Page 131 of 548 FirstFirst ... 3181121127128129130131132133134135141181231 ... LastLast
Results 3,251 to 3,275 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,989
    Thanked in
    1,123 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Ти говориш о операцији ВРС, Вагањ 95, која је уз неке локалне успјехе против Армије БиХ, и на Уни против хрватске војске, резултирала губитком готово свега јужно, јужно-источно, и југо-западно од Бањалуке.Дрвар, Грахово, Сански мост, Мркоњић град, једина хидроцетрала западно од Коридора, и оно што је у преговорима требало бити дато, и оно што није.
    Оперативна дубина је изгубљена, непријатељ је надирао дошао скоро на ариљеријски домет и да су са Пала наставили да се курче без покрића, могу замислити каква би катастрофа настала.

Ја сам имао и имам фамилију у Бањалуци, моји су ишли тамо за вријеме рата преко Коридора и познајем прилике.

Али опет ја нисам релевантан фактор.Зато сам ти поставио итервју генерала ВРС Славка Лисице, који је тада пензионсиан живио у Бањалуци.Мислим да је он мјеродавнији.

Црна Гора
    Nije zivio penzionisan u BL nego u Beogradu, kao sto i rekoh prije, penzionisan je jos 1994. godine - prijevremeno i iz politickih razloga. Uopste nije vjerodostojan dokaz kad iz njega pucaju kompleksi kad navodi kako je on dobio svaku bitku (sto i jes tacno) al rat izgubljen.

Pretpostavljam da se to racuna u operaciju Vaganj 95 al sve te operacije sa kraja septembra do 13. oktobra su manje, lokalne operacije.

Ja sam postavio, a imam i jos materijala od ljudi koji su vodili operacije i/ili su bili na terenu tih poslednjih mjesec dana. (sa hrvatske/bosnjacke strane)
    Last edited by JigSaw; 28-02-25 at 15:14.

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Vidis, to nisam ni znao ali svakako ne mijenja cinjenicu da nas paprene cijene ukopase.

Imali smo konstantan rast zadnjih 20-ak godina ne zahvljujuci nekim tamo ministrima ili dobrim potezima politicara vec iskljucivo radi neistrazenog trzista (jos ima takvih turista srecom i biti ce ih), turista iz regiona i relativno nizih cijena nego "konkurencija".
    tipa u lokalima dje je prije covida espresso bio 1e sad je izmedju 1.60e i 1.80e. u ovim nekim jačim lokalima ide i preko 2e. vjerujem da je i cijena kafe skočila, ali opet tolka cijena u PG šta znam. ponavljam meni je okej ako je espresso u Kotoru ili Novom ljeti tolko.

mi smo nekada bili ispred Albanije, pogledaj sad dje su oni a dje mi. kod njih par etapa jedne od tri najpoznatije biciklističke trke na svijetu, aerodrom im razbija, svake godine sve više i više turista. a mi nazadujemo svake godine.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    tipa u lokalima dje je prije covida espresso bio 1e sad je izmedju 1.60e i 1.80e. u ovim nekim jačim lokalima ide i preko 2e. vjerujem da je i cijena kafe skočila, ali opet tolka cijena u PG šta znam. ponavljam meni je okej ako je espresso u Kotoru ili Novom ljeti tolko.

mi smo nekada bili ispred Albanije, pogledaj sad dje su oni a dje mi. kod njih par etapa jedne od tri najpoznatije biciklističke trke na svijetu, aerodrom im razbija, svake godine sve više i više turista. a mi nazadujemo svake godine.

Svanulo je sa nebesa…!!!!

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Ко крене у рушење Дејтона и са тим фактором би требао да рачуна.Није без неке Додо свако мало на отоман код Ердогана са све Варта заставом.

Црна Гора
    Dejton se nagriza i urušava postepeno od potpisivanja.
    Sve ovo i jeste uzrokovano nepoštovanjem slova Dejtona.
    I ovaj Švabo, kolonijalni upravnik je postavljen kršenjem aneksa Dejtonskog sporazuma, bez saglasnosti SB u UN.
    Nikakva to novost nije.
    Ali jeste novost da neko mrtav ozbiljan piše o vojnoj intervenciji Turske u Evropi, pod izgovorom kršenja Dejtonsog sporazuma. Baš zanimljivo.

Thanks Thanks Given 
    4,203
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Quote Originally Posted by Mylene View Post
    Novine u obrazovanju: Šta su mikrokvalifikacije i zašto su potrebne crnogorskom tržištu rada

https://www.cdm.me/drustvo/novine-u-...-trzistu-rada/
    Na nivou EU je inicijativa pod nazivom micro credentials i individual learning accounts krenula neđe prije korone, pa je naravno stala... Mislim da nijesu još sve EU članice regulisale ovu problematiku tako da eto nam primjera đe ne kasnimo 100 godina... Naravno, treba dobro odmjeriti i raditi dalje na Crnogorskom okviru kvalifikacija... Od 2014. je dosta prošlo pa bi se i tu trebao jedan refresh/update uraditi...

Odavde -------->
    Dovde <---------
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

6. The Following User Says Thank You to Ben Dover For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...o-godina-staza

bitno da si df i sve možeš.

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    https://www.vijesti.me/vijesti/drust...o-godina-staza

bitno da si df i sve možeš.

Stanovi za Raonikije uđiguze! Osvježilo!

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    6,114
    Thanks Thanks Received 
    5,766
    Thanked in
    3,329 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Stanovi za Raonikije uđiguze! Osvježilo!

Samo 10 je Raonikijevih... ostali su radnici

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    23,838
    Thanks Thanks Received 
    9,759
    Thanked in
    7,282 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Ne ide to tako, u ratu u Bosni su napravljeni veliki pokolji sa svake strane i nerealno je za ocekivati da se preko noci ljudi izmire a pogotovo nerealno sa obzirom da se sa svake strane aktivno radi da do toga ne dodje (a najvise sa Bosnjacke) jer svaka strana smatra da nije trenutno u polozaju u kojem bi trebala da bude.
    Može,može sve se može.

Kad mogu iz Tuzle da im otvore magacin i šalju oružje nedavno na Kosovo što je problem da sjednu lijepo ka ljudi i batale se sranja o nacionalnim podjelama.Ili jedino mogu u švercu da se ujedine?

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2025]

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Samo 10 je Raonikijevih... ostali su radnici

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
    Pa i ovih 10 su radnici. Stvarno je lijepo vidjeti da se promijenila praksa dodjela drzavnih stanova.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Je li na ovo misli gosn Buva kad kaze operativno interesantni?

Bogdanović: Otkrili smo više od 30 afera, predstavićemo ih u narednim mjesecima
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    1,550
    Thanks Thanks Received 
    2,160
    Thanked in
    1,031 Posts

Danas sam ovo procitao,pa kad si već postavio da prokomentsem,samo kratko. Zašto mora biti “u narednim mjesecima”?
    Šta se čeka,da otkrivaju aferu po aferu,da ubiraju političke poene ili šta? Ovo do parlamentarnih izbora da se rasporedi da ne fali tema jel… Đe mi živimo jbt

14. The Following 4 Users Say Thank You to AdO_pG For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,220
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    898 Posts

Stanove pod povoljnim uslovima bih davao deficitarnom kadru bez kog se ne može.

Ali ne znam čime je bilo koji rtcg uhljeb zaslužio da mu se rješava stambeno pitanje?

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

Pa vidis da su na ozbiljnim funkcijama koje nose najvise bodova jer najvise doprinose razvoju RTCG-a.

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,989
    Thanked in
    1,123 Posts

Niko u drzavnom aparatu ne zasluzuje stanove po povoljnim uslovima.

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

Neka, ne moj, sve su to strucne osobe koje bi mogli da rade bilo dje ali iz patriotskih razloga su prihvatili te funkcije.

19. The Following User Says Thank You to GaD For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,352
    Thanks Thanks Received 
    1,074
    Thanked in
    613 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    Danas sam ovo procitao,pa kad si već postavio da prokomentsem,samo kratko. Zašto mora biti “u narednim mjesecima”?
    Šta se čeka,da otkrivaju aferu po aferu,da ubiraju političke poene ili šta? Ovo do parlamentarnih izbora da se rasporedi da ne fali tema jel… Đe mi živimo jbt
    U maniru crvenokravataške sekte

21. The Following User Says Thank You to coldplay For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Eto od svega vama je interesantno ko objavljuje i kako a ne sta se objavljuje
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    3,543
    Thanks Thanks Received 
    4,664
    Thanked in
    2,081 Posts

Niko u drzavnom aparatu ne zasluzuje stanove po povoljnim uslovima.
    VJeruj da ima koji i tekako zasluzuju. Ali ne mozes od uhleba doc na red, zvanje i diploma (bez obzira dje je kupljena) presisaju ove mrcenike sto rade ka konji.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

24. The Following User Says Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,989
    Thanked in
    1,123 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    VJeruj da ima koji i tekako zasluzuju. Ali ne mozes od uhleba doc na red, zvanje i diploma (bez obzira dje je kupljena) presisaju ove mrcenike sto rade ka konji.
    Bas nema, cak i najbolji radnik u drzavnom aparatu je isti kao i neki radnik u privatnom sektoru. Samim tim sto postoje razne pogodnosti (ukljucujuci i ovo za stanove kao i mnoge druge) nama je drzava tu dje jeste. Razumio bih da je u pitanju vojska jer jbg neko rizikuje zivot za tebe, razumijem i policiju jer opet jbg taj te cuva sigurnim(dobro, kod nas je to sve nakaradno al pricam u teoriji).

Zaboravljaju ljudi da vecina drzavnih radnika svojim poslom ne prave nikakvu dodatnu vrijednost u drzavi, bukvalno su odgovornost privatnog sektora i placamo ih mi, sta sad ja ne mogu za sebe da kupim stan al moze da ga neki drzavni sluzbenik dobije od mojih para, sprdamo li se

26. The Following User Says Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,543
    Thanks Thanks Received 
    4,664
    Thanked in
    2,081 Posts

Bas nema, cak i najbolji radnik u drzavnom aparatu je isti kao i neki radnik u privatnom sektoru. Samim tim sto postoje razne pogodnosti (ukljucujuci i ovo za stanove kao i mnoge druge) nama je drzava tu dje jeste. Razumio bih da je u pitanju vojska jer jbg neko rizikuje zivot za tebe, razumijem i policiju jer opet jbg taj te cuva sigurnim(dobro, kod nas je to sve nakaradno al pricam u teoriji).

Zaboravljaju ljudi da vecina drzavnih radnika svojim poslom ne prave nikakvu dodatnu vrijednost u drzavi, bukvalno su odgovornost privatnog sektora i placamo ih mi, sta sad ja ne mogu za sebe da kupim stan al moze da ga neki drzavni sluzbenik dobije od mojih para, sprdamo li se
    Prozivodnja je jedina stavr sto pravi novu vrijednost, nista drugo. Mi ne proizvodimo ama bas nista, u sustini toliko malo da je nebitno. Mi prepordajemo, kupio vani jeftinije i prepordajemo ovamo skuplje. Svi gradjani placaju poreze i doprinose i vi iz privatnog sektora i ovi iz drzavnog, i tu su svi isti. Ta prica..mi finansiramo drzavni sektor...qurac bi ga iko finansirao da ne mora postovati zakon...
    Ali svaki put kad oddjes da izvadi neki dokument, platis taksu, platis licnu 5 eura, platis pasos 33..platis izvod iz katastra, platis...vsasta nesto platis....vidis kako drzavni sluzbenik stvara novu vrijednost
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,989
    Thanked in
    1,123 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Prozivodnja je jedina stavr sto pravi novu vrijednost, nista drugo. Mi ne proizvodimo ama bas nista, u sustini toliko malo da je nebitno. Mi prepordajemo, kupio vani jeftinije i prepordajemo ovamo skuplje. Svi gradjani placaju poreze i doprinose i vi iz privatnog sektora i ovi iz drzavnog, i tu su svi isti. Ta prica..mi finansiramo drzavni sektor...qurac bi ga iko finansirao da ne mora postovati zakon...
    Ali svaki put kad oddjes da izvadi neki dokument, platis taksu, platis licnu 5 eura, platis pasos 33..platis izvod iz katastra, platis...vsasta nesto platis....vidis kako drzavni sluzbenik stvara novu vrijednost
    Nije samo proizvod, prodaja/usluge su takodje nova vrijednost koja se na kraju oporezuje. Pa ne stvara tu novu vrijednost sluzbenik nego zakon kojim je propisano kolko to nesto kosta, isto tako to moze biti automatizovano tako da taj sluzbenik i ne radi taj posao i eto, sacuvasmo tih 600-700e kolko zaradjuju.

Cak i da si sve u pravu, ako smo na istom ja i radnik na drzavnom aparatu. Zasto ja ne mogu onda da dobijem stan po povoljnim uslovima? Dje je meni sindikat da ja dobijem popuste u svaku drugu prodavnicu, da sam miran za kredit itd itd.
    Znas kad bih mogao da te privilegije ustupim drzavnim sluzbenicima? Kad bi im se broj sveo na 5-10% od trenutnog.

Thanks Thanks Given 
    4,793
    Thanks Thanks Received 
    5,569
    Thanked in
    2,750 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Odakle ti znas da je on dobio test krvi, kad je momak sam rekao da mu ga nisu dali nego pravo u corku? Ovdje se izgleda svi gluvih igramo.

Sent from my phone
    Iščitaj ipak opet onu konverzaciju između mene i njega u koju si se uključio, pogledaj link koji sam mu ostavio, naći ćeš odgovor kako znam

I nisam ga ja dao, nego uprava policije, tom prilikom pojašnjavajući Zakon da se ne bi morali mučit mi na forum, pa je pojasnila da se licima koja odbiju test isti radi po privođenju. A on je krv tražio.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    4,793
    Thanks Thanks Received 
    5,569
    Thanked in
    2,750 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Je li na ovo misli gosn Buva kad kaze operativno interesantni?

Bogdanović: Otkrili smo više od 30 afera, predstavićemo ih u narednim mjesecima

Tvoje češanje o mene mi je neđe čak i humorno, ko što ti rekoh već, i ne smeta mi po putu. Ali je ovo već treći ili četvrti put da te snimim da sa toliko niskog cinizma bljuješ nekakve polunormalne komentare, koji se na kraj tiču čoeka koji je pobio onoliki narod i onakve tragedije.

Što se mene lično tiče, samo piči, malo smijeha nikad na odmet. Što se tiče ''operativno interesantog'', batali se priče, mučninu širiš.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

31. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    331
    Thanks Thanks Received 
    1,592
    Thanked in
    1,217 Posts

33. The Following 2 Users Say Thank You to Mylene For This Useful Post:

Page 131 of 548 FirstFirst ... 3181121127128129130131132133134135141181231 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)