Da ne trazim kolegu koji je rekao da su cudo napravili sto su uradili sa ozbiljnom akcijom OKG po sjeveru.
Biber sprej, legalan, kupuju ga zene jer nemaju zastiti od institucija, biciklisti jer imamo pasa po ulici ka pljeve, planinari zbog medjeda (jedna od rijetkih stvari koju nam je posla za rukom, za malo smo bili ostali bez njih) i naravno visoko kotirani kriminalci OKG-a
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...za-samoodbranu
Eto tako… akcija Saranovica uspjesna! Biber sprej nadjen, oruzje nema… joint pola ako pomjesa sa duvanom.
Ovo se svidja kad dokazano sistem radi, kad svi brinu za svon potpis jer mogu krivicno i prekrsajno odgovarati!
https://novski.me/prodat-hotel-igalo...ci-povjerioci/
tenzičnoj atmosferi, nakon prodaje hotela, koja je prvi put bila sa početnom cijenom od 18,85 miliona eura, nezadovoljni su bili radnici Vektra Boke, koje zastupa bivši predsjednik Sindikata, Vojo Miljanić, kao i manjinski vlasnik, Danilo Matijašević. Isključivo zbog nebrige Odbora direktora Vektra Boke, kao i većinskog vlasnika Vektre Montenegro, odnosno, njenog stečajnog upravnika Radojice Grbe. Oni nisu ništa za 6 mjeseci uradili za radnike Vektra Boke. Propustili su, kako tvrdi Matijašević, zakonsku mogućnost da umanje potraživanja “Mesoprometa” prema Vektra Boki, kao i povjerilaca, advokata Jovićke, Uprave lokalnih javnih prihoda i drugih:
– Mislili su samo na svoje visoke naknade u Odboru direktora, od 2400 eura mjesečno do 2800 eura za predsjedavajućeg Odbora direkotroa Radovana Samardžica, ukazuju oštećeni radnici – priča Matijašević.
ime porodice Šabović, advokat Ljubiša Matković, uložio je prigovor na cijenu, koja kako kaže nije mogla na ovoj javnoj prodaji biti ispod prvobitne od 18,85 miliona.
“Po Zakonu ima mogućnosti da cijena na drugoj prodaji bude do 50% manja, ali piše da može , a ne da mora. Neko će tu zato za izgubi. Kupac dobija nekretninu za oko 7 miliona jeftnije, a povjerioci dobijaju samo 50% ili 60% potraživanja. Radnici “Vektra Boke, porodice Acović i Šabović imaju izvršne sudske presude. Oni su u trećem redu
Primjer dajem za povjerioca “Mesopromet”. Obezbijedio sam sa izvršnim direktorom, Slobodanom Đokićem, koga je Odbor nezakonito i bez ikakvog osonova smijenio, da se taj dug smanji na 240 hiljada eura, ali nijesu htjeli da potpišu poravnanje kod notara. Zato se sada dešava da nakon prodaje zemljišta i hotela “Igalo” radnici ne mogu da se naplate. Slično je i za druge povjerioce čija potraživanja su mogla biti smanjena. To je totalna nebriga za radnike. Bitno je da dižu njihove nadoknade i plate u Odboru direktora Vektra Boke na 2400 ili 3000 eura”, ogorčen je Matijašević.
Razočaran sam kao čovjek i radnik “Vektra Boke”. Dug prema “Mesoprometu” je mogao biti umanjen za 340 hiljada eura i mogli smo da se naplatimo. Podnijećemo krivične prijave. Ovo je samo jedan od dokaza da o radnicima ne razmišlja ni država niti stečajni upravnici”.
Podsjetimo i da je kupac dobio čistu i nepokretnost, bez zabilježbi i tereta.
Bas savrseno sistem radi sve cisto uredno a izgleda da nije...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...a-eura-prihoda
čudi me ovo od slavena. te ljucke veličine.“Zakupci su prevareni jer je na sastanku u Privrednoj komori u aprilu prošle godine, ministarstvo obećalo da će formirati radnu grupu koja bi pripremila tender te da će on biti najkasnije raspisan u novembru. To se naravno nije desilo”, kazali su zakupci.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Osvježilo uPljevlja. Pomet od osvježenja!
Pa dragi osvježivači, tražili ste, gledajte…
Tko leti, vrijedi...
Kažu ko dođe dobija automatski državljanstvo Srbije
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Meni je ovo privuklo paznju!
Upravnog odbora Morskog dobra izmijenili odluku i dozvolili da na javnoj licitaciji mogu učestvovati i oni protiv kojih se vodi sudski postupak
Znaci svaki BIL , lica bliska OKG grupama pa i sami OKG moze da licitira..
Nevjerovatno zvanje kriminalac se stice postenim radom...
Mora li ovo Mikijelj da se oduži sponzorima iz škaljarskog klana?
Još jedna iz serije “ovo ni DPS nije radio”
#samodasenevratidps
Tko leti, vrijedi...
Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da je bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prekršio Zakon o sprečavanju korupcije jer 2019. godine nije prijavio novčani iznos od 16.741 eura.
Ovo je prvi put da je Đukanović kažnjen od osnivanja ASK-a.
"Utvrđuje se da je Đukanović, kao javni funkcioner, prekršio član 25 stav 3 alineja 2 Zakona o sprečavanju korupcije, jer Agenciji u toku 2019. nije dostavio Izvještaj o prihodima ě movini u slučaju promjene iz Izvještaja koje se odnose na uvećanje imovine, u zakonom propisanom roku, i time nije prijavio novčani iznos od 16.741 eura koji je kao uvećanje imovine bio dužan da prijavi", navodi se u odluci ASK-a.
Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) inicirala je pokretanje postupka 2019. godine. Međutim, tadašnje rukovodstvo ASK-a odbilo je zahtjev kao neosnovan. Nakon toga, MANS je podnio tužbu Upravnom sudu, koji je naložio ASK-u da otkloni nedostake ukazane presudom i sprovode postupak.
"Postupajući po nalozima iz presude, Agencija je dana 16.12.2024. godine, Milu Đukanoviću uputila poziv da se izjasni na navode iz prijave. Kako se imenovani nije izjašnjavao, odnosno kako je nemoguće bilo uručiti navedeni poziv u skladu sa zakonskim odredbama, Agencija je ponovno uputila poziv dana 10.01.2025. godine. Imenovani se na navedeni poziv izjasnio pisanim putem dana 27.01.2025. godine i u bitnom istakao da je pred Osnovnim sudom donesena presuda u njegovu korist i time činjenično i pravno potvrdio njegov stav o nepostojanju duga prema 'Atlas banci' AD Podgorica, te se sada predmet nalazi u postupku po žalbi tuženih pred Višim sudom u Podgorici. Takođe, ističe da je u drugom sudskom postupku donešena presuda u njegovu korist, zbog povrede prava ličnosti, P br. 1408/19 od 08.03.2024. godine. U bitnom je istakao da se ne može raditi ni o kakvom prikrivanju imovine, jer je sve ove činjenice više puta javno iznosio u svojim medijskim obraćanjima i istupima, kao što je i navedeno u aktu Agencije", piše u odluci ASK-a.
Prema njihovim riječimam, novim zakonom koji je na snagu stupio 12. juna prošle godine propisano je da se samo sukob interesa i prijave zviždača mogu riješiti po odredbama starog zakona.
"Uvidom u izjašnjenje Mila Đukanovića kao javnog funkcionera, a koje je dostavio Agenciji po zahtjevu inicijative NVO MANS, u bitnom je utvrđeno da imenovani nije sporio da je njegov sin B. Đ. izmirio novčani iznos od 16.741,24 eura po osnovu duga koji je posjedovao u AD 'Atlas banci' u Podgorici. Imenovani je u pisanom izjašnjenju naveo da je pokrenuo građanski sudski postupak tužbom, sa ciljem utvrđivanja osnovanosti duga, koji je u proceduri pred Osnovnim sudom u Podgorici, a čiji ishod očekuje, kako bi se dalje odnio prema predmetnim obavezama. Imajući u vidu sve iznijeto, kao i navode iz presude Upravnog suda, po kojoj presudi suda se jasno navodi da: 'To što javni funkcioner je predao sudu tužbu protiv tuženih 'Atlas banke' AD Podgorica i drugih, radi utvrđenja duga, a koja tužba se ne nalazi u spisima predmeta, ne predstavlja prethodno pitanje i nalaže Agenciji da otkloni nedostatke na koje je ukazano ovom i prethodnom presudom Upravnog suda, te da donese novo, zakonito rješenje'", stoji u odluci.
ASK je cijenio, kako navode, i dio navoda Đukanovića iz pisanog izjašnjenja od 27.01.2025. godine. Međutim, ocijenili su da ti navodi nijesu od uticaja na drugačije odlučivanje u ovoj upravnoj stvari.
"Shodno svemu navedenom, Izvještaji moraju oslikavati i prikazivati realno stanje prihoda i imovine, posebno kod prihoda koji su veći od 1.000 eura i imajući u vidu da je Zakon o sprečavanju korupcije ('Sl. list CG' br. 54/24) jasno propisao da se formalni propusti u prijavljivanju imovine i prihoda koji se kreću u opsegu do 1.000 eura mogu prijaviti posebnom dopunom ili izmjenom Izvještaja, dok će se razlike u prijavljenim i stečenim vrijednostima imovine i prihoda veće vrijednosti od 1.000 eura smatrati učinjenom povredom Zakona, odnosno kao iskazivanje netačnih i nepotpunih podataka, na osnovu čega je odlučeno kao u dispozitivu odluke", zaključuje ASK.
Zanima me epilog satova,ovo je smijurija,al eto pokrenulo se makar malo.
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Moze li se pokrenuti E-Peticija da se ovo ruglo od ASK ugasi i da se ljudi zaposle da rade u Vodovod...
https://www.dan.co.me/podgoricom/uda...iliona-5283605
veli li ovo koalicioni partner evrope sad da mora bit u Botun kolektor? znači lepoglavi će koštat gradjanje PG 200 mil. ojde voda na 70e, vidim ja. što radi depees, nevjerovatno.Ukoliko bi se mijenjala lokacija glavnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda to bi Glavni grad moglo koštati minimum 180 miliona eura, saopštio je za „Dan“ Aleksandar Nišavić, direktor Vodovoda, nakon razgovora sa delegacijom Njemačke razvojne banke banke.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...0-miliona-eura
čekaj,meni kažu da nema privatnih plaža u cg,jedino nezakonite one su okej
Nikšić: Uhapšen osumnjičeni za prijetnje partnerki
https://www.cdm.me/hronika/niksic-uhapsen-osumnjiceni-za-prijetnje-partnerki/
..u NK, 'ladno.. No su se žene spametovale... nema drugih šansi, n'o pazi šta radiš.
Ne bih da branim Morsko zlo ali ovo mi ima smisla.
https://www.vijesti.me/v/745103?utm_..._share_counter
Sent from my phone
U registru 103 pedofila, evidencija nije javno dostupna
https://www.cdm.me/hronika/u-registr...avno-dostupna/S obzirom na to da država zna ko su te osobe, onda treba i da ih nadzire, poručuje Mihailovićeva.
Božović napominje i da rješenje o tajnosti podataka u Registru pedofila nije nepromjenjivo, te da se radi o trajnoj evidenciji koja se ne može brisati.
Mapa Podgorice sa 22 nove škole i bolnice…
Ka u prkno osvježivači. Sa 22 nova vjerska objekta (cash in bankomata za popove).
Tko leti, vrijedi...
https://www.instagram.com/reel/DF-Yy...R4ZmZiZ3NkcXFp
Ministarka, ne savijam se u kancelariju od sluzbenih puteva, turizma Simonida Kordic. Ispade da cijeli jedan sektor tamo ne radi nista iako dobijaju od MUPa podatke svaki dan.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Kadar za popove se lako nađe. Niđe lakše zarađenih 3.000 mjesečno. Sa bakšišom poznatim kao "daj koliko možeš, komšija je dao 50 eura". Nije škola pojata
Ispalamudiš pet minuta nešto što ni sam ne razumiješ, otpjevaš neku molitvu i uzmeš dnevnicu nekog pomoćnog majstora što cio dan rinta. Naravno, samo keš, ništa PDV i slične rabote.
Možda da oni debili iz Aletarnative organizuju bojkot popova dok ne uvedu terminale za kartice da im plaća vjerni naaaaaarod. Borba protiv sive ekonomije. Što bi bila dobra fora "pope ja ti jedino mogu karticom platiti ako imaš terminal". Kakva bi im faca bila.
Last edited by Gagarin; 13-02-25 at 06:46.
Tko leti, vrijedi...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks