Nenajedeni kravatasi. Popek partija koja je sve usrala sto je imalo funkcionisalo
Edit: izvinjavam se, vidim da je objavljeno vec saopstenje carine, nek obrise ovo ko oce.
Last edited by [kinetic]; 29-01-25 at 10:20.
Nenajedeni kravatasi. Popek partija koja je sve usrala sto je imalo funkcionisalo
Podgorica Podgoricanima!
--------------------------
Do Not Disturb.
Dosadašnji softver na carini očigledno je imao neki užasan limit na broj pošiljki za koje treba računati PDV i ostale troškove.
A sve i da je neko mogao pretpostaviti da će tako nešto biti problem, pretpostavljam da nisu mogli tek tako da obrađuju fiktivne porudžbine, da bi provjerili kapacitet...
kad neko u životu nije baš ništa radio i oće da upravlja državom...a ne može brt nikako
She is only here to annoy herself!
Za 6 dana posiljka stigla sa alija u Stockholm, dje mi zivimo moja braco...8 posiljki sam narucio od Novembra, nijedna mi stigla jos nije.
Uprava carina saopštila je da su sve pošiljke koje su stigle putem Pošte Crne Gore od 1. januara 2025. godine, a koje još uvijek nijesu isporučene krajnjim korisnicima – primaocima, privremeno smještene u skladištu Pošte Crne Gore, gdje čekaju završetak potrebnih postupaka.
“Zbog tehničkih izazova i testiranja aplikacije ePaP, koja još uvijek nije stavljena u produkciju (njeno puštanje u rad očekuje se u narednim danima), Uprava carina, u saradnji sa Poštom Crne Gore, intenzivno radi na pronalaženju najboljeg rješenja kako bi se veliki broj pošiljki pristiglih od početka godine što prije isporučio krajnjim korisnicima”, saopštili su iz Uprave carina.
Do sada je održano više sastanaka sa predstavnicima Pošte Crne Gore, na kojima su definisana jasna uputstva za dalji rad sa pristiglim pošiljkama.
“Očekujemo da će se u narednim danima, kroz primjenu dogovorenih procedura, uspostaviti kontinuitet u obradi i isporuci pošiljki koje trenutno čekaju u skladištu Pošte Crne Gore. Molimo građane za razumijevanje i strpljenje u vezi sa nastalom situacijom”, piše u saopštenju.
Takođe, iz Uprave carina objavili su i objašnjenje u vezi sa obračunom i naplatom carinskih dažbina za poštanske pošiljke, koje prenosimo u cjelosti:
“Za pošiljke koje pristižu putem operatora ekspresnih pošiljki ili Pošte Crne Gore:
1. Operatori pošiljki
Za operatore ekspresnih i poštanskih pošiljki koji posjeduju odobrenje za deklarisanje pošiljki u posebnom postupku (e-manifest), obračun carinskih dažbina za pošiljke vrijednosti do 150 € (na koje se od 1. januara 2025. godine obračunava i naplaćuje PDV) vrši se kroz aplikaciju e-manifest za cijelu grupu pošiljki po jednom manifestu.
Prema rješenjima koja je Uprava carina izdala operatorima pošiljki, isti je u obavezi da u roku definisanom rješenjem, izvrši uplatu carinskog duga i razduži ga u elektronskoj formi. Operator vrši uplatu carinskog duga prema Upravi carina, dok naplatu istog vrši od krajnjih korisnika – primaoca pošiljki.
Operator je dužan da korisnicima izda račun, sa jasno navedenim iznosom dažbina, kako bi se izbjegli nesporazumi oko ukupnih troškova koje je korisnik dužan da plati.
2. Sporazumi sa internet platformama
Operator ekspresnih ili poštanskih pošiljki može zaključiti ugovore sa platformama i internet prodavnicama o načinu isporuke, troškovima dostave ili naplati carinskih dažbina. U zavisnosti od uslova iz ugovora, određuje se obaveza plaćanja dažbina, bilo od strane pošiljaoca ili primaoca.
U svakom slučaju, uplatu carinskog duga prema Upravi carina vrši operator, dok naplatu dažbina sprovodi prema ugovorenim obavezama – od krajnjih korisnika (primaoca) ili pošiljaoca robe.
Primjer: Platforma »Temu«
Pojedini operatori ekspresnih i poštanskih pošiljki sklopili su ugovore sa platformom Temu, prema kojima se naplata carinskih dažbina vrši od pošiljaoca robe, a ne od krajnjih korisnika – primaoca.
3. Pošiljke vrijednosti preko 150 eura
Za pošiljke koje fizička lica primaju od pravnih lica, a čija vrijednost prelazi 150 eura, podnosi se carinska deklaracija i sprovodi redovan carinski postupak.
Uprava carina Crne Gore ostaje posvećena efikasnosti i transparentnosti u radu, uz kontinuiranu saradnju sa svim operaterima i institucijama”, zaključili su.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
ПОДГОРИЧКА БУДУЋНОСТ !
Za evropsku uniju AliExpress ima skladišta po Evropi za veći dio asortimana i unaprijed se plaća porez tako da niti ima uvozne procedure niti većina stvari putuje iz Kine već je tu u Češkoj, Mađarskoj, Španiji u tim njihovim skladištima.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Da, problem je sto mi nismo EU i za nas ne vazi nista sto vazi za EU.
Pisao sam o tome jos kad je bila rijec o strategiji i planovima za prepisivanje procedura iz EU a da mi nismo dio toga (i upitno je da li cemo ikad bit') i probleme koje to sa sobom nosi ali apsolutno niko iz svih tih silnih radnih grupa, predlagaca, pisaca i glasaca strategije nije imao gram mozga da vidi problematiku i uvidi besmisao toga kao i posljedice koje takav debilizam vuce za sobom.
Svi su vidjeli samo dodatno punjenje budzeta (ciganisanje) za isplatu uhljeba i nista se drugo razmatralo nije uprkos brojnim sugestijama i upozorenjima sa mnogih adresa.
Do Not Disturb.
Stiglo 8 paketa sitnih sa alija, po 2 3 e vrijednost svakog, pojedinačno po jednom sad pošti platio 1.5e u prosjeku... Tako da za sitnice, bolje uzimat na temu
Zvao me kurir, kaže ima pošiljku sa Aliexpresa i treba da platim 7€...javljam detalje kad dođem kući
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Da 1e plus pdv
Evo meni najzad stiže jedna stvarčica za telefon sa Alija. Cijena 2.47....poštaru 1.5 eur. Žena kaže da nikakav račun nije dao. Mada, da ne grijesim dusu. znamo ga, pa mozda i zbog toga je samo na brzinu predao i pošao dalje.
Sent from my 22081212UG using Tapatalk
Always,forever and beyond ...
Dali su mi i fiskalni račun, pdv 6.3€ + famozno 1€ a dostavljeno preko NTC-a
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
radi se veli o velikim promjenama a znalo se pola godine ranije da ce se naplacivati pdv posle prvog januara![]()
pustili su mi jednu posiljku danas do 8000 express, nije vise na uvoz...
Znaci li ti to da ocekujem isporuku posle 4 nedelje carine?![]()
Do marta će doć,nadam se....
Sent from outer space using Tapatalk
Srigle mi danas posiljke koje sam narucio u Novembar, za svaki proizvod naplacen pdv.
Sent from my SM-A725F using Tapatalk
I meni isto dvije posiljke jutros stigle koje su porucene pocetkom Novembra. 5€ i 1.5€ vrijednost posiljki, naplaceno mi je 4€. Posiljke nisu prosle carinski pregled jer su obicne sitnice u pitanju. Racun nisam dobio. Tako da ne znam sta sam tacno platio 4€, skoro isto koliko su porucene sitnice placene. Klasicna kradja.
Last edited by Emix; 31-01-25 at 11:16.
Stiglo isto 2 posiljke,maska za telefon i druga stvar samoljepljivo stikeri neki za djecu.
2 posebna paket postar uzeo 4e.
Ntc stigla isto sa alija,kostala vise posiljka oko 7,8e,uzeo za pdv 1.20€.
Racun nismo dobili ni od jednog ni od drugog dostavljaca.
Samo sto je postar donio ispred zgrade,a za ntc sam morao ici narocito na njihovu lokaciju
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks