Ajmo apoteke da bojkotujemo lako je za guzicu nego kako sa zdravljem...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
AROMA
HDL
iDEA
VOLI
jes prije narod nije kupovao u markete. jadan bokan, baš mu je loše bilo. iz depeesa u evropu sad. baš mi ga je ža'.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Ajmo apoteke da bojkotujemo lako je za guzicu nego kako sa zdravljem...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Kako misliš bojkotovati apoteke?Mislim ne znam kad sam u apoteku i ušla stvarno gledam da izbjegavam a nemam probleme kao što imaju ljudi od dijabetesa preko pritiska itd a oni opet moraju koristiti iste.Ono što je simptomatično na tu temu jeste da je narod sklon pasti pod marketing da uzima što im i ne treba jer se farmaceutska industrija pretvorila u jedan veliki marketing i šarenu laž kao i da ti podvaljuju nešto pod trgovački naziv što imaš od drugog proizvođača po istom sastavu ali nižoj cijeni tako su vremenom i uništavali giganti manje proizvođače na našim prostorima čistim marketingom.U OFF smo inače tiče se druge teme nego si dva put pomenuo pa reko kako je najbolje apoteke bojkotovati.
Isto je to, ne bi moglo biti toliko predobro da ranije nije bilo dobro, sirotinja nema novca a mi ga ocigledno imamo jer niko ne daje za dzaba nista. Trosimo vise nego Svicarci, tesko da to moze ako nema solidna podloga. Brojke ne lazu, zato ne treba padati na politiku
Ako penzioneri koji su primali 120e nisu bili sirotinja onda ne znam ko jeste, a bilo ih je 70 hiljada. Sta su oni mogli da kupe od tih penzija? Upravo oni i radnici koji su presli sa 220 na tadasnjih 450 i sadasnjih 600-800 prave razliku u prometu a trgovacki lanci koriste to za uvecanje profita
Umoran sam od svega sto znam
To su uopsteni konteksti pod politickom prizmom ali je fakat prema podacima i brojkama, da para ima u sistemu koliko volis, da se trosi +50% a nije niko odstampao novac nego je to znaci sve odlicna prvoklasna podloga. Kolege fino kazu, sve je isto kao u EU, malo inflaciju podize cijena energenata i to je sve u okvirima EU, tako da nece biti da mi nismo na nivou EU, a ako niko nije stampao pare onda smo i bili na nivou EU. Svi auto ili vise njih, svi mobilni ili vise njih, svi goriva koliko volis, beskucnika nema, trosi se avanti. Isto za isto, cinjenice i brojke zvanicne treba koristiti, nista prica rekla kazala.
Neto profitna marža Volija je 4,4%. Dodajte i stopu poreza na profit. I dođete do računice da bi, ukoliko bi Voli snizio sve cijene za 5% bio na nuli. Sniženjem od 6% bio bi u minusu.
Dakle, da li bi bili zadovoljni da Voli radi sa nulom i da su cijene niže 5%. Naravno da ne bi. Jer bi vam i dalje bilo preskupo.
A ajmo sad da vidimo koliko nas država klepa. Uglavnom 20%, na gorivo 50%, slično i na cigare, alkohol, gazirano...
Naravno, država mora da uzme kako bi funkcionisala. A mora li baš ovoliko da bi iz našeg džepa platila svoje uhljebe, epske krađe poput kupovine Trajekta, Željezare, isplate Hamoviću polusrušenog puta koji bi on morao da održava, kombinacija sa Volvoxom, ili sitne stvari kao 60 hiljada za novo službeno auto Jadovu kao dio naknade za predatu Podgoricu i milion sličnih gluposti.
Naravno, političari će i dalje da uživaju na vaš račun, plaćaćete visoke poreze i manite cijene zbog toga, ali će zato zajedno sa vama da dignu poviku na trgovce da vas pljačkaju.
I vi ćete da se primite. Zato vas i političari jašu.
A Bokan je kriv za nijansu više nego ogledalo kad stanete ispred njega i vidite posledice prazničnih ožderavanja.
Last edited by Gagarin; 29-01-25 at 20:15.
Tko leti, vrijedi...
Još kad bi to bili REALNI BILANSI, a ne naštelovani na minimum…
Garantujem da je bar x2 ako ne i x3 veća dobit..
Racunovodstvo....
Marza moze bit i 1% ako je nasteluju tako...
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Bukvalno, ne vjerujem da ljudi iznose kao relevatno cifre sa company wall-a![]()
Pa to su isti podaci, CW preuzima od njih
Iznosim cifre kao relevantne. Imajući u vidu da im je akcionar EBRD i da rade big 4 međunarodne revizijske kuće reviziju, nije mi baš realno da petljaju.
Ne djeluje mi baš da bi sve te međunarodne institucije sa nekim ozbiljnim međunarodnim rejtinzima žmurile da bi Bokan vadio pare i pravio kombinacije. Jednostavno, premali je ulog Voli za to, sve i da hoće.
Tko leti, vrijedi...
A to je sve na kraju krajeva nebitno naspram činjenice da isti Bokan diktira što će se uvoziti i ko se će plasirati jer je toliko ojača.Nikad zaboraviti neću nekog nesretnika što je toliko kredita podigao da opremi pogon za proizvodnju šaminjona uz IPARD zadužio se do guše,očekivao plasman u taj isti Voli da ovome uleti nešto po nižoj cijeni iz uvoza pa ga odjebe za vrijeme berbe đe mu sjebe ozbiljne cifre.I naravno,tu Bokan kriv nije nego država koja sve to žmureći toleriše.
A i malo dobro iščitajte post starwalkera pa se razmislite o svijesti i kako se prave promjene dešavaju,ovom prilikom da rečem svaka mu čast na postu.
Razmece se odje nekim polu-znanjem, makse, ko ga vise i cita![]()
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tu es mon héro!
https://www.vijesti.me/tv/emisije/74...o-je-drasticno
Svaki put kad se javi ovi stručnjaci iz privredne komore umre jedna panda.
Za sta mi njih tacno placamo, zna li iko?
nothing comes from violence and nothing ever could
Nije baš tako jednostavno, jer se neto profitna marža računa nakon odbitka svih troškova (kojih lanci supermarketa imaju poprilično). Nabavna vrijednost robe je naravno tu procentualno najveći trošak, ali imaš i amortizaciju (sve cifre su za Voli 2023. god) 14m, zarade 25m, ostale troškove poslovanja 17m, ostali troškovi 7.5m. Na to dodaš rashode po osnovu kamata, kursnih razlika i drugih efekata ugovorene zaštite 4.3m i porez na dobit 1.9m i dođeš do 15.6m neto dobiti.
#fakenews
Naravno da nije, karikiram, jer i po ovoj pojednostavljenoj formuli sniženje od 4,4% znači cijenu od 3,44 € i kako bi po tome bio ,,na nuli". Eto @Gagarin da mi odgovori.
nabavna cijena + zarada + potezi = cijena koju plaćamo
zarada se djeli na plate, amortizaciju, ulaganja i profit. Kada si već pomenuo Voli, ta zarada je u 2023 god. bila 348 miliona eura, a kada se odbije sve ovo gore ostao je profit od 15,6 miliona eura (razlika od 332,4 miliona eura je otišla na razne poreze, plate za 2.318 zaposlenih, zakupe, investicije,...)
Sent from my Motorola 8400
Treba racunat i neke stvari za koje mi obicni uglavnom ne znamo: proizvodjaci placaju da udju u supermarkete, placaju pozicije na policama, oni same donose svoje proizvode i slazu, daju palete besplatnih proizvoda itd. Ne zaradjuju samo na kupi/prodaj.
Ne znam moze li im se vjerovat ali izgleda da ne deru samo nas
https://adria.tv/vijesti/ekonomija/a...a-im-zavidimo/
Da li ce glasaci dpsa solidarisati, s obzirom da su navikli na komfor?
Umoran sam od svega sto znam
Nije ti dobra računica.
Neto profitna marža je učešće neto profita u ukupnom prihodu & prometu.
A marža koju ti pominješ je bruto marža, razlika između kupovne i prodajne cijene.
Pa se od te marže plate svi troškovi, zakupi, energija, plate, manipulativni troškovi, kamate, porezi i sve što treba da se plati.
E kad se plate dobavljači i svi troškovi, kamate i porezi (uključujući i na dobit), ono što ostane je neto profitna marža i to ide vlasniku.
Tko leti, vrijedi...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks