Page 204 of 212 FirstFirst ... 104154194200201202203204205206207208 ... LastLast
Results 5,076 to 5,100 of 5291

Thread: [HARDWARE] Pitajte...

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    10.eura kosta ? Ne uzimas weller od 200 eura

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
    I da kosta euro.. ako ne zavrsava posao nista mi ne znaci. Trazim savjet od onih koji imaju vise iskustva kako bi uzeo ono sto odgovara mojim potrebama, kostalo to euro ili 100 eura.

Ako je 10e onda mogu da se bace pare a ako je 200e onda treba da se gleda sto se kupuje?

Kao i obicno, ne kapiram tvoje komentare i sve su prilike da cu nadalje da ih preskacem jer apsolutno nikakve koristi od njih nema.

Pozdrav.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    3,541
    Thanks Thanks Received 
    4,659
    Thanked in
    2,079 Posts

Pretpostavljam da nemas vremena cim gledas on line da uzmes. Ali mislim da bi bilo bolje da obidjes par radnji...i moja preporuka bi bila da uzmes lemnu stanicu dje mozes da podesavas temperaturu.
    ja imam ovakvu, ai nijesam zadovoljan sa njom i moj savjet je d aje ne kupujes.

Sve te jeftinije varijante su manje vise iste, tebi svakako ne treba za neku svakodnevnu upotrebu. Ako hoces dugorocno, zna se Weller, ali i kosta.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

3. The Following User Says Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Zahvaljujem al' za moje potrebe bi trebali i ovi da zavrse posao.. ionako ce se sad koristit' za 3-4 stvari po stanu da se poprave ili bace u smece a onda ce ko zna koliko stajat' u nekoj fioci.

Uzeh ovaj iz Okova ali 60W.. ovaj na njega "vrh" ne znam cemu sluzi ali ovaj sto dodje uz njega je dosta tanak i taj cu koristit'.

Zahvaljujem onima koji su ostavili korisne savjete i sugestije, pozdravljam beskorisne besposlicare.
    Do Not Disturb.

5. The Following 2 Users Say Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,762
    Thanked in
    3,326 Posts

E svaka cast sto si prebacio preko 10 eura i uzeo lemilicu kakva ti treba da te zdravo sluzi
    Ps vidi jel imas vrhova rezervnih oni se mijenjaju

Last edited by NetworkMaster; 23-02-25 at 06:51.

7. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    149
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    167 Posts

Ajde da pitam i ovdje. Hocu da postavim neke led trake po stanu pa me interesuje da li kod nas ima da se kupi onih malih plasticnih konektora/zabica za produzavanja LED traka ili za postavljanjem pod pravim uglom kao i konektora koji se stave na kraj trake a iz njih idu dvije zice za napajanje. Svaka pozitivna informacija bi me spasila vise satnog lemljenja
    https://vi.aliexpress.com/w/wholesal....home.search.0
    Click image for larger version. 

Name:	LED konektori.jpg 
Views:	189 
Size:	11.5 KB 
ID:	179658
    My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.

Thanks Thanks Given 
    487
    Thanks Thanks Received 
    1,987
    Thanked in
    1,121 Posts

Velika sansa da ima u quantumu, danas sam bio tamo i ucinje mi se da imaju bas ovakvih kontektora

10. The Following User Says Thank You to JigSaw For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,541
    Thanks Thanks Received 
    4,659
    Thanked in
    2,079 Posts

Mozda u Elkotim da vidis
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

12. The Following User Says Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,932
    Thanks Thanks Received 
    678
    Thanked in
    396 Posts

Quote Originally Posted by masster View Post
    Ajde da pitam i ovdje. Hocu da postavim neke led trake po stanu pa me interesuje da li kod nas ima da se kupi onih malih plasticnih konektora/zabica za produzavanja LED traka ili za postavljanjem pod pravim uglom kao i konektora koji se stave na kraj trake a iz njih idu dvije zice za napajanje. Svaka pozitivna informacija bi me spasila vise satnog lemljenja
    https://vi.aliexpress.com/w/wholesal....home.search.0
    Click image for larger version. 

Name:	LED konektori.jpg 
Views:	189 
Size:	11.5 KB 
ID:	179658
    Ja sam to nasao, zamisli u Cerovo u BD. Nidje drugo osim na Aliexpress nema.

Sent from my phone

14. The Following 2 Users Say Thank You to nikolaf7 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,578
    Thanks Thanks Received 
    677
    Thanked in
    403 Posts

Rasklopio sam neki stari lap top, ali izgubih volju da se cimam sarafima a i niie se mogao palit otkad mu ubacih win 10

Dje bih ga mogao odvest na pregled i koliko mi kosta to da mi neko kaze sta mu treba da se osposobi?

Thanks Thanks Given 
    1,236
    Thanks Thanks Received 
    686
    Thanked in
    539 Posts

Quote Originally Posted by p0smatrac View Post
    Rasklopio sam neki stari lap top, ali izgubih volju da se cimam sarafima a i niie se mogao palit otkad mu ubacih win 10

Dje bih ga mogao odvest na pregled i koliko mi kosta to da mi neko kaze sta mu treba da se osposobi?
    ITS, Kernel ili kod ovlascenih.

17. The Following User Says Thank You to Apolo For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Sto ce se usrecit' sa ITS-om

Thanks Thanks Given 
    1,421
    Thanks Thanks Received 
    1,108
    Thanked in
    697 Posts

Quote Originally Posted by p0smatrac View Post

Ponesi brate kod Dada na stari.
    Em pošten, em odličan majstor.
    068/862-807

20. The Following User Says Thank You to jokaš For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    150
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    94 Posts

Quote Originally Posted by umart View Post
    Sto ce se usrecit' sa ITS-om
    Sta se desi ,nekad su bili dobri ,ja nijesam odavno nista popravljo ?

Послато са 2203129G помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,762
    Thanked in
    3,326 Posts

Velik mu je euro...

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

eto kakva ste firma kad nemate druge odbrane nego licno po bivsem klijentu.nema potrebe da idem dalje

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

MoNci, treba mi procjena...

PlayStation 3 mi lezi i kupi prasinu pa bi se vjerovatno, teska srca, rastao od njega.

Model CECH-2504B, 320GB, cipovan pa se moze skidat' sa neta sto vas volja.

Dolazi za PS Move koji je placen boga oca kad je izasao. Uz to i PS kamerica da prati pokrete i druge stvari.

Kao sto rekoh, igrice se mogu skidat' sa neta ali imam i neke originalne igre kao sto su COD 4 Modern Warfare, PES 2011, Nat Geo Quiz, Create (sa Move-om se igra), Beijing 2008 Olympics, Army of Two, God of War III, God of War Ascension, Gran Turismo 5, Zumba (uz nju dodje i pojas da se vrcka) a mozda nadjem i jos neku u medjuvremenu.

Trebalo bi da imam i dva dzojstika ali ih trenutno ne mogu nac'. Nije iskljuceno i da sam ih nekom pozajmio a onda (kao sto to obicno biva) ostao bez njih.

Pojma nemam koliko se krecu aktuelne cijene i koliko ovaj "bundle" utice na nesto bolju ponudu.

Zahvaljujem na procjeni unaprijed.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2,760
    Thanks Thanks Received 
    1,345
    Thanked in
    872 Posts

Nešto planiram da složim neku konfiguraciju.
    Sad pošto sam ja ostao neđe u 2012-13. dok je bio DDR3 i 8gb ram pojam po pitanju toga, trebao bih par informacija

Uložio bih najviše u matičnu i tu bih išao na neki onako hiend model. Gigabyte, MSI, Asus ili nešto drugo? Nešto sam bacio oko na Gigabyte X870 elite ili pro. Ima li neka da je bolja od toga, a da je u tom cjenovnom rangu?

Što se tiče procesora kakva je situacija sad između AMD i Intela? AMD mi se pokazao kao prva liga, zato nekako više naginjem ka njemu. Ryzen 5 ili Ryzen 7? Ili ipak Intel I5 ili I7?

Ram bih uzeo ili 32 ili 64gb DDR5 obavezno, možda ipak 32gb za početak. I to ima više brendova, koji se pokazao kao najbolji?

Grafička bi za početak išla integrisana, dok ne riješim neki ozbiljniji displej.

I preporuka za neko napajanje?

Nije da sam neki profi gejmer i da ganjam fps i sl., već idem na opciju da bih ovu konfiguraciju gurao par godina. Najviše bi se koristilo u svrhu gledanja 4k filmova, Dolby/DTS zvuk 7.1 i naravno po neka novija igrica.

Ako neko ima preporuku nek piše. Hvala

Sent from my S24 Ultra using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Fidel:

Move ti ga nece prodati,moze biti da ce biti tik pozeljniji zbog njega i tjt.koliko si spreman da ides ispod 100e toliko ces ga prije prodat'.po meni bolje da ti skuplja prasinu i dalje,ps3 je najbolja konzola sa analognim izlazom,prije ti to moze znacit' nego ta lova sto bi sad uzeo za nju.

Ps3 igre nemaju neku vrijednost,tj sad su na najnizoj.

Kur:

Am5 platforma i x3d procesor te samo zanimaju.x870 za tvoj scenarij nema poente,uzmi prvu najjeftiniju plocu koja te zadovoljava opremom (audio,mreza itd).ako ti ne treba oprema onda idi na format manje a ako te i to ne zanima nego samo dugotrajnost msi tomahawk se dokazao sa rajzenom,asrock steel legend serija takodje.

64gb za igre nema poente,32gb najbrzeg (sa najnizim latencijama) te zanima za rajzen ali i to ti je zaludno krecenje u sustini.6000mhz je koliko mogu sadasnji,preko toga je skupa silikonska lutrija koja ti nista ne donosi.

Napajanje je opet postalo relativno nebitno,prvo najjeftinije kvalitetno sa 700-800w ti je sve sto ce ti ikad trebati,caka je sta mozes i dje kod nas u tom momentu da nadjes.trenutno je nemodularni seasonic 85e kod nas,modulrni 100 i kusur.dal' tebi vrijedi skrivanje kablova i natezanje stranice 20e to ti znas,a tad kad budes uzimao mozda bude coolermaster ribrend istog tog modularnog seasonic-a nedje za fazon 90...

Ne bacaj pare na procesor sa integrisanom,pa po cijenu da ti neko od nas da bacacicu slike.1030gt je 30e na oglasima,prodaces je vazda za toliko a i da ne prodas ostace ti vazda da imas za bar trablsut.ja bi uzeo 1650 da imas da obrnes neku igru u medjuvremenu,ima ih na kila za 50e ili manje.

Ako te svrbi dzep naci ces dje ces da bacas pare ne sjekiraj se,vidim zanima te i audio,tu su monitori,periferije,imas i 5090 od dva i po soma,besmisleno je bacati pare na x870,64+ gb rama i kilovat napajanja koje ti nikakvu razliku nece donijet.
    Last edited by umart; 20-03-25 at 10:41.

27. The Following 2 Users Say Thank You to umart For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,142
    Thanks Thanks Received 
    13,539
    Thanked in
    5,125 Posts

Složio bih se sa @umart s tim što ne znamo koji ti je budžet? Daj neku okvirnu cifru pa da vidimo što se najbolje može uklopiti.

29. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,932
    Thanks Thanks Received 
    678
    Thanked in
    396 Posts

Vazda je greska bila usut najvise para u maticnu, bitno ti je samo da podrzava sve sto zelis i da se ne kvari, da ima dobar vrm.
    Sledeca greska je kad uspes previse para u cpu (pa i ram) na racun grafike, ako su ti igre motiv.

Sent from my phone

31. The Following User Says Thank You to nikolaf7 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

fora je u tome da sad i 5800x3d ce da izgura i rtx5090 šta njemu treba,ali 'aj' ti znaj i gta6 šta će da traži od procesora.zamisli uspe 2-3 soma evra u računar i i to bude radilo njanjavo (to se meni svojevremeno desilo sa 3570k,namunjenom skupom pločom i mafiom 3)...9800x3d je 99,99 posto sigurno klađenje ali ga nema i bezobrazno će skup da bude i kad ga bude bar mjesecima...

ja lično bi uzeo obični 7800 i čekao kad bi 9800x3d iskočio za razuman novac ali kapiram da se murojici ne aka sa tim,'oće dečko da kešira i da mu to radi i ja to razumijem i poštujem,evo tri mjeseca se guzim da prepakujem računar u manje kućište jer mi oči izbi na polici i nemam ni vremena ni živaca.

33. The Following User Says Thank You to umart For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,760
    Thanks Thanks Received 
    1,345
    Thanked in
    872 Posts

Hvala momci na savjetima

Iskreno nemam neki da kažem limit što se para tiče, kupovao bih komponentu po komponentu, pa kad god da ga sastavim, nije mi uopšte neka trka.

Cilj mi je što jaču konfiguraciju da sastavim kad već radim i da sam miran na duže staze (bar 3-4 godine), jer ko zna možda mi se i osladi gaming s obzirom da ništa novije od 2010. nisam igrao. Trenutno guram 8gb DDR2, quad core phenom II 910e i neku gigabyte 1gb ddr3 grafu i završava posao solidno, mada je baš zastarjelo.

Monitor svakako ne bih, već bih išao na neki TV od 75".

Thanks Thanks Given 
    1,421
    Thanks Thanks Received 
    1,108
    Thanked in
    697 Posts

X 3D procesori su "bezobrazno" skupi kod nas i nepotrebni.
    Tipa best buy današnjice i kod nas je Ryzen5 9600X koji je otišao ispod 300 Eu.
    Odradiće sve bez problema.

Thanks Thanks Given 
    6,142
    Thanks Thanks Received 
    13,539
    Thanked in
    5,125 Posts

Nemojmo pretjerivati, 5800X3D je star 3 godine i dalje npr. ne botlnekuje RTX 4080. Ja imam 7800X3D i ne planiram ga mijenjati još par godina sigurno. 9800X3D ima (oko 670e sa pdv) ali mi ne pada na pamet da ga uzimam zarad 3-5% razlike u performansama, igram u 4K rezoluciji.
    S obzirom da ima 4K monitor (TV) gdje grafika preuzima primat u odnosu na CPU, realno treba usut najviše u grafiku ali da sačekamo budžet pa da vidimo.

Thanks Thanks Given 
    161
    Thanks Thanks Received 
    1,238
    Thanked in
    740 Posts

Quote Originally Posted by mur3633 View Post
    Hvala momci na savjetima

Iskreno nemam neki da kažem limit što se para tiče, kupovao bih komponentu po komponentu, pa kad god da ga sastavim, nije mi uopšte neka trka.

Cilj mi je što jaču konfiguraciju da sastavim kad već radim i da sam miran na duže staze (bar 3-4 godine), jer ko zna možda mi se i osladi gaming s obzirom da ništa novije od 2010. nisam igrao. Trenutno guram 8gb DDR2, quad core phenom II 910e i neku gigabyte 1gb ddr3 grafu i završava posao solidno, mada je baš zastarjelo.

Monitor svakako ne bih, već bih išao na neki TV od 75".

Imas na patuljku namunjen hisens,trci kupuj dok ga ja nisam uzeo,a necu da ga uzmem jer bih sledeci da bude bar 85 ne opet 75.

Page 204 of 212 FirstFirst ... 104154194200201202203204205206207208 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)