Svaki auto ima tu vezu izmedju motora i tockova kad radi u ler u D (osim auta koja imaju EDC), prvenstveno zbog pritiska od ulja, time se ne smanjuje pritisak na lamele, onda na taj nacin ulje cirkulise i hladi mjenjac.
To malkice povecava potrosnju ali najvise potrosnju povecava kasni TC lock.
Prema tome, šta da ti kažem?
Meni je drug imao Koleosa 2.0 CDI. Automatik. 13 litara je to auto trosilo kroz grad. Nikad mi niko ne moze objasnit' da je to normalno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ovo je pezo 407 2.0hdi, auto trosi kao tenk
i jos je automatik/tiptronik sa 4 brzine
Pa to je jos jedan razlog, 4 brzine. Automobili sa automatskim mjenjacem su nekada imali minimum jednu brzinu manje od istog sa manualcem, sto znaci duze brzine i bez tc Locka. Onda, automobili sa auto. mjenjacem su tezi od ovih sa manualcem.
Danas skoro svaki auto. mjenjac ima 2-3-4 brzine vise od manualnih. Inzinjeri imaju vise mogucnosti da se igraju sa hodom brzina. I sto je jako bitno, TC lock vec od druge brzine.
Sto se tice ekomicnosti, CVT mjenjaci su kulminacija.
A u cemu je problem?
Npr. Yaris CVT, radi na 1000 obrtaja bez obzira na brzinu (0-77 km/h). Prilikom ubrzanja dize ih na 1600-1800 i onda na 1000. Ne cuje se motor i ne trosi nista. Ja ne znam ko voli da cuje brundanje motora.
Mene interesuje postoji li cvt u kakvu dizelacu sa 500-600nm obrtnog, bas me interesuje kako to ide, jer bi onda trebalo da moze da ga konstantno drzi u taj neki sweet spot?
A6 C7 3.0 TDI ima 400 njutna.
CVT nema neki kapacitet kada je torque u pitanju.
Da nije ko porucivao djelove sa Alvadi.rs?
Sad, možda sam je nešto pobrkao, ali, po bordu, na 130km po autoputu, pokatuje mi veću potrošnju u 6toj nego u 5toj brzini?!?
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Znaci funkcionise, nije scam neki
Ne ne, sve radi kako treba. Sve salju iz Latvije.
Spareto, trodo i kmotorshop takođe bez greške, samo što šalju isključivo DHL Expressom ili Fedexom.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Promijenio akumulator na Clia 2017 godiste, sad mi trazi kod za radio. Dje bi to moglo da se nadje?
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
ako nemaš papire moraš da kreiraš nalog na my renault i,registruješ po broju šasije i izbaciće ti kod u about sekciji.
Ko najbolje radi reglažu a da se može platiti preko računa? Ivanović ne može.
Vujacic, Castellana.
Svako ko radi reglazu moze da ga odradi bez greske ali pitanje je kakav ti je trap, gume, kocnice…
Do 50-55k SUV, CX60 ili Mazda CX-6 ili nešto treće? CX-5 nema više, tj. ne viđeh ga u ponudi kod nas? Q5? Benzinski agregat isključivo.
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
Last edited by BiTrAtE; 18-02-25 at 19:10.
Zeleni karton ima da se izvadi na granicu albanije bozaj?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
nema,moraš u svom osiguravajućem,završava se sve za 10min.takođe,odavno više ne primaju 5e mita na granici,muzli su i po 20-30e kako im se digne
Last edited by Tom; 18-02-25 at 19:42.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks