Naručio sa amazona nešto 9. Februara, poslali tek 26. Februara. Poslali UPS-om, sitglo nakon cca 7 dana. 6 dana od Amerike do CG i onda do mene za dan - dva (isporučeno špediteru u Podgorici koji je meni isporučio kad je završena papirologija). Dostavili mi paket i rekli to je to, sve plaćeno. Vrijednost pošiljke oko 70€. Oko 50€ su proizvodi i 20€ poštarina. Ima sad masu popusta na amazonu, kao što su razer miševi za 90€ sa poštarinom. Tako da ako neko razmišlja, kupovina preko amazona je poprilično dobro prošla meni 😃
Last edited by CheapHitman; 06-03-25 at 16:31.
Jedino ako si ti angažovao špeditera. Ja čekam paketić iz Poljske koji je 7-og februara stigao u Pg, nikakvih promjena na trackingu osim što je za istu pošiljku stigao novi info da je paketić ponovo pristigao u PG 21-og Feb 🤣🤣🤣
Amazon salje kao DDP. I sve ti obracuna, pa nema potrebe da angazujes speditera. Sve odradi kurirska sluzba
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Sa kog amazona naručujete? .com?
I respect your wrong opinion.
Lukaj
Kojeg oces… al se raspadaju u poslednje vrijeme…
Treba im mjesec sa pošalju …
Cek, jesi siguran da moze s bilo kog u smislu da uvozne takse Amazon preuzima???
Da me ne zakolju ako sa .es porucim, a jedino imam racunicu ako mi odje nista ne uzmu.
I mene isto zanima da li taj DDP podrazumjeva samo PDV ili PDV i carinu? Jer ovo što sam naručio nije prelazilo granicu za plaćanje carine, ali ako se odlučim za nešto što prelazi tu granicu (znači preko 150€), oću li plaćati carinu ili to sve amazon plaća? Jer ako oni plaćaju, Bogami ću dva puta razmisliti prije nego što kupim nešto ovdje hahahaha.
Pokrivaju trošak špeditera i sve sve sve.
Vi nemate 1€ troška.
Nije mi se desavalo da mi posiljka stoji ovoliko u status "prispjela". Od ponedeljka ne mrda, a obicno mi stigne za vikend.
Vjerujem da su u totalnom rasulu.
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
2 bajta…
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
I'm gonna pretend i didn't see that post!
Stevie Wonder
Paket stigao na carinu 26. februara, upravo dostavljen kući, par sati nakon što je stigao u poštu. Tako da, daleko brže u odnosu na prošli mjesec.
Ispisano koliko je PDV, podnošenje na carinski pregled, provizija.
Last edited by [kinetic]; 07-03-25 at 15:51.
I meni danas došao paket.
Krenuo 5. februara iz Švedske preko DHL e-commerce (obična pošta).
Stigao u Crnu Goru 17. februara i evo sve do danas bio u 81003.
Faktura na paketu je bila 120 eura, dostavljač uzeo 25 eura bez ikakvog računa (nisam ja bio doma, tako da vam ne mogu reći je li bio iz Pošte, NTC ili neke treće firme).
![]()
“Prema podacima Uprave carina, građani Crne Gore su tokom januara 2025. godine putem internet platformi izvršili kupovinu i preuzeli oko 65.000 pošiljki. Ukupna vrijednost ovih pošiljki iznosila je približno 2.500.000 eura, dok je po osnovu carinskih dažbina i PDV-a naplaćeno nešto više od 460.000 eura”
\\OFL•GIC
Imace za servis majbaha. Puno malih brojeva… drzava
Od ovih mojih narudžbina po 10-20€ moći će da kupe jedan, možda čak i 2 mirisa za majbaha!
Od mojih nece moc' ni zvaku posto iskljucivo narucujem sa TEMU-a gdje je sve unaprijed placeno i regulisano.
Nema drzavnih haraca koji su, sasvim sam siguran, neustavni i mimo svih mogucih pravila i zdravog razuma, posebno takse za podnosenje na carinski pregled posto to rade zbog sebe a ne zbog nas a pogotovo taksa od 35 centi za samo placanje. To nema ni u Tunguziji.
--------------------------
Do Not Disturb.
Je li ovo od od ove godine normalan status za svaku posiljku da je podnesena na carinski pregled?
Stvar je placena 13€ pa ne znam koja je muka
Last edited by CYBUG; 09-03-25 at 13:21.
Od 1. januara 2025. svaka posiljka ide na carinski pregled. Sad na svaku posiljku do 150 eura placas PDV + dostavu.
Preko 150 eura je isto kao i ranije. U prvom postu ove teme imas detaljno objasnjeno.
Znam sve to, samo me ovaj status interesovao.
Do Not Disturb.
Mislim da nije za sve. CI685356193DE Evo primjera radi ova posiljka. A veci je paket bio u pitanju, patike...
Nebitno, samo da ne moram da ih zovem i objasnjavm se sa njima.
Last edited by CYBUG; 09-03-25 at 17:50.
Meni od 3 Marta ne Mrda...
Mar 03, 2025
PROCESSED AT LOCAL DISTRIBUTION CENTER
11:34 AM CET,
METGDA, ME
cak je nema ni na track trace
Last edited by Micko357; 10-03-25 at 07:15.
Meni je stigla bas gitara od Thomanna, običan DHL.Sa poštarinom je koštala 543€.Na nju sam u pošti prilikom poštarine platio 152.50€. Izgleda da nije 1% carina na muzičke instrumente…
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks