Cio život učim na greškama i sad griješim bez greške.
Ona nadbića iz Klarkovih "Odiseja”, kad im je dosadno, igraju bilijar, tako što meteorima ubacuju planete u crne rupe.
Svaki dan je dobar za upiranje.
The more things change, the more they stay the same.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
https://x.com/veceivan/status/189693...X-i0JvRPQ&s=19
Naviknuti na bjelo
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Greote.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
γνῶθι σαὐτόν
Za ovaj crossover vele da je definicija balkanskog mentaliteta.
![]()
Ušao bih u ovo kao cuga u kontejner
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Što je ovo, majke ti mile....
Novogodisnji kolac
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
I zašto se ruska salata pravi samo za Novu godinu, nikad mi neće biti jasno![]()
Ada mi i kolac zovemo "ruske kape" a jedna Ruskinja mi veli da to nije ruski kolac i da ga prvi put vidi
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Originalno je valjda francuska salata doduše Rusi vole u sve da trpaju majonez u bojkot američkom kečapu pa tamo na picu trpaju majonez.Iako Italijani proključaju ka vulkan Etna kad neko trpa kečap na picu.Grci i Turci se svađaju oko tursko/grčke kafe nedobog da u Grčkoj veliš turkiš kofi.
U suštini ljudi su generalno pokušali da hranom se odvoje u smislu izmišljenog pojma nacije a to je apsolutno blesavo jer hrana je univerzalna i realna stvar dok čovjek ima neke imaginarne granice sa drugim predstavnikom čovječanstva.![]()
Last edited by Bluemoon; 06-03-25 at 19:53.
Zamisli u Njemačkoj naručiš dojč.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Robert De Niro je pio dojč![]()
dojč nema veze sa Njemačkom, ali ima sa njemačkom markom (dojč markom) jer je svojevremeno ta produžena sa mlijekom koštala jednu dojč marku, pa od ,,daj mi onu kafu za jednu dojč marku" do ,,daj mi jedan dojč". Praktično sleng
Sent from my Motorola 8400
Ajde wulfy znam za tu sprdnju no mi je najjači taj fenomen dojča ono ka da skratiš produženi espreso sa mlijekom ti veliš jedna marka mislim dojč sad ne znam jesu to originalno smislili Podgoričani ili Nikšićani,jer Nikšićani su recimo košarkašku loptu zvali Bugarka.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Nino Abdomerovic je smislio tu krilaticu "dojch" kod Torza u kafic. U to vrijeme je bio tek otvoren Torzo, nedje ranih devedesetih, Nino je sjedio sa Torzom i dosao im je jedan drug, pita konobar sto ce da pije, ovaj gleda, kaze, sto pijes to Torzo (pio je, sto bi rekli podogoricani, kapucino bez pjene), Nino ka iz topa, to ti je dojc kafa...e pa da j i mene jednu dojc kafu...i tako je sve krenulo.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Istina živa,rahmetli Nikša je imao josh mnogo nekih svojih nazivaa ovo dojch nije zbog DM no se Torzo tada vratio sa gastarbajtinga u Njemachkoj,je li istina da je shibao stare babe,i nishta drugo nije radio,ka shto su prichali,vjerovatno jes.
Mada se meni vrti po glavi da je za konkretan naziv dojch imao i pokojni Vukas udjela,i on je volio umjesto da ili naravno chesto da kaže-naturlich.
...
Iskoči mi nekidan zanimljivost kako se sleng not my cup of tea koristi kroz druge jezike i kulture. Špancima je nešto u stilu to nije svetac kojem se molim. Japanci vele to nije moja duša, dok Brazilcima to nije njihova plaža.... I u tom momentu provalih da bi idealna za Crnogorce bila - to nije moja šoljica dojča.![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks