Zar nije sada nelegalna gradnja krivično delo?
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Da li ce nelegalne kuce koje se sad naprave moci da se legalizuju?
Zar nije sada nelegalna gradnja krivično delo?
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
ChatGPT kaže:
To zavisi od budućih zakona i urbanističkih planova. Trenutno, legalizacija objekata u Crnoj Gori zavisi od toga da li su izgrađeni prije donošenja poslednjeg zakona o legalizaciji. Ako se novi objekti sada grade bez dozvole, postoji rizik da neće moći da se legalizuju, već da budu srušeni. Preporučljivo je pratiti zvanične odluke Vlade i lokalnih vlasti.
Iako je novi zakon najavljen, do sada nije objavljeno kada će stupiti na snagu niti koji će biti njegovi konačni uslovi. Stoga, nelegalno izgrađeni objekti nakon stupanja na snagu novog zakona mogu biti suočeni sa ozbiljnim kaznama, uključujući mogućnost rušenja.
Pitam jer znam xy ljudi koji trenutno nelegalno grade u Kokote..
Ja razmisljam nesto da počnem blizu Danilovgrada, ali posto je poljoprivredno zemljiste imam dvije opcije.Da dokupim jos 1200 kvadrata i gradim legalno sto mi je daleko skuplje,jer em moram da kupujem zemlju em moram da idem preko neke firme gradjevinske..
Ovako imam jednu ekipu provjerenu,koja nije nesto skupa,a ako ce biti legalizacije u buducnosti mozda bi bilo vrijedno rizika.
Ako ide legalno, nakon dobijene gradjevinske dozvole za prijavu gradjenja mu uz ostala dokumeta treba i potpisan ugovor sa izvodjacem radova.
Moze i neki fiktivni ugovor napraviti sa nekom firmom gradjevinskom, ali onda bi ta firma mogla biti u problemu ako npr poreska bude provjeravala poslovanje. Ima potpisan ugovor, zvanicno je ta firma izgradila kucu a nema ni jednu uplatu na racun za taj posao. Utaja poreza.
Prvi put to čujem. Onda su svi koje znam ilegalno radili kuću. Treba ti potpis nadzora a majstore ti tražiš itd.
Tako je po zadnjem Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata, ne znam kako je bilo ranije.
Vjerovatno to u praksi ne funkcioniše, a pitaću ako se sjetim.
Još jedna glupost, evo se po forumu vidi, firmu tog tipa ne možeš naći da se ubiješ.
Možeš koliko god hoćeš, to su firme koje imaju licencu za izvodjenje radova. Na sajtu ministarstva imate spisak firmi sa licencom, ima ih dosta.
Sad hoće li vam cijena odgovarati, to je drugo pitanje. 😃
Dje to pise po kojem zakonu da mora firma? Za zgrade vjerovatno ali za kuce?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...va-nova-zakona
Izgleda da ce uskoro nesto mijenjati
Ovo me podsjeca kad postave stubice i one prepreke na zutu traku pa posle 2 mjeseca maknu.... ili bicikliste uvedu pa ukinu...
Zakon je reset na priblizno fabricka
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Moze li koje ime, preporuka za takve firme, jer ne znam ni okle bi poceo sa trazenjem majstora
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
https://www.portalanalitika.me/clana...cDNc4BrlKuDmDw
Samo ne moj ovakvi da vam rade....
Kad je počela korona za krov/potkrovlje na dvije vode su mi tražili 7000. Sad, isti majstor, između 15-16 hiljada. Šou
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks