zahvalnica za georga i kesslera, warriorsi izgubili zavrsnicu kakvu gube jednom u dvije sezone.
SGA pokazao edwardsu kako se mece 50. zato je MVP.
Zahvalan je MPJ GM-u.
Svaki dan je dobar za upiranje.
zahvalnica za georga i kesslera, warriorsi izgubili zavrsnicu kakvu gube jednom u dvije sezone.
SGA pokazao edwardsu kako se mece 50. zato je MVP.
Last edited by moon safari; 06-02-25 at 04:45.
Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.
The New Orleans Pelicans have traded Brandon Ingram to the Toronto Raptors for Bruce Brown Jr., Kelly Olynyk, one first-round pick and one second-rounder, sources tell ESPN.
Kako ovo dobi Juta.
Nevjerovatno.
Ludi Klarkson
Au odlican centar, kad je zdrav. Ozbiljan tim prave Lejkersi, nemaju klupe, ali do nocas, mogu jos nesto da naprave.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Malo su preplatili centra koji je često povrijeđen, a nije defanzivno nastrojen što im najviše i treba. S druge strane, sve ovo što su dali za njega je trebalo da ide u trejd za Dončića , pa ako gledamo s te strane ispada da su ga džabe doveli. Svakako dobar trejd, sad nemaju više koga ni da nude timovima da bi popunili klupu.
Ingram u Torontu, solidno za Toronto koji je manje-više proslijedio New Orelansu sve ono što je dobio prošle sezone za Siakama. Pelicansi izgleda nisu mogli više da dobiju za lika koji je em povrijeđen, em nikad nije napravio nikakav napredak od svoje jedine All Star sezone od prije 5 godina.
Na kraju, Riley i Miami izlaze kao pobjednici iz meča sa Jimmyjem, a to naravno nije iznenađenje. Koliko ljudi može da izboksuje sasvim pristojan rezultat za lika kojeg su praktično odstranili iz tima i bili vrlo voljni da mu plaćaju da sjedi kući i ove i naredne sezone? To nam u stvari samo govori o očaju Golden Statea da urade bilo što i zadovolje Curryja i kažu mu da su, eto, u zalazak sunca njegove karijere, probali još jednom. Jimmy isto može da bude zadovoljan, dodao je još jednu godinu i još 60 miliona na svoj ugovor, malo li je.
Ostaje glavna stvar, kako će to da izgleda na terenu. Zdrav i voljan Jimmy je u najboljem slučaju malo bolji igrač od Wigginsa, s tim što je Wiggins igrao sasvim dobru sezonu, pa ne znam koliko je to stvarno napredak + taj ugovor koji ide do kraja one tamo sezone. Schroeder i Slo Mo su isto otišli, ali to im je najmanji problem budući da imaju puno bekova i krila kojima trebaju minuti. Njima je cilj da uhvate play-in ili 6. mjesto i probaju na iskustvo protiv Memphisa ili Houstona.
da li bi lakersi kratkorocno (do kraja lebronove karijere i sutona davisove, kad god to bilo) bili bolji da nisu trejdovali za doncica, vec samo za williamsa? rekao bih da da.
Lejkersi osvajaju titulu
Kakvo samoubistvo Warriorsa, po cijenu svega da se dovede star player za pomoć Stephu, sa druge strane Butler uzima ekstenziju koju će pojest Cali tax.. Iskreno mislio sam neće ga niko htjeti na kraju, ali dobro se završi po Heat
Schroeder po 6.put trejdovan, modern day slavery?
idu Warriorsi all in bez obzira na dalji razvoj situacije u klubu nakon što Currya završi karijeru. mada i sa Butlerom na ovom Zapadu teško da mogu išta.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
A kako, pa nema šanse. Davis i kad je zdrav i u najboljoj formi nikad nije otišao na neki vanzemaljski napadački nivo na kojem bi sad morao da bude kad je LeBron konačno usporio, za svoje standarde. Ajde, neka bude da je to bio u bubble-u kad je realno mogao da bude MVP plejofa/finala, ali to je bilo prije 5 godina. Prije dvije godine je kad su išli do finala konferencije i dalje je LeBron bio najbolji, a sa Davisom smo se sprdali kako igra naizmjenično jednu dobro, a jednu nikako (aj neka bude da je morao da se troši protiv Jokića, mada ga su naizmjenično čuvali i Hachimura i ko sve ne).
Odjednom se stvorila priča oko Dončića kao da je Rudy Gay, a ne jedan od 5 najboljih igrača lige pa sad kao premišljamo je li ili nije valjalo. Ne znam, možda ja precjenjujem Dončića jer sam inicijalno bio vrlo skeptičan kako će on izgledati u NBA pa me vrlo brzo ubijedio u suprotno. Koliko playoff serija sa krš timovima je dobio protiv jačih timova, i finale konferencije sa ne posebno dobrim timom i detoniranje prejakog Phoenixa prije 3 godine, a finale odmah prošle godine kad su sastavili pristojan tim i to je dobar dio playoffa igrao na jednoj nozi. Za odbranu, plakanje sudijama, i sve ostale mane nemam što da kažem osim da se složim - i uprkos svemu tome i on i njegovi timovi su jednostavno dobijali, a to je valjda najbitnije? Kratkoročno, dugoročno, on je bolji igrač od Davisa i više puta dokazan u playoffu, a na Lakersima je "samo" da sastave tim oko njega i sakriju mu mane.
adje, brunson i kyrie su u vecini serija koje je dallas dobio bili bolji od njega...
Zaboravio si da je Dončič igrač manje u odbrani.
zbilja u jednom momentu u Dallasu su bili Brunson, Porzingis i Luka.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
broj playoff serija koje je luka dobio bez brunsona ili kyrieja: 0.
Luka je znacajno popravio odbranu prosle godine, pogotovo u plej-ofu, kao i pocetkom ove sezone, to sto je igrao. Nije to elitna odbrana, ali nedje sam gledao statistiku, medju plejevima, odbrambeno je medju najboljima. Ove sezone je imao 2 ukradene po mecu, Isto recimo koliko i Shai, a ovaj vazi za “elitnog defanzivca”. Zivi bili pa vidjeli, jos motivisani Luka, strah me sto ce biti sa ligom.
problem je sto su dosta lukinih mana istovremeno i lebronove mane. mislim da je reaves, christie (hachimura), lebron, davis, williams bolja petorka od reaves, luka, lebron, hachimura, williams, dok god lebron moze ili planira da stoji na nogama.
Covjek je vodio Dalas do finala konferencije sa Pauelom kao startnim centrom, Fini Smitom, Bulokom i Nilitkinom jbt, koji se raspada u Partizan i dodju ljudi da ga osporavaju. Pa nemojte brate.
Još kad bi mogli da ih navodimo, ka na gejmped...
oko doncica mozes graditi tim narednih 10 godina i sa te strane je trejd skroz razumljiv i svako bi ga prihvatio. ja zborim za naredne 2-3, dok je lebron tu, a vjerovatno planiraju da bude tu. mozda bi se davis manje habao da je imao ikakvog centra pored sebe. za denver, dallas (sa doncicem, bez davisa), pa sad i SA, lakersima je falio jos jedan visoki igrac. ne znam je li williams rjesenje, ali je bilo ocigledno gdje im treba pomoc.
davis im je davao sampionski prozor od tih par godina sa lebronom, ovako im se otvara novi od dobru deceniju, i kad se lebron penzionise.
koliko sam pohvatao, harrison je inicirao price o trejdu, a ne pelinka. neki izvori kazu da je zvao jos 2 tima - vjerovatno boston i milwaukee, a naletio sam negdje, mada je izvor potpuno sumnjiv, da je zvao connellyja da pita za edwardsovo zdravlje.
pod uslovom da ne bude na stetu minnesote, nadam se da ce se lakersi i dallas sresti u play-offu.
ne znam zasto mi je danima pred ocima trejd gafford - divincenzo.
Dalton strasan igrac, podjednako potreban Lejkersima kao centar.
U fudbalu bi ga zvali izrazitim strijelcom, jos je cold blooded.
Trebali su Bronija poslat umjesto njega, posto Sarlotu rez nije bitan, cim se ovakvog centra odricu, a jedini im u resteru.
Broni i Ball, bilo bi na ESPN da ih gledamo.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks