View Poll Results: Moj najčešći izbor je:

Voters
134. You may not vote on this poll
  • AROMA

13 9.70%
  • HDL

41 30.60%
  • iDEA

8 5.97%
  • VOLI

72 53.73%
Page 234 of 254 FirstFirst ... 134184224230231232233234235236237238244 ... LastLast
Results 5,826 to 5,850 of 6337

Thread: Trgovački lanci | poslovna politika i odnos prema kupcima

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Vidim Hrvati su čudo napravili. Objaviće trgovci cijene, moraće po zakonu, a onda će ih neki hakeri spakovat u neku aplikaciju. I što će kupac sa aplikacijom? Da obiće pet marketa za nedeljnu kupovinu ostavi dva sata više kako bi uštedio 10 eura?
    Više vrijede dva sata slobodnog vremena od te uštede. Zarađujemo valjda da bi sebi omogućili zonu komfora.
    Možda će se penzioneri proskitat radnim danima. Taman da imamu i društveni život u tim pohodima.
    Zamisli trgovaca ološi, pokušavaju što skuplje da prodaju svoju robu. Za razliku od nas , kad recimo prodajemo neku nekretninu ili staro auto, ne pokušavamo da što bolje prođemo u transakciji.
    Ili što ne pokušavamo da radimo za veće pare.
    Last edited by Gagarin; 22-02-25 at 22:04.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    23,831
    Thanks Thanks Received 
    9,754
    Thanked in
    7,278 Posts

Vala nemojmo se zajebavati ne volim iko da me tako zajebava ka Voli jedno vrijeme što je u NAŠ diskont ima jedne,na stari druge u Super Voli treće cijene ono zabolje me da je u pitanju neka mala razlika no su znavali dobro da zajebavaju i to samo zbog lokacije a isti market.

Da ne rečem što čine svako ljeto svi oni nesretnim našim primorcima koji žive na primorju i trpe teror đe su im u markete đe obično idu dizali cijene zbog turista 25%.

3. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Vala nemojmo se zajebavati ne volim iko da me tako zajebava ka Voli jedno vrijeme što je u NAŠ diskont ima jedne,na stari druge u Super Voli treće cijene ono zabolje me da je u pitanju neka mala razlika no su znavali dobro da zajebavaju i to samo zbog lokacije a isti market.

Da ne rečem što čine svako ljeto svi oni nesretnim našim primorcima koji žive na primorju i trpe teror đe su im u markete đe obično idu dizali cijene zbog turista 25%.
    Nije to ništa neuobičajno. Svjetska praksa. Tamo gdje očekuješ imućniju klijentelu bude malo skuplje, negdje se prilagodiš da bude jeftinije.
    Bogati ili siromašniji dio grada. Bogatiji ili siromašniji grad. Turistička sezona jbg... Oćeš da živiš na pjenu od mora. Plaćaš to zadovoljstvo i skupljim marketima i uslugama.
    Dobro došli u kapitalizam.
    Tko leti, vrijedi...

5. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,436
    Thanked in
    2,601 Posts

I dalje nijesu ukačila da je PRAVO prodavca/trgovca da cijeni svoje proizvode/artikle kako želi i nije mu OBAVEZA da cijene budu iste u svaki objekat. Niti se zakonom to može propisati kao obaveza.

Obaveza trgovca što se tiče cijena je da one koje su izložene i one koje su naplaćene budu ISTE.

Poslato sa pisaće mašine S24 x2
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    330
    Thanks Thanks Received 
    1,590
    Thanked in
    1,217 Posts

Prvo i najvažnije koje te nauče je, da je dobra lokacija - pola posla, da ne kažem - pola cijena.
    Last edited by Mylene; 22-02-25 at 23:04.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,436
    Thanked in
    2,601 Posts

Dobra lokacija
    Dobri radnici

Onda prodaješ šta god želiš po cijeni koju želiš

Poslato sa pisaće mašine S24 x2
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    23,831
    Thanks Thanks Received 
    9,754
    Thanked in
    7,278 Posts

Strašna je lokacija za Super Voli nema jače lokacije na svijet.Tu je i Delta crnogorska Meka i Medina samo nek se obrće turbina.

U pravi si ti nije kriv trgovac no ovo snobovsko društvo jer ne diktira tržište niko drugi no jebeni potrošač.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
    Last edited by Bluemoon; 22-02-25 at 23:20.

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Vidim Hrvati su čudo napravili. Objaviće trgovci cijene, moraće po zakonu, a onda će ih neki hakeri spakovat u neku aplikaciju. I što će kupac sa aplikacijom? Da obiće pet marketa za nedeljnu kupovinu ostavi dva sata više kako bi uštedio 10 eura?
    Više vrijede dva sata slobodnog vremena od te uštede. Zarađujemo valjda da bi sebi omogućili zonu komfora.
    Pa valjda kako ko gleda na te pogodnosti.

Ne vjerujem da iko planira tacno sto ce da kupi i onda pregledava cijene po marketima da bi na kraju obisao par njih i ustedio tih 10 eura koje pominjes.

Ali se moze stvorit' neka generalna slika gdje je u tom trenutku najjeftinije poc', shodno onome sto kupca interesuje.

Sa druge strane, nekad se ide u trgovinu zbog neke specificne kupovine kao recimo kad odes da kupis dosta mesa jer ti treba za sto god.. onda nije isto oces li kilo bifteka platit 25 eura ili 35 eura. Jer ne uzimas kilo nego znatno vise. Samo primjer ali znas o cemu pisem, nadam se.

Vecina ide da kupi "svasta nesto" i onda su razike minimalne.. to sto ces mlijeko u jednom marketu platit' 20-30 centi vise a edamer po' eura jeftinije nikome nece napravit' nikakvu znacajnu razliku.

Svakako je samo pozitivno imat' takav pregled pa ko je burzuj i ne interesuje ga, slobodan je da takvu aplikaciju/stranicu iskulira, niko ga ne tjera da je gleda/koristi.

P.S. Kao sto rekoh vise puta... pored napumpanih i nenormalnih cijena meni jako smeta potpuni haos u prakticno SVAKOJ prodavnici gdje dobar dio artikala ima pogresnu cijenu ili je nema uopste. Za takve stvari bi inpekcija morala da reaguje odma ali se kod nas to ne desava. Ne znam ja tacno ko je kriv za ovakvo stanje do kojeg smo dosli... znam da se vecina onih radnica odire od posla i ne znaju sto ce prije tako da vjerujem da je problem u samom poslodavcu/vlasniku koji odrzava minimum radnika koji ne postizu da odrade ono sto bi moralo da se odradi a to je postavljanje cijena ispod/iznad svakog artikla i da se ona podudara sa cijenom na kasi. Nesto najosnivnije a sto je kod nas sve problematicnije, iz dana u dan.

Da ne idem u ekstremne slucajeve kojih takodje ima cesce nego ikad kao recimo kad sam ljetos otisao u Francu i naisao na kompletni mlijecni program (sirevi, puteri, margarini itd.) potpuno istopljeni. Sef smjene je rekao da imaju problema sa hladjenjem i da radnici ne mogu da poprave to danima. U bilo kojoj normalnoj zemlji bi prodavnica odma uklonila sve te proizvode a ako se to ne desi odma bi isao kljuc na prodavnicu i golema kazna trgovackom lancu. Kod nas je to "visa sila" i "ako ti ne odgovara, ti izadji".

Sve naopako a stanje je dosta slicno u svakoj prodavnici, nijanse su u pitanju. Cak mi i menadzer jedne Lakovic prodavnice kao opravdanje rece "pa nije samo kod nas ovako, u svakoj prodavnici cete naic' na slicno stanje". I u pravu je. Opravdanje apsolutno debilno i nimalo validno ali je u pravu - u svakoj prodavnici je totalni haos ali svi vide da to tako "funkcionise", da su inspekcije potpuno nesposobne i da svak' moze da radi sto oce i kako oce.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

11. The Following 2 Users Say Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,357
    Thanked in
    1,204 Posts

Naš diskont je i zamisljen kao radnja koja ima diskontne cijene u odnosu n Voli i nije tajna da za kupovinu od 300 eura u Voliju, daš oko 250 u Našem diskontu...licno sam racunala prije par godina.
    Sto se cijena u drugim Volijima tice, i asortimana, to se formira prema potraznji....sa tim u vezi, u Voliju u Zagoriču je asortiman malo "siromasniji" nego u onom u city kvartu...što se cijena tiče, ja cesto trgujem na Stari ali odem i u Voli u Zagorič (na semafore onaj) nijesam primijetila razliku u cijenama, osim sto su na akciji razliciti proizvodi pa mozes lijepo da uštediš ako bi imao živaca da se šetaš od volija do volija...
    Neka priča ko šta hoće, usluga u Voliju je daleko najbolja od svih marketa. Nije se jednom desilo da trazim nesto cega nema na rafovima, pa zamolim neku od radnica da provjeri da nema u magacinu, svaki put su me ispostovale, pošle i donijele ono što trazim.
    Nasuprot tome u Laković mi je žena ladno rekla da nemaju nešto što sam tražila, i ja dalje šetajući radnjom naletim...tako da ima raznih iskustava a je li skupo, generalno- preskupo je i cijene brate rastu svaki put kad odem cini mi se vece su cijene
    Last edited by zvoncica; 26-02-25 at 10:14.
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    23,831
    Thanks Thanks Received 
    9,754
    Thanked in
    7,278 Posts

Laković izbjegavam maksimalno jer oni mirisi od mesa pa hemije postavljene đe je nekako sve izmješano - ne znam što čine sa a radnje su im kao neki magacin natrpani zadnji put kad sam bila rekla sam sebi nikad više.

Last edited by Bluemoon; 26-02-25 at 10:22.

14. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    12,504
    Thanks Thanks Received 
    2,357
    Thanked in
    1,204 Posts

Istina, jako rijetko idem osim što je stvarno hemija mnogo jeftinija nego u drugim radnjama, pa ponekad odem, ali ne bjezi joj po mirisima i za titulu najprljavije radnje nekadasnja Franca u Forumu na Starom
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Viđeh da su iz "akoe crkvi dobar i mene je" Alternative odlučili da se nastavi bojkot Aroma i Idea marketa. Valjda treba još jači bojkot, jer su ih ovi iskulirali. Kako izgleda "još jači bojkot"? Izuzev što ne kupuješ, pređeš na drugu stranu ulice kad prolaziš pored njih?
    Mislio sam da su ovi iz Alternative debili. Mea culpa. Bistri su. Dobiju medijsku pažnju sa nekoliko postova na Facebook, bez plaćenih objava.
    Zanimljivo, pozivali na bojkot Volija, Idea, Arome... Samo ne Lakovića. Nikad bilja Komova investicija
    Tko leti, vrijedi...

17. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Prodavnica Femic u Baru je slika i prilika onoga kako bi jedna normalna prodavnica trebala da izgleda ali kod nas nema nijedne slicne.

Svaki brend ima svoj dio u prodavnici, jako lijepo izdvojen i obiljezen. Sve cijene jasno oznacene, svi kodovi se poklapaju, sve cijene sa rafova su iste kao na kasi, svi radnici rade, cim se stvori iole veca guzva na kasi, otvara se druga a cijene skoro svih proizvoda su nize nego u bilo kojoj drugoj prodavnici koja ima znatno vece marze iako placu svako malo.

Eto toliko.
    Do Not Disturb.

19. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    330
    Thanks Thanks Received 
    1,590
    Thanked in
    1,217 Posts

Ko se bojkotuje sljedeće sedmice?
    Ne ispratih..

Thanks Thanks Given 
    1,236
    Thanks Thanks Received 
    686
    Thanked in
    539 Posts

Ostao je HDL.

Thanks Thanks Given 
    330
    Thanks Thanks Received 
    1,590
    Thanked in
    1,217 Posts

Nešto razmišljam... Šta kad bi sad, poslije HDLa, odlučili da, recimo, narod uzme da bojkotuje nekog izabranog mjesec dana? Ili - doživotno, što je malo teže ali i dovoljno opičeno s obzirom na sve ostalo.

Thanks Thanks Given 
    7,349
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by Apolo View Post
    Ostao je HDL.
    Ostaju Aroma i Idea još nedelju. Pošto nisu reagovali na bojkot no ga iskulirali. Po svoj nisu ih ispoštovali. HDL ih iskusno ispoštovao i nema bojkota.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,634
    Thanked in
    1,019 Posts

Idea na sva zvona reklamiran1000 snizenih artikala

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Idea na sva zvona reklamiran1000 snizenih artikala
    I sa svim snizenim cijenama su opet najskuplji.

Da ne pominjem da su digli cijene od kad je poceo prvi bojkot i nastavili sa dizanjem cijena. "Akcije" i Super kartica su vise obmane nego sto drugo. Kupone su izgleda u potpunosti uklonili iz aplikacije.

Mislim ja Ideju generalno bojkotujem od kad je dosla u CG ali kad god vidim te reklame, kataloge i "super snizenja" muka me u'vati.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    9,601
    Thanks Thanks Received 
    5,976
    Thanked in
    2,280 Posts

Conto u Nk je za masu stvari jeftiniji od HDL-a + imaju župski lisnati, tako da često tamo trgujem (club+ kartica dođe kao bonus).

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    4,236
    Thanks Thanks Received 
    8,154
    Thanked in
    3,116 Posts

Zasto kod nas niko ne instalira self check out kase?

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    490
    Thanks Thanks Received 
    1,987
    Thanked in
    1,121 Posts

Jer bi mi to polomili za 2 dana

Thanks Thanks Given 
    327
    Thanks Thanks Received 
    253
    Thanked in
    133 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Zasto kod nas niko ne instalira self check out kase?

Sent from my SM-A536B using Tapatalk
    Aroma u Delti ima. Doduše ne funcionišu još uvijek.

Thanks Thanks Given 
    23,831
    Thanks Thanks Received 
    9,754
    Thanked in
    7,278 Posts

A što mislite o bojkotu korporacija.

31. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Koliko je zdrava cedevita, prasak kao prasak, uzimam onu za 2.5l soka -
    bude oko 1.8eur i nikad nisam imao problema, ustvari jesam jednom prije nekolike godine kad sam uzeo neku svijetlo plavu…zuta i narandzasta sve ok,

sad sam uzeo ljubicastu (ananas+mango) i zelenu (limeta)

kupovao bih nesto zdravo da pijem i ponudim nekog kad/ako dodje ali me oni sokovi iz tetrapaka bas i ne zanimaju sa 10-20% voca.

najbolja varijanta jeste uvijek imati pomorandze/limune/limete pa cijediti i piti pravu stvar ali…treba uvijek odrzavati svjezu kolicinu.

Page 234 of 254 FirstFirst ... 134184224230231232233234235236237238244 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)