Moj je 50l, pa kad trebam heftalicom da obigram korpus od 2m, mora i on jednu turu pumpanja odradit.
Nadjoh ovo, to je to...6 galona je valjda 24L
Zavrsice te neke sitnice sto meni trebaju
![]()
Moj je 50l, pa kad trebam heftalicom da obigram korpus od 2m, mora i on jednu turu pumpanja odradit.
Alati za skidanje izolacije sa zica. Osim Uniior klijesta u Okov ima li jos sto da se pogleda?
Vidjeh na temu neka solidno jeftinija od ovih. Ove su 25 eura.
Namjena nista profesionalno, za mene amatera. Mrzim skalper a obicnim cesto okinem sve.
![]()
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ovo je najbolje za skidanje izolacije sa kabla a ima i za skidanje izolacije sa zice, vidi se na slikama ali mozes i posebno ‘blankerice’, kad sa prvim ogulis kabl.
https://okov.me/mn/proizvodi/multi-a...e-kablova-wiha
https://okov.me/mn/proizvodi/klijest...ofesional-wiha
mozda i jeftinija marka hogert ako ti nije za profesionalnu.
Zahvaljujem momci. Kucna varijanta nista posebno. Okacit plafonjerku, spojit uticnicu ili utikac.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Koliko ovi udarni cekici/busilice iz Okova tipa Graphite,einhell od 100-120e mogu da izdrze?
Imam jedan balkon 10mx1.5m debljine 15cm armiran naravno,da li bi mogo srusit to sa njima da kupim,armaturu izrezat normalno dje je spoj sa kucom.
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Tesko...tu treba dosta jaka stemarica
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
https://www.instagram.com/izdavanje_...ZrMXJzdjBnd3Zn
068542540
Bolje iznajmi
I brusilica ce ti trebati
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Samo vidji sto ako crkne...da ne dodjes na gotovu stetu![]()
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Možda nije alat u pravom smislu ali mi treba savjet.
Koju kosilicu kupiti? Kao što možete vidjeti, sva tri modela su u relativno istom cjenovnom rangu.
SAMOHODNA BEZINSKA KOSLICA - 150cc/3,5KS 4U1 PRAKTIK PG65424 - 209,99
Nisam nikada imao do sada benzinsku pa ne znam koji sve mogu biti nedostatci u upotrebi.
Einhell GE-CM 18/33 Li Aku. kosačica 33cm 4Ah 18V SET Einhell - Okov d.o.o. - Podgorica, Crna Gora 269,90
Akumulatorska - ova mi djeluje primamljivo, jer je najpraktičnija za upotrebu ali ne znam koliko baterija traje.
STIHL RME 235.0 El. kosačica 1200W 33cm 30l Stihl - Okov d.o.o. - Podgorica, Crna Gora - 204
Najkvalitetniji brend u odnosu na prethodna dva ali je električna.
najradije bih ovu kupio STIHL RMA 235.0 Akum. kosačica bez baterije i punjača Stihl - Okov d.o.o. - Podgorica, Crna Gora ali nemam baterije i punjač - a ne daje mi se novac posebno za to :-)
Koliku kvadraturu planiras da kosis ?
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Vec dva puta pisao, imam Alpini 15 godina, 130-150cm2, samo biraj motorne, nemoj elektricne. Potrazi sta smo pisali.
Aaa, ne obratih paznju da su ovo ove samohodne, mislio sam da trazis klasicnu kosilicu.
Vidi sta su kolege pisale o tome, ja ovo ne koristim pa ti ne mogu nista spec reci.
Moja preporuka, kao i kolega iznad sto rece, samo na mjesavinu i lagan si.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
moja kosi 2 dvorista evo 10-12 godina... brend EMIX (citaj Kina by Centrometal), ali je motor Brigs &Stratton
Ovu iz Cerova (ili slicnu) ima prijatelj, kune se u ovaj prikljucak za crijevo koliko je praktican
Ne bih da bude da navodim vodu na svoju vodenicu (navodi vodu na svoju vodenicu), ali imam ti mnogo bolji alat za rusenje
Hitachi PR-38e
vjerovatno 3-4 puta jaci od svega u tome cjenovnom rangu - servisiran, odlozen, skuplja prasinu![]()
https://forum.cdm.me/showthread.php?...21#post5912021
Knipex klijesta - crveno plava vs crveno žuta?
Nije mi jasno sljedeće - kaže da crveno žuta mogu pod naponom ? Šta to znaci u praksi - da crveno plava ne mogu?
Pa zar ona plastika ne pravi izolaciju pri radu ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Crveno-plava drška: To su standardne ergonomske ručke, najčešće multikomponentne (mekši i tvrđi slojevi), pružaju udobnost i bolji hvat, ali nisu izolovane za rad pod naponom.
Crveno-žuta drška: To su VDE izolovana kliješta, testirana do 1000 V (često piše "1000 V VDE/IEC"). Pravljena su za električare i bezbjedan rad na instalacijama pod naponom.
Da li ovo znači da ako uzmeš crveno žuta, možeš da mijenjaš instalacije na plafonjerci ili šuko bez gašenja ili obaranja osigurača?
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Da.
plava (plavo crvena) su za rad u beznaponskom stanju (radionica - semiranje ormara) a u praksi - mogu prenijeti i prenose pa se moze iskusiti blago drmanje ako je neko dozivio preko npr. elektricnih kuvala, za kafu recimo…pa metalnom kasicicom kad se mijesa i malo trese do veceg drmanja - smrti.![]()
E koliko sam zica okinuo pod naponom sa tanjom izolacijom....
Ne zezajte, ovo po kuci moze sa bilo kakvom gumenom izolacijom, a da izolir traka koliko je debela pa 2x obrnes oko zice i ne moze te taknut. Za veci napon naravno da mora jaca oprema. Da se ogradim, bolje veca opreznost nego bez straha ulaziti u slicne stvari.
Realno, ako postoji rizik da smanjim udar i za 1% ja ću ga smanjiti.
Realno desi se da se spoje 2 žice greškom...
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks