Evo i od mene.
Nisam mogla naći (inače idealna kombinacija za ovu supu) škarpinu pored grdobine.Inače,ne volim riblje čorbe volim jednostavne supe đe pored ribe od začina ide bijeli luk,eventualno šareni biber i soL (hvala Buvi za preporuku za Pag solanu najbolja je).Peršun svjež jer gubi sve što mu je dobro na visoke temperature.
I salata đe pored povrća ima i nekoliko "zalutalih" ananasa u svježe,maslinovo ulje,masline (iz dvorišta) i sjeme od susama (inače dobar izvor kalcijuma) Ođe mi urnebesno nedostaje aćeto no JBG.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Ah da,zaboravih.Uzeh Barsko Zlato monosortno od barske žutice (odlično im je) u mojoj omiljenoj kombinaciji sa punomasnim tvrdim sirom sa ruzmarinom.
Ovo mi je inače idealna kombinacija za "grickalice" uz vino ili nekad tek onako u među/obroke.
Ko voli domaće supice zna da ih ne servira samo iz pjata.Može i u šoljicu od kave to počesto činim,slađe je.
LM
Oprobah onaj tradicionalni recept za ribu u soLi bez moje navike da od iste pravim smjesu sa bjelancem.Ipak je glot soL daleko bolja varijanta a uz to i jednostavnija.
Last edited by Bluemoon; 16-02-25 at 16:25.
Ne znam kako se zove može kao pogačice od karfiola, brokolija i šargarepe pržene u domaćoj masti.I vitamin C.Jednostavno skroz uz mladi sir.
Fali u ovoj smjesi vlašac ili pera crnog luka no drugi put.
Last edited by Bluemoon; 17-02-25 at 17:19.
Vlašac bi mu ono baš dao,prste da poližeš.
Nema gozbe bez vlašca.
Da,sitno iscjeckan vlašac daje fenomenalan začinski ton u ove varijante ovako je monotono jer je povrće obareno,ali dobro.Daje i svjež poriluk,luk,i slično.No bi kao u onoj priči klin čorba šta nađoh u trenutku.
Back to business
https://ibb.co/0jYt7J7W
Nemam baš malu šaku, tu je da se hvališem razmjerama krapaOvaj je živ imao 9.8kg, osušen nešto malo ispod 5kg, nahraniće bar deset ljudi
Veći dio jednostavno obaren, u preliv od maslinovog ulja, češnjaka, mnooogo petrusina i malo octa, ostatak na blago kiseli kupus.
No to ide tek za vikend, a sad moram skarabudžit nešto za preživljavanje na brzaka.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Dobro je da jos ima zena da spremaju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Doručak može biti jednostavan.Gril povrće/mocarela (monte bianco)aćeto i maslinovo ulje,projica (susam obavezan).Ovo za susam napisah već neđe ozbiljna zamjena za razne preparate kalcijuma i magnezijuma.
Mali off pošto mi ođe fali svjež paradajz ako ima neko preporuku enivankakve sam juče muke imala naći ijedan da valja pa preskočih.
Daj adresu
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tu es mon héro!
Hahaha, sve za malo validacije od strane nepoznatih internet persona! ( biLa )
Šta očekivati od omladine kad tebe starijeg lako navući u nepoznati stan zbog radi tanjira paprikaša.
______
LM uzeh ražu prvi put bih je spremala pa prokrstarih po receptima na netu ovaj raža lešo mi se baš svidio.Ovako svježa po mirisu obećava osjeća se more tačno su oni brancini i orade tovljeni imali nedostatak tog specifičnog mirisa ali što znam ja iz stočarskih krajeva.Supica može da se napravi od središnjeg dijela što je kul bez supice ništa.
Slika sa neta za ovaj recept i ražica svježa:
(ko zna koliko ovo košta po restorana)
A ja kao zrelija u čitanju Agate Kristi mogu ti reći da ne mora biti iza neke mišolovke žena koja oće da ti osvoji srce.
Juhica se kuha,
Ražica se peče,
Šampanjac se hladi,
Bit će to jedno savršeno solo veče.
Izvinjavam se na off ali nije sve u krkanluku.Ima nešto u hedonizmu a ne samo gurmanluku.A lijepo je spremati i samo za sebe,a ne nekome da udovoljiš.
EDIT:
A i muškarci na ovim prostorima imaju jednu kmekme krilaticu ti nikad nećeš biti ka moja mati.
Last edited by Bluemoon; 19-02-25 at 15:36.
Ne znam što bi ti rekla.Meni je najbolji osjećaj bio na kampovima đe smo kolektivno iz raznih zemalja svi svašta spremali pa tako zavoljeh i nešto što ne bi mogla ni zamisliti da zavolim.
A bio je jedan Italijan što se svaki dan od nas izdvajao jer nije mogao podnijeti sav taj skup svega i svačega i imao je svoj ritual da naruči čorbu i salatu u lokalnoj konobi.A onda je došla noć đe spremio strašno ka car razbio je ali mu uopšte nije bilo stalo jesmo mi drugi zadovoljni,oće ko reći da je carski razbio zanimljivo i to veče se povukao u svoj kutak.Malo neobično za Italijane.
Bookmarks