AROMA
HDL
iDEA
VOLI
Ja vam se divim kako možete te crne čokolade da jedete (bilo kojeg proizvođača). Meni su katastrofa.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Ljudi se tripuju da su te "crne cokolade" zdrave...
Koji god % kakaa da vidite, ostatak je cist rafinisani secer.
Pa kad pojedete pola te Lindt cokolade od 70% kakaa (preko 4e za 100gr kod nas inace), unijeli ste dirito 15 grama cistog rafinisanog secera u organizam.
Cisto informativno a sto se mene tice jedite i sa ambalazom ako ocete.
Da ne pominjem ova druga smeca kao recimo Milka koja obicno ima duplo vise secera od pomenute cokolade... Zavisno od vrste, to bude oko 50% cistog secera. Zdravina.
Last edited by Fidel Castro; 23-01-25 at 08:10.
--------------------------
Do Not Disturb.
Što se mene tiče ja čokolade i generalno slatko jedem možda 2 puta mjesečno.
Ali što se tiče ukusa ta crna galebova mi je preukusna, nevezano za procente. Ovo ostalo, milka i slične obične šećeruše, kao da živi šećer gutam, to nema sile da bih jeo.
Nekako ne jedem cokoladu, ponekad mozda jedan red i to bas rijekto pa moguce da zato nisam ispratila. Volim jedino da skuvam griz i onda u onako vruc griz ubacim dva reda cokolade, ostalo bas rijetko.
Prije neki dan smo uzelu na Grudu u Cro kao neka radnja poput Freeshop-a, Lindt 300gr 9 eur i velike toblerone 9eur. Onda to nije ni skupo kad vidim ove cijene Milke.
![]()
Lidl dobio saglasnost za gradnju objekta u Zeti
https://www.cdm.me/ekonomija/lidl-do...bjekta-u-zeti/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Najgore je sto djeca ne citaju sastav cokolade nego uzimaju koja im je vizuelno ljepsa ili sladja.
Hercules ce objasnit' kako se inflacija iz cg prenijela na cro
Umoran sam od svega sto znam
TYLOL HOT 6.80 EURA e lijepo...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Prijava kome?
Inspekcije su sprdnja nevidjena... u vecini slucajeva nece ni da izadju na teren a kad dodju onda je ona prica "a brt, morao sam doc', samo sredi to na brzinu i dobro je to".
Inspekcijske sluzbe su do skoro bile lose, sad su katastrofa.
Do Not Disturb.
Prijava veli, Bugi nadam se da si bio sarkastičan brate...![]()
Pa po meni je to efikasnije od bojkota HDL ili Volija a onda sjutra nadoknadiš.
Ako 2000 ljudi protestuje i ne kupi ništa petkom, od toga 1000 će se obezbijediti u četvrtak, 500 u subotu a 500 u ponedeljak.
Ali ako 2000 ljudi prijavi isti problem, recimo nema limitiranih cijena inspekciji nema te inspekcije koja neće reagovati pa makar im. Inspekcija javila da će doći i ovo to riješili.
Sistemi planove ne prave na dan, ni na nedelju, nego na mjesec ili kvartal čak i godinu.
Ako ne kupiš u petak kupićeš u subotu.
Tako je bila priča za neradni nedelju a svi su pazare od nedelje pojačali u subotu i malo ponedeljak i ostali na isto. Čak su i bolje prošli jer su radili sa manje radnika.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Totalno beznačajno.
Pravi aktivizam traži veće doze samoodricanja. Upitno je koliki procenat cg. naroda je spreman boriti se za promjene izlaskom iz svoje zone komfora (ma koliko mu taj komfor bio nagrižen stalnim povećanjem troškova). Stoga, mora biti i neka lična motivacija uključena u cijeli proces kako bi došlo do nekakvih rezultata. Nema jačeg udarca lancima od vaše motivacije i odluke da stavite svoje zdravlje na prvo mjesto te izbacite sa jelovnika sva ona sranya koja vam Voli, HDL i ekipa uvaljuju svaki put kad kročite u njihove trovačnice. Reći zbogom njihovom mesu (opštepoznata činjenica je odakle sve dolazi i pod kakvim administrativnim a potom i estetskim tretmanima se podvrgava prije stavljanja u promet). Reći zbogom voću i povrću iz Turske i Albanije kojem je odavno zabranjen uvoz u EU (dokazana opasnost po zdravlje). Bojkotovati rafinisane šećere i prekinuti tu toksičnu vezu sa procesuiranom hranom od koje si samo deblji, gluplji i tuplji na sve što te okružuje. Svesti upotrebu hemije u neke razumne granice, ionako je za Balkan većinom falš i zdravstveni rizik. Kupovati minimalno, samo najosnovnije i po mogućnosti kod malih trgovaca, provjernih mesnica i domaćih proizvođača. Peći svoj zdravi hljeb i kolače i tako dobiti bar jednu bitku protiv trgovačkog Golijata. Sve navedeno važi u slučaju gdje je pored cijene bitan i zdravstveni aspekt. Koga zanima rušenje cijena, ostaje mu da protestuje i izvodi performase sa punim kolicima po objektu koja ostavlja pred kasom. No, Crnogorci nisu Francuzi da se tako blamiraju![]()
The more things change, the more they stay the same.
To je li kod njih nesto skuplje ili jeftinije ne mijenja cinjenicu da su imali ogroman skok cijena
A viđi ne shvati me što pogrešno ali taj prašak je obična navlakuša i ****** kroz gusto granje đe dominira obični parancetamol đe ništa i ne liječi no kao olakšava simptome gripa.No smo svi polećeli na reklame ove i one umjesto da vidimo malo i sastave.Ista fora je i sa probioticima.
I nije do te mafije no do nas realno u toj priči oni znaju svoje načine kako da se udvaraju kupcima.Sve za što ti ne treba recept u toj paleti je može a i ne mora a na kraju moj ti je savjet gledaj najpovoljnijeg igrača.Još kad stave sa ukusom ovoga i onoga to mi je tek hitčina.
Objasnite onda ovo gospodo Zabrinjavajuća pojava u Evropi tri mjeseca zaredom: Inflacija ne staje, u Hrvatskoj je najgore
Vjerovatno je to kod njih poskupilo ali prije neki dan je manje vise sve bilo jeftinije nego kod nas.
A evo foto sto sam poslao mom dobrom drugu gastronomu koji me uvjerava da moram prestati kupovati Barilu i osjetiti cari tri puta skuplje Garofalo tjestenine.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne tripuju se nego jesu zdravije, jer imaju više kakaoa. Ja je volim što ima gorči ukus, mada volim sve čokolade. Ne znam da sam ikad izio pola čokolade, dvije tri kocke maksimum. Uglavnom, prećerivanje ne valja, a ne čokolade. Doktor Etker ima dvije vrhunske čokolade, posebno za kolače...uhhh
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks