Ona kipsova zgrada u Siti je zastidje, toliko fuseraja, felera,ostecenih stvari itd, nidje ne vidjeh ka kod njih.
Kips(premium) je bio 2000€ pa onda 2100-2200€ prije 7-8 mjeseci… (jun 24)
Za trosoban stan obavezne i dvije garaže (11,5/12,5k)
Rok je navodno Jun 2025.
Inače new city isti stan im je bio 1800€ (jun 2023) i garaža 13/14k a onda 2100€ u Aprilu 2024, već u Maju 2300€ i garaža 15k… kad sam pitao može li za 2200€ kažu ne.. ok.. ne znam jesu li ga prodali i dalje![]()
Ona kipsova zgrada u Siti je zastidje, toliko fuseraja, felera,ostecenih stvari itd, nidje ne vidjeh ka kod njih.
Jesu li prodati stanovi? Jesu. E pa ideno dalje za iste pare![]()
Interesatno, mada steta sto nema dvije spavace sobe
http://patuljak.me/oglas/kuca-59m2-r...odaja--666944?
Kako moze biti nesto fino pored Dalekovoda...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Dobro ga snimi tiNe kupujem pa ne zagledam bas. Zrace, sta je problem njima ?
Gledam sada od 50 metara ne bi trebalo da ima ikakvog uticaja.
Minimum 50 - 100 metara , mada iskreno i ova elektricna kola zrace za vozace vidjecemo na taksiste kako ce se odraziti....
Elektromagnetno zračenje (EMZ) dalekovoda prvenstveno izaziva zabrinutost zbog mogućeg dugoročnog uticaja na zdravlje. Iako definitivni naučni dokazi još ne postoje, neka epidemiološka istraživanja su povezala izloženost jakim elektromagnetnim poljima sa sledećim bolestima i stanjima:
1. Leukemija kod dece
Studije su pokazale da dugotrajna izloženost magnetnim poljima jačim od 0,3 – 0,4 µT može povećati rizik od leukemije kod dece.
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) i Međunarodna agencija za istraživanje raka (IARC) su svrstale niskofrekventna elektromagnetna polja u grupu 2B – moguće kancerogene za ljude.
2. Tumori mozga i drugih organa
Pojedine studije sugerišu moguću vezu između dugotrajne izloženosti EMZ-u i tumora mozga, kao i tumora dojke, ali nema jasnog dokaza.
Potrebna su dodatna istraživanja da bi se ova povezanost potvrdila.
3. Neurološki poremećaji i problemi sa spavanjem
EMZ može uticati na funkciju nervnog sistema, dovodeći do:
Glavobolja
Insomnije (poremećaja sna)
Hroničnog umora
Povećane razdražljivosti i anksioznosti
4. Kardiovaskularni problemi
Dugotrajna izloženost jakim elektromagnetnim poljima može uticati na srčani ritam, krvni pritisak i povećati rizik od hipertenzije.
5. Problemi sa plodnošću
Neka istraživanja ukazuju da izloženost jakim EMZ poljima može smanjiti kvalitet sperme kod muškaraca i uticati na hormonsku ravnotežu kod žena.
Zaključak
Iako se niskofrekventna elektromagnetna polja dalekovoda ne mogu sa sigurnošću proglasiti štetnim, dugotrajna i intenzivna izloženost može povećati rizik od određenih bolesti. Da bi se smanjila potencijalna opasnost, preporučuje se izbegavanje boravka u blizini dalekovoda, posebno za decu i trudnice.
Vrtic , osnovna skola, srednja skola, dom zdravlja, mirno, dosta zelenila i parkinga.
Sve u svemu kupis, izdas, prodas, za zivot ne bih rekao da je sjajno.
Da imam para za Šiti kvart od 3500€ ipak bih odavrao ovo, ovako na brzinu kada se pogleda ovo je vrhu ska trgovina. 1691€ po m2
Prodaje se trospratna kuca Kotor prva linija do mora
Na prodaju kuća u mediteranskom stilu, na prvoj liniji do mora, u slikovitom i zelenom kutku Stoliva, Kotor.
Potpuno renovirana 2010. godine.
Struktura: povrsina 272 m2, na placu od 380m2, podijeljena na tri sprata.
https://estitor.com/me/nekretnine/na...otor/id-336669
Za 3500 bi ga kupio u Bg na vodi
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Kuca u lamelama na Zabjelo, ako je u ok stanju, malo se nasminka i vrh
https://www.instagram.com/p/DF2bCZvoaWO
Ko se ne gadi Zabjela inace je tamo ozuzetno mirno. Nema da vas bude kafane i slicno.
Dalekovodi emituju nejonizujuća zračenja.
Takva zračenja ne mogu da izazovu jonizaciju ćelija i onda ne predstavljaju radijaciju.
Svi električni uređaji čak i električne instalacije u našim kućama i našim stanovima emituju ovakav tip zračenja.
Evo kako to izgleda u Madridu
Ili Moskvi
![]()
Vecina ovih kuca po oglasima sto sam ja vidio je za bager samo, ljudi gradili kako su bili u mogucnosti, lose sve i staro, ali ih cijene dobro
Sto znam, gledam to iz licne familijarne perspektive. Ne bi se pomjerio po kvalitetu ni iednoj zgradi, naravno ako uzmemo u obzir da je radjena prije 30 godina pa su bile dostupne tehnologije.
Gradisko se dugo, ali gradis da tu zivis ti i djeca ti, ne da prodas.
Elektromagnetno zračenje od dalekovoda je tema brojnih naučnih studija koje ispituju njegov potencijalni uticaj na zdravlje. Dalekovodi emituju niskofrekventna elektromagnetna polja (ELF-EMF), obično na frekvenciji od 50 ili 60 Hz, što spada u nejonizujuće zračenje.
Pregled ključnih studija i nalaza
1. Epidemiološke studije (studije na ljudima)
Studija Draper et al. (2005) – U Velikoj Britaniji je analizirano 29.000 slučajeva leukemije kod dece i primećena je blago povećana incidencija leukemije kod dece koja žive bliže od 200 m od dalekovoda. Međutim, autori nisu pronašli direktan biološki mehanizam koji bi objasnio ovaj fenomen.
IARC klasifikacija (2002) – Međunarodna agencija za istraživanje raka (IARC) je niskofrekventna elektromagnetna polja svrstala u grupu 2B ("moguće kancerogeno"), na osnovu ograničenih dokaza o povezanosti sa dečjom leukemijom.
Meta-analiza Ahlbom et al. (2000) – Analiza više studija pokazala je dvostruko povećan rizik od leukemije kod dece koja žive blizu dalekovoda, ali apsolutni rizik ostaje veoma nizak.
2. Eksperimentalne i laboratorijske studije
Studije na ćelijama i životinjama nisu dale jasne dokaze da ELF-EMF izaziva DNK oštećenja ili mutacije, što bi bio ključni mehanizam za kancerogenezu.
Neke studije su pokazale promene u ćelijskoj signalizaciji i oksidativnom stresu, ali efekti nisu dovoljno konzistentni da bi se doneli čvrsti zaključci.
3. Smjernice i pragovi bezbednosti
Međunarodna komisija za zaštitu od nejonizujućeg zračenja (ICNIRP) postavila je granicu 100 µT (mikrotesla) za profesionalnu izloženost i 2000 V/m za javnu izloženost.
Merenja u realnim uslovima pokazuju da su elektromagnetna polja ispod dalekovoda obično u opsegu 0,1–5 µT, što je daleko ispod ICNIRP preporučenih vrednosti.
Zaključak
Nema konačnih dokaza da zračenje od dalekovoda izaziva rak, ali neke epidemiološke studije sugerišu malu povezanost sa dečjom leukemijom.
Mehanizam kako bi ovo zračenje moglo izazvati zdravstvene probleme nije utvrđen, jer ELF-EMF nema dovoljno energije da ošteti DNK ili izazove mutacije.
Preporučuje se primena principa predostrožnosti, što znači izbegavanje nepotrebne dugotrajne izloženosti jakim poljima, posebno kod dece.
Ipak ako neko zeli da je on i djeca mu tema istrazivanja slobodno ispod dalekovoda do 200 metara... samo nek se prijavi obavezno zbog kartona....
Kada tako postaviš stvari, BT slušalice imaju isto zračenje, centrifuga kod veš mašine, ruter od Telekoma, sijalica, mikrotalasna, bazna stanica operatera...
U suštini, ljudi žive u kutiji 3mx4m okruženoj 220V instalacijama decenijama.
Ne kažem da ne postoji šansa da dalekovodi nešto rade, ali je srazmjerno mala da je treba ignorirasati od recimo one da mobilni telefon ne bude blizu tebe dok spavaš uveče. Ljudi guraju telefon ispod jastuka uveče
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ ¯\_(ツ )_/¯............
Ne znam u kojoj zgradi u City-kvartu je 3500e/m2. Prje 10 dana u novoj KIPS-ovoj zgradi (Premium kvart) pored SuperVoli-ja jednosobni stanovi su nuđeni po 2500-2600e/m2, plus 15000 obavezna garaža.
Meni je interesantna ova prica o dalekovodima.
https://estitor.com/me/nekretnine/na...ource%3Dmondo=
Ne znam koliko ovaj dalekovod moze stetit, ali ruzno ga je vidjet u svakom slucaju.
Plac je djeljiv, povelik tako da bi dalekovod ostao na jednu polovinu a na drugu se moze pravit kuca, i to iza zica.
Meni se lokacija bas ne dopada, ali vidim da su i tamo cijene po 100+ eura.
Imate tablu sa brojem telefona na placu, vlasnik je neki djed i bio je raspolozen bas dobro cijenu da spusti (prije nekih pola godine sam pricao sa njim).
Pa eto, mozda nekome bude interesantno
E to ne znam, svakako ko nema 3K po m2 nije lose da obidje.
Ali problem je kredit za kuce...
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks