Teletina u sosu od sampinjona.
Kasno podjoh u mesaru, ne nadjoh ruzu pa uzeh plecku. Pa je morala malo duze na tiganj i na tisu vatru.
Ali opet na kraj bijase meka ki dusa.
Uz pire, sira pljevaljskog starog ( punomasnog) uki$eljeni karfiol, sargarepu i zeleni paradajz.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nama su smokve rodile prosle godine ka lude i ja sam ih bogme prvi put u zivotu sušila...imam jedno kilo ipo...nama dosta...jedan dio sam ubavila u zamrzivac za svaki slucaj jer nemam dje da ih objesim plasila sam se crva i muva....tako da me e google a i poneko ko zna, rekli u zamrzivac.
Danas sam pekla pizzu od crnog brašna, pelat, pečurke maslinke i dimljeni sir
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Ne znam na koje misliš uzeh ovo malo pakovanje.Inače smokve trošim samo ovako u neke kombinacije ovo pakovanje može da mi potraje desetak dana čak.
Nego,dosmo u oFF koliko se inače kreću cijene suvih smokvi?
Lično su mi odlična kombinacija uz sve vrste sira kao meze ili ove snekove,sa pršutom idu odlično.
Izvinjavam se na off ako smeta nek prebace na drugu temu.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Na fresh smokve sam mislio.
...
Za začinit ovako obična sušena, koju nađem, nekako najbolje iskustvo mi sa aleva proizvođačem, generalno za začine. Eeeeeeee, ali već ako na vatru ide neko dobro crveno parče govedine, onda berem svoju svježu, ili bašta ili saksija, čak i u ovo doba one posušene grančice imaju totalni šmek
Kod nas danas nezdravo totalno, onaj file pripremljen sinoć, u njega još malo sira, pavlake, ipak obične pršute mrzhjelo me ić po goveđu, koji sušeni paradajz. I ova agria u pomfrit, što onako spolja hrska a iznutra se topi u usta, koju sam golim životom odbranio da svu ne pojedu dok se gotovilo meso
![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Koliko med zna nekad da pravi razlike.
Mini tortilje:
izgleda sam samo ja bolesna sto ne volim nista na mesu 🥹
nothing comes from violence and nothing ever could
Ne volim ni ja tek kvalitetnu teletinu ili jagnjetinu/jaretinu sač mi je zakon đe sve što ima meso sačuva.Ne volim ni krompir uz meso što je ođe tradicija.Samo meso čisto uz salatu.
U to ime: (nije moje ali danas na tanjiru kad nemam sač bolje osloniti se na druge)
Teletinu kod mesara da je sto tanje izreze. Izdinstati luk dok ne dobije boju, potom dodati vino. Drzati na tihu vatru dok alkohol ne ispari. Potom staviti meso, cisto da ga vatra uhvati. Staviti ga sa strane na tanjir neki. Potom dodati isjeckane sampinjone, drzati ih na vatru dok ne omeksaju. Kad sampinjoni omeksaju, dodati meso. Onda od zacina dodati bijeli luk u sitnoj granulaciji, biber, persun, bosiljak, kurkumu. Drzati na tihoj vatri dok meso skroz ne omeksa. Kad meso omeksa dodati pavlaku za kuvanje i pojacati vatru na najace sa konstantnim mijesanjem kako se pavlaka ne bi uhvatila za tiganj.
Malo roštilja danas
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Malo su ti paprike izgorele.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Jesu malo, uhvati ih vatra dok sam pravio urnebes, ali kad su se ogulile sve ok
Sjetih se pred kraj drugog tanjira da slikam.
Taljatele sa morskim plodovima (bez surimija), ja pravio
Sent from my moto g54 5G using Tapatalk
Ovaj Buva bi vojsku naranio majke mi što je ovo.
LM danas mi je baš sjeban dan uzeh onaj 8ebeni zamrznuti špinat od Leda kakvo je to njesra i napravih ga u bešamel sos i gomilu bijelog luka da liči na nešto uz jučerašnje teleće pečenje.Problem kod smrznutog špinata je što je 8ebena neka kaša po konzistenciji za razliku od svježeg koji je car nad carevima da prosto uživaš kad ga spremaš.Povrh svega stavih pavlaku da se tješim tom katastrofom.
Ali,JBG nije svaki dan sjajan.Moj otac je znao nedjeljom da nas povede u neke strašno skupe restorane jer cijele nedjelje nije bio doma kao da se "iskupi" a meni su to bili najgori mogući "obroci" u život ja da vi rečem.
Nije vojska no brojna familija
A mene 28godina i 4mjeseca nije bilo doma ni vikendima, pa im se sad iskupljujem tako što ih sve naširoko okupljam i najedem da puknu, kad god sam tu.
I alaska riblja čorba nije čorba ako se kuva na malo![]()
Pozovi mene nekad ka degustatora,da vidim valja ti to šta.
Zajebavam se zavidim im svima ponaosob što te imaJU slobodno im prenesi.
Home madekrompirusa i sa sirom
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Uhhh To mi je trebalo jutros. Obožavam pite
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks