Page 12 of 13 FirstFirst ... 28910111213 LastLast
Results 276 to 300 of 319

Thread: Porez na nekretnine

Thanks Thanks Given 
    3,566
    Thanks Thanks Received 
    5,882
    Thanked in
    2,825 Posts

Quote Originally Posted by NotRobot View Post
    Ne mijenjaju se brojila nego vlasnik. Pravno, ne vidim osnov da neko plaća dug za vodu, striju nastao u periodu u kojem on nije bio vlasnik nekretnine i brojila.
    Tako je. Znam ja to odlicno. Samo u CEDIS to nisu prihvatali kao obajsnjenje prije 9 godina. A nece ni danas. Mozem im bit.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Probaj to sa CEDISom i javi kako si prosao. Donijece ti novo brojilo nikad.
    Cedisu bih pokvario brojilo ili bih ga jednostavno skinuo i nazvao ih da dodju da ugrade brojilo. Za vodu isto a za odrzavanje stana bih rekao upravniku da krene od nule i da meni nista ne moze za prethodni dug.

3. The Following User Says Thank You to Zhuangzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,076
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

Otkad bi ga skinuo,do kad ti ne bi donijeli i ugradili novo,ne bi imao struje.Kad bi ga napokon ugradili,opet bi ga zaveli na starog vlasnika.Imaju mehanizam isključenja zbog duga i onda ih zabolje za pravo i naplatu pravnim sredstvima,a ti ili stari vlasnik ne možete prevesti vlasništvo na novog dok se sve ne naplati.
    Rješenje,po meni je,nastaviti redovno tekuće plaćanje ako nije isključena struja,a dug se svakako vodi na starog vlasnika i u tom slučaju što je problem da ostane vlasništvo brojila na starog vlasnika?

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    62
    Thanks Thanks Received 
    1,484
    Thanked in
    995 Posts

Ne bih ga makao amaterski nego bi umjesto njega bile kleme, imao bih struje a to da bi ga zaveli na starog vlasnika, ne znam po kojoj logici i samo bi islo u moju korist jer bih opet ponovio postupak.

Thanks Thanks Given 
    154
    Thanks Thanks Received 
    62
    Thanked in
    46 Posts

Znas li mozda je li dovoljna samo izjava kod notara? Posto nismo prebivaliste mijenjali. Savjetovao je notar takodje i pecat predsjednika ulaza na toj izjavi. Nemamo drugih nekretnina (osim zemljista koje se u ovom slucaju ne racuna) na svoja imena. Hvala!

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,469
    Thanked in
    2,626 Posts

Quote Originally Posted by NotRobot View Post
    Ne mijenjaju se brojila nego vlasnik. Pravno, ne vidim osnov da neko plaća dug za vodu, striju nastao u periodu u kojem on nije bio vlasnik nekretnine i brojila.
    Pa misliš da ja nisam probao razna rješenja i završio bih na kraju sigirno...

Samo bi to trajalo godinama, a meni bi ugasili struju i vodu i tužila me zgrada.
    Platio, računao da sam platio još 1m2 stana i šta je tu je...

Poslato sa pisaće mašine S24 x2
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

8. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    244
    Thanks Thanks Received 
    843
    Thanked in
    537 Posts

Quote Originally Posted by ice-Ventura View Post
    Znas li mozda je li dovoljna samo izjava kod notara? Posto nismo prebivaliste mijenjali. Savjetovao je notar takodje i pecat predsjednika ulaza na toj izjavi. Nemamo drugih nekretnina (osim zemljista koje se u ovom slucaju ne racuna) na svoja imena. Hvala!
    Svašta, otkad predsjednik ulaza vodi računa ko s kim spava. Tebi je potrebno uvjerenje o vanbračnoj zajednici. Samo vodite računa da je to u smislu sticanja prava i obaveza istovremeno, znam neke koji su se poslije kajali što su sa tom potvrdom sticali imovinu.

Thanks Thanks Given 
    19,076
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

Quote Originally Posted by Zhuangzi View Post
    Ne bih ga makao amaterski nego bi umjesto njega bile kleme, imao bih struje a to da bi ga zaveli na starog vlasnika, ne znam po kojoj logici i samo bi islo u moju korist jer bih opet ponovio postupak.
    To je već bolje ideja...pod uslovom da je brojilo i dalje na starog vlasnika.Onda bi njemu išla prijava za uništavanje plombe,krađu struje,pa proračunavanje koliko je teoretski maks.moglo proteći struje x 24h x dana...Prije no što to uradiš,korektno bi bilo reći plan starom vlasniku koji duguje.Ako što ima u glavu odma će izmirit dugovanje

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by ice-Ventura View Post
    E za to nisma sigurna je rje ovo bio najjednostavniji način, potvrda iz MUP-a.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    29
    Thanked in
    22 Posts

Drugari,da postavim ovdje pitanje.
    Imam kombinaciju za kupovinu jednog placa u PG,medjutim na toj parceli je upisana hipoteka od jedne banke za koju vlasnici kazu da se otplati iz kupoprodajnog ugovora preko notara i da vlasnici nekoliko parcela izvrse prenos sredstava na racun tog kredita. Koliko je to sigurno odraditi preko notara?

Velicina kredita je nekih 30k

Ovo je potrebno uraditi naravno da bi vlasnici parcele dobili posjedovni liste bez tereta.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    3,566
    Thanks Thanks Received 
    5,882
    Thanked in
    2,825 Posts

Quote Originally Posted by cradoje View Post
    Drugari,da postavim ovdje pitanje.
    Imam kombinaciju za kupovinu jednog placa u PG,medjutim na toj parceli je upisana hipoteka od jedne banke za koju vlasnici kazu da se otplati iz kupoprodajnog ugovora preko notara i da vlasnici nekoliko parcela izvrse prenos sredstava na racun tog kredita. Koliko je to sigurno odraditi preko notara?

Velicina kredita je nekih 30k

Ovo je potrebno uraditi naravno da bi vlasnici parcele dobili posjedovni liste bez tereta.

Najbezbjednije je preko notara.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    29
    Thanked in
    22 Posts

Da,da notar je obavezan tu nego reko da nema nekih skrivenih caka u zakonima ove nase uređene drzave.

Thanks Thanks Given 
    2,815
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Na kraju ugovora obavezno obrati paznju (tako je stajalo kod Mire Bogic), notar ne odgovara za stavke iz ugovora ili tako nesto.

16. The Following User Says Thank You to montenegrina For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,849
    Thanked in
    3,386 Posts

Notar ima odgovornost da postupa u skladu sa zakonom i da proverava identitet stranaka, njihovu sposobnost i pravnu valjanost dokumenata koje overava. Međutim, notar nije odgovoran za sadržaj ugovora niti za moguće prevare među ugovornim stranama, osim ako je direktno učestvovao u nezakonitim radnjama ili propustio da obavi svoju dužnost savesno i pažljivo.

Ako notar napravi propust, na primer, ne proveri identitet stranke ili overi falsifikovani dokument, može snositi disciplinsku, građansku ili čak krivičnu odgovornost. U takvim slučajevima, oštećena strana može tužiti notara i tražiti naknadu štete.

Da li imate konkretan slučaj na umu?

))

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,729
    Thanks Thanks Received 
    1,662
    Thanked in
    1,104 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Notar ima odgovornost da postupa u skladu sa zakonom i da proverava identitet stranaka, njihovu sposobnost i pravnu valjanost dokumenata koje overava. Međutim, notar nije odgovoran za sadržaj ugovora niti za moguće prevare među ugovornim stranama, osim ako je direktno učestvovao u nezakonitim radnjama ili propustio da obavi svoju dužnost savesno i pažljivo.

Ako notar napravi propust, na primer, ne proveri identitet stranke ili overi falsifikovani dokument, može snositi disciplinsku, građansku ili čak krivičnu odgovornost. U takvim slučajevima, oštećena strana može tužiti notara i tražiti naknadu štete.

Da li imate konkretan slučaj na umu?

))

imamo koliko oces slucajeva dje su notari prodavali iste stanove po 3x, ali se nesto ne sjecam da su odgoovarali :P

@cradoje - za bilo koju transakciju preko notara postoji mogucnost da kao "dokaz" pare idu preko njih.

vidite da ugovorom "angazujete" notara da posreduje u tome - u smislu da u ugovoru stoji da ti ne isplacujes novac direktno prodavcu nego notaru koji ce iznos od XXX.XX eura uplatiti na ime izmirenja hipoteke po ugovoru/opterecenju kod banke, a preostali iznos isplatiti prodavcu. I definisete i na koga ide trosak upisa/ispisa hipoteke iz katastra jer je i to notarski ugovor ako se dobro sjecam.
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

19. The Following User Says Thank You to LuTheDuck For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,849
    Thanked in
    3,386 Posts

Krivična prijava protiv Tivćanina, osumnjičen da je isti stan prodao dva puta

Tivatska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv D.P. (44) iz Tivta, zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara na štetu jednog lica, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 70.000 eura, saopštila je Uprava policije.

“On je, kako se sumnja doveo u zabludu oštećeno lice, da će mu na osnovu ugovora o kupoprodaji prodati stan, a od kojeg je zatim na osnovu predugovora o kupoprodaji stana u Tivtu primio 70.000 eura, s tim da ugovor nakon toga sa ovim licem nije zaključio”, naveli su iz Uprave policije.

D.P. je potom isti stan, dvije godine nakon toga, prodao ženskoj osobi iz Podgorice, za iznos od 65.000 eura, sa kojom je zaključio ugovor o kupoprodaji nepokretnosti. Ona je ovaj stan na osnovu ugovora uknjižila na svoje ime, da bi ga kasnije prodala trećem licu iz Podgorice.

Vjerovatno je sve islo preko notara

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,469
    Thanked in
    2,626 Posts

Meni je Notar za dodatnih 400e napravio kupoprodajni ugovor u kome je eksplicitno bio odgovoran za regulatnost nekretnine.

Naime i. Prodavac i ja kao kao kupac smo sjeđeli u kancelariji, notar je otišao sa ugovorom u katastar, izvadio papire, zahvaljući ugovoru i ovlaštenju koje je on napravio prebacio u katastar sa prodavca na kupca i donio gotove papire.
    U isto vrijeme dok se vraćao pustio je prenos iz banke sa mojeg na prodavčev račun i nakon 2 sata se vratio.

Ovo je bilo prije više od 10 godina, vjerujem da je sada tarifa za ovo 1000e

Poslato sa pisaće mašine S24 x2
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

22. The Following 2 Users Say Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,076
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

Mora da se taj notar neđe na mlijeko opeka pa je i u jogurt duva'.
    Ja bi vam oduzeo i telefone i ostala sredstva za e banking i zaključa vas u kanc.

Last edited by joni; 19-02-25 at 16:19.

Thanks Thanks Given 
    2,012
    Thanks Thanks Received 
    1,344
    Thanked in
    810 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    imamo koliko oces slucajeva dje su notari prodavali iste stanove po 3x, ali se nesto ne sjecam da su odgoovarali :P

@cradoje - za bilo koju transakciju preko notara postoji mogucnost da kao "dokaz" pare idu preko njih.

vidite da ugovorom "angazujete" notara da posreduje u tome - u smislu da u ugovoru stoji da ti ne isplacujes novac direktno prodavcu nego notaru koji ce iznos od XXX.XX eura uplatiti na ime izmirenja hipoteke po ugovoru/opterecenju kod banke, a preostali iznos isplatiti prodavcu. I definisete i na koga ide trosak upisa/ispisa hipoteke iz katastra jer je i to notarski ugovor ako se dobro sjecam.
    Ili to ili da ugovorom bude nqznaceno da ces ti da kod te i te banke da uplatis iznos kredita i ostatak novca im das... Raspitaj se isto okolo lokacije placa ko su doticni i sta su eto moze da se ubode neka korisna info ako nista upoznas novi komsiluk

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Satelitski resiveri/oprema

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    475
    Thanked in
    236 Posts

Je li ko plaćao redovni godišnji porez na nepokretnosti preko sajta laris.me ? Govorim za Podgoricu, interesuje me da li je sve bilo OK i funkcioniše li normalno?

Thanks Thanks Given 
    101
    Thanks Thanks Received 
    411
    Thanked in
    135 Posts

Jesam ja i sve je bilo ok. Platis, poslije trazis emailom da ti posalju da li je proknjizeno, a mozes poc i do PU. Ako te prpa da ce ti skinut sa kartice, a da nece proknjizit, uvjek mozes sacekat red u postu ili banku, a imas opciju i preko ebank sto posto sigurno.
    COMMUNITAS CIVITATIS CATHARI
    navigare necesse est, vivere non est necesse

Thanks Thanks Given 
    410
    Thanks Thanks Received 
    475
    Thanked in
    236 Posts

Ne funkcioniše plaćanje preko laris.me za Podgoricu. Tj. Funkcioniše, ali Uprava lokalnih javnih prihoda ne može automatski da rasknjiži uplate, i već su nagomilali nekoliko mjeseci nerasknjiženih uplata.
    Tako da je moj prijedlog da ne uplaćujete preko laris.me

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    156
    Thanked in
    101 Posts

Quote Originally Posted by the Genius View Post
    Ne funkcioniše plaćanje preko laris.me za Podgoricu. Tj. Funkcioniše, ali Uprava lokalnih javnih prihoda ne može automatski da rasknjiži uplate, i već su nagomilali nekoliko mjeseci nerasknjiženih uplata.
    Koja je procedura ako si vec uplatio?Znaju da skinu pare ali ne umiju proknjizit.Ima li sto da funkcionise u ovoj drzavi?

Thanks Thanks Given 
    101
    Thanks Thanks Received 
    411
    Thanked in
    135 Posts

Quote Originally Posted by the Genius View Post
    stigli porezi za 25. ja sam upravo platio online, javljam kad rasknjize.
    mozes iz kontaktirati na [email protected], [email protected] da ti posalju analiticku karticu
    COMMUNITAS CIVITATIS CATHARI
    navigare necesse est, vivere non est necesse

Thanks Thanks Given 
    19,076
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

Evo i ja preuzeh sa laris.me
    Na primarnu nekretninu(1/1 na moje ime) smo kao članovi domaćinstva upisani ja+3 člana familije(-30%)
    Na sekundarnu nekretninu (1/2 na moje ime) je 0 članova domaćinstva.
    Pitanje: može li se na sekundarnu nekretninu upisati kao 1 član domaćinstva upisati neko iz moje familije?

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk

Page 12 of 13 FirstFirst ... 28910111213 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)