Originally Posted by
JigSaw
Pricas za vrijeme Titove Jugoslavije? Onda da, niko nije bio radikalan jer su svi problemi medju narodima u ex-yu ekspresno zavrsavani na ovakav ili onakav nacin, kome je i bilo do radikalizma to je drzao za sebe. Al ako pricamo od sredine 80ih do dana danasnjeg ima toga radikalizma medju muslimanima u Bosni iha ha i to samo raste iz godine u godinu. O tome je tada svjedocila i medjunarodna zajednica, ukljucujuci i UN i NATO na pocetku rata, zaboravismo o trening centrima za buduce mudzahedina po Bosni koji i dan danas postoje u entitetu?
Nisam ja osjetljiv na to da su Srbi radikalni -> jer Srbi jesu radikalni tu nema dileme i ja to ne poricem. Medjutim, na forumu se zagovara neki opsti koncenzus kako su Srbi zapoceli rat, odugovlacili ga i kako su za sve krivi a kako su ostali narodi cvjecke, najbizarnije je to sto se ta prica takva (direktno ili indirektno) provlaci od toboz nekog "gradjanski" orijentisanog dijela foruma, a ja gledam da tu upanem u diskusiju svaki put kad vidim pa mozda zato izgleda da sam osjetljiv kad neko dira Srbe.
Bookmarks