Page 129 of 548 FirstFirst ... 2979119125126127128129130131132133139179229 ... LastLast
Results 3,201 to 3,225 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

UN vidio kako nas Ustavni sud funkcionise i istorijski trenutak koji traje nekoliko godina u Savniku pa i oni ukapirali da je bolje ne opterecivati se reizborima.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2. The Following User Says Thank You to Shaneman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    A sud u RS ce ponistiti ovu presudu tj. nece je sprovesti i tjt. nece lezati dana.
    A jel istina da moze da iskoristi mogucnost da plati novcano nesto i onda je sve ok? To bi trebalo uvesti i kod nas za ove politicare a ne da se strecaju.

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,990
    Thanked in
    1,123 Posts

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post
    Krenuli su hrvati sa eleitnim jedinicama da forsiraju rijeku UNU...i da udju dublje u teritoriju...al to je bio fijasko...trebali bi ovi koji komentarisu te dogadjaje da to malo bolje iscitaju.
    Jes, 18. septembra je pocela operacija Una 95 i prosla jos gore nego sto si opisao, zavrsili su je ne prelaskom Une i Save nego vracanjem nazad.

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,990
    Thanked in
    1,123 Posts

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    A jel istina da moze da iskoristi mogucnost da plati novcano nesto i onda je sve ok? To bi trebalo uvesti i kod nas za ove politicare a ne da se strecaju.

Ne znam za to a i da jeste stvarno mislis da bi Dodik dao euro svojih para?

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

Ne znam za to a i da jeste stvarno mislis da bi Dodik dao euro svojih para?
    A to naravno, nije poludio da placa iz svog dzepa, nego ako se moze svakako platiti onda nema brige, umjesto da daju izjave ovi drzavni i crkveni velikodostojnici bolje da mu otvore kakvu kasicu i da podju nedje na rucak i neko dobro vino, da ne ratujemo ponovo zbog valjda nekih 16K para, jos sad kad je poceo ekonomski prosperitet

Thanks Thanks Given 
    23,844
    Thanks Thanks Received 
    9,766
    Thanked in
    7,289 Posts

Može da otplati al je rekao da neće dati ni feninga.Mislim konvertibilnog.

Thanks Thanks Given 
    427
    Thanks Thanks Received 
    435
    Thanked in
    248 Posts

Ako ne plati na mostu, platit će na ćupriji

Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

da ima sreće duže vremena bi bio u zatvoru.

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    23,844
    Thanks Thanks Received 
    9,766
    Thanked in
    7,289 Posts

Eh da je zbog kriminala...nebi bilo ovoliko pompe....vec je dobio sto nije postovao funkciju Visokog Predstavnika...kojem je uzgred istekao mandat...tj nije obnovljen u UN; Bukvalno su mu digli rejting i izazvali bespotrebno krizu.
    Vidiš,to je opet greška političara BiH i to namjerna (tako se najbolje profitira na tenzijama) jer dejton je bio trenutno rešenje i drži državu u nestabilno stanje,pa onda imaju jednog Šmita koji je pao sa nebesa ne zna ni gdje je došao a umeđuvremenu je podivljao (na momente je neviđeno gubio kontrolu podižući ton,hvatala ga panika kao ne znam što da vi činim više).Opet je rješenje da svi sjednu za sto i rješavaju probleme na nivou cjelovite države a ne po nacionalnim ključevima.Nego,odosmo u off više je za drugu temu.

Thanks Thanks Given 
    8,526
    Thanks Thanks Received 
    3,806
    Thanked in
    2,259 Posts

https://www.dan.co.me/vijesti/politi...odjele-5285972

Bistar li je i pažljiv Sicilijanac...
    ...

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Pipun liže anus Vučeićevoj NVO u dokumentarcu.
    Lažojku to smeta. Lol, rofl, lmao

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    https://www.dan.co.me/vijesti/politi...odjele-5285972

Bistar li je i pažljiv Sicilijanac...
    nikad se nije oglasio kad su njegovi koaliconi partneri iz BGa vrijedjali CG i Crnogorce.

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    6,944
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Generalno, inače, 3-5 dana ti je rok u kojem pa daje uticaj, od amfetamina do kokaina Prisustvo do max 20 dana, a najčešće do 15, može se utvrdit isključivo za kanabis

No, da ti otkrijem Ameriku, kolega crno-žuti, utvrđivanje uticaja se, po Zakonu, ne utvrđuje kontrolom droga-testom na put, niti se po osnovu njega kažnjava.
    Već Zakon kaže: ako droga-test pokaže prisustvo, obavezno privođenje, obavezna najbliža zdravsvena ustanova ili labaratorija, i obavezna krv ili urin.
    Pa se po njima dalje utvrđuje taj uticaj, i isključivo po osnovu njih kažnjava.

A to inače baš zbog te sitnice, da se vidi i količina i uticaj. Pa, između ostalog, i da ne opuče nekoga ko je duvnuo prije dvaes dana, a da im se neko našmrkan od prekjuče provuče
    Konačno, kad se već i toga hvataš, neko ko je duvnuo dvaes dana ranije nije pod uticajem, i neće bit kažnjen, ne širi dezinformacije i ne širi paniku po forumu
    Sam si sad ponovio ono sto sam jedini ja pisao za trajanje droge u urinu/krvi i na sta si se sprdao posle

Prvo, 99% tih ljudi ne zna oce li mu dreger pokazati drogu posle nekoliko dana, kao sto i ne znaju da li ce ih u tom slucaju kazniti, i normalno je da su u frci od toga.

Drugo, sve i da znaju da nece popit kaznu, niko ko je duvnuo prije 10 dana ne bi da ga maltretiraju i vodaju po ustanova iako vec 9 dana vozi potpuno trijezan, "cist" sto bi se reklo.

Trece, na test krvi te ne mogu fizicki nacerati, samo prijetnjom posledicama koje su ovdje izostale kao sto kazes, a to je pitanje za prekrsajnog sudiju.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    da ima sreće duže vremena bi bio u zatvoru.

Tko leti, vrijedi...

16. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,526
    Thanks Thanks Received 
    3,806
    Thanked in
    2,259 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    nikad se nije oglasio kad su njegovi koaliconi partneri iz BGa vrijedjali CG i Crnogorce.

Mojem rahmetli djedu nakon godina provedenih tamo,život vishe nije valja nishta,ubrzo je preminuo,ali evo se javlja ovaj da sad nije vrijeme jer treba pare chuvat za avione,kola,riljanje,itd,PIH

Jer kakve podjele,zna se tachno ko je bio tamo,postoje spiskovi,ali...chisto da ucutka ovu figuru od predsjednika i da sachuva malo para...razumio bih da ih daje od pazara iz pekare,a ovako,hm,
    ...

Thanks Thanks Given 
    4,793
    Thanks Thanks Received 
    5,574
    Thanked in
    2,752 Posts

https://www.cdm.me/hronika/scepanovi...rivicno-djelo/

Uz, nadamo se, mišljenje VK o ustavnim mukama što imamo, dalji tok procesa za ubistvo Mrdaka biće vjerovatno jedan od najbitnijih momenata našeg pravosudnog sistema. Kakav god ishod ovđe nastane, posledice će vjerovatno biti skoro pa atomske.

I treba da budu. Jer ovđe očigledno, ili prvostepeni sud čini katastrofu, ili ovaj čoek sa ovakvim nastupom i stavom. Ko god da je, posledica mora bit.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

19. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,793
    Thanks Thanks Received 
    5,574
    Thanked in
    2,752 Posts

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Sam si sad ponovio ono sto sam jedini ja pisao za trajanje droge u urinu/krvi i na sta si se sprdao posle

Prvo, 99% tih ljudi ne zna oce li mu dreger pokazati drogu posle nekoliko dana, kao sto i ne znaju da li ce ih u tom slucaju kazniti, i normalno je da su u frci od toga.

Drugo, sve i da znaju da nece popit kaznu, niko ko je duvnuo prije 10 dana ne bi da ga maltretiraju i vodaju po ustanova iako vec 9 dana vozi potpuno trijezan, "cist" sto bi se reklo.

Trece, na test krvi te ne mogu fizicki nacerati, samo prijetnjom posledicama koje su ovdje izostale kao sto kazes, a to je pitanje za prekrsajnog sudiju.

Sent from my phone
    I sad se sprdam, jer niko neće bit osuđen što je duvnuo malo prije dvaes dana, jer nije pod uticajem. Upravo zato se, po pozitivnom droga-testu na put, ide u labaratoriju i radi obavezan finalni test, ili krv, ili urin, koji osim potvrde o prisustvu pa supstanci, daju i egzaktnu količinu. Po njemu se sudi i presuđuje. Obzirom da se urin, za određene pokazatelje, može obarat, krv je najpouzdaniji mogući nalaz.

Nisam reko da se krv na silu uzima, no da se finalni test mora odradit, po sili zakona. To važi i za one koji odbiju testiranje na put, i za one koji se pokažu pozitivni.
    Krv se konkretno pominjala zbog ovog momka, koji je upravo taj test tražio. Po čemu znam i da ga je dobio. A po tome što nije osuđen na zatvor, znam i koji je rezultat imao.
    I zato je ono saopštenje up, ''ne možemo reć, ali ne možemo ni demantovat...'' i dalje sramotno.

A 20 dana za kanabis sam konkretno njemu pomenuo, jer je čoek tvrdio da se za droge kažnjava i poslije dvaes dana, i to mu je bio odgovor.

Thanks Thanks Given 
    4,793
    Thanks Thanks Received 
    5,574
    Thanked in
    2,752 Posts

Jes, 18. septembra je pocela operacija Una 95 i prosla jos gore nego sto si opisao, zavrsili su je ne prelaskom Une i Save nego vracanjem nazad.

Operacija koju tražiš nije Una 95, no Sana 95. Ovo čisto oko tehničkih detalja. Možda bih, prije no što steknem neko konačno mišljenje o tome, pogledao broj žrtava i zarobljenih kod vrs, obim izgubljene teritorije, snimke borbi za Bos. Petrovac, Ključ i Sanski most, količinu zarobljene tehnike, kao i činjenicu da su poluotkrivene ostavili neke od najmasovnijih grobnica tog vremena u BIH, a đe su prethodno panično započeli pokušaj prebacivanja na druge lokacije i čišćenja terena.

A prije svega, izbjego bih čitat wiki bilo čiji na ovu temu, njega pišu navijači a ne analitičari. I samo obratio pažnju da ta operacija nije započela u oktobru, kako tradicionalno zbore internet generali, no u prvoj polovini septembra.

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,990
    Thanked in
    1,123 Posts

Operacija koju tražiš nije Una 95, no Sana 95. Ovo čisto oko tehničkih detalja. Možda bih, prije no što steknem neko konačno mišljenje o tome, pogledao broj žrtava i zarobljenih kod vrs, obim izgubljene teritorije, snimke borbi za Bos. Petrovac, Ključ i Sanski most, količinu zarobljene tehnike, kao i činjenicu da su poluotkrivene ostavili neke od najmasovnijih grobnica tog vremena u BIH, a đe su prethodno panično započeli pokušaj prebacivanja na druge lokacije i čišćenja terena.

A prije svega, izbjego bih čitat wiki bilo čiji na ovu temu, njega pišu navijači a ne analitičari. I samo obratio pažnju da ta operacija nije započela u oktobru, kako tradicionalno zbore internet generali, no u prvoj polovini septembra.
    Ne citam ja wiki, ne znam odakle si to izvukao. Ne, ovdje mislim bas o operaciji Una 95 jer sam odgovorio forumasu iznad na operaciju Hrvata, Sana 95 je operacija arBiH. I nigdje nisam pomenuo da su operacije zapocete u oktobru, nego naveo datum(e). A valja napomenuti da je operacijama prethodilo i NATO bombardovanje, no to svi znamo jelte.

Pa po bosanskim izvorima (izvjestaji sa terena, intervjui nakon rata) oni se u tom pravcu osim inicijalnih uspjeha(za koje su se dobro pomucili) nisu najbolje proveli. E sad, mogao bih okaciti par klipova iz Kljuca al opet, nije za ovu temu tako da ne bih previse polemisao odje o ovome. Sto se tice masovnih grobnica i tako dalje, opet, ima dosta toga sto ne znas ili sto namjerno nisi dodao u odgovoru gore(a sumnjam da bi namjerno to uradio), po popisu iz '91. Srbi su bili vecina u Kljucu i Sanskom mostu.

Thanks Thanks Given 
    4,793
    Thanks Thanks Received 
    5,574
    Thanked in
    2,752 Posts

Ne citam ja wiki, ne znam odakle si to izvukao. Ne, ovdje mislim bas o operaciji Una 95 jer sam odgovorio forumasu iznad na operaciju Hrvata, Sana 95 je operacija arBiH. I nigdje nisam pomenuo da su operacije zapocete u oktobru, nego naveo datum(e). A valja napomenuti da je operacijama prethodilo i NATO bombardovanje, no to svi znamo jelte.

Pa po bosanskim izvorima (izvjestaji sa terena, intervjui nakon rata) oni se u tom pravcu osim inicijalnih uspjeha(za koje su se dobro pomucili) nisu najbolje proveli. E sad, mogao bih okaciti par klipova iz Kljuca al opet, nije za ovu temu tako da ne bih previse polemisao odje o ovome. Sto se tice masovnih grobnica i tako dalje, opet, ima dosta toga sto ne znas ili sto namjerno nisi dodao u odgovoru gore(a sumnjam da bi namjerno to uradio), po popisu iz '91. Srbi su bili vecina u Kljucu i Sanskom mostu.

Kontao sam da sve vrijeme pričate o operaciji koja je dovela armiju bih do blizu Banja Luke, i svi ste pominjal Dejton, tj. pregovore i oktobar. Za ostalo ti ništa nisam reko, osim preporuke na koje detalje da obratiš pažnju ako ćeš cijenit tu operaciju, od čega ste i počeli

Što se masovnih grobnica tiče, valjda ti i logika kaže da se u njih obično sahranjuju oni koji ne drže tu teritoriju, a sahranjuju ih oni koji je drže. Tamo ih je bilo preko stotine, oko 5000 tijela. Koliko se sjećam, jedna u Sanskom Mostu je bila srpskih civila.

Thanks Thanks Given 
    6,944
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

I sad se sprdam, jer niko neće bit osuđen što je duvnuo malo prije dvaes dana, jer nije pod uticajem. Upravo zato se, po pozitivnom droga-testu na put, ide u labaratoriju i radi obavezan finalni test, ili krv, ili urin, koji osim potvrde o prisustvu pa supstanci, daju i egzaktnu količinu. Po njemu se sudi i presuđuje. Obzirom da se urin, za određene pokazatelje, može obarat, krv je najpouzdaniji mogući nalaz.

Nisam reko da se krv na silu uzima, no da se finalni test mora odradit, po sili zakona. To važi i za one koji odbiju testiranje na put, i za one koji se pokažu pozitivni.
    Krv se konkretno pominjala zbog ovog momka, koji je upravo taj test tražio. Po čemu znam i da ga je dobio. A po tome što nije osuđen na zatvor, znam i koji je rezultat imao.
    I zato je ono saopštenje up, ''ne možemo reć, ali ne možemo ni demantovat...'' i dalje sramotno.

A 20 dana za kanabis sam konkretno njemu pomenuo, jer je čoek tvrdio da se za droge kažnjava i poslije dvaes dana, i to mu je bio odgovor.
    Odakle ti znas da je on dobio test krvi, kad je momak sam rekao da mu ga nisu dali nego pravo u corku? Ovdje se izgleda svi gluvih igramo.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,768
    Thanked in
    3,330 Posts

https://volimpodgoricu.me/najcitanij...za-ovaj-zlocin

Hmmm stari dobri rivali... policija napada pravosudje da su nedje nesto propustili...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Odličan ovaj turizam. Ko vam je ovo radio, momci?

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,356
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Reče Lažojko prva lopata se zabada u septembru 2024.
    Ko vam je ovo radio?

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    1,013
    Thanks Thanks Received 
    4,080
    Thanked in
    2,304 Posts

@BAR

Pa hajmo ovako...VRS je do pred kraj rata drzala gotovo 70% teritorije BiH....onda su se ukljucile NATO snage i bombardovale pozicije VRS bosanskih srba kako bi se ostvarile vec dogovorene pozicije pola/pola....a da se sve zavrsi sto prije kako bi Demokrate dobile jos jedne izbore u SAD....

Do tada VRS je drzala stabilno sve pozicije i ABIH i HVO i HV nisu mogli da mrdnu nigdje.

Pred kraj su vec krenule da padaju pojedine pozicije koje je VRS drzala / tj da ih prepustaju i povlace se...jer se vec znalo sta ce kome pripasti.

Gora geopoliticka situacija sada nego 90tih? Pa SRJ i RS su bili pod teskim sankcijama o cemu ti pricas? Cak je i SRJ uvodila sankcije RS jer ovi nisu htjeli da potpisuju sporazume koji su bili gori nego kasnije kad je dosao Dejton...cak su i Dejton jedva potpisali...

Ali najjaci dio je da bi Hrvatska i Turska nesto zavrsile hahaha daj ne sprdaj se majke ti.
    Хајмо овако.ВРС је још у децембру 1994. изгубила кључне тачке на Динари, које су омогућиле хрватској војсци да стави Книн у тешку позицију, па су га јединице ВРСК и без борбе предале.Уосталом туда су и ушли у Книн.Након тога се изводе операције Маестрал 1 и 2, којима се заузима територија Дрвара у Грахова и БиХ, тј. оно што је на крају преговорима припало Федерацији.
    Након тога се догодило несупјешно форсирање Уне исто у септембру.
    Задња операција хрватске војске се десила двадесет дана касније у октобру и о њој причам.Звала се Операција Јужни потез, урађена је као пордшка Армији БиХ и њиховој опрацији Сана 1995, и резултирала је падом Мркоњић Града, избијањем на Малу Мањачу и угрожавањем Бањалуке у којој се спремала бјежанија.Овом операцијом је руководство на Палама натјерано да прихвате споразум, а ове тероторије заузете операцијом Јужни потез су враћене и данас у дио РС.

Стање на фронту 1993:

https://upload.wikimedia.org/wikiped...ia%2C_1993.png

Стање на фронту октобар 1995:

https://upload.wikimedia.org/wikiped...ia%2C_1995.png

Након Дејтона и формирања дистрикта Брчко:

https://commons.wikimedia.org/wiki/F...lavia_2008.PNG

Што се тиче подсмјевања могућностима Хрватске и Турске у случају разбијања Дејтона, то је прилично неозбиљно.Обријали би их не би знали ђе се налазе, заједно са све Вучићем.
    Last edited by BAR; 28-02-25 at 10:57.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Page 129 of 548 FirstFirst ... 2979119125126127128129130131132133139179229 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)