Klub kojem država učestvuje sa manje od 33% novca u budžetu valjda je svakome jasno ko ima mozga da ne može biti državni projekat.
Tako da odjebite sa tom laži pudličini pacovi.
Vjerovatno bi ti ista reakcija bila i na "Paša Turčine napuši se kurčine".
Sad valjda kapiraš koliko je bolesno i nenormalno ovo što si napisao.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Last edited by Isak; 17-02-25 at 13:15.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ja sam ovdje da pisemo na nekom kulturnom nivou bez nekog etiketuranja. Da malo citas sta pisem odje ovako nesto ne bi kucao i svrstavao ko gdje pripada i ko koga podrzava ne znam jel ti pomnjivo da neko moze da navija za klub ne za osobe koje su na celu,ako to nisi sposoban ili ako nisi popio terapiju iskuliraj samo sta pisem prosto i jednostavno znam da ko gubi ima pravo da se ljuti i da skor od mislim 14 2 u pobjedama boli ali ovo nije nivo evo ga @outline tvoj partizanovac pa pise normalno i diskutuje
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
ako je 33% od budzeta ta magicna brojka kada klub prestaje da bude drzavni projekat, onda je partizan prestao da bude drzavni projekat... kad? ove sezone? prosle? i je li do tada bio, ako je od drzave dobijao 33-50-70+%?
a moze i drugacije - sada dobija 5 puta vise para nego prije 5-6 sezona.
mnogo toga se u drzavi srbiji promjenilo za zadnje 2 godine sto se vlasti tice. jadni vi, vjecito ugnjetavani...
Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.
odje se najmanje radi o procentima. svakome je jasno da dio državnih para ulazi u KK Partizan. to je jedna strana. druga, koja je najbitnija jeste ta - predsjednik KSS je vlasnik Zvezde bio i glavni je krivac za sve što se dešava loše, kako u Aba ligi tako i u srpskoj klupskoj košarci. on je prvi krenuo sa saopštenjima i čitavim nizom van terenskih aktivnosti. poslednji meč serije '19 godine izmedju Zvede i Budućnosti je najbolji primjer svega. u normalnoj zemlji se onaj meč ne bi ni održao one večeri ili bi hala bila ispražnjena.
ali se zato hala praznila radi uvreda nekakvih. btw nikad niko nije ni pomislio da opomene sns navijače kad oni vrijedjaju Obradovića. ako nekome nije jasno šta je kk sns, neka pogleda govor njihovog preCednika od sinoć i sve bude kristalno jasno.
zaebavaš li se ovo? u Srbiji je sve isto što se vlasti tiče eo 10 godina. jedino što se mijenja jeste da su sad još veća sjeverna koreja no prije godinu. ada kapiten kk snsa je brisao story sa IG jer mu je tako naredjeno. a predsjednik fudbalskog kluba poručivao gradjanima Srbije isto svašta nešto. to je promjena?
Last edited by outline; 17-02-25 at 15:59.
malo ti je detektor ironije zastekao danas.
svako grEši.
Partizan već decenijama dobija od države od 2 , 3 do 5 miliona.
Razlika između Partizana prije 7 , 8 , 10 , 12 , 15 , 20 godina i u prethodnih 3 , 4 godine je što je u stanju da proizvede i nešto novca sam.
Razlog - Arena i Željko Obradović.
Ođe se zaboravlja da je Partizan igrao FIBA LŠ da bi dobio novac od države da bi igrao uopšte tu sezonu.
Takođe , one sezone kad je Džikić bio trener ekipa je koštala milion i po eura.
Partizan je do prije 3 , 4 sezone konstantno imao budžet do 6 , 7 miliona i koji je država pokrivala u zavisnosti od sezone do sezone od 80 % , 90% pa do 100%.
Sada je situacija drugačija drugačija jer samo od sezonskih i dnevnih karata se uzima 10+ miliona eura , što je nekad bilo nezamislivo.
E zato ova kuknjava jer Partizan nije zavistan od državnog faktora , zbog kako rekoh dva faktora Arene i Željka Obradovića.
Mislim da 2026-e ističe ugovor sa Arenom i ne sumnjam da će učiniti sve ds taj faktor izbiju Partizanu iz ruke.
A Željka već duže vremena targetiraju.
Jer svi smo svjesni da bez Željka i Arene Partizan se vraće na budžete do 6 , 7 miliona i postaje opet zavistan od države.
Što im je i cilj.
sve na mjestu i sve sam to i negdje usput rekao. nekad je drzava vise pokrivala procentualno, sad vise pokriva monetarno. ta ista drzava i ta ista vlast, u globalu, da je ne sjeckamo na komadice, jer se isti covjek pita za sve i sad i prije 10 godina. ako je ne tako davno pokrivala 100%, tada je partizan bio 100% drzavni projekat. sad je procentalno manji, a finansijski neuporedivo veci drzavni projekat. dvije strane novcica.
Pa ne može biti isto nikako.
Ako 2018/19 ti je budžet 4 miliona i država obezbjeđuje 3 i po , ne može nikako biti kao 2023/24 kad ti je budžet 20 miliona , a država obezbjeđuje 5.
Drastična je razlika i ne može biti nikako isto.
upravo to i kazem. ako hoce da ukopavaju, ne bi iznos rastao nego padao, nezavisno ili ne skroz zavisno od sopstvenih sredstava.
I tu dolazimo do suštine svega.
"Navijača" Partizana i ljudi koji su spremni da daju novac klubu.
Znači trebao je da dođe Željko i da se dovode igrači poput Pantera da se točak zavrti , pa onda nije problem ni što je sezonska karta kao svetog Petra kajgana i što je dnevna karta bezobrazno skupa , jer 'nate tako podržavaš klub i nije problem što je Limar predsjednik kluba.
Ali da sjutra Željko ode iz kluba isti ti "navijači" bi bježali od košarke kao da je šugav i opet bi se vratio na nivo od prije 7 , 8 godina.
Last edited by Isak; 17-02-25 at 16:48.
znaci sustina je da je KK partizan plastika.
Kakav zaključak.
:smajlikojisekrsti:
ako navijaci ili 'navijaci' jesu tu ili nisu tu zbog zeljka, a ne zbog partizana, to je jedini zakljucak.
Zaključak je da su navijači većinski licemjerni i da ih samo zanima rezultat.
Nebitno je li to Željko , Mika ili Žika.
pa upravo to je definicija plasticnog kluba...
Baš niđe veze , jer ovom tvojom logikom je svaki klub plastični jer su mu navijači većinski navijači rezultata.
Last edited by Isak; 17-02-25 at 17:14.
ali upravo ti kazes da sjutra 'navijaci' ne bi bili tu ako nema zeljka (ili koga god sa parama) = plasticna kesa od 15 mikrona.
Sad otvaramo neke šire i kompleksnije teme koje ne mogu tako da se prosto banalizuju.
Navijača će uvijek biti , u manjem ili većem broju.
I to neće promijeniti Željko ni neko drugi ni treći.
Jedino će promijeniti percepiju kod većinskog broja navijača o trošenju novca.
Isti taj navijač (a znam solidan broj takvih) koji je prije desetak godina na mufte ulazio bez da plati kartu ili je uzimao kod tapkaroša po sniženoj cijeni danas ne pita koliko košta karta da uđe.
A takvih , to znaš i ti , ima i kod crno belih i kod crvenih belih i svugdje širom Eks Ju (jer je kod nas to najizraženije).
E o toj licemjernosti pričam.
da se ne uvrijedis, ali pricas malo nepovezano ili pravis konstrukcije ne od slame, nego od vazduha.
dosao si od 'nepostojeceg' drzavnog projekta, preko opisivanja finansijske strukture kluba i na kakvim je osnovama (jedan covjek - jedan klub), do licemjerja navijaca sopstvenog kluba (tu ti necu protivurjeciti).
ja jedini zakljucak koji mogu da izvedem iz svega je da nema neke svrhe ulagati drzavne pare u klub sa plasticnim navijacima.
znam, znam - i dalje pravim nidje veze zakljucke.
Ne pričam ništa nepovezano nego vrlo jasno da ne može jasnije.
A to znaš i ti nego se praviš blesav.
Isto bih ja mogao reći da ode Čović (ne fiktivno nego stvarno) iz Zvezde bi navijači prestali davati novac , je l' bi to isto značilo da je plastičan klub i navijači ?
Last edited by Isak; 17-02-25 at 17:55.
pa, mogao bi da se nadas.
a bivsi junior KK partizan je sada na duznosti predsjednika KS srbije koju casno obavlja i naravno da nema nikakve veze sa KK crvena zvezda, osim kada ima duznost da dodijeli pehar nacionalnog kupa. nadam se da mu nije bilo tesko da podigne zuckovu levicu, ipak je covjek u godinama, a divno je bilo vidjeti iskrenu radost na njegovom licu.
Ma kakvi nikave veze nema ni sa Zvezdom ni sa FMP-om.
Dobar vic.
Tako mi njegove časti i poštenja , ne bio niko moj tako častan i pošten
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks