E ovo je zeznuta situacija, kada na forumu dobijas dva razlicita misljenja i to od ljudi koje svi na forumu uzimamo kao dva velika strucnjaka za automobile![]()
Ja u mom poslu nemam konkurencije i mogu da biram posao i brend auta koji radim...
Vec sam gledao vulkanizer sa balanserkom i monterkom se bacio na gasenje Egr off Dpf off i ostale rabote a to predstavlja njegovo neznanje materije...Pa kako koga zahyebe u nafata sa pricom i fotoshopiranje na Instagram...
![]()
Izgleda da su obojica u pravu....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ja koliko sam ispitao situaciju, gasenjem odnosno micanjem klapni u usis motor gubi snagu i obrtni moment na nizim obrtajima bas zbog toga sto one sluze za poboljsanje turbulencije vazduha...
Egr ventil samo steti motoru i usisu jer se gomila garez...Medjutim ako odlucis da odstranis komplet egr ventil i njegov hladnjak i sve to sto ide, i ubacis blank plocice, postoji mogucnost da se blok motora nece ravnomjerno hladit.
Jer dosta ovih kitova samo napravi "cep" na portove gdje bi inace dosao egr hladnjak i samim tim remetis protok rashladne tecnosti kroz motor
Prema tome, šta da ti kažem?
Nek vam je Bog u pomoc
Sent from my SM-A725F using Tapatalk
Em sto nece hladiti nece ni grijati jer taj Egr cooler dodaje toplote motorima u zimskim danima praceno sa elekt pumpom i termostat sa elekt solenoidom i dr.
Ako bi se motor ugrijao za cca 5 km treba mu jos koji kilometar a hladan motor ima veci IQ goriva i vecu prosecnu potrosnju...
Koliko kosta raptor boja jel ko uzimao skoro
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ugasio sam na Golfa EGR potpuno, stavio cijev i softverski ugasio. Izgubio klapnu mirnog gašenja, stresa se kao da je plivajući zgazio 500 000km. I to je ono što me baš iritira.
Što se drugih stvari tiče, nisam primjetio razliku sa i bez EGR. Grije motor isto, vuče isto. Iskreno planiram novi EGR da kupim i da sve vratim na fabriku.
Što se tiče onoga da EGR prlja usis, mislim da je najbitnije da se auto ne guši i da neće biti problema.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Last edited by mur3633; 01-03-25 at 21:10.
PS evo primer od neki dan termostat za Pezoly bluehdi nekih 270€ ne dize temp i slabije zimi postize radnu temp ,ocemo li tu Off raditi![]()
![]()
Trljam ruke![]()
Imam jedan stari laptop sto koristim za Techstream i ostale dijag programe. Juce mi je pao sistem a posto sam ja van Windowsa evo skoro 10 godina nemam dovoljno znanja a ni vremena da se bavim reinstalacijom, mozete li mi preporuciti nekoga ko bi ga formatirao?
Momci, trgovah nekog Golfa 4 TDI 130ks automatik tiptronic mjenjač. Tu kroz grad i malo do primorja za privremeno, a poslije za neki swap.
Zanima me da li je normalno da nema nikakvog motornog kočenja? Bukvalno idem 100-120 pustim gas, obrtaji panu na ler i tako stoji dok ponovo ne dodam gas, oslanjam se na kočnicu. U svakom režimu vožnje i pri svakoj brzini kretanja. Ulje u mjenjač nisam mijenjao, a pojma nemam kad je zadnji put.
Je li to takav mjenjač inače ili je konkretno do ovog primjerka?
Malo je nelagodan osjećaj nakon istog auta sa 6 brzinskim manuelcom kojeg sam redovno držao od 2000 do 2500 nizbrdo i imao baš dobro motorno kočenje.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Takvi su tu menjaci kod 4ke mada u modu tiptronik drzis mu ritam niz brdo kako tebi pasuje stilom voznje...
Ha, Mur kupio automatika!
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Stay salty.
Neka ve ga odjek definicije
Vadi motor ja imam moj motor i ostavi samo automat sa intalacijama....![]()
![]()
Takume moze i kod mene u firmu, pa cu proslijedit momcima u servis...javljaj na pm
Takumi moze li se Sahch zamajac uglaviti u set kvacila Valeo, skoda fabia 2015 1.4/77kw?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Moze.
Ako mene pitas, samo Luk.
Last edited by TAKUMI; 03-03-25 at 16:32.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks