Kako to ne rekose za Bugare i Rumune, sve im jeb...
Inace, ja uopste nisam siguran koliko bi nama, zapravo, bilo bolje u toj EU. Bar sudeci po izjavama komsija Hrvata...
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Jes, spalili stotine miliona, ako ne milijarde.. poludjeli.![]()
https://x.com/AmmarMesic/status/1886...AV0LfjnOw&s=19
Četiri sam dana u Srbiji, najprije u Beogradu, sada i Novom Sadu. Razgovarao sam s desecima ljudi, naslušao se svakojakih sudbina, životnih priča za ispisati knjigu. I, iskreno, po prvi puta u novinarskoj karijeri ne znam što napisati. Ovo što se večeras događa u Novom Sadu nešto je potpuno nadrealno, nešto što nijedan članak ili televizijski prilog ne može opisati, jedan od onih trenutaka u povijesti kada šutiš i gledaš, osjećaš... Stigao sam u zabludi da Srbi ruše režim Aleksandra Vučića i da ću kao novinar izvještavati o padu jedne diktature. Putem sam shvatio da je to samo trun, zrnce priče o buntu u Srbiji. Ovdje mladi ljudi Vučića uopće ne doživljavaju. Nebitan im je (a to ga najviše boli). Njih nimalo ne zanima tko će biti predsjednik Srbije. Može to biti, kaže mi jedna studentica, Pink Panther. Bitno je da rade institucije. Da se poštuju zakoni. Da se za kazneno djelo ide u zatvor, a ne na visoku poziciju. Da se na ulicama gradova ne gaze ljudi drugačijeg mišljenja. Bitno je da svatko odgovara za svoj rad, za svoju riječ, za svaki svoj potez. Srbi se bune protiv sustava. Protiv bezakonja, protiv kriminala. Ovo nije politička borba, da je tomu tako najbolje pokazuje da studenti nemaju lidera, nemaju politički stav, nimalo ih ne zanima pozicija ni opozicija. Nisu lijevo, nisu desno, što su!? E, to najviše plaši i one političare koji su na vlasti i one koji bi na nju htjeli doći. Jer vide da su ova djeca pametna, artikulirana, načitana i prije svega hrabrija i snažnija nego što je itko mislio. U nekom trenutku ovo će se morati maknuti s ulice i početi rješavati institucionalno. Ali kako? Kako kada ulica ne vjeruje nikome. Ulica traži lustraciju (nemam bolje riječi), katarzu, čišćenje od blata koje se nije nakupilo samo u Vučićevom desetljeću, nego i u onima prije. Studenti, srednjoškolci, mladi... Oni ne traže da Vučić ode, iako je to samo po sebi razumljivo. Oni traže korijensku promjenu, možda i utopiju, apsolutnu demokraciju, gdjekad i anarhiju. Oni traže novi, bolji svijet, bez nacionalizma, bez nepoštenja, bez nasilja. Jesu li u tome naivni? Naravno, klinci su, velikih srca, klinci koji istinski vole svoju zemlju i žele joj dobro. Hoće li svijet zbog njih preko noći postati bolji? Neće, naravno. Ali ako njihova poruka do svakog desetog čovjeka u Srbiji, u Hrvatskoj, bilo gdje na planetu, učinili su više nego svi političari ovih prostora zajedno u trideset, četrdeset, ma pedeset godina... I zato stariji plaču kada ih vide na ulicama. plaču jer vide da nada nije izgubljena, plaču jer su ih krvava stopala studenata podsjetila na snagu koju su i sami nekad imali. Plaču jer godinama nisu plakali, zarobljeni u beznađu i apatiji i razmišljanju kako je onako kako mora biti i mi tu ništa ne možemo.
Tomislav Kukec
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Odista je simptomatična pojava da Berlin ovoliko plače za nekim liderom na Balkan.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Onako je kako mora biti i mi tu nista ne mozemo.![]()
Što bi moja madre rekla samo se mora umrijeti.
Samo se smrt i Vucko moraju.![]()
Jes kako da ne.
Ahahahaha inače im je Izrael dao Pegasus da špijunira BIA sopstveni narod.
Ali Švajcarska.
JBT što je ovo.Kakvi smradoOvi.
