https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...istrazi-slucaj
Dje li ga je sveti Milan Ponjevic da okadi ovu vjernicu!...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Svašta. Jesi li ti ozbiljan?
Kakve veze imaju inflacija i količina novca u opticiju sa stvaranjem dodatne vrijednosti?
Količina robe na tržištu je nešto što bi trebalo biti u ravnoteži sa količinom novca u opticaju.
A gro robe se u Crnu Gori uvozi.
Program Evropa Sad je suštinski presipanje iz šupljeg u prazno. Dato je gradjanima da potroše 100 eura više, ali je za tu količinu novca zakinut zdravstveni fond, koji će država opet namiriti iz nekih drugih državnih nameta.
To nije i ne može biti uzrok inflacije.
Crna Gora nema duplo veću inflaciju u odnosu na EU. Nego u odnosu na EU prosjek. Dakle, ima država poput onih baltičkih koji su imali isto visoku inflaciju, a nemaju Evropa Sad.
I to je mislim sto puta rečeno.
Samo nekoliko dana nakon toga, danas, na Svetog Savu, moja majka je prilikom sređivanja pronašla eksplozivne naprave u okviru našeg roštilja – zamotane u kesu i postavljene na roštilj. Situaciju dodatno pogoršava to što je, misleći da se radi o smeću, krenula da kesu baci u kotao, čime smo svi mogli nastradati. Sveti Sava i svi sveci su nas zaštitili, a zločincima poremetili planove”.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Zar nisu Huti krivi?
![]()
Love, peace and respect.
Love, peace and respect.
Sta je pisac htio reci?
I dalje je dobar dio svega sa liste skuplji nego kod nas a uz sve PDV na sve ostalo im je 25%. Na to mozda da dodamo i PPMV za automobile?
Jesul' ovi na vlasti nesbosobni? Definitivno jesu, rekao bih cak i gori nego oni prije 2020. al' ajmo biti realni pa kritikujmo sta treba kritikovati a ne postavljati random nebuloze sa neta ako vec nismo u toku.
Jedino u šta iz ovoga možeš bit siguran, drug, je da si promašio temu. I to mnogo više no što ideju imaš.
I da sam preskočio da primjetim da frljačiš kruške i jabuke i žabe i babe i pričaš priču koja veze nema sa onime o čemu kao pričaš, i da si poslije poveo na adresu koju si označio kao kriminalnu, i da si je na kraj ovako lijepo zalijepio meni.
No, ako sam preskočio da primjetim ne znači da sam lud, no da mi je nebitno i da sam dobre volje, što i tebi želim![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Dukaj: Koalicija “Za budućnost Budve” željela da protivzakonito uvedemo prinudnu upravu
Ministar javne uprave Maraš Dukaj saopštio je u emisiji “Naglas” da su za postizbornu krizu lokalnih samouprava krivi Odbor za sveobuhvatnu izbornu reformu i političari koji, kako je rekao, žele sve da kontrolišu iz političkih interesa i kalkulacija.On je kazao da je želja nekih političkih partija bila da Ministarstvo u Budvi uspostavi prinudnu upravu. Na pitanje o kojoj partiji je riječ je riječ, Dukaj je kazao “Za budućnost Budve”.
Kad sam u Vojvodini a cesto sam tamo, znam da odem do Osijeka i tog dijela Hrvatske, zadnji put sam bio u novembru.
Koliko sam mogao da vidim cijene su nesto manje nego odje a proizvodi su boljeg kvaliteta.
Ljekovi su im skuplji, pa cesto dolaze u pogranicna mjesta SRB/Vojv. za njih.
problem je što su ljudi kod nas izuzetno nepreduzimljivi jer oni koji imaju kapitala većinom ili nakupuju stanova da izdaju ili fino to preko posrednika daju neđe na procenat i ne interesuje ih da glavoboljaju oko uvoza logistike i gluposti, zato marketi mogu da idu na visoke marže, da ima više konkurencije ne bi mogli, logično
She is only here to annoy herself!
Čini mi se da je neđe u nekoj emislij multipraktik Konjević kazao da je ROA u trgovini oko 3%
Ako je istina, baš je vrijedno cimati se![]()
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Siguran sam da bi država našla model da ograniči marže da ima volje i da poslanici rade ono za šta ih narod plaća.
Kad smo već kod trgovina
Poređenje istih proizvoda u HR i Njemačkoj
https://www.instagram.com/reel/DFVkO...ZvcXFpOGQ2OA==
Sto se tice prehrane, tacnije svakodnevnih potrepstina, nekih 50%/50% (nesto skuplje al' drasticno, al' neke stvari sitno jeftinije) je ali iskljucivo u Lidlu i to je to. Sto se tice svega ostalog tesko.
Mada istini za volju Istra jeste generalno nesto jeftinija od ostatka primorja.
Al' opet pazi pricas o zemlji koja je u EU, gdje nema ama bas nikakvih vecih problema da cijene budu daleko manje nego sto jesu i imaju situaciju kakvu imaju (na zalost) radi pohlepe dobavljaca i trgovaca.
Massaro vrlo sam ozbiljan. A ti si vrlo neuk po pitanju ovoga, zato je suvišno išta da pišeš i da odgovaraš. Ali evo iz knjiga sa fakulteta jedan citat: "inflacija je rezultat akcija Vlade usmjerenih na povećanje količine novca u opticaju."
Bi trebalo je jedna stvar, jer je realnost suprotno od toga bila.
Program Evropa sad je umjesto novca u budžet za zdravstvo dao građanima taj novac, i povećao im raspoloživi dohodak za trošenje bez da prstom nisu mrdnuli. Ništa se novo nije proizvelo ni stvorilo da bi opravdalo taj rast zarada. I to itekako jeste bio uzrok inflacije.
A ovih scenarija smo se nagledali kod pokojnog Slobodana Miloševića dok nije stigao Avramov dinar koji je obuzdao besomučno štampanje dinara na Topčideru.
I u pravu si nije inflacija u CG bila duplo veća nego u EU već više nego duplo veća. Jer je 2022 u EU inflacija bila 8.38% a kod nas 17.2%.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Potraznja dize cijenu....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
https://premiumdealsmart.com/SYnGPxg...hJpBZPXz40ys8w
Šalje kumara jutros, veli viđi ove prevare
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Stay salty.
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks