Okey trenuci kad ozbiljno pozavidim primorcima.
https://ibb.co/jb6VWsb
Pojma nemam sa slikama ovđe, ovo mu dođe ko skok s padobranom prvi put
A ovaj @nikola me ubi sa onim kokotićem, ne znam mrzim li ga više što je svjež i samo što ne skakuće u oni pjat ljepotan, ili što sam se ja morao zadovoljit sa malo supe od koje školjke i gambora, koju sam pride sam morao izmislit![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Nije skromnost, no me sramota što trošim školjke i gambore kad im vrijeme nijeNo, ako su bar svježi, pa ih onako pacerski staviš na neke lingvine, i potrefiš dobro paradajz i vino, čak i u januaru može ispast da nije loše.
Supa ti je laka, no nije baš normalnaHladna voda, koja tučena maslina, češnjak čitava glavica(nečišćen), koje zrno bibera, krupna so, limun jedan s korom(iz bašte, mirišeee) ali u startu samo krajevi, ostatak dodaš pred kraj-da zadrži miris, petrusina gomilu, kad uvri ispasiraš malo paradajza onog čitavog i pridaš, za koji minut bačiš školjke i gambore, gambore izvadiš poslije par minuta, očistiš i vrneš ih u komadiće, skineš odma s vatre i pridaš onaj limun, još malo ispasiranog paradajza, i opet gomilu petrusina.
Mislim da je malo oriza bilo apsolutno moranje, ali nisam imao a mrzhjelo me opet ić u prodavnicu![]()
Eto o čemu ja zborim.Limun definitivno domaći tako da će sačekati.
Hvala.
Malo svinjskoga, dva dana u marinadu stojalo.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nije hrana ono što je suština. Merak je. Ono kad sve posvećeni spremate nešto što volite, za ljude koje volite, u dane koje volite, na mjestima koje volite, uz muziku koju volite, piće koje vam prija... Zbilja, mislim da nema većeg a dostupnijeg zadovoljstva u životu. I stvarno sam meraklija, za pojest pomalo i popit, kad se može. I nikad neću razumjet ljude kojima je to muka i navika, toliko da odrede. Prevelik je luksuz čoeku da tako nešto pušti.
Uz to sam mator ko Grčka, i naputovao se u životu mnogo više no što sam volio, ma tako i stigo da vidim i probam svega i svačega i svuda. I svuda sam vazda našo nešto što mi se dopalo, i ponešto naučio.
Ali, da me pitate što su mi top 3 stvari za pojest u životu, sve bi 3 bile odavde, i ništa ni blizu
1. Brancin od dva+ kila, dugački, muški, da još krvari na škrge kad sam ga uzeo, maj-oktobar najbolje, na gradele od lozovine.
Toliko volim da sam roštilj svojim rukama ogradio dovoljno velik za desetoricu (po' godine muke i gunđanja i psovanja), ribu samo očistite i nikadnikadNIKAD ne perete (nikad ništa iz mora u vodu ne vraćajte- pola soka i ukusa će otić iz nje, pa čak ni u morsku, samo posušite krpom).
2. San Pjer od 3+ kila, lešani.
Ko umije, nećete vjerovat ali teže je potrefit njemu vatru i vrijeme no onome brancinu, ali kad potrefite, zbilja je nenadmašan. Tajna za njega je- što jednostavnije. Naravno, u dalmatinsko varivo dodajte malo one bijele supe što ste dobili, nemojte da vam je žao.
3. Znam da ovo niste očekivali: https://ibb.co/j4vtK1S
Kad ga je ovako mraz malo opeko, i kad je kobasica domaća, od domaće svinje, i rezana a ne mlevena, i kad je mušnica mirisna, i guša meka ko duša, i kastradina mlada, krtola žuta i malo brašnjava...
I, da me pitate što je tu meni najmilije, pitao bih samo: A je li ona kobasica domaća?
P.S.
Sramota me reć, e nema ama baš nikakve veze s nama, ali guščija džigerica na podlogu od crvenog luka i crne čokolade(), Tuluz, i nekakvi blinčiki(palačinke) sa mlevenim mesom od međeda i bijelog luka, što sam jeo u Jakutiu, bi ipak mogli na ovu listu
![]()
Slike,braćo i sestre,a ne recepti i praporci..
Od slike mi može krenut voda na usta,od recepata samo mašta može krenut.
Prvo slika pa ako nekog interesuje,nek pita za recept,ali pod uslovom da onaj koji dobije recept,sliku istog jela izbači za 7 dana najkasnije .
U protivnom-banovao bi lenčuge
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Last edited by joni; 26-01-25 at 16:16.
Ajde joni da te vidimo.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Kasno sam se sjetio da slikam.
Prigana bijela riba, sa masu limuna, je nesto najsladje iz mora sto se moze pojesti.
Sent from my phone
Uh, ništa slađe.
Kako ga ti uživaš...svako malo riba na trpezu.
3ipo sata krčkanja.
Bilo je i pirea, da naglasim odma'.
Boga mi ti se ne može ni jedna primać'![]()
Mrtva trka sa Pašinom tel.džigericom i tu se priča o pireu završava.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Ja vala sarme nikad sa pireon nisam pojeo a punjene paprike nikad bez pirea.
a ne zezaj, mljeveno meso na kasiku
nothing comes from violence and nothing ever could
Nemoj da mi bogohulite ovdje, samo fali da neprženo meso neko preferira u paprike, čuš sarme sa pireom.
Sarme se pireom mogu samo pokvariti. A pire obožavam. Mogu ga i samog ako je dobar.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks