Uspjeh je to, kako goj obrneš...
Znate li vi kakav je Vlade Divac bio igrac u svojoj prvoj polovini karijere?
U svojoj drugoj sezoni igrao Finale kao moze se reci drugi covjek Lejkersa.
Visi od Jokica, brzi, covjek sa izrazitim osjecajem za pas, sposoban da blokira sut (cija korisnost se vidjela u Finalu)
Mnostvo zlata sa reprezentacijom, PO pobjeda...
I ko ga vise spominje?
S centrom ako ista valja dodje 20 10. Pogledajte kakvi sve centarski dupljaci su imali 20 10.
Znaci ako kome je lako da pravi TDs to je centru.
I onda se da lopta centru u ruke kao nikad nikom.
Bila je nedje statistika, on i Luka istorijski najvise dodira.
Plus sto se sve pise kao asistencija.
I evo 5 TD zaredom, pomama.
Vestbruk ima bolji procenat pobjeda kad ostvari TD.
Mnogi drugi tek.
Na kraju sezone cete svi da zacutite kad odigra ukupno dvije stvarno uticajne utakmice u PO.
Pa cete zivnut opet u dijelu sezone popularno znanom kao cirkus.
A nikako vam nece doc iz dupeta u glavu da ga velicate ni da ima 3-peat, ali u titulama.
Nisam dosao na njegovu fan stranicu, vec na uopsteno NBA.
Pa kad Sten Van Gandi nervira botovskim hvalisanjem, onda se iznerviram i prokomentarisem.
Jer kakve veze ima Jokic s tim sto je MPJ ispogadjao trojke, ili ostatak tima mu odigao presing i izborio kontru...
A to zadovoljstvo/nezadovoljstvo zivotom... Psihologija bi rekla da su nezadovoljniji oni koji formiraju sebi idole.
Vasom logikom Srbija zemlja srecnih ljudi jer veci dio godine prosjecan cova 'ponosan sam sto sam Srbin', 'ne moze svako bit Srbin'... zbog INDIVIDUALNIH dostignuca dva covjeka.
Tri ako se racuna i Milance.
Uspjeh je to, kako goj obrneš...
Svaki dan je dobar za upiranje.
Vlade Divac u najboljim godinama, ne moze da cisti patike Jokicu. Drugo, Westbrook nema bolji procenat pobjeda kad ostvari TD od Jokica.
Jokic je na putu da bude najbolji na svojoj poziciji, svih vremena, a vec sad je u top 5, to je sigurno. Daj mu jos jednog igraca top klase, kao sto su svi ti najveci centri imali, naosvajace se trofeja.
Nit sam Srbin, nit ga nesto obozavam, al to je cinjenica, ko god ospori covjeka i njegovu igru, moze slobodno da prati drugi sport.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bruda:"...pa cete zivnut opet u dijelu sezone popularno znanom kao cirkus."
@Bruda,ako je ko življi,više gleda,prati,analizira statistiku,komentariše etc,etc,ovaj cirkuski dio sezone,to si ti.Dominiraš.Toliko da ne možeš više od toga kad dođe PO.Na prste se mogu prebrojati postovi koji uzdižu NJ,što te,priznaj,nervira.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
U pravu si za win%
Permutova sam nesto.
Mada malo neuporedivo u ovom trenutku.
Moja greska.
Mozda sam permutovao i da Best pleja eva ima samo jedno veliko finale.
Sa 30 godina.
Ko Luka Doncic.
Igrano protiv 8. ekipe sa istoka i igraca od 204 na centru.
Kakva dominacija )
Ovo je najbolji primjer koja je to igracina.
Gubilo po 20 razlike od igraca role, dje se Stef vratio iz povrede i ulazio s klupe.
"nema skim da igraaaa plaky plaky"
A Vigins mu bio star protivnik.
https://www.basketball-reference.com...-warriors.html
Da neces objasnit kako takva gromada od igraca ispada u prvom kolu od ekipe ciji je najbolji igrac Vigins?
I to uopste nije bilo ni blizu.
"Da, ali Stef Kari je imao Dzordana Pula, a koga je to Jokic imao? Na klupi nekakvi Kazins i Kampaco, koji nisu ni ulazili u igru"
Karikiram naravno za Viginsa.
Najbolji je bio Dzordan Pul lolicicak.
Last edited by Bruda; 25-01-25 at 11:42.
https://www.basketball-reference.com...s-vs-suns.html
Mozete i odje.
Centarski prajm pocinje sa 23-24, Jokic odje 26 godina, MVP ako se ne varam, ili ako nije bilo sigurno se pricalo o kradji.
Ispada od Devina Bukera, jedan jedini mec nije bio blizu, 47% i 25ppg.
Dobrodosli ste svi da mi pronadjete visestruka rana PO ispadanja ciscenjem ostalih visestrukih MVP igraca.
O'Nil ima samo jednu MVP titulu, ali isto nijedno ispadanje u prvoj rundi od svoje 23. do 35. godine.
Joku vise puta cistili.
Objasni majcin sine to kako je ovaj prvi losiji ili pata pata s ovim drugim.
Ovo cak bilo skromno sto sve ljudi pricaju.Jokic je na putu da bude najbolji na svojoj poziciji, svih vremena, a vec sad je u top 5
Eto ja navedoh igraca koji se ne smatra top 10 svih vremena, koji je imao 3x bolju karijeru od Jokica do svoje 30.
Last edited by Bruda; 25-01-25 at 13:01.
Au brat moj, posa si ti predaleko, nije meni ovoliko dosadno. Dzaba meni statistika, nije sve u tome. Ja sad da trazim, pronacicemo svakom kikseve i ispade kroz karijeru.
Ti si mi kao ovi Ameri, gurali Embida one godine, sad guraju SGA, samo da se ovaj debeli bijelac ne bi posra u svu njihovu crnacku ideologiju. 2 najbolja igraca lige da im budu Jokic i Doncic, pa kako to da dozvole
Htio ti to, ili ne, Jokic se trenutno sprda s ligom, ovakve brojke nisu vidjene nikad.
Ne kaže se džaba 'Devil is in the details'...
Kad ufati, ne pušta...
Svaki dan je dobar za upiranje.
kakvi dupli pasovi Goberta i Randlea u reketu. ka napadi u vaterpolo sa igračem više.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Kako Gordon ostade ovako sam pred protivnicki kos, kakooooo???
Veli Edin "nikoga tu da zatvori Edvardasa" 🤣
A gukni gugutko, pitaj dje je i sto cini Jokic 🤣
Nego na zalost box score i novi TD nece pokazati da je kad se lomila utakmica Gober uzeo ofanzivne skokove, i dva puta obicnim blokom ucinio da Edvards sutira nebranjen.
A sutirao je Nebranjen jer je best eva cuvao duhove umjesto da iskoci visoko.
DVA puta zaredom, 6p primljenih.
Last edited by Bruda; 25-01-25 at 21:42.
kako urnišu Murraya u odbrani.
iz Podgorice se vidjelo da je lopta izbijena čisto, sudija na 2m sa mjesta kojeg mora vidjeti situaciju odlično svira faul.
Takav Marej kakav je u PO je bolji branic od best eva.
Marijevo se primijeti jer preuzme na sebe, pokusava, onog nidje nema.
hahahahah, sad skapirah zasto Nidzo ne iskace no bleji sam ispod kosa.
Pa fali skokova za TD 🤣
Pakao.
Last edited by Bruda; 25-01-25 at 21:48.
Gordon njima drži svu odbranu, ostali su pomoćno osoblje pa kolko ko doprinese u daton meču. al ovo noćas je ispod nivoa kolektivno, masu puta igrači Wolvesa totalno sami na šutu.
Gordon, Marej, Vocon.
MPJ prave defanzivne skokove kupi.
I to je to sto se odbrane tice.
Jokic ih kosta svaki mec po 40 lako primljenih koseva, to svako ko gleda utakmice vidi.
Moguce je da bi primili svih 40 i da on zna igrati odbranu, ali jedno je kad protivnik se namuci da postigne poene, a drugo kad protivnik zna na koje koseve moze da racuna.
I onda krenu sa "a kako Jokic toliko ukradenih loptyyyyyy"
Napadnu mu 25 puta obruc, on pokusa 2 puta odbranu da odigra, oba puta izbije loptu dolje, dje bi svakom drugom svirali faul, njemu nece jer je lice NBA.
I igra passing lanes sto donese po koju ukradenu, ali zato gomilu ispadanja.
Last edited by Bruda; 25-01-25 at 21:59.
*Gordon, Braun, Vocon.
I Vestbruk.
Vestbruk se bas daje u odbrani.
Evo je usao Jokic kod 21 7 i nesto do kraja.
Ako ko moze do 30p kad je rijesen mec, to je on.
Evo izgubi loptu, nije krenulo bas najbolje.
E ne znam.
Rekose mi MVP igra, nikad niko u istoriji ka on, upalih utakmicu da gledam, i svaka cast na preporuci sto dobih.
Ovaj Edvards je sigurno zasluzeno MVP 💪
Masina, obozavam ga. Od crnaca mladjih, najbolji je. Ali od tih vrsnjaka, Luka je tata za sve.
ulazi brat moi Garzašteta što nema veću minutažu. Šarić ni u garbage timeu ne može igrati.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks