Probaj najprostije, nabij u rupe cackalice pa stegni seraf.
Rupu prosiris burgijom 8mm, uspes ljepilo pa tipla 8mm. Userafis ponovo.
Uzmes plocice namjenske,ima u okov, od metala tankog, userafis pa onda sarku na to.
Da li ima nekog ko bi umio ovo da napravi?
![]()
Pitaj u Faximile (ili nekog drugog ko ima laser), ne bi trebalo da je to neki peveliki posao da se izreže i napravi od pleksiglasa/klirita.
Ima li ko broj nekog montera namjestaja, treba da mi se razmontira neki ormar i montira kad ga donesem na novu lokaciju (ne isti dan)
PG je u pitanju
Dimenzije prozora đe treba da mijenjam staru bravariju su 137x138, u par cm se sva tri razlikuju a čini mi se da su trebali bit 140x140 sva tri no ko zna kako se to mjerilo.Pretpostavljam da ima gotovih 140x140 i da se mogu uglaviti (Kips?!), što mislite da se ide na tu varijantu, vjerovatno je povoljnije dosta no da mi se radi po narudžbi ? I đe ulazna vrata da tražim, uzeh neke ponude za aluminijska/pvc, ispod 500e ih nije bilo.
I još jedna stvar, da li hodnik, kupatilo i kuhinju (koja je praktično u hodniku) srediti sa PVC panelima (svi bočni zidovi i pod) ili ići sa pločicama pa krečiti bočne zidove, ili laminat + pločice u kupatilu? Dobih ponudu za PVC panele, to stvarno lijepo izgleda - 13 panela + 40 silikona - 760 EUR, za ruke mi traži 550 EUR a to mi je nešto premasu, gledam na YT i ne čini mi se neka kutara postavit to, jedino đe se ne uklapa vjerovatno je kutara izrezat to precizno ?
Što se tiče postavljanja u samsvoj majstor varijanti,ja i drug njemu postavili tri panela(jedan između radne ploče i visećih elemenata-tu smo bušili dvije rupe za utičnice sa onom krunicom ∅50 i dva panela sa strane đe nije bilo bušenja rupa) za nekih 2 sata(prvi put da smo to radili+kafa+2piva) i super ispalo.Nisam vjerovao kako se lako reže sa skalpelom i onim metalnim lenjirom/vinklom.On prezadovoljan jer je potpuno promijenio/osvježio izgled kuhinje/starih pločica,ja mislim da je moglo bolje možda nekih 10% kad bi to stalno radili.2silikona sanitarna potrošili.Mislim da bi bolje (i skuplje) bilo sa bijelim k+d...a možda i ne bi (kad bi jednog dana to odlučio da skida).
Ako su zidovi u vinklo i ravni i ako ima prostora za rad,stvarno nije problem stavit te pvc panele.
Jedino što mi se ne sviđaju trrnutni izbor dezena.Svi su na sličnu foru...kao imitacija nekog mermera.Kad bi imali neku imitaciju drveta/dezen mislim da bih i sebi probao to da stavim
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Last edited by joni; 20-02-25 at 11:53.
Za sta 40 silikona? Jedan je dosta po tabli ili akfix p635 iz okova, 4e komad. Drzi ka pas jeza. To za ruke je precerano. Ako se odlucis, uzmi panele,imas dosta radnji sad,premjeris zidove i ako je to ravno, odneses u neki pogon za rezanje univera, da ti to fino izrezu,castis nesto naravno.
Ka sto rece kolega, otvore krunom ili ubodnom.
Ma kakav pogon za rezanje univera?!
Ja nisam vjerovao kako se režu skalpelom...onim od 2€, plastičnim.Vjeruj,lakše no gips table.
Postavi se met.lenjir,povuče malo jače skalpelom po onoj glatkoj strani,misliš da nisi ništa učinio jer je baš tvrd panel i ostane samo ogrebotina od skalpela,makneš lenjir,prelomiš i tačno se po liniji slomi...ka staklo
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Ma rezao sam i ja, no ako ima dosta toga na istu mjeru lakse mu tako, a i preciznije. Jer i kad prelomis ima malo neravnine na ivici, ovako bude idealan rez.
Dobih od Mikromonta ponudu za bravariju, ispadoše egal sa cijenom gotovog prozora + roletne + solbanke u Kips. U Mikromont sam uzimao već bravariju prije 8 godina skoro, i dalje je kao nova, kvalitetno mi je i u startu djelovala, dok ova u Kips mi je izgledala baš loše, makedonska neka. E nevjerovatno, mislio sam da će gotov prozor biti jeftiniji nego po narudžbi da se radi. U Haus Majstor isto gleadah, nešto bješe skuplja no u Kips, ali nisu imali izložene prozore.
Zna li se otprilike koliko košta renoviranje kupatila po. M2?
Zamjena pločica + spušteni plafon.
Cijevi se ne mijenjaju dobre su.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ja znam ono kad sam ja mijenjao stolariju , tu ima varijacija masu i razlika u kvalitetu. Koliko komora , stakla , okovi , profili , proizvodjac, pvc , alu … bukvalno su razlike u cijeni bile za isto od 3000e do 11000e …
U sustini ja sam bio dobio preporuku za Rehau i Salamander od kvalitetnijih proizvodjaca … a od ovih jeftinijih Gealan, reciklirani Salamander …. Pa onda na poslednje mjesto ovi turski , bugarski reciklati
Svakako mislim da ti je bolje da radis po mjeri , jer mislim da su ovi gotovi u kips turski i bas loseg kvaliteta
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Stivi; 21-02-25 at 16:47.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Ja sam za nekih 70m2 plocica dao nekih 3,5k€ za ruke, plus plocice i ostalo nekih 4,5k
“Voda instalacija ugrubo
Montiranje sanitarije
Rušenje keramike
Odvoz keramike i ostalog smeća
Hidroizolacija u kupatilo i wc
Malterisanje kupatila i wc
Podloga na pod kupatilo i wc
Oblaganje gipsom konzole šolje
Ugradnja keramike kupatilo-wc-hodnik-kuhinja pod. Cijena za ruke 3.500e “
Gips ti je nekih 30€ m2
(ruke i materijal)
Naplate i demontazu i odnosenje šuta 50-60€
Last edited by stefke; 21-02-25 at 23:14.
Preporuka za majstora za bojler?
Ima li ko preporuku za dobrog elektricara?
Koliko uzimaju keramičari sad, je li ok za 12e što nađoh jednoga, onda hoblovanje parketa, 15e dobih ponudu ?
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks