Kako je lijepo kad se razumije što neko pjeva![]()
Kako je lijepo kad se razumije što neko pjeva![]()
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Hmm,ljepe zene i Metallica,ovako ja to nekako zamisljam...pozz
Najljepše je kad gitara ili bass gitara pjevaju
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Cliff Burton je bio svojevrsni mag,rjetki su ljudi koji su mogli i koji su se usudili solirati i stvarati nestandardne zvukove samo sa basom.U moje vrjeme nismo imali video materijale,slusali smo Metallicu i nismo ni znali (a ako je ko znao bili smo totalno sumnjicavi),da su pojedina sola izvodjena samo sa basom i tek sa pojavom video playera mogli smo to skontati i vidjeti genija na djelu...
Njemu bih dodao i tragicno stradalog,po meni,genija cisto metal gitare.Covjek se po meni nacisto poigravao sa metalom,rifovima i solima,razlaganje i soliranje po akordima, sto je rjetkost da se objedini u takvom stepenu u jednoj gitari (mada predispozicije dugih gitarskih prstiju su cinile svoje).Sve to je islo tako tecno-fluidno,leprsavo i sa lakocom kod njega kad covjek slusa i posmatra.Kazu od Pantere nastao nekakav Groove metal,po meni budalastina,ovo je metal jedne briljantne gitare.
R.I.P za Dimebag Darrel-a,po meni svojevrsnog maga metal gitare...
(steta sto nema nekih boljih snimaka njegovih bravura)
Seventh star album od Sabbatha, meni se baš sviđa
Nije na nivou Paranoid, ali sasvim ok za slušanje.
Gospoština...
Last edited by Nk beer; 15-02-25 at 19:40.
Kakav vokal, muzika mu ne treba
Eke,Sabati pa sad Megadeth,prije toga Metallica (koja i nije nesto relevantna jer svi koji poslusaju par stvari od nje su metalci neki),
opasno je krenula ova @Mylene!?!...
Elem,ne mogu ti jos latenciju totalno skinuti,moraces se jos malo potruditi da me ubjedis,ali u dobrom si pravcu...Veliki pozz...
Ps.za ovaj Megadeth bi preporucio da se ipak pocne od nekog pocetka,baze (tako obicno velike grupe a i generalno metal ulazi u neki "licni personaliti") napr.
Last edited by Nk beer; 17-02-25 at 18:02.
Može i Megadeth
Tako je @mur3633,lagana gradacija ka sve vecoj zahe*banciji!...
Last edited by Nk beer; 17-02-25 at 19:29.
@Nk beer... Ja sam priznala da sam latentna, tako da ti ja nemam šta dokazivati...Šinem ovđe ono čega se sjetim da sam voljela ili volim... Tako me kaemSe podsjetio na P.O.D. A nešto ih se ne bih sama sjetila. Uglavnom, metal sam slušala u srednjoj i malo nešto kasnije... A onda sam se okrenula laganijim stvarima. I dobar narodnjak je nekad bolji od lošeg metala.
To je to što se komentara tiče...![]()
Last edited by Mylene; 17-02-25 at 22:19.
Nije relevantna za što?
...za prelazak iz latentne u permanentnu kategoriju...Ti @Raulio bogami ko da nesto sumnjas u mene i mog Avatara!?
E hvala ti za ovaj "Tomahawk",znao sam da je ovaj Paton lud,ali posle ovoga,stvarno,ma ne,otkad su poceli sa onom rakijom "Yebiga",otislo je to sve u...
https://serbiantimes.info/srpska-rakija-najbolja-u-americi-yebiga-proglasena-brendijem-godine-u-sad/
Veliki pozz...
Last edited by Nk beer; 17-02-25 at 22:39.
Sad sam malo bolje pročitao post na koji se ovo odnosilo.
Prvo pa Hardwired, ne ide to tako![]()
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Čudo jedno,sto veliis,ove švabe kad nesto rade,rade to da valja,bilo da je to muzika ili bilo sta drugo u pitanju...
Starina jbg. ali i dan danas kida,ovaj vokal je po meni jedan od najboljih,kako ja volim da ih zovem "mučkih vokala" koje sam ikad slušao!?
U to ime jos po jedna Accept stvarka pa balada (po meni jedna od boljih a nepriznatih balada metala)...
A sada malo "priprostog" tj."punk" metala za mene & @DJuzlu...pozz
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks