razlozi kad se ne može opstati od agresije što doktora (kad dođeš kod doktora više ima flajera no supermarket) što reklama što društva koje neće sebe u ogledalo da pogleda jer živimo u iskompleksiranom društvu đe se takmiče što od toga kakva auta voze i koja su im kolica za bebe.I đe bitno staviti silikon u sise.A najveći paradox naše zemlje je što je toliko bogato za prirodan način života ali smo 8ebeni komlleksaši koji plaću za trulu Milku.
Last edited by Bluemoon; 08-03-25 at 17:55.
Svašta sam ja primjetila to je mafija bukvalno (izvinjavam se na rječniku ali baš ispizdim kad pomislim na to) 8ebu te u zdrav razum tu promovišu šta stignu a ne krivim ni ljude plaše se za zdravlje sebe i najbližih čovjek je izložen tim šakalima koji koriste svoj autoritet i položaj da guraju neke idiotizme kako da kriviš ljude u cijeloj priči.
Jedno vrijeme kad smo kod ove teme su po difoltu ženama pisale Aptamil.Znači ni AD no baš Aptamil.Jesi ti JBT doktorica ili promoterka nekog proizvođača koji Q.
Ja nešto to ne primjetih, čak suprotno, svi doktori, sestre, a da ne pričam o društvu generalno, insistiraju na majčinom mlijeku, i to ide do krajnosti da se žene koje ne mogu da doje praktično satanizuju (predstavljaju se lošim majkama, a imaju realan problem zbog kog ne mogu da doje).
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
#fakenews
E ne znam što da ti rečem.Ali,udruženje roditelji.me je vodilo strašnu bitku koliko se sjećam sa KBC na tu temu prije cca desetak godina.Može biti da su sad ti KBC geniji dobili neku prijetnju iz EU od tog perioda i ne pratim.
Jer je UNESCO zabilježio jeziv statistički podatak za Crnu Goru.
U otpusne liste su pisali baš Aptamil doduše ove Romkinje njima baš ide a i nisu u mogućnosti za koliko ono eura praška.
Ajde ne zajebavajmo se.
Last edited by Bluemoon; 08-03-25 at 18:44.
Hmmm a da otvorimo pricu o prenatalnim testovima koliko tu se para uzme
... u lova opasna lova.... za ginekologa i ostale farmaceutw...
Ginekolozi i advokati tu su nedje
Ne, ne sprdamo se. Pričam nešto što ZNAM. I ovako je kako je medo napisao
Evo kitovi imaju dadilje, mladunče kad ne može majka da podoji, ide kod dadilje. Interesantno.
Evo trojica imaju iskustva u laktaciji.Plač.
Aj šalu na stranu istorijat razvoja AD mafije krenuo je još od onog trenutka kad su naše majke za razliku od njihovih majki dok doktori/ce mjerili bebe ka paketiće u gram pa rekli drugarice ti nemaš mlijeka evo ti ga drugarice Bebelac.A onda se industrija razvila.Pa preporučuju kako ko ih što forsira.
Samo one u Ruandi nekako to zaobiđe.Nisam ja @Bugi borkinja protiv vjetrenjača no nisam baš sklona da mi se prodaje magla.JBG.
Pogriješiš ili što bi rekli prospeš se i umjesto da spustiš loptu ti pokušavaš da bačiš neku plač foru. Mislim ok je, lagano. Samo razmisli
Da su nam preci razmišljali je li dobro vrijeme za "pravit đecu",ne bi mi sad po forumu baljezgali
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
E lijepo si ovo rekao, nema što!
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks