Results 1 to 25 of 591

Thread: Bosna i Hercegovina - politički sistem i situacija

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    23,841
    Thanks Thanks Received 
    9,766
    Thanked in
    7,289 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Pricas za vrijeme Titove Jugoslavije? Onda da, niko nije bio radikalan jer su svi problemi medju narodima u ex-yu ekspresno zavrsavani na ovakav ili onakav nacin, kome je i bilo do radikalizma to je drzao za sebe. Al ako pricamo od sredine 80ih do dana danasnjeg ima toga radikalizma medju muslimanima u Bosni iha ha i to samo raste iz godine u godinu. O tome je tada svjedocila i medjunarodna zajednica, ukljucujuci i UN i NATO na pocetku rata, zaboravismo o trening centrima za buduce mudzahedina po Bosni koji i dan danas postoje u entitetu?

Nisam ja osjetljiv na to da su Srbi radikalni -> jer Srbi jesu radikalni tu nema dileme i ja to ne poricem. Medjutim, na forumu se zagovara neki opsti koncenzus kako su Srbi zapoceli rat, odugovlacili ga i kako su za sve krivi a kako su ostali narodi cvjecke, najbizarnije je to sto se ta prica takva (direktno ili indirektno) provlaci od toboz nekog "gradjanski" orijentisanog dijela foruma, a ja gledam da tu upanem u diskusiju svaki put kad vidim pa mozda zato izgleda da sam osjetljiv kad neko dira Srbe.
    Nemoj molim te nemoj jer plan SANU-a je bio upravo to krvavo razbijanje Jugoslavije i 18 kontra SANU intelektualaca su pušteni niz vodu ostalo je istorija.

I najgore od svega je što se vama "kriva" to što je neki Srbin bio protiv toga poput Bogićevića,ili Bogdanovića i dalje vam smetaju Srbi koji žele sa drugima da žive u miru.JBG.

A pazi što ti velim budi siguran da ova situacija u BiH je najpogubnija za Srbe pa ako ništa nisu naučili iz prošlosti što da se čini.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
    Last edited by Bluemoon; 02-03-25 at 20:59.

2. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)