planiram da uzmem parapetnu klimu za dnevni boravak a najviše bi mi odgovaralo da to bude neki japanski brend? koji model bi preporučili?
meni su drva zakon iako me mrzi da ih nosim
ali isto imaju taj efekat "pasivnog" grijanja kad se ugriju fino zidovi i sve sto sa klimom nikad nijesam dozivio
bonus mi dodje sto ima ara da se obrne komad mesa ;P
ali "brzih dana" cu i ja samo klime jer zgrada pa cu da vam kukav ovuda... ili ne - vidjecemo![]()
planiram da uzmem parapetnu klimu za dnevni boravak a najviše bi mi odgovaralo da to bude neki japanski brend? koji model bi preporučili?
Ja imam ovaj model Daikin Fvxm35a. Proste joj pare bile, pocinuo sam od kad sam ih stavio.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ako oces nesto jeftinije, japanac, dobro grije Fujitsu LVC. Grije i hladi kao luda.
Послато са 2201116TG помоћу Тапатока
Da, da. Parapetne su duplo skuplje od zidnih, ali vrijede tu razliku, nebitno koji je proizvodjac.
Edit: Eno u Multicom na akciji 1675€.
Last edited by master97; 11-02-25 at 21:31.
Panasonic R32, jedva 4 godine stara, pušta freon. Ko bi mogao to da riješi? Imaju li ođe zvaničan servis?
Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
Ne mora zvanican, bilo koji dobar serviser to moze rijesiti.Zasto? Meni je u stanu i to ispod prozora, samo sam produzio kondenz cijijevo dalje da ne kaplje ljudima na gelender, drugi sprat je u pitanju, ako mislis na instalaciju parapetne.
Koje su generalno prednosti parapetne u odnosu na zidne?
Pa ako su velike prostorije,ne smeta kao zidna kad ventilira u vugla,bolje se iskoristi topli vazduh jer izduvava u donjoj zoni prostorije pa je zbog toga nije potrebno jako ventiliranje(izduvavanje)...
E sad,ja nemam parapetnu,pa mi se čini,a znaće neko ko je ima,da za hlađenje i nema neku prednost,možda bi meni sa manjim prostorijama čak pravila i problem.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Prvo ne duva ti u glavu i ne osjeca se strujanje vazduha. Duva i dolje i gore, tako da ti nogama nikad nije hladno. Sto se hladjenja tice, mislio sam da ce lredstavljati problem, medjutim nije nikakav, moja laze samo za 1°. Kada grije imas osjecaj kao da je nalozeno, samo osjecas toplinu, nikakvo strujanje.
Mana ima je sto su veci sakupljaci prasine od zidnih i iskreno ruznije su
Vala prvi put da cujem da su parapetne klime ruznije od obicnih.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa realno jesu. Nisu neka ljepota
+ ove obicne se kace blize plafonu pa ne zauzimaju prostor za namjestaj u stanovima koji su sve manji i manji
Zauzimaju prostor dok zidne su gore i nema tu sta da se stavlja, cak i slika moze ispod njih. Ova trazi dolje prostora. To mi jedino pada na pamet da je mana, mislim ako se zaboravi na da je skuplja 30%.
MOZDA (znace neko ko se bavi), da mozda spolnja jedinica mora da se postavi nize od nje, sto znaci ako zivim na 2 spratu, moram da budim kod komsije zid ma prvi.
Meni je spoljna na istoj visini kao i kod standardne plafonske klime...
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ne mora sprat niže ali je poželjno da spoljnja jedinica bude niže postavljena od unutrašnje da bi se ulje slivalo nazad u kompresor kad se klima ugasi.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Evo objasni covjek. Znam da je bilo nesto kod mene kada sam razmatrao i da mi je recceno da bi trebalo da bude nize postavljeno i onda mi je to zasmetalo jer tuda prolazim da bij dosao do ulaznih vrata.
Napisao sam sprat nise jer ti tvoju jedinicu postavljas na pod (mozda 10 cm iznad poda), ako ide nize od toga 50 cm vec si predso na sprat ispod tj busis komsiji zid.
Svakako imamo ovdje majstora pa mozda napisu kako je pravilo.
Koja može biti muka da klima slabo grije? Tek kad stavim na 30 stepeni osjećam da duva toplo.
Da li je u multisplit sistemu klima "freon" zajednički za sve klime ili svaka ima svoj zatvoreni tok?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks