Page 115 of 548 FirstFirst ... 1565105111112113114115116117118119125165215 ... LastLast
Results 2,851 to 2,875 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    480
    Thanks Thanks Received 
    651
    Thanked in
    301 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    pogriješih temu, ako može neka moderator obriše.

btw, najveće ruglo od države ovo u Zambiju nema.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Mislim da kad se postavljaju ovakvi scrn shotovi bi trebalo da vidimo i ko je izvor ovih informacija (postavis link izvora).... ozbiljniji forumi funkcionisu na taj način....

Ova info se ispostavila kao lazna...

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

to što je evropa sad demantovala ne znači da je lažna. no da samo nemaju pojma šta im šef radi portal koji je objavio drži upravo stranka većine a izvor (adria tv) je df televizija. no se digla frka pa onda dobri i pošteni dpsovci koji su sad u es vele nije to tako. to je ka ono što je vaso ubjedjiva narod da ne pravi zakon koji državnu imovinu daje na par desetina godina pa ga onda pipunoglavi utulio.

https://www.dan.co.me/vijesti/politi...enzije-5284235

„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by osvajaci pg View Post
    Mislim da kad se postavljaju ovakvi scrn shotovi bi trebalo da vidimo i ko je izvor ovih informacija (postavis link izvora).... ozbiljniji forumi funkcionisu na taj način....

Ova info se ispostavila kao lazna...
    reci mi ovo kad se pojavila info da će voda biti skuplja, Premijer je to demantova

https://www.dan.co.me/vijesti/ekonom...anuara-5267536

Neće se desiti povećanje cijene vode, neće se desiti povećanje cijene struje, niti bilo kakvo drugo povećanje od 1. januara 2025. godine.
    ipak eo voda mi je 25e, svima u PG veća. to su te čuvene lažne vijesti.

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,769
    Thanked in
    3,330 Posts

U Crnu Goru se instalira kao “medijski guru” Vladimir Beba Popović, inače po struci bivši konobar sa “Bele Ladje” (nije šala), koji zagadjuje sav medijski prostor sa svojim partnerom Željkom Mitrovićem i TV Pink.

Urnišu, u njihovim minut-dva, koje btw je dugo vremena uredjivala Tamara Nikčević, tako je naime zaradila stan kod Mitrovića u Hilandarskoj u Beogradu, svaku opozicionu partiju,svakog opozicionog lidera, svaki opozicioni medij.

Svi beogradski tabloidi “rade” tada za Mila.

On je pozitivna “zvezda” Telegrafa, Kurira i Informera. Njegovi opozicionari, pa i oni iz “srpskih krugova” u CG, časte se ružnim naslovima i naslovnicama.

Suradnja izmedju Vučića I Djukanovica cveta. Duško Knežević iz Zete (molim Vas nismo nikakvi rodjaci, vidio sam ga dva puta u životu, sjećam se da je osamdesetih držao sjajnu palačinkarnicu na Sajmu Knjiga) dovodi investirore iz Abu Dhabija.

Medju njima i Dahlana , bivšeg šefa Policije u Ramali, koga Abasova palestinska vlada optužuje za kradju 4 miliona dolara, ukradenih u procesi nabavke pistolja iz robnih rezervi Crne Gore.

Kako je pod tjeralicom, prvo mu Djukanović daje crnogorski pasoš, zatim Vučić srpsko državljanstvo. (Marić, ne valja ga zaboraviti, ljetuje sa svojom Vesnom svake godine o trosku paradržavnih CG fondova u Budvi. Za uzvrat, pravi one dosadne i duge intervjue “u bermudama” sa Milom ili nekim njegovim prijateljem. 15 godina Milo je Marića - ovako ili onako - financirao, da bi taj učenik Dragoljuba Golubovića Pižona, novinara ali i agenta KOS-a svojevremeno unParizu, vratio Milu te kredite sa onom emisijom “Hoće li krv pasti u Crnoj Gori”. )

Dahlan dovodi kljucnog Emira iz Emirata.

Srbija im prodaje JAT, PKB, i svo naoružanje koje ima iz rezervi svoje i bivše vojske jer Emirati, skupa sa Saudijskom Arabijom, vode proxy rat u Jemenu sa Iranom.

Isto to radi Crna Gora.

Gradi se “Beograd na vodi”.

Amfilohije koji mrzi Vučića jer smatra da će ovaj “izdati Kosovo” uživa financijsku i svaku drugu podršku od Djukanovića sve dok se nisu posvadjali - izvori bliski njima tvrde - oko Buljarice.

Buljarica, plaža i zaledje, najveći je možda gradjevinski potencijal na Jadranskoj Obali.

Kilometri i kilometri kvadratnog prostora na čistom, plavom moru. Problem je samo što je Crkva vlasnik svega. Katarci traze sve da kupe i angažiraju Anu Kolarević, Milovu sestru, za advokata. Amfilohije hoce da dâ koncesiju na 39 ili 49 godina, ali neće prodati. I tu je puklo. Milo onda postaje “turbo Crnogorac” i traži da imovina Crkve, u prvom redu u zemljišnjim knjigama, predje na državu.

I sukob sa Amfilohijem počinje.

Dalje znate litije, 30/8/20 i pad Djukanovićeve izvršne vlasti.

Beba napušta Podgoricu, seli se i “samo” radi za Vučića, svi beogradski tabloidi vec mjesecima prije toga okreću se protiv Djukanovića i on postaje novi “srpski”
    Štedimlija ili sam “poglavnik Pavelić” iz Podgorice. Postaje žrtva srpske “tabloidne demokracije” koju je, gle, stvorio sa Canetom.

Vučiću treba Crna Gora kao okosnica “srpskog sveta” jer računa namirit’ će neminovni gubitak Kosova novim posrbljavanjem Crne Gore i guranjem Dodika u referendum.

Traži pomoć i od Kine, i od Rusije, za to.

Dva kokainska klana nazvana po dva toponima, dva zaseoka Bokokotorskog zaljeva, nekada znanim kao “Zaliv hrvatskih svetaca” i Šantićevim stigom “naša mila Boko, nevjesto Jadrana…” (vremena se mijenjaju), Škaljarci i Kavčani, postavši najveći trafikanti kokaina u Europi, a iza Kolimbijaca i Meksikanaca možda i na svijetu, kreću u rat do istrebljenja.

“Baza moći” jednima je u policijsko obavještajnim strukturama Beograda, drugima u policijskom i obavještajnom aparatu Crne Gore. Svatko hoće svoj dio tržišta i kolača.

Rat se, naravno, prenosi i na lidere ovih zemalja.

Velja zvani “Nevolja” miljenik, do tada, obitelji Vučić, nakon smjene svojih ljudi u policiji, Ministra i Direktorice, dolazi na dogovor u Crnu Goru, da se spremi, kako navode srpski zvanicnici, za atentat na Vučića.

(Nota bene:Katnić, Crnogorski SDT, odgovara tako što hapsi potencijalne atentatore na Belivuka. Tek prošlog tjedna diže optužnicu i protiv Belivuka za dva surova ubistva na CG teriroriju.)

Da, zaboravio sam.

Korona “kosi” SPC. Umire Amfilohije i patrijarh Irinej. Vučić to koristi i na čelo SPC dovodi svog bliskog rodjaka, uvijek ambicioznog popa iz Banata, poslanog da se, do tada uči gradjanskoj kulturi u Zagrebu, kad već nije, mala bizarnost, kod Prof. Veljka Koraća mogao položiti Povijest Filozofije šro se slušala u 6 semestara pa se svojevremeno preselio na Teologiju. Baš kao i njegov mitropolit Joanikije, koji je imao više razloga za napuštanjem FF. (Tih je godina potpisnik ovih redova bio najmladji ikada upisan student na Beogradskom FF, imao sam samo 17 godina.). U medjuvremenu je, legenda kaže, Porfirije slušao Štulića dok ss družio sa pokojnim koruptivnim gradonačelnikom Zagreba, Bandićem. (za neuoućene SPC je vlasnik epicentra Zagreba, “Cvjetnog Trga”.)’

Joanikije, “pobratim” iz studentskih dana čisti crkvu u Crnoj Gori od svih “crnogoraca i polucrnogoraca” uništavajući i ono malo autonomije koju je Amfilohije napravio “da se Vlasi ne dosete”, kada je, svojevremeno,izgubio utrku za Srpskog Patrijarha.

U igru se, nakon Djukanovicevog gubitka izbora, ubacuje medjunarodni faktor.

Ambasadori “Quinte”: Britanije, Njemačke, Francuske, USA i Europske Unije. Naredjuju mu da prizna rezultat izbora. Pri tom navode, koliko je to moguće, Krivokapića i Abazovića da naprave mirnu tranziciju iz kelptokratskog drustva hibridne demokracije - koje je Djukanović organizirao po sebi i svojim potrebama - ka društvu koje bi zadovoljilo standarde Europe za njeno članstvo.

Vučiću to nikako ne odgovara.

Kako u i Rusija i Kina “mlako” odgovorile na ideju “srpskog sveta” a Zapad jasno rekao šta o tome misli, lobira Orbana i Janšu da stave Srbiju na “brzu prugu” prijema u EU, i time prestignu Crnu Goru u roj “regati” (to je i nezvanični naziv “utrke” za članstvo u EU).

Pri tom angažira po potrebi dva tipična crnogorska “oridjinala” Andriju Mandića i Milana Kneževića (ovaj mi isto nije rodjak, ali moram priznati da je inteligentniji od Mandića) kako bi narušavali svako malo kakav-takav balans koji Krivokapić i Abazović imaju sa Quintom.

Quinta opet kaže njima : “uhapsite Djukanovića i njegovu hobotnicu”, naravno sa dokazima, i bićete odmah po hitnom postupku primljeni u EU. (U kulisi razgovora, potpuri glazba : sjetite se Sanadera i Hrvatske.)

Naravno, za to trebaju dokazi.

Policijske a pogotovu pravosudne strukture u Crnoj Gori još su dio Milove kleptokratije.

Njegova je sestra Ana bila glavni “kadrovik” Crnogorskog sudstva.

U tom momenru ukljucuje se američka DEA (poznavaoci prilika trebaju znati da je DEA po formaciji i metodu rada neovisna, ali isto tako moćna kao CIA, US gubi svake godine zbog opijata fantastičnih 500 milijardi dolara).

Pada jedan veliki tovar kokaina od mnogih koji su prije prošli.

Abazović uspijeva da izvede hapšenje Brković&sinovi koji su opljačkali nacionalne resurse Crne Gore, hotele na moru i šume na sjeveru u desetinama miliona eura.

Temelji Milove kleprokratije se žestoko klimaju i on kreće u odsudni boj, ali opet, lukakav kakav je na ujčevinu Maksimovića, poturajući druge.

Sam mu se nudi njegov “rotwajler” Veljović koga je svojevremeno nagradio jednom “malom” tvornicom švercovanih cigareta u rodnom Mojkovcu.

Porfirije sinoć odlučuje da se odustane od ustoličenja na Cetinju.

Ali, Porfirije ne zna da on ne vodi svoj ili crkveni rat, nego Vučićev privatni rat sa Milom, i Vučić naredjuje da se ustoličenje MORA obaviti.

Brže bolje naredjuje Tanjugu - koga je u medjuvremenu kupila prva harmonika Srbije a Boga mi i svijeta jednom kad je imao 12 godina, onaj pjevač koga hrvatske žene vole slušati za Valentinovo, Joksimovic - da ispravi svoju informaciju.

Od Krivokapića traži da se maksimalno uključi i bit će mu sve oprošteno, čak će ga i pozvati u Beograd, u zvaničnu posjetu, što je do sada izbjegavao.

Joanikije se ustoličuje iz helikoptera. To ni Ridley Scott ne bi mogao snimiti.

Jednom će i Porfirije i Joanikije zbog toga zažaliti, to jednostavno nije u duhu i maniru dogme koju propovijedaju, no o tom potom, neki drugi put.

Politička ostavština Mila Djukanovića ruši se kao kula od karata, prakrički ne postoji više, on je tek sada “lime duck” u svom Uredu, ako tamo ostane još koji dan.

“Tako to biva kad se previše sniva, a stvarno se malo zna”.

Dobar je student prava, Vučić, nadmašio, za sada, lošeg studenta ekonomije Djukanovića (mada se ne bi reklo po iznosu na bankarskim računima kako nije znao ekonomisati).

Da je nešto čitao, osim govora koje su mi pisali Zorica Marić i pokojni Boro Krivokapić, pročitao bi, davno, najbolju ikad napisanu “teoriju vladanja” Makjavelijevog “Princa”: “tko drugoga dovede na vlast, sam pada u nemilost novog vladaoca, jer se ovaj srami načina na koji je na tu vlast došao, na prvom mjestu”.

Tako, malo prije, Vučić zaboravlja sve novce i pomoć koju je dobio od Djukankvića i na TV Prva kaže :

Vučić Đukanoviću: 'Ni ti ni bilo ko drugi nećete da uspete da pokorite Srbiju i nećete pokoravati kao što ste prethodnih 30 godina. Vladali ste ovom zemljom na sve moguće načine. Preko kriminala, policijskih i političkih funkcionera. Mi smo te ljude protiv Srbije najvećim delom počistili i nastavićemo čišćenje. Uvek su iz Crne Gore dolazili napadi na Srbiju, i u vreme NATO agresije. Korišćeni su kao poligon protiv Srbije. Navikli su da upravljaju Srbijom. Mi nećemo da upravljamo Crnom Gorom, hoćemo bratske i prijateljske odnose. Dok sam živ neću vam dati da upravljate Srbijom."

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

5. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,837
    Thanked in
    2,798 Posts

Reče Ratko, attention whore, Knežević.
    Da ima pravde, družio bi se sa rođakom u Spuž. Dok ga kum nije otkačio drugačije je mislio.
    Biće da je išao na oprost grijeha pa je sad bolji čovjek.

Jedno veliko pi od osobe.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

7. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Kad je mislio bolje, sad ili onomad
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,837
    Thanked in
    2,798 Posts

Inače na aktuelne vijesti da se vratimo.

Znam znam sad ćete mi reć a nije ti smetalo kad je DPS ovo radio? Nije mi smetalo, jer je DPS svojim poslanicima skidao imunitete. Pa prije nego se izlanete, čisto konsultacija sa centralom što i kako napisati da bude smisleno.

VDT apeluje da Administrativni odbor odobri postupak protiv Kovačevića

Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) očekuje da sve nadležne institucije pravovremeno donesu neophodne odluke i time omoguće nesmetano vođenje postupaka u nadležnim tužilaštvima.

To su “Vijestima” saopštili iz VDT-a, odgovarajući na pitanja - kako gledaju na to što Administrativni odbor Skupštine gotovo pet mjeseci ne odlučuje o zahtjevu Višeg državnog tužilaštva Podgorica o ukidanju imuniteta poslaniku Nove srpske demokratije (NSD) Marku Kovačeviću, smatraju li da to predstavlja zloupotrebu i kršenje propisa, te namjeravaju li da preduzmu nešto zbog nepostupanja parlamentarnog radnog tijela u tom slučaju.

Odbor, na čijem je čelu poslanica Pokreta Evropa sad (PES) Jelena Nedović, ignoriše zahtjev Višeg tužilaštva iako im je ta institucija dostavila u međuvremenu zatražene kopije spisa predmeta, a potom i urgirala da daju odobrenje za krivično gonjenje Kovačevića zbog krivičnog djela - izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Iz VDT-a podsjećaju da je Više tužilaštvo dostavilo Odboru zahtjev (17. septembra prošle godine), a potom i urgenciju (17. decembra) jer je Ustavom (član 86) propisano da se protiv parlamentarca ne može pokrenuti krivični postupak, niti mu se može odrediti pritvor bez odobrenja Skupštine, osim ako je zatečen u vršenju krivičnog djela za koje je propisana kazna u trajanju dužem od pet godina zatvora. Navode da pitanje zašto Odbor ne odlučuje po zahtjevu i urgenciji - nije za VDT, već za parlamentarno tijelo.

“Vrhovno državno tužilaštvo nastaviće da nadležna državna tužilaštva upućuje na dostavljanje urgencija svim institucijama koje blagovremeno ne dostavljaju tražene podatke neophodne za dalje vođenje konkretnih postupaka. Istovremeno, od svih nadležnih institucija očekuje da blagovremenim dostavljanjem traženih informacija i donošenjem neophodnih odluka omoguće nesmetano vođenje postupaka u nadležnim državnim tužilaštvima”, poručili su iz institucije na čijem je čelu vrhovni državni tužilac Milorad Marković.

Nedović je u više navrata pravdala ignorisanje zahtjeva Višeg tužilaštva riječima da čekaju da im ono dostavi optužni predlog protiv Kovačevića. Međutim, da bi predlog bio podignut, mora se okončati krivični postupak, a on ne može ni početi dok se predstavniku NSD-a ne ukine imunitet.

Ona je prije dvije sedmice u emisiji “Načisto” na Televiziji “Vijesti”, kazala da se zahtjev Višeg tužilaštva trenutno “ne nalazi kod Administrativnog odbora” i da “nije u radu”. Navela je da je Odbor dobio od tužilaštva zahtjev za ukidanje imuniteta “u obliku jednog dopisa”, i da se nikad nije desilo da se odlučivalo o imunitetu “a da se ne dostavi cijeli spis predmeta, u smislu tužbe”.

Nedović traži nešto čega još nema: Administrativnom odboru stigli spisi predmeta Kovačević
    “Jer se poslanici koji sjede u Administrativnom odboru uvijek upoznaju, da bi mogli da donesu odluku. Ne mogu da donesem odluku na osnovu toga što je neki medij nešto objavio... Vratili smo, a kad tužilaštvo dostavi to što je potrebno na adresu parlamenta - spusti se Administrativnom odboru kao što je uvijek bilo, za svakog poslanika, i to će biti riješeno”, rekla je Nedović.

Na konstataciju urednika emisije Petra Komnenića da se Skupštini nikad nisu slali cijeli spisi predmeta već kratko obrazloženje, i da je ukidanje imuniteta preduslov za podizanje optužnog predloga, te na njegovo pitanje zašto se o Kovačeviću ne odlučuje mjesecima i da li se zahtjevi u vezi s nekim ljudima drže po fiokama, predsjednica Administrativnog odbora je odgovorila:

“... Mojom glavom na Administrativnom odboru komandujem samo ja. To odmah da vam kažem. Ja sam tu gdje jesam... Dok sam ja na čelu ovog Odobra, sve su odluke bile u skladu s Ustavom i zakonom...”.

Više tužilaštvo formiralo je predmet povodom govora Kovačevića na obilježavanju 166 godina od bitke na Grahovu, sredinom juna. On je tada, kao predsjednik Opštine Nikšić, izjavio da će “s onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima”. To je rekao obraćajući se “bivšim vlastodršcima i njihovim pulenima”.

“... Mi ćemo raditi na tome da se i oni sjete naše stare slave, da se i oni sjete naših predaka, da i oni zajedno s nama uznose Bogu molitvu, kao što smo je mi danas uznijeli i kao što su je uznosili hrišćanski ratnici srpske vojske Crnogoraca i Hercegovaca na Grahovcu prije 166 ljeta... Bićemo strpljivi, čekaćemo uvijek otvorenog srca i otvorenih ruku s pitanjem - jesmo li braća? A ako neko neće da budemo braća, ako neko hoće više da liči na Turke, onda ćemo prema njima kao i prema Turcima postupati”, naveo je.

Kovačević je potom nekoliko puta, pa i nakon davanja izjave policiji u junu, saopštio da nije nikoga vrijeđao, niti da je kome prijetio, i da su “sve ostalo - konstrukcije onih koji ih prave”.

Ako parlamentarac protiv kog tužilaštvo traži vođenje krivičnog postupka, odnosno oduzimanje imuniteta, pripada vladajućoj većini, ona može preglasati manjinu i odbiti predlog. To se desilo u martu prošle godine, kad je Odbor odlučio da predloži zakonodavnom domu da ne daje odobrenje da se protiv potpredsjednika Vlade i ministra ekonomskog razvoja Nika Đeljošaja (Albanska alternativa) može pokrenuti krivični postupak po zahtjevu Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica zbog krivičnog djela pozivanja na otpor.

Zahtjev o Čapuniju godinu u fioci

Zahtjev u vezi Kovačevića nije ni jedini, ali ni onaj koji je najduže u “fioci” Administrativnog odbora - na ukidanje imuniteta poslaniku Albanske alijanse Iliru Čapuniju čeka se skoro godinu.

Prije pet dana zbog toga je, u Višem sudu u Podgorici, odgođeno suđenje bivšim čelnicima Opštine Ulcinj, optuženima zbog nezakonitog zapošljavanja. Da se ukine imunitet Čapuniju, zahtijeva Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

NE PROPUSTITE

Viši sud čeka da Skupština ukine imunitet Čapuniju
    Sutkinja Višeg suda Vesna Kovačević, rekla je tada da Skupština nije odgovorila na brojne dopise SDT-a i Višeg suda.

Specijalna tužiteljka Sanja Jovićević, precizirala je da je posljednji, treći zahtjev za ukidanje imuniteta Čapuniju poslala 11. februara šefu parlamenta Andriji Mandiću (NSD), a prvi - 26. februara prošle godine.

Mandić je prošle sedmice, gostujući na “Prvoj Teleziviji”, rekao da je “iza nas” ono što je bilo “normalno” za vrijeme trodecenijske vlasti Demokratske partije socijalista - “da možete da hapsite poslanike, da ih ‘stavljate u zatvore’ bez skidanja imuniteta... “.

Nedović nije odgovorila na pitanje "Vijesti" o tome zašto Odbor ne ukida imunitet Čapuniju.

10. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    fino kolega napiše kakva je to splačina i ti pišeš ovako. nikako da nam objasniš ovaj skup tužni na kojem su bili tvoji u organizaciji snsa?

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,837
    Thanked in
    2,798 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Preksjutra.
    S obzirom da se okoristio od kumstva sa Milom Đukanovićem o trošku građana, probaj sam da zaključiš.
    I pročitaj što je bio razlog razilaženja kumova. Nije posao, jer je Ratko bio šef trgovinske misije CG u SAD.
    Dobri pošteni Ratko ali kad bi se zajebavali. Rođenu majku je krao a ne koga drugoga.
    Jedan od rijetkih koji je uspio advokatu da ostane dužan.

13. The Following 2 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,769
    Thanked in
    3,330 Posts

Zasto je anonimus dobio uslovnu kaznu kad je osamario policajca na aerodrom tivat 2019, sudjenje pocelo 2021 zavrseno 2025 ....
    Znaci popijes ,duvas, u betonjerku,ujutru sudija i kazna automatic. Nema zalbe.
    Odje
    Osamaris........5 godina kasnije....uslovna

Jel presao u DF ili Demokrate , mozda URU kad mu se moze.??
    Meni se cini da su u saobracaj jace prekrsajne kazne...

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    5,837
    Thanked in
    2,798 Posts

Časni SNP. Nego ovo neko diže hajku na njihove kadrove koji 30 godina nisu mogli niđe da se zaposle, iako su 10 godina bili unutar DPS ali od 1999 do 2020 je 30 godina jelte.
    Što kaže Elmer, je li mu žao što nije još više ovakvih zaposlio iz SNP-a? Tačnije je li ga sramota, kako on sam reče.

Skandalozni tajni ugovor "Montefarma" završio u SDT-u: Privatniku 85, državi 15 odsto zarade

Skandalozni tajni ugovor "Montefarma" završio u SDT-u: Privatniku 85, državi 15 odsto zarade
    Bivši direktor Goran Marinović dozvolio ugovorom da se u svim državnim apotekama na teritoriji Crne Gore postave led panoi za reklamiranje farmaceutskih proizvoda, odričući se najvećeg dijela profita i prava na raskid tokom deset godina

Novoosnovanoj firmi obezbijeđen i početni kapital za nabavku opreme - 30.000 eura, u vidu avansa

Policija istražuje da li je prethodno rukovodstvo javne apotekarske ustanove “Montefarm” učinilo krivično djelo iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), potpisujući sa privatnom firmom tajni ugovor na 10 godina, bez prava raskida.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, specijalno policijsko odjeljenje prošle sedmice izuzelo je iz “Montefarma” dokumentaciju o tom poslu, uključujući i sporni ugovor potpisan sa firmom “Mediamarketing” iz Podgorice, a kojom se javna ustanova obavezala da će toj kompaniji ići 85 odsto prihoda od reklamiranja u apotekama.

Iz SDT su “Vijestima” potvrdili da je Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) preduzelo određene policijske mjere i radnje u vezi sa utvrđivanjem osnova sumnje da je u Javnoj ustanovi Apoteke Crne Gore “Montefarm” učinjeno krivično djelo iz njihove nadležnosti.

“Da bi u daljem toku izviđaja nastavilo da preduzima radnje po obavezujućim nalozima i uz neposredno rukovođenje Specijalnog državnog tužilaštva. Zbog interesa postupka ne može se dati više podataka”, odgovorili su “Vijestima” iz SDT.

Iz “Montefarma” su kratko odgovorili da je SPO nedavno posjetilo tu ustanovu i zatražilo određenu dokumentaciju, kao i da u cilju zaštite istrage koja je u toku nijesu u mogućnosti komentarisati pojednosti te posjete.

Avansom finansirali nabavku LED displeja?
    Ugovor o instaliranju smart led displeja i hologramskih projektora u 56 državnih apoteka prethodni direktor “Montefarma” Goran Marinović potpisao je u aprilu 2023. godine sa privatnom firmom “Mediamarketing” iz Podgorice.

Ta firma, prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), osnovana je u januaru iste godine, sa osnivačkim kapitalom od jedan euro, a zapošljava jednu osobu.

“Montefarm” se, prema saznanjima “Vijesti”, obavezao da će u roku od 60 dana od zaključenja ugovora uplatiti firmi depozit od 30.000 eura, kao garanciju za ispunjenje ugovora, odnosno naknade u slučaju bilo kakvog oštećenja displeja i holograma. Istovremeno, privatna firma ugovorom se obavezala da će u istom periodu, u roku od 60 dana, biti ovlašćena da u državnim apotekama isporuči, ugradi i omogući kompletno funkcionisanje LED displeja i holograma.

U ugovoru je, pored ostalog, navedeno da će biti na snazi i regulisati prava i obaveze na period od pet plus pet godina, te da je “Montefarm” saglasan da zadržava naknadu u fiksnom iznosu od 15 odsto prihoda ostvarenih na mjesečnom nivou. Prema ugovoru, ostatak od 85 odsto prihoda od svih reklamnih aktivnosti isplaćuje se privatnoj firmi i to najkasnije do 5. u mjesecu za prethodni mjesec.

U slučaju raskida, dobijaju desetogodišnji prihod
    Marinović je u ime “Montefarma” sa direktorom “Mediamarketing” potpisao i da odredbe ugovora i sve u vezi sa njegovom primjenom predstavljaju poslovnu tajnu, te da se povjerljive informacije ne smiju dati javnosti i trećim licima bez prethodne pismene saglasnosti druge strane, osim u slučaju kada to zatraži nadležni organ ili u slučaju pokretanja sudskog postupka

Potpisana je i klauzula kojom se “Montefarm” odrekao “bilo kakvog prava koje bi inače imao po zakonu” da raskine ugovor prije roka na koji je zaključen ili da traži smanjenje bilo koje obaveze. U slučaju jednostranog raskida ugovora od “Montefarma”, ustanova se obavezala da privatniku plati naknadu koja se obračunava na način da se 85 odsto ostvarenih mjesečnih prihoda od momenta puštanja u rad LED displeja i holograma do momenta raskida pomnože sa brojem mjeseci preostalih do isteka ugovorenog perioda od pet plus pet godina. U obrnutoj situaciji, kako je definisano ugovorom, privatnik bi “Montefarmu” isplatio 15 odsto mjesečnih prihoda pomnoženih sa brojem mjeseci do isteka trajanja ugovora.

Monopol na reklamiranje, prihod 70.000
    U državnim apotekama širom Crne Gore reklamira se petnaestak farmaceutskih kuća, počev od decembra 2023. godine. Izvori tvrde da je “Mediamarketing” trebalo da prihoduje do danas oko 70.000 eura na osnovu reklamiranja, a javna apotekarska ustanova oko 12.000, ne računajući PDV. “Vijesti” nezvanično saznaju da su pojedine, poznate farmaceutske kuće uplatile i do 20.000 eura za reklamiranje u državnim apotekama.

U ugovoru, u koji su “Vijesti” imale uvid, “Montefarm” izjavljuje i da će se bilo kakvo plasiranje marketinškog i reklamnog materijala u štampanoj formi od momenta potpisivanja smatrati zabranjenim u svakoj od apoteka i da preuzimaju punu odgovornost da nikakvi drugi alati za oglađavanje i marketing neće biti primijenjeni tokom trajanja potpisane saradnje sa “Mediamarketing”.

Bivšeg direktora Marinovića u aprilu prošle godine smijenio je ministar zdravlja Vojislav Šimun i na njegovo mjesto imenovao Aleksandra Bogavca. Smjeni je prethodio nalaz Komisije za kontrolu rada zdravstvenih ustanova koja je ustanovila da je Marinović postupao suprotno zakonima, što je on demantovao.

Ta komisija je u izvještaju problematizovala i to što je Marinović potpisao više ugovora o korišćenju prostora na smart LED displejima/3D hologramima, iako u Statutu ustanove nije predviđena djelatnost reklamiranja farmaceutskih proizvoda i za to nije imao saglasnost.

16. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,357
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2025]

Ratko je onda, isto kao i sad mislio samo kako da neđe izlopinja koju paru.
    Kad se okumio sa Milom ugradio se na kupovinu kuće za CG u Vašingtonu, na policijske uniforme, na kupovinu aviona.
    Zinula mu je guzica da uđe u cigare i izduva je tu. Tada pokreće aferu Nacional, kad je dobio na cigare rampu od Mila i poslije neuspjele ucjene.
    Kod osvježivača se uspio ugradit na onaj prvi trajekt koji je u Hrvatsku kupljen 400k, a niko ga prethodno nije htio po početnoj cijeni od 50k.
    Bio i ostao splačina, koja je krala pare iz novčanika domaćinima kod kojih prespava i prvi se probudi kad je bio momak.
    Ratko je meni mjera nedovršenosti likova poput Mila i Dritana koje dosta nizak nivo prevaranta uspije da opljani. I za kojeg imaš informacije od “organa” kakav je, a opet te opljani.
    Falilo im je nešto ka momcima, očigledno.

Last edited by Gagarin; 18-02-25 at 12:28.
    Tko leti, vrijedi...

18. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Abazović je reka' da je on dobar lik, a ako je dobar abazu i crnožutom

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

kucamo na vrata zaboravljenih asova ovo je ta stručnost koju traži evropa sad. momak jednu prosto proširenu rečenicu ne umije sastavit. al nema veze.

https://www.portalanalitika.me/clana...ricne-energije

Thanks Thanks Given 
    7,357
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    kucamo na vrata zaboravljenih asova ovo je ta stručnost koju traži evropa sad. momak jednu prosto proširenu rečenicu ne umije sastavit. al nema veze.

https://www.portalanalitika.me/clana...ricne-energije

Kad otac umre u pravom momentu život bude baš majka. Nikako maćeha.

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    334
    Thanks Thanks Received 
    1,600
    Thanked in
    1,223 Posts

outline, ima li tebi iko da je po volji?
    Ozbiljno sad...

Thanks Thanks Given 
    23,856
    Thanks Thanks Received 
    9,780
    Thanked in
    7,300 Posts

Ako uvedemo ka Hrvatska i Slovenija nuklearne mi smo najebali ne mi no svi oko nas.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    334
    Thanks Thanks Received 
    1,600
    Thanked in
    1,223 Posts

Novine u obrazovanju: Šta su mikrokvalifikacije i zašto su potrebne crnogorskom tržištu rada

U skupštinskoj proceduri nalazi se i Predlog zakona o nacionalnim stručnim kvalifikacijama koji ima za cilj stvaranje uslova za obezbjeđivanje i unapređivanje kvaliteta u sticanju stručnih kvalifikacija i priznavanju inostranih sertifikata, kao i uvođenje novog tipa kvalifikacija tj. mikrokvalifikacija koje su potrebne tržištu rada. U svijetu je tip mikrokvalifikacije ranije uveden sa ciljem da se obrazovni sistem prilagodi brzim promjenama na tržištu rada.
    Mikrokvalifikacije predstavljaju mikro revolucionaran pristup obrazovanju, koje omogućavaju sticanje potvrda ishoda učenja nakon kratkih obuka. Njihova fleksibilnost, transparentnost i usmjerenost na potrebe tržišta rada čine ih ključnim alatom za cjeloživotno učenje i profesionalni razvoj.
    Predlogom zakona, koji je pripremilo Ministarstvo prosvjetem nauke i inovacija MPNI, je pređvideno da je, umjesto organizatora obrazovanja odraslih, za sprovođene ispita za provjeru znanja, vještina i kompetencija za sticanje stručne kvalifikacija nadležan Ispitni center.
    “Takođe se propisuje nadležnost Centra za stručno obrazovanje u postupku priznavanja inostranih sertifikata o stečenim stručnim kvalifikacijama za koje su do sada bili nadležni organizatori obrazovanja odraslih. Na taj način će se unaprijediti kvalitet i efikasnost ovih postupaka i poboljšati pravna sigurnost kandidata, odnosno podnosilaca zahtjeva i u cjelini poboljšati sistem sticanja stručnih kvalifikacija”, navodi se u dokumentu.
    Predlogom zakona se po prvi put uvodi mogućnost sticanja mikrokvalifikacija kojima se potvrđuju učenja nakon kratkih obuka.
    “Mikrokvalifikacije ciljano pomažu pojedincima u sticanju znanja, vještina i kompetencija koje su im potrebne za lični i profesionaini razvoj. Radi se o kvalifikacijama male kreditne vrijednosti, ali koje treba da omoguće brže sticanje novih znanja, vještina i kompetencija koje su potrebne tržištu rada”, piše u Predlogu zakona.
    Takođe ovim zakonom se definišu mikrokvalifikacije kao stečeno znanje vještine i kompetencije koje polaznik stiče na osnovu jednog ili više ishoda učenja i određuje njihov obim od 1 do 5 kredita CSPK-a, nakon završenog programa obrazovanja odraslih kod licenciranog organizatora obrazovanja, koji se donosi u skladu sa posebnim propisom, koje se dokazuju potvrdom o stečenoj mikrokvalifikaciji i uvažavaju u postupku sticanja nacionalne stručne kvalifikacije.
    “Umjesto dosadašnjih ključnih vještina, ovim zakonom je predviđeno da se ključne kompetencije (u oblasti informacionih i komunikcionih tehnologija, stranih jezika i slično, bitne za obavljanje poslova u okviru zanimanja), obima 1 do 5 CSPK-a, dokazuju potvrdom o stečenoj ključnoj kompetenciji, te da se stiču u skladu sa ovim zakonom, i takođe se uvažavaju u postupku sticanja stručne kvalifikacije”, pojašnjeno je Predlogom zakona.
    Umjesto dosadašnjeg uslova za sticanje stručne kvalifikacije od najmanje 17 godina života, nacrtom zakona je predviđen uslov da lice koje stiče navedene kvalifikacije ima najmanje 15 godina života.

“To je u skladu sa propisima kojima se definiše pojam odraslih, kao i precizira pojam stranca koji može steći kvalifikaciju u skladu sa posebnim propisima. Takođe, Predlogom zakona je definisano da, umjesto organizatora obrazovanja odraslih, Centar za stručno obrazovanje vrši priznavanje inostranih sertifikata o stečenoj stručnoj kvalifikaciji, kao i inostranih potvrda o stečenoj mikrokvalifikaciji, te da u tom postupku, Centar obrazuje komisiju na čiji predlog donosi rješenje o priznavanju, u skladu sa propisanim kriterijumima, u roku od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva u skladu sa Zakonom o upravnom postupku”, ističe se u Predlogu zakona.
    Osim toga precizira se da priznavanje inostranih sertifikta, odnosno potvrda o stečenoj mikrokvalifikaciji u oblasti visokog obrazovanja vrši ustanova visokog obrazovanja u skladu sa svojim aktom.
    Predlogom zakona je predviđeno da se postupak za sticanje stručne kvalifikacije, odnosno mikrokvalifikacije, kao i priznavanje inostranog sertifikata, pokreće zahtjevom.
    “Zahtjev za provjeru za sticanje nacionalne stručne kvalifikacije podnosi se Ispitnom centru, preko organizatora obrazovanja kod kojeg je polaznik završio program, odnosno direktno Ispitnom centru ukoliko se stiče kvalifikacija direktnom provjerom znanja vještina i kompetencija kod Ispitnog centra”, naglašeno je u dokumentu.
    Ukoliko nema licenciranog organizatora obrazovanja, zahtjev za direktnu provjeru se podnosi Ispitnom centru, a kandidat je u tom slučaju dužan da obezbijedi uslove da se ispit obavi kod odgovarajućeg pravnog lica koje obavija djelatnost u skladu sa zakonom. Time će se, smatraju u MPNI, prevazići problem koji je do sada bio prisutan da se i u slučaju kada nema odgovarajućeg licenciranog organizatora obrazovanja, kandidatu omogući sticanje stručne kvalifikacije.
    “Predlogom zakona se predviđa da se zahtjev za provjeru za sticanje mikrokvalifikacije podnosi organizatoru obrazovanja kod kojeg je polaznik završio program obrazovanja, odnosno ustanovi visokog obrazovanja za sticanje mikrokvalifikacija u oblasti visokog obrazovanja”, pojašnjeno je.
    Propisuju se i nadležnosti za obrazovanje ispitne komisije za sticanje stručnih kvalifikacija, odnosno mikrokvalifikacija.
    “U postupku sticanja stručne kvalifikacije ispitnu komisiju, umjesto organizotora obrazovanja, obrazuje Ispitni centar od licenciranih ispitivača sa liste ispitivača, a u slučaju da nema licenciranih ispitivača za odgovarajuću stručnu kvalifikaciju, ispitivač je licencirani ispitivač za srodnu oblast, čime se omogućava nesmetani postupak sticanja stručne kvalifikacije”, piše u Predlogu zakona.
    U skladu sa izmjenama predviđenim ovim zakonom da Ispitni centar vrši provjeru znanja za sticanje stručne kvalifikacije, uređena je i materija koja se odnosi na nadležnost za izdavanja sertifikata.
    Predviđeno je da Ispitni centar izdaje sertifikat kandidatu koji je uspješno završio ispit za sticanje nacionalne stručne kvalifikacije do nivoa visokog obrazovanja, dok potvrdu o stečenoj mikrokvalifikaciji i ključnoj kompetenciji izdaje organizator obrazovanja.
    Prigovor na utvrđeni uspjeh na ispitu za sticanje stručne kvalifikacije do nivoa visokog obrazovanja podnosi se Ispitnom centru, odnosno organizatoru obrazovanja u postupku za sticanje mikrokvalifikacije – ključne kompetencije.
    https://www.cdm.me/drustvo/novine-u-...-trzistu-rada/

Thanks Thanks Given 
    6,115
    Thanks Thanks Received 
    5,769
    Thanked in
    3,330 Posts

Sud usvojio tužbu Hrković: Država odgovorna za zagađenje vazduha u Pljevljima
    Sud je naložio državi da Hrković naknadi nematerijalnu štetu, kazao je Televiziji Vijesti njen zastupnik, advokat Danilo Vujanović

Hrković je tužila državu u decembru 2023. godine, a mnogi Pljevljaci, koji su čekali ishod postupka, zainteresovani su da krenu njenim stopama.

Vujanović je u tužbi naveo da Hrković neprekidno živi u Pljevljima više od 20 godina a svakodnevno je izložena nepodnošljivoj zagađenosti vazduha, jer država nije preduzela odgovarajuće mjere koje su bile u njenoj nadležnosti za zaštitu životne sredine, odnosno kvaliteta vazduha u Pljevljima.

Thanks Thanks Given 
    1,550
    Thanks Thanks Received 
    2,161
    Thanked in
    1,032 Posts

Quote Originally Posted by Mylene View Post
    outline, ima li tebi iko da je po volji?
    Ozbiljno sad...
    Ova ljiga ljigava je predsjednik RADNIČKE partije Crne Gore.
    Osim sto je mutav,ništa za radnike u ovoj državi nije uradio,imam postovanje za njegovog pokojnog oca,ali ovaj da ima obraza ugasio bi partiju jer bi trebao da predstavlja radnike u ovoj jadnoj državi.
    Ali ko nam je kriv sto nemamo radničku stranku (pravu,ne ovo sto se samo tako zove) i stranku penzionera koji bi se borili za neka prava jednih i drugih.

Thanks Thanks Given 
    1,550
    Thanks Thanks Received 
    2,161
    Thanked in
    1,032 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Ratko je onda, isto kao i sad mislio samo kako da neđe izlopinja koju paru.
    Kad se okumio sa Milom ugradio se na kupovinu kuće za CG u Vašingtonu, na policijske uniforme, na kupovinu aviona.
    Zinula mu je guzica da uđe u cigare i izduva je tu. Tada pokreće aferu Nacional, kad je dobio na cigare rampu od Mila i poslije neuspjele ucjene.
    Kod osvježivača se uspio ugradit na onaj prvi trajekt koji je u Hrvatsku kupljen 400k, a niko ga prethodno nije htio po početnoj cijeni od 50k.
    Bio i ostao splačina, koja je krala pare iz novčanika domaćinima kod kojih prespava i prvi se probudi kad je bio momak.
    Ratko je meni mjera nedovršenosti likova poput Mila i Dritana koje dosta nizak nivo prevaranta uspije da opljani. I za kojeg imaš informacije od “organa” kakav je, a opet te opljani.
    Falilo im je nešto ka momcima, očigledno.

Mene samo zanima da li je ovo sto govori ovih godina (sve) istina.
    Ratko knezevic me zanima isto koliko i duško knezevic i ostala bagra koja je čerupala ovu drzavu. Ako je radio nešto nezakonito treba da odgovara kao i svi ostali,a to kakav je privatno me uopšte ne interesuje.

Thanks Thanks Given 
    7,357
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    Nije (sve) istina. I vidim ne smeta ti što se sa Dritanom i osvježivačima istalio na trajekte.
    Last edited by Gagarin; 18-02-25 at 17:26.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    7,357
    Thanks Thanks Received 
    4,775
    Thanked in
    2,444 Posts

Ova ljiga ljigava je predsjednik RADNIČKE partije Crne Gore.
    Osim sto je mutav,ništa za radnike u ovoj državi nije uradio,imam postovanje za njegovog pokojnog oca,ali ovaj da ima obraza ugasio bi partiju jer bi trebao da predstavlja radnike u ovoj jadnoj državi.
    Ali ko nam je kriv sto nemamo radničku stranku (pravu,ne ovo sto se samo tako zove) i stranku penzionera koji bi se borili za neka prava jednih i drugih.
    Meščini da su ovu ljigu ljigavu imenovali političari za koje si glasao.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    6,945
    Thanks Thanks Received 
    680
    Thanked in
    397 Posts

Ratko knezevic me zanima isto koliko i duško knezevic i ostala bagra koja je čerupala ovu drzavu. Ako je radio nešto nezakonito treba da odgovara kao i svi ostali,a to kakav je privatno me uopšte ne interesuje.
    Naravno da je istina.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    1,550
    Thanks Thanks Received 
    2,161
    Thanked in
    1,032 Posts

Ja nemam problem da pljujem i one koje sam glasao,možda će neko reci da sam ovakav ili onakav,ali me to ne interesuje,imam svoje neke principe u životu.
    Oni za koje smatram da oce da rade za dobro naroda i države,a ne(samo) za svoj interes imace moj glas.
    Apstinirao sam od svog punoljetstva nekih 10 godina,pa mogu i u budućnosti,kad vidim šta imamo u ponudi…

Page 115 of 548 FirstFirst ... 1565105111112113114115116117118119125165215 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)