U prilog ovome.
Kako ga kvalitetno prcaju u mozak.
I siguran sam da ga više nervira ovo nijesi nadležan , niko te ništa nije pitao nego bilo šta drugo.
https://x.com/blokadapravni/status/1...945287601?s=19
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Opaaaa, eno je omoguceno studentima da tuze fakultete (drzavu) sto im je onemoguceno da polazu i napreduju.
Kad se sad pola ovih sa protesta prikljuce tim tuzbama, hahah. Bice veselo!![]()
Nešto kontam pošto je ovaj miljenik vas cijele planete ka drug Tito daleko bilo ako bi bilo da utekne iz zemlje ako mu prestane funkcija sveopšteg vladara pa on bi moga bukvalno zavrćet globus i s povezom oko očiju zaustaviti đe da ode.
Stvarno ne mogu da vjerujem da ga sa svih bandi meridijana ovoliko brane ka da im je iz oka ispa.
Mahatma Vucko![]()
što bi rekli beogradjani - prelepo.kakvo gašenje.
“Подсећамо да институција које је упутила позив има ограничен број, махом церемонијалних надлежности од којих ниједна нема додирних тачака нити са просветом нити са захтевима студената.”
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Moram da kažem da su me Hrvati strašno prijatno iznenadili,pa eto da se nauči lekcija bolje biti dobar sa svojim komšijom no sa svim ovim bjelosvjetskim govnima od političara koji samo interes gledaju veli ne damo vučića a to u prevodu znači što Isak reče ne damo lika koji nam omogućava da vršljamo po Srbiji.A očito dooobro vršljaju i ko zna što sve ne kad su ovoliko uprli da ga podrže.
Evo NPR jedan post.
S ovime se moram složiti... Eto barem u nečemu da se složim s tobom, notornim HDZ-ovcem :kava:
Srbija se ne može usporediti s nama. Za boga miloga tamo ljudi povezani sa politikom (batinaši) MELJU ljude u strojevima za mljevenje mesa. Bio sam u Srbiji milion puta, imam gomilu super frendova tamo, ali mainstream Srbija je teško bolesno društvo što se tiče medija, showbiznisa, politike. I to će ti svaki moj frend iz Srbije potvrditi bez stotinke razmišljanja.
Ono što NE TREBA raditi je stavljati SVE ljude u isti koš. Tamo ima itekako puno ljudi koji su svim bićem protiv toga, isto kao i oni koji su 90-ih bili svim bićem protiv napada na RH, Bosnu, ali su bili preglasani od strane IDIOTA.
Drago mi je da postoje ovakvi ljudi koji veze nemaju ni sa političarima i tim *****rima koji sjutra da im para zafali bi pokrenuli neki jebeni rat,jer rat rađa tugu i bijedu i ratne profitere.
Dosta ga je bilo.
https://x.com/kos_data/status/1886805306602127488
EU podrzava Vucica... padne Vucic padaju ugovori za rude,za litijum i ko zna sta vec...
Borba za milijarde ...
Postoji jedna bitna razlika izmedju Slobodana Miloševića i Aleksandra Vučića.
Milošević je bio “poster leader” političkog projekta srpskog nacionalizma, SANU-a, srpskog faktora u SKJ i JNA, koji se pretvorio u fašizam.
Aleksandar Vučić projekt je srpske mafije, srpskog podzemlja, koji se nacionalizmom i šovinizmom te projektom “srpskog sveta” koristi kao dimnom zavjesom za enormno bogacenje njega, njegove Familije i njegove klike.
U glavama njegovih “cronija” sada nije gubitak vlasti, samo, nego gubitak nekoliko milijardi eura i dolara od EXPO izlozbe koja je planirana za ljeto 2027, koje su trebale zavrsiti u njihovim dzepovima i na njihovim računima po svijetu.
Oni to neće (pre)dati mirno.
I ne treba.
Sad treba neki balavanderi da stave shapu na EXPO. Kako ne!
![]()
https://x.com/stonexman/status/1886860993260871695
Dejan Koturović > Dejan Tomašević.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
https://x.com/IvanForum/status/1886835646049726629
https://x.com/Suki59959223/status/1886713346549748097
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks