I meni se čini da je poskupila struja od Nove pofino.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
I meni se čini da je poskupila struja od Nove pofino.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
eo iz solari kažu da je ovo ok, da je proizvedeno 300kw od čega je 200 potrošeno a nepunih 100 otišlo u mrežu.
rekoše da se ova proizvodnja na vidi na računu nego se samo prati preko aplikacije, tako da aj ti sad majstore izađi na kraj sa njima.
u suštini, u obračunu zavisiš od procjene i dobre volje dobrih ljudi iz solari i epcg
Decembarski 58.31 eura (580Kw potrosio pa bez popusta)
Januarski 43.42 eura (498Kw potrosio pa se provukao za popust)
Inace vidim da je novina u iznosu popusta, ranije je bilo 18.5% na racune ispod 500Kw, a sad je od januara za ispod 500Kw 38% na aktivnu energiju i 6.4% na mrezne usluge. U mom konkretnom primjeru, nasao sam neki racun od prosle godine od 43.55 eura, tad mi je uracunati popust bio 7.58 eura, a sad mi je 8.97 eura...
Dakle nekih 1.5 euro dodatne ustede za ove koji su na granici ispod 500Kw...![]()
Last edited by Incognito; 10-02-25 at 09:33.
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
29 eura za Januar, doduse mislim da su pisali "onako", na video nadzor sam gledao nijesu dolazili da uzimaju stanje sa strujomera.
Kod mene na racunu 01/25 (za razliku od racuna 12/24) nema na poledjini racuna sifre 36 (Popust na akt. energiju i mrezne usluge 18.5%) i iznosa popusta,
dok na prvoj strani racuna stoji stavka "Uracunat popust" i iznoss (kao i do sad).
Da li je isto i kod vas?
23.28 € za januar,nije loše.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
99,83 januar 2 klime ,75 kvadrata ,masina za susenje i za ves koje se ne gase...
Sto znaci onaj QR kod na racun za epcg ..
Nalog za uplatu kad ga skeniram oreko ckb go veli da nije prepoznat...
Jel to radi preko neke druge aplikacije?
Kalulator na sajtu EPCG nije izgleda vec neko vrijeme azuran... Kada unesem podatke ne dobijem tacan iznos kao na racunu. Molba: ako ima neko da je na crvenom (plavom, zelenom) modelu da bi bio ljubazan da postavi ovdje ili posalje drugu stranu racuna. Zelim da napravim tablicu u excelu radi poredjenja modela. Vi koji imate elktrane da li ste na osnovnom ili crvenom modelu?Pitanje za sve: u kojem momentu (tj. za koju potrosnju) crveni model postaje isplativiji od osnovnog (ako uopste?)?
Momci moze li prepouka koje pametne uticnice koristiti ?
Probah sa nekom iz tehnoplusa, koristi se app smart life, ali nisam zadovoljan, precesto mi se desava da ode off..
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Xiaomi, imas ih u Mi store u deltu, smart plug2.
Imam i ja neke kineske sa alija, na smart life sve povezano, od njih 4 zna da se desi da je jedna offline dok je ne resetujem. Imam i daljinski isto na ovu app ide, i on zna da je off često al se srećom sam vrsti.
Imam i dvije utičnice koje idu na CazyLife app i one rade top.
Sent from my S24 ultra tastature
Last edited by JovanK; 14-02-25 at 21:40.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks