Page 14 of 29 FirstFirst ... 410111213141516171824 ... LastLast
Results 326 to 350 of 714

Thread: Ukrajina - budućnost u novoj geopolitičkoj realnosti

Thanks Thanks Given 
    24,842
    Thanks Thanks Received 
    10,617
    Thanked in
    8,018 Posts

Njima je sve i svja a Evropa je dozvolila da je poklope žešće korporacijama a tek u ovom ratu đe su zavisni od NATO-a tek sve u 16.
    I još će Vašington da im traži da ga dignu mislim BDP tek da izdvoje za NATO.To je plan NATO-a američke vlade - ili odvojite više od BDP-a ili odjebite.
    P.S. nisam ja bila tu prisutna da znam da je Njemac sam si naglasio očito ne baš slučajno. Izgledalo je ka da mu se daje na kredibilitet samo zato što je Njemac naspram poversite Ukrajinke.
    Njemačka možda uvodi uskoro obavezno vojni rok jel mu i to presmiješno?

I na kraju se ljutiš ka malo dijete.Nema što da se duriš tu o ozbiljnim temama ozbiljno zbori i sve okey.
    Last edited by Bluemoon; 27-11-24 at 21:18.

2. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,842
    Thanks Thanks Received 
    10,617
    Thanked in
    8,018 Posts

JBT ovi su postali ka Ameri ovo je kompletno postalo jedno odvratno korporacijsko leglo zvano - Evropa.

Ova je u procesu malverzacija oko Fajzera a na ovaj video zbori o new Bauhaus project.Znači oni će i arhitekturu da im odrede.Tamo se još vodi rat i leševi se nisu ohladili ona ka na reklamu za IKEA:

Sjetih se kad je neka Amerikanka kad je viđela zastavu Ukrajine rekla to je IKEA.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

zanimljivo.

https://x.com/SkyNews/status/1862561548549476538

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Default Ukrajina - budućnost u novoj geopolitičkoj realnosti

Strašna prognoza Roberta Fica za Ukrajinu: Slovački premijer predviđa tektonske promjene na evropskom tlu

https://mondo.me/info/Svijet/a127702...qPEGfx7kzsklDA

Ko bi rekao, nije se dalo ni naslutiti do sad. Tolki ljudi izgiboše. Ups!
    Last edited by Caesar; 13-12-24 at 12:45.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    24,842
    Thanks Thanks Received 
    10,617
    Thanked in
    8,018 Posts

Nije on u EU nego pod komandom Berlina odnosno Vašingtona. Kako VašingtonE odredi tako će da bIdne.

Ako računamo da je Ukrajina najveća žitnica Evrope ova vijest na ovoj temi je prilično bitna:
    https://www.agroklub.com/ratarstvo/c...vjesce/100564/

Aj da vidimo što će reći američko izvješće.I da računamo da ona sjemena autohtonog žita izolovana i sačuvana iz Ukrajine u banku sjemena mogu da ostanu stvar muzeja.Ko kontroliše žito kontroliše vas cijeli svijet.

Thanks Thanks Given 
    9,159
    Thanks Thanks Received 
    3,995
    Thanked in
    2,398 Posts

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Povrat uloženog u UKR.

https://balkans.aljazeera.net/news/w...575enpE9K8Jqqg

“Želimo taj novac nazad. Ja sam Ukrajini rekao kako želimo ekvivalent za taj uloženi novac i to u vidu rijetkih minerala vrijednih 500 milijardi dolara, na šta je Kijev, u suštini, i pristao”, rekao je američki predsjednik.

Što bi LeŠifr rekao svojevremeno prije nego ga je oo7 preveslao u CG : Vjerujem u razumnu stopu prinosa
    Last edited by Caesar; 11-02-25 at 11:20.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Nije lijepo pisati ni o ruskim , ni o ukrajinskim vojnicima dje su, sta rade itd... Crta im se meta na celo za svakakve budale.. da ih love i tamane kao miseve, ne ide... Ti ljudi su dosta zla vidjeli.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    24,842
    Thanks Thanks Received 
    10,617
    Thanked in
    8,018 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Povrat uloženog u UKR.

https://balkans.aljazeera.net/news/w...575enpE9K8Jqqg

“Želimo taj novac nazad. Ja sam Ukrajini rekao kako želimo ekvivalent za taj uloženi novac i to u vidu rijetkih minerala vrijednih 500 milijardi dolara, na šta je Kijev, u suštini, i pristao”, rekao je američki predsjednik.

Što bi LeŠifr rekao svojevremeno prije nego ga je oo7 preveslao u CG : Vjerujem u razumnu stopu prinosa
    Nek im isporuče u sovjetskim uništenim tenkovima.Treba bit diplomat.

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Nek im isporuče u sovjetskim uništenim tenkovima.Treba bit diplomat.

Dogovoriće se beli ljudi iz USA i sa Putinom ako vide da se isplati više. Ako je voljan da im plati ono što su uložili uz “razumnu stopu prinosa” eto rusima ukrajine na tacni. Ameri će da okrenu glavu u stranu i zvižduću “oj Suzana…” a stara raspala bakica od Ejurope ce da ćuti i trese se ako njemci u medjuvremenu na zabiče al mislim da nemaju dovoljno vremena. Šteta, ko je ovo mogao previdjeti.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    24,842
    Thanks Thanks Received 
    10,617
    Thanked in
    8,018 Posts

Aha kad bi se to tako dogovaralo prošlo doba WW2 i djeljenja teritorija kako se kome digne mislim USA. Neko novo vrijeme dolazi malo će više ispadati iz "igre."

Last edited by Bluemoon; 11-02-25 at 13:18.

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Nemoj da te zavaraju razmjere stradanja. Sve je to u osnovi pijačna logika, a ratovi obične tuče tezgaroša. Stradali? Isto što i štetovani krompir, paradajz... Termini demokratija, diplomatija, pregovori, vojne operacije, ratovi... su samo maska da odamo utisak civilizovanosti i evolucije svijesti.
    Last edited by Caesar; 12-02-25 at 07:08.
    γνῶθι σαὐτόν

14. The Following User Says Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,842
    Thanks Thanks Received 
    10,617
    Thanked in
    8,018 Posts

Okey nećemo o filosofiji jer na tu temu o kojoj govoriš za mene je civilizacija odavno uništena,ona prava civilizacija koju su porobili kolonijalisti.I sad smo tu.Tu smo đe smo.

Nego.

Ovo se odnosilo na jedan istorijski momenat kada je pao berlinski zid a USA nagomilavala svoje baze na teritoriji Njemačke,radi sprečavanja kako vele širenje komunizma.USA je sad u sve lošijem odnosu sa EU zahvaljujući Trampu pa kao što on zamišlja da lupanje carina košta samo druge tako i u ovom slučaju zamišlja da su više baš tolika sila da mogu da poklanjaju Palestinu Izraelu,ili Ukrajinu Moskvi.Neće da može.

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

Okey nećemo o filosofiji jer na tu temu o kojoj govoriš za mene je civilizacija odavno uništena,ona prava civilizacija koju su porobili kolonijalisti.I sad smo tu.Tu smo đe smo.

Nego.

Ovo se odnosilo na jedan istorijski momenat kada je pao berlinski zid a USA nagomilavala svoje baze na teritoriji Njemačke,radi sprečavanja kako vele širenje komunizma.USA je sad u sve lošijem odnosu sa EU zahvaljujući Trampu pa kao što on zamišlja da lupanje carina košta samo druge tako i u ovom slučaju zamišlja da su više baš tolika sila da mogu da poklanjaju Palestinu Izraelu,ili Ukrajinu Moskvi.Neće da može.
    Lijepo je što imaš takav stav. Ideali treba da postoje makar da budu orjentir u životu iako sami su nedostižni. realnost je nešto sasvim drugo. Ukrajina je izgubljena. Za Palestinu ne bik rekao. Ima previše nepoznatih u jednačini. Vamo se zna. Tramp jak, Putin jak, Evropa slaba i Ukrajina slaba. Jednostavno rekao bik.

Evo Tramp reče vi nama 100mlrd i mi vas podržimo da imate bar to teritorije sto vam je ostalo inače idete kod čika Putina u cijelo. Loše u odnosu na ideal al logika koja zaustavlja rat ili ga jako skraćuje. Svakako bolje no ovo splačinarenje od ratovanja.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    24,842
    Thanks Thanks Received 
    10,617
    Thanked in
    8,018 Posts

Realnost je evo napisah na drugoj temi pa i ovdje da USA prijeti Evropi konstantno i ucjenjuje tako a nedavno da će izaći iz njene sigurnosti koju je imala prvi put nakon ww2.E sad kakva će biti realnost kontra reakcije vidjećemo mi stalno zaboravljamo tu Evropu kao da ne postoji a ona zapravo u nekim idealnim uslovima treba biti neovisna koliko god je moguće od uticaja imperijalističkih država poput ove dvije.Koliko god izgleda pro forme ne bi trebalo barem u nekoj mjeri za normalno funkcionisanje na svim nivoima kršenje međunarodnih sporazuma.

Uglavnom,narativ u tom pravcu vode i Francuska,i Engleska,Poljska i par baltičkih država.Realnost je da će morati konačno izgraditi neku svoju bazu i manje gledati preko okeana što diktira Vanšington jer će ih progutati,sažvakati i ispljunuti.Mali primjer evo ti Srbija koja je svoja izvorišta bez ikakve javne rasprave predala bez ispaljenog metka.Kako je to otužno.

Thanks Thanks Given 
    1,477
    Thanks Thanks Received 
    5,879
    Thanked in
    2,773 Posts

Tragičan dan za sve obmanute navijače prolongiranja ukrajinske agonije. Šok, nevjerica..denial stvarnosti koja je bila jasna za pojedine ovdje maltene od starta.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

stvarno, kako su ljudi mogli žaliti narod koji je ginuo iz hira bolesnika. makar smo odje vidjeli kakvih vas ima.

Thanks Thanks Given 
    1,477
    Thanks Thanks Received 
    5,879
    Thanked in
    2,773 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    stvarno, kako su ljudi mogli žaliti narod koji je ginuo iz hira bolesnika. makar smo odje vidjeli kakvih vas ima.

Uuuu, tako ste ih žalili da je sve ono što ste podupirali vidilo ka tome da ih se sipa u klanicu do posljednjeg.
    ______

Treba nam integrisani AI alat da se izbaci presjek ko je šta ovdje pisao i podržavao, ko je predvidio ishod a ko fejlovao na najjače. U čijim stavovima je osnova - pošteda života a gdje - nastavak krvoprolića.

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

ono, nedje je sasvim normalno da budeš uz narod koji je ubijan jer se bolesniku tako moglo. vi niste, no ste jasno stali uz najvećeg zločinca od Hitlera na ovamo. zato su se i pomjerale stative kako su svi ostali krivci sem psihopata. znaš ono, nije nasilnik kriv no mu je žrtva dala povoda. tako da, ako biram da budem dio ljudi koji su uz Ukre, vazda. barem nisam navija' ka' vi da ginu djeca.

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

ono, nedje je sasvim normalno da budeš uz narod koji je ubijan jer se bolesniku tako moglo. vi niste, no ste jasno stali uz najvećeg zločinca od Hitlera na ovamo. zato su se i pomjerale stative kako su svi ostali krivci sem psihopata. znaš ono, nije nasilnik kriv no mu je žrtva dala povoda. tako da, ako biram da budem dio ljudi koji su uz Ukre, vazda. barem nisam navija' ka' vi da ginu djeca.

Niko ne veli da je neko ovdje imao loše namjere. Skroz je legitimno i lijepo stati u odbranu slabijeg. Motivi nisu upitni.

Ali često dobre namjere i ideali vode ka lošem ishodu jer se ne uvažava stvarnost upravo zbog osjećanja za koje opet kažem da su i lijepa i legitimna.

Na filmu, u knjigama, stripovima…ta borba, kao i siromaštvo i pijanstvo, izgledaju romantično ali… Poker je poker i ne može bit preferans kao ni ovaj život ideal i romantika. Tako se ova igra zove i takva su pravila.

Ne prepoznati ovo, vodi ka stradanjima većim nego što je neophodno. To se desilo sa Zelenskom, ukrajincima, mnogim ovdje forumašima. Ako znači što zavidim vam na energiji, idealima, bezazlenosti i toj dječijoj naivnosti. Nadam se da reakcijom na ovo što rekoh niko neće tu djetinjastost pretvoriti u infantilnost. Razlika je.
    Last edited by Caesar; 13-02-25 at 12:42.
    γνῶθι σαὐτόν

23. The Following 5 Users Say Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,842
    Thanks Thanks Received 
    10,617
    Thanked in
    8,018 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Niko ne veli da je neko ovdje imao loše namjere. Skroz je legitimno i lijepo stati u odbranu slabijeg. Motivi nisu upitni.

Ali često dobre namjere i ideali vode ka lošem ishodu jer se ne uvažava stvarnost upravo zbog osjećanja za koje opet kažem da su i lijepa i legitimna.

Na filmu, u knjigama, stripovima…ta borba, kao i siromaštvo i pijanstvo, izgledaju romantično ali… Poker je poker i ne može bit preferans kao ni ovaj život ideal i romantika. Tako se ova igra zove i takva su pravila.

Ne prepoznati ovo, vodi ka stradanjima većim nego što je neophodno. To se desilo sa Zelenskom, ukrajincima, mnogim ovdje forumašima. Ako znači što zavidim vam na energiji, idealima, bezazlenosti i toj dječijoj naivnosti. Nadam se da reakcijom na ovo što rekoh niko neće tu djetinjastost pretvoriti u infantilnost. Razlika je.
    I dok ti to pišeš i dalje lete dronovi.Mislim prva ja bi voljela da čovječanstvo koristi dronove samo u poljoprivredi ali JBG.Ništa nije završeno.A što se Evrope tiče tek počinje otvaranje neke nove stranice glede bezbjednosti samo što ti to ne vidiš.

Thanks Thanks Given 
    2,295
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,316 Posts

I dok ti to pišeš i dalje lete dronovi.Mislim prva ja bi voljela da čovječanstvo koristi dronove samo u poljoprivredi ali JBG.Ništa nije završeno.A što se Evrope tiče tek počinje otvaranje neke nove stranice glede bezbjednosti samo što ti to ne vidiš.

Djeluje kao klasičan izgovor tipa nije se “još” ostvarilo to što sam prognozirao al oće 100%. Zaboravih kako se u psihologiji zove taj “bias”.

I naravno da ništa nije statično. Nije isključeno da ce sasvim slučajno Ukrajina bit ponovo cijela u doglednoj budućnosti al na pitanje jel se moralo u rat ulazit kakva god da bude budućnost odgovor će uvijek biti isti. Nije. Samo je to bitno, a ne jel Ukrajina u cijelo ili u pola. I da je izasla u cijelo iz svega ovog isto bih pričao.

Ne znamo sta nosi budućnost i sasvim slučajno možeš biti u pravu al prošlost i sadašnjost glede Ukrajine nisu više za tumačenje.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    1,477
    Thanks Thanks Received 
    5,879
    Thanked in
    2,773 Posts

Imaš iskrivljenu percepciju realnosti što i nije čudno u današnjem svijetu gdje se prije svega vodi informacioni rat na svim poljima a posljedice su zablude koje poprimaju karakteristike sljepoće.

Umijeće balansiranja između obrazaca kojima smo bombardovani je ključ za otvaranje svjesnosti i put ka ispravnoj percepciji realnosti.

Thanks Thanks Given 
    24,842
    Thanks Thanks Received 
    10,617
    Thanked in
    8,018 Posts

@Caesar

Ne, rat još traje.

Ne uvlači me u te priče o prognozama ja s tim nemam ništa.Meni je onaj dan i dalje ostao u sjećanju đe sam bila totalno slomljena u saznanju da je rat tu do nas. Uvijek sam se držala sadašnjosti.A što se prošlosti tiče naravno da nešto iz prošlosti nije zatvorena knjiga pa pređimo na drugu zemlju.Prebacimo fokus na Njemačku koja je ovdje vrlo bitna a ona podjela iste između Engleske,SSSR-a i USA ostavila je zamisli najveću bazu onih koji im traže kompromise na kartu đe se krše pravila igre.Ajde đe si vidio u ovim pregovorima između ove dvojice u najavi da su uključili Evropu?

I malo spustimo loptu što se prozivki tiče mi smo ionako obični posmatrači onoga što nikome više nije svejedno od starta jer više stvarno ništa isto biti neće.Ti vidiš mir ja ga ne vidim ne zato što ga ne želim nego naprotiv.

Last edited by Bluemoon; 13-02-25 at 13:33.

Thanks Thanks Given 
    24,842
    Thanks Thanks Received 
    10,617
    Thanked in
    8,018 Posts

Malo bitniji događaj od sastanaka po Saudisjkim Arabijama dva lika koji ne poštoju međunarodni sud pravde.

Tradicionalno bliski odnosi između Sjedinjenih Američkih Država i Evrope, to je ono što je decenijama karakterisalo Minhensku bezbednosnu konferenciju. Bez obzira na neke razlike u mišljenjima, baza na kojoj je počivao taj odnos bila je nedodirljiva. Dve strane su surađivale, međusobno se cenile.
    Ali, nakon povratka Donalda Trampa u Belu kuću, više nije sigurno ni ono što je decenijama izgledalo prilično stabilno. Konferencija koja počinje ovog petka, u svetu poznata pod imenom Munich Security Conference (MSC), zato se smatra lakmus-papirom za stanje u kojem se trenutno nalaze transatlantski odnosi.

Ja ipak odbijam da se mirim sa svijetom đe neko krši sve moguće sporazume sjutra može da mu se digne na kraju krajeva i na bilo koju drugu zemlju siledžijski uz prijetnju (kako li smo to zaboravili) nuklearnim bombama.Dakle,malo i pameti da je svaka ta prijetnja bila isprazna.Da se znalo da će biti do te mjere lažna moglo se odmah zatvoriti nebo iznad Ukrajine.A ako će obojica da dignu planetu u vazduh neka,bolje i to no da živimo u svijetu đe se nikakvi sporazumi ne poštuju.

Page 14 of 29 FirstFirst ... 410111213141516171824 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)