View Poll Results: Da li želiite da imate djecu?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • Da, sa zadovoljstvom!

80 55.94%
  • Ne, ne želim, moja sloboda nema cijenu!

7 4.90%
  • Da, ali samo ako se steknu uslovi!

25 17.48%
  • Nijesam razmišljao o tome, ali možda jednog dana...

1 0.70%
  • Ne zasad... ali ko zna, možda promijenim mišljenje....

13 9.09%
  • Ne pada mi na pamet, djeca su dosadna!

4 2.80%
  • Želim jer se to očekuje od mene!

1 0.70%
  • Ne razmišljam o tome uopšte!

2 1.40%
  • Bih i želim, ali kako?! Kriza, muka...

5 3.50%
  • Nijedna opcija mi ne odgovara....

14 9.79%
Multiple Choice Poll.
Page 53 of 63 FirstFirst ... 343495051525354555657 ... LastLast
Results 1,301 to 1,325 of 1552

Thread: Roditeljstvo, da ili ne?

Thanks Thanks Given 
    25,910
    Thanks Thanks Received 
    8,333
    Thanked in
    4,091 Posts

O 90tim i da ne pričam. Tad nisu imali goriva do Budve, a kamo li što drugo. Nego svakom svoja vrijeme najbolje pa...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

2. The Following User Says Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,587
    Thanks Thanks Received 
    3,828
    Thanked in
    2,278 Posts

A ma kakvi,ljepshe je ovo sad,izadju chetvoro petoro,dvoje,troje,nebitno ko,svi bulje u ekran ka drogirani,svi u k nekom,a bjezi.
    ...

Thanks Thanks Given 
    25,910
    Thanks Thanks Received 
    8,333
    Thanked in
    4,091 Posts

Ja pričam o mogućnostima za život. To kako ga neki troše je druga priča. Nisu mnogo čisti bili u glavu ni 80tih jer su nam donijeli 90te. A o 90tim ne treba trošiti previše riječi. Bananu mnogi nisu probali do 30te.

Thanks Thanks Given 
    8,587
    Thanks Thanks Received 
    3,828
    Thanked in
    2,278 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Ja pričam o mogućnostima za život. To kako ga neki troše je druga priča. Nisu mnogo čisti bili u glavu ni 80tih jer su nam donijeli 90te. A o 90tim ne treba trošiti previše riječi. Bananu mnogi nisu probali do 30te.

Ja sam lijepo napisao 80-e i samo pochetak 90-ih,da,vecina je zivjela bolje nego shto ce se ikad zivjet
    na ovim prostorima,mogli su da idu i na ljetovanje i zimovanje i putuju gdje god pozele,ni vize trebale nisu,a ono shto si ti nabrojao,ostajem pri tvrdnji da moze samo 10ak % CG danas.

Vrijeme lažnog,zapravo folirantskog života,hvaljenja po mrežama,gluposti...
    ...

Thanks Thanks Given 
    25,910
    Thanks Thanks Received 
    8,333
    Thanked in
    4,091 Posts

Ma samo o putovanjima pričaju ovi stariji. Nema đe nisu bili. Pa kakva su auta vozili, motore. Odmore provodili na more po 30 dana (čuš mene na selo). To se jelo i pilo po restorana, stekovi se bucali. A ne sprdaj se Al životati. Kao da smo pali sa Marsa.
    Možeš da pričaš o nekom zdravijem i laganijem životu i to je to. Nego dosta je. Kako god.

Thanks Thanks Given 
    8,587
    Thanks Thanks Received 
    3,828
    Thanked in
    2,278 Posts

Uzalud troshim vrijeme,da si mladji pa da ti se objashnjavala,no koliko znam prevalio si 40,i da sad treba da ti crtam da je bilo neuporedivo bolje u svakom pogledu?

Ljetovalo se duz Jadranskog mora,Grchka,Turska...

Auta je vozio svako shto je htio,nije se mogao svako niti je svako zelio da se trka sa pokojnim Ratkom Djokicem i mercedesima radjenima po narudzbi...nosila se garderoba makar 10 x kvalitetnija i bolja nego sad,jelo se i pilo bolje no sad...n z shto bih dalje,jer ti si ova nva generacija ochigledno

Milo mi je makar shto si saglasan da je bilo zdravije,i laganije,a to ne da je bitno,nego prebitno!
    ...

8. The Following User Says Thank You to AL no1 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    25,910
    Thanks Thanks Received 
    8,333
    Thanked in
    4,091 Posts

Nisam još prevalio ali sam blizu.
    Kod ovoga auta je vozio ko je što htio ću da stanem. Ne mogu dalje

10. The Following 2 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,587
    Thanks Thanks Received 
    3,828
    Thanked in
    2,278 Posts

Vidish,moja greshka,a mislio sam da si i blizu 45,sad me vec ne chudi shto vjerujesh da je sad sve bolje,a za auta...slobodno stani,vozilo se to shto se tada proizvodilo...za 20.30g ce tebi vjerovatno biti chudno shto svi voze ev,Bugiju nece...
    ...

Thanks Thanks Given 
    3,547
    Thanks Thanks Received 
    4,674
    Thanked in
    2,082 Posts

Aposlutno je bilo bolje. A sto rece AL, jeste da mi u to vrijeme kao mladi nijesmo imali internet i ove dansanje IT pogodnosti, ali sam na primjer, od plate mogao da kupim patike koje ocu, farmerice koje ocu, trenerku koju ocu...da ne razmisljam kako cu do prvoga. I sto rece, i jelo se bolje i pilo duplo vise. Pamte ovi malo stariji kako je nekad bilo u petkom vece, nije bilo kafica dje is moga dalje od vrata, vise se druzilo, vise se znalo, danas si bez telefona ka brav, nista ne znas, bar dobar dio ove omladine. sa 20 i kojom godinom sam zaradio za prvi auto...ajde sad zaradi majcin sine, a da se dobro ne stisnes.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

13. The Following User Says Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,443
    Thanked in
    2,607 Posts

Zavisi za koje auto.
    Za oni od 1500e ćeš zaraditi nikad lakše.

"Problem" je što su nam apetiti porasli.

Poslato sa pisaće mašine S24 x2
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    2,012
    Thanked in
    1,138 Posts

Nisam još prevalio ali sam blizu.
    Kod ovoga auta je vozio ko je što htio ću da stanem. Ne mogu dalje

Pa to ti jes istina ako su svi sceli da voze Yuga

Thanks Thanks Given 
    8,587
    Thanks Thanks Received 
    3,828
    Thanked in
    2,278 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Pa to ti jes istina ako su svi sceli da voze Yuga
    Aha,tek oko 2000-ih su se pojaville sve inostrane marke,do tada nishta,samo yugo...
    ...

Thanks Thanks Given 
    8,587
    Thanks Thanks Received 
    3,828
    Thanked in
    2,278 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Aposlutno je bilo bolje. A sto rece AL, jeste da mi u to vrijeme kao mladi nijesmo imali internet i ove dansanje IT pogodnosti, ali sam na primjer, od plate mogao da kupim patike koje ocu, farmerice koje ocu, trenerku koju ocu...da ne razmisljam kako cu do prvoga. I sto rece, i jelo se bolje i pilo duplo vise. Pamte ovi malo stariji kako je nekad bilo u petkom vece, nije bilo kafica dje is moga dalje od vrata, vise se druzilo, vise se znalo, danas si bez telefona ka brav, nista ne znas, bar dobar dio ove omladine. sa 20 i kojom godinom sam zaradio za prvi auto...ajde sad zaradi majcin sine, a da se dobro ne stisnes.
    Garderoba je tek posebna pricha,volja ti da se snabdijesh tu kod nas,volja ti na feribot Sv.Stefan i za 1,500dm se nakupujesh najkvalitetnije garderobe i miran si neko vrijeme,a sad imash F&F u kojem je minimum 80% artikala falc,ali dobro,dok ima ovaca,bice novaca.

O hrani isto,puno kvalitetnije,zdravije,kako god,bolje.

Muzika takodje,ne moze se uporediti,uostalom i dalje su najveci hitovi iz tog perioda.

Ali eto,bolje se veli živi danas,sjede ljudi,kao fol prichaju,a onaj pricha a ne slusha sagovornika,i tako u krug,mislim prichaju ako se kojim chudom odvoje od svojih extra pametnih telefona,inache prichace kur moj.

Bitno je slikat sve,okachit bilo dje da se vidi nazovi luxuz a ustvari shto bi Blumy rekla bullshit.
    ...

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    2,012
    Thanked in
    1,138 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Aha,tek oko 2000-ih su se pojaville sve inostrane marke,do tada nishta,samo yugo...
    Bas volim da gledam one klipove iz CG iz tog perioda, zanimljivi su bas al to jeste istina, ko je imao auto vozio je najjeftinija koja su se uglavnom proizvodila u Jugoslaviji, nije narod odje mogao ni da osjeti modele auta vanjske proizvodnje a tek 90ih se vide bolja auta kad pocinje rast kriminala.

Thanks Thanks Given 
    8,587
    Thanks Thanks Received 
    3,828
    Thanked in
    2,278 Posts

U pravu s...,samo ne znam poshto si mlad bash znash li dje je tzv. Vrachar i kako su taxisti tada vozili chuveni fiat 132,ovi ostali mercedese,fordove,renoe,opelei,pežoe,td...pricham o 80-im...?

Ili josh bolje,nadam se da su ti roditelji zdravo i dobro pa pitaj njih je li to istina.
    ...

Thanks Thanks Given 
    6,134
    Thanks Thanks Received 
    5,781
    Thanked in
    3,339 Posts

Ako bi gledali po vremenu jel tesko ili nije niko ne bi djecu pravio, svako je vrijeme tesko bilo i ovo danasnje je ko vrijeme maraka...moras da si cigra jer ti je euro.bezvrijedan a selo je mrtvo!
    Star konj u brazdu ne moze i kao kad se ostvaris kao roditelj dobijes male ptice koje te ne pitaju mozes li nego daj mi!
    I tvoje je da stvoris i radis dva posla da imaju.
    Lagodan zivot kao roditelj ne postoji i najveca je sreca da su zivi i zdravi!!! vjerovali ili ne tu ne postoji nista materijalno kao na drugi topic sto ne mogu se ostvariti ispod 4000eura....

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    25,910
    Thanks Thanks Received 
    8,333
    Thanked in
    4,091 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Hoćeš da kažeš da danas momak od minimalne plate ne može kupiti patike i trenerku i ne znam šta. Živio si sam sa 20 ili sa familijom pa nisi brinuo kako ćeš do prvoga?
    Jelo se i pilo duplo više? Pođi do centra Podgorice u bilo koje doba dana pa vidi jel se više pije i jede. Da ne pričamo da je tako u svaki kvart. A o tome koliko je sad lokala đe se izlazi pa ipak ne možeš naći slobodno mjesto, a koliko ih je tada bilo.
    Danas ne mora da uštedi za takav auto, nego može od jedne plate da ga kupi. Takav auto. Pa viđite kakva se sve auta voze kroz Podgoricu. O čemu pričate ljudi.
    Koliko ih jw išlo sa familijama na ljetovanja i zimovanja? Koliko ih je putovalo? Ja razumijem da je vama tada bilo lijepo, i meni se taj period više sviđa nego ova ludnica danas, ali nemojte.

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,623
    Thanked in
    2,374 Posts

Ja sam 91. Mora da su me majka i tata lagali kad su mi pricali da mu je plata bila da namiri mjesec dana mene sa aptamilom i popije dva piva sa kumom kod Jankovica. O kakvim se odje kolima i cudima radi, ne znam.
    A bio je direktor Jugoprometa. Vozaca svog imao. Da nisu ti vasi astronauti bili ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

23. The Following 2 Users Say Thank You to Pasha For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    90
    Thanks Thanks Received 
    788
    Thanked in
    339 Posts

Quote Originally Posted by Pasha View Post
    Da nisu ti vasi astronauti bili ?
    Evo svi su na dvor rasli izgleda. Kakve kuvane glave smije li ovo

Thanks Thanks Given 
    3,547
    Thanks Thanks Received 
    4,674
    Thanked in
    2,082 Posts

Hoćeš da kažeš da danas momak od minimalne plate ne može kupiti patike i trenerku i ne znam šta. Živio si sam sa 20 ili sa familijom pa nisi brinuo kako ćeš do prvoga?
    Jelo se i pilo duplo više? Pođi do centra Podgorice u bilo koje doba dana pa vidi jel se više pije i jede. Da ne pričamo da je tako u svaki kvart. A o tome koliko je sad lokala đe se izlazi pa ipak ne možeš naći slobodno mjesto, a koliko ih je tada bilo.
    Danas ne mora da uštedi za takav auto, nego može od jedne plate da ga kupi. Takav auto. Pa viđite kakva se sve auta voze kroz Podgoricu. O čemu pričate ljudi.
    Koliko ih jw išlo sa familijama na ljetovanja i zimovanja? Koliko ih je putovalo? Ja razumijem da je vama tada bilo lijepo, i meni se taj period više sviđa nego ova ludnica danas, ali nemojte.

Koji auto mozes d akupis za jednu platu? Ne mozes ni bolji trotinet ili malo bolje biciklo da kupis. Vjerovatno mislis da za jednu platu mozes d akupis auto iz '90 ili '91. A devedesetih sam radio po kafanama podgorickim, i znam odlicno sto pricam. Sad je Bokeska vjerovatno puna, na 99% stolova je kafa. Danas ako pazar u prvu mjenu bude 300-400 eura veseli te boze, u ono vrijeme s eto izbijalo na pola smjene. Konobari su u iole dobar lokal imali bar dvije plate preko, od baksisa. A sto se garderobe tice...kupis dobre patike i dobru trenerku..ode pola plate. I tada kao i sad bilo je jeftine robe iz turske, Pazara..ali ako pricamo o brendiranoj robi, mnogo je pristupacnija bila...da ne duzim, mi koji smo prozivjeli ta vremena, mozemo da uporedimo sa ovim, valjda znamo kako nam je bilo. A i stanovi su bili jeftiniji cini mi se , sto je mnogo bitnije od auta. A vidji koliko ti sad treba da kupis stan...
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    9,609
    Thanks Thanks Received 
    5,982
    Thanked in
    2,283 Posts

Neko je tu bajku o autima za jednu platu dokumentovano razbio na forumu. Bugi čini mi se.

#fakenews

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

jedino moguće objašnjenje je da gagarin troluje,a ovi što su se upecali su od tih 7600 koji imaju plate preko dva soma i uopšte ali uopšte nemaju kontakt sa spoljnim svijetom,ni najmanje ih zanima i aktivno izbjegavaju i najmanji kontakt van.

Thanks Thanks Given 
    90
    Thanks Thanks Received 
    788
    Thanked in
    339 Posts

Naravno da troluje, ne može ozbiljan čo'ek ono da izbači. A ovo što se tiče pecanja kako bih volio da sam jedan od tih

Thanks Thanks Given 
    2,232
    Thanks Thanks Received 
    2,966
    Thanked in
    1,243 Posts

Default Roditeljstvo, da ili ne?

Svako vrijeme je grdno na svoj način. Moj stari mi je pricao kakvo je bilo djetinjstvo na Durmitoru posle IIWW. Uslovi u kojima živimo se popravljaju ali vrijednosti ostaju iste. Usaditi ih djeci je jednako teško u svim okolnostima, vremenima, meridijanima… Pod uslovom da se složimo da im išta treba “usadjivati”. Strahovi, želje, nadanja, dualnost… sve je to ostalo isto od kad Eva zaeba stvar odnosno od kada smo se opasuljili. Ovo ostalo je samo celofan i mašnje u raznim bojama i oblicima.

Usaditi djeci mir u srce je cilj i svrha ako već moramo ciljeve postavljati. Al kako ga usaditi kad ga ni roditelji nemaju? I ko ga nadje nema garancije da ce na kamenu sjeme se primiti.

Teška vremena, vaspitanje, vrijednosti… su samo izgovor za kontrolfrikove koji neće djecu da ostave na mir, a ne mogu da se pomire sa strahom od rezultata koji neće biti “idealan”.
    γνῶθι σαὐτόν

30. The Following 3 Users Say Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,081
    Thanks Thanks Received 
    3,196
    Thanked in
    2,427 Posts

Ja nisam kompetentna da pišem na ovu temu, a evo ste se raspisali, pa vam ne treba još podstreka.
    Nikad mi ništa falilo nije. Đed mi je bio funkcioner, tata pomorac, majka u banku...sjećam se da smo vazda dobro živjeli...možda sad gore nego prije, a i sad je sve dobro, Bogu hvala, samo da smo zdravo. Isto tako se sjećam da je tata trčao iz Novaka Miloševa na trg da odma zamijeni dedinu penziju kod onih "devize, devize", jer za nju tada nije mogao kupit' kutiju cigara (a maksimalnu je primao).
    Čovjek što više ima, više troši.
    Mene banka nacionalna ne bi podmirila, a ista sam i sa 5 i sa 5 hiljada.
    Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...

Page 53 of 63 FirstFirst ... 343495051525354555657 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)