Lako je tebi, ti si kupio sve u ponedeljak i onda solis pamet ostalima (ne mislim na tebe licno nego generalno). Alternativa cini mi se samo radi nesto da bi se vidjelo da rade a to sto je bojkot budalastina je cinjenica.
AROMA
HDL
iDEA
VOLI
Sa ovakvim mentalitetom (nista licno, vecina ovako razmislja) je definitivno "nidje veze".
I svaki bojkot i svaki protest i svaka promjena.
Sto se tice same Alternative, definitivno je losa (da ne kazem ocajna) organizacija, alternative (koje moraju postojati da bi bojkot bio iole efektivan) su glupe ili nepostojece, promocija/marketing ocajni, prenose se polovicne i/ili nepotpune informacije, sa raznih strana dolaze drugaciji pozivi (nedje da se bojkotuje dan, nedje dva dana, nedje jedan market 7 dana, nedje ovo nedje ono).
Elem, nekad je dovoljno makar podic' svijest' ovom maloumnom narodu, postavit' ogledalo da se vidi runo (ili nedostatak istog od svakodnevnog sisanja) ali izgleda i to ide jako tesko jer smo mi najbolji i sve znamo najbolje.
--------------------------
Do Not Disturb.
Lako je tebi, ti si kupio sve u ponedeljak i onda solis pamet ostalima (ne mislim na tebe licno nego generalno). Alternativa cini mi se samo radi nesto da bi se vidjelo da rade a to sto je bojkot budalastina je cinjenica.
Inace niko niti postavlja prava pitanja niti ide dublje u tematiku kao recimo koji % kome ide nakon prodaje odredjenog artikla? Koliko od toga uzme drzava a koliko sam prodavac koji poslije pokriva jos X troskova.
Kako su i koliko rasle akcize zadnjih godina i koliko se jos planira da one rastu?
Realno, zna se ko je glavni krivac za rast cijena i svaka prica o "globalnoj ekonomiji", "svjetskim krizama" i sl. su price za malu djecu (i retardirane odrasle).
A to da su nasi marketi ocajni i po ponudi i po cijenama i po samom stanju u prodavnicama je vec produkt nesposobnih inspekcija koje su opet produzena ruka drzave a drzavi ne odgovara da naplacuju neke drakonske kazne marketima a jos manje da ih zatvaraju jer je to jedna jako bitna ruka koja svakodnevno hrani budzet.
Nisu ovo nikakve teorije zavjere niti kvantna fizika ali vecina ljudi ne kapiraju ni najjednostavnije stvari nego se u'vate za neku Milku od 8-9 eura i trabunjaju u prazno ka' Mileva sa 9-og.
Do Not Disturb.
Ja bih na njihovom mjestu još dizao cijene.
A iza njih Jevric, jedan od vecih lopova koji i nedeljom radi.
Oglasio se i Voli. Nije vele do njih oni su dobri
https://www.cdm.me/ekonomija/kompani...-ce-biti-nize/
Kolega @Drug Tito ti je dao jedan vrlo jak argument, a ti ako živiš u Africi a ne u Evropi nastavi da ignorišeš činjenicu da se, osim ex-YU država, ovakve ideje/inicijative pojavljuju i u drugim EU članicama poput Slovačke, Rumunije, Bugarske, Grčke.
Najlakše je pravit se nemušt, onima koji imaju. A dostina onih koji nemaju gleda svaki cent.
Lanci nisu jedini odgovorni za ovo ali od nečega se mora počet.
Valjda.
Mora se Voli malo pogurat za osvajanje ABA lige.![]()
4 eura skoljka jaja 30komada na stocnu pijacu
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Znas jedan zecanin je prodavao kupus hotelima Utip Crna Gora je tad bio i pita ga Bozo Skuri a sto ga ne das kravama prasadima?
E jes pa da mi se otruju...
Kakvi *****ri, izbjegavao sam ih i prije a sad ga ne bih više ušao pa neka je sve skuplje neđe drugo, pi, mizerije patetične!!!
https://www.cdm.me/ekonomija/voli-pisao/
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
Šta je u planu da se bojkotuje ove sedmice, i kad?
Pa E mač s dvije oštrice ako ne znaš i nisi upućen u storiju nečiju nego dođeš tako po pijaca naročito te stočne.Znaju da prskaju i povrće mimo i karence i doze i odma sjutradan eto ih tamo.I ono što smo neđe zborili o ilegalnim putevima prenošenja preko Skadarskog i to.Mora se imati u vidu da je naš narod do srži iskvaren manje više.
Ali,sva sreća mala nam državica pa se može o svemu dobro raspitati.
Vranac litarski, za kuvanje, 3.39eur u hipermarketu voli. 3l preko 10 eura.
eeee nekad li je bio 2 eura.
Izbjegni aditive aplikacija na play store srpska aplikacija , ima dosta toga otrovnog i bez zetske karence
VOLI, na nedelju dana od ponedejka, 17. februara.
S' obzirom na jako nepromisljenje odluke i debilna saopstenja, zasluzili su bojkot i mnogo duze.
Nisu ni ostali lanci nista bolji ali se VOLI bas isprosipao ovih dana i sa maloumnim opravdanjima previsokih cijenama i sa prijetnjama da ce smanjiti otkup domacih proizvoda, sa svim odgovorima po portalima i drustvenim mrezama i masovnim brisanjem komentara koji im ne idu uz dlaku. Jedan jako los PR ovih dana koji je prakticno pucanj u koljeno i nadam se da ce tek da oih zaboli pa dako se opamete malo.
Do Not Disturb.
Daleko su od najskupljih, iako su odvratni sa ponašanjem i izjavama.
Kupovinom u Voli pomažete Kk Budućnost
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Alternativa Crna Gora danas se obratila vlasnicima i donosiocima odluka u velikim trgovačkim lancima, poručujući da je vrijeme da stanu uz građane i snize cijene, te da oni nude ruku pomirenja i ostavljaju rok za ispunjenje zahtjeva, ali da sigurno neće pristati na ucjene.
“Poštovani trgovci, vlasnici marketa i donosioci odluka u velikim trgovačkim lancima, Obraćamo vam se u ime građana Crne Gore, u ime svih onih koji svakog dana sve teže podnose teret visokih cijena osnovnih životnih namirnica. Ovo nije prijetnja, kao ni ucjena, na ovo gledajte kao na vapaj naroda koji više ne može da ćuti”, naveli su na Facebook stranici.
Crna Gora je, kažu, pokazala da zna da bude jedinstvena kada je najpotrebnije.
“Pokazali smo da možemo da stanemo rame uz rame kada su naši interesi ugroženi. Sada je vrijeme da vi, koji upravljate cijenama u vašim marketima, pokažete da ste spremni da stanete uz građane koji su vam godinama bili vjerni kupci”, naglasili su iz Alternative i dodali da ovo nije napad ni na koga.
“Mi ne želimo da ikoga ugrozimo. Znamo da i vi imate svoje troškove, da je tržište složeno, da postoje izazovi. Ali isto tako znamo da su marže prevelike, da su cijene previsoke u odnosu na region i da su građani dovedeni do ruba. Ako može u susjednim državama, može i kod nas. Ako možemo da se solidarišemo u teškim trenucima, možemo i sada”, naveli su i pozvali ih da naprave kompromis prije nego što, kako su istakli, dođemo do tačke iz koje više nema povratka.
“Smanjenje cijena uz to što je i ekonomska to je jednako i ljudska odluka. Pokažite da vam je stalo do naroda koji vas je decenijama podržavao. Jer bez građana nema ni trgovine. Bez nas, nema ni vas. Vrijeme je da se čujemo. Vrijeme je da se razumijemo. Vrijeme je za fer cijene, u suprotnom bojkot”, poručili su iz Alternative.
Ostavili su rok za ispunjenje zahtjeva, ali sigurno, kažu, neće pristati na ucjene.
“Nećete da otkupljujete domaće proizvode? U redu. Otkupiće ih država ili ćemo preusmjeriti građane i male prodavnice na direktan otkup domaćih proizvoda. Da se zadrži lako kvarljiva roba na carini malo duže? Da krenemo u bojkot svih uvoznih proizvoda? Hoćete li da ratujemo? Ostavljamo prostora da birate! Znamo da ste jaki, ali malo nas je više. Zavisite od nas, ne mi od vas”, zaključuju u Alternativi.
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks