Konik![]()
A mozes i izvuci tu uticnicu i vidjet koliko je zica spojeno, ako je 8 mreza, ako su 2 ili 4 telefon.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Pozdrav forumaši, da li neko prpoznaje ovaj beep error ?
Sent from my ASUS_X00ID using Tapatalk
Moguce bios.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Graficka problem, izvadi izduvaj slot mozda proradi
Umoran sam od svega sto znam
Je li to 9 bipova? Moguce da je bios rom, pretpostavljam da si probao clear cmos?
Umoran sam od svega sto znam
Ako sam uspio da dobro izbrojim, 9 puta se cuje "beep" a to moze da bude
- 9 short beeps ROM BIOS checksum failure
Pogledaj ovo, pa pokusaj da prepoznas
https://habr.com/en/companies/hetman...ticles/548204/
Last edited by mexiko; 17-01-25 at 15:52.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Ne nije 9 bipova, zapravo "to many of them" ih je. Nabavio sam i PC Analizer al ne mogu da nađem ništa o grešci u user manualu su po dvije date, UEFI je AMI
Probao da vadim bateriju, drugu bateriju, čistim cmos spajanjem dva pina koji su namjenski za to na ploči ... ništa
Hvala za link pogledaću mada imam previše bipova.
Na ploči imam dva biosa probao da primoram da se sekundarni pali al ništa
Hvala na pomoći guys
Last edited by Vido89; 17-01-25 at 20:06.
Sad sam odradio force bisa 2 da se pali držanjem resest + power 10 sekundi i error code je "db10"
Dok se ne skine ta stegica i ne vidi, nista ti ne mogu reci. telefonske su RJ11 ili RJ14, a mrezna je RJ45. Ako ima kakva oznaka...
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Aj da pitam ovdje... gdje i koju lemilicu uzet'?
Nikad u zivotu nista zalemio nisam ali toliko sitnica po kuci imam gdje je se otkacila neka zicica a znam da je to smaranje da nosim nekome da lemi a posao je od minut ipo.
Zato sam mislio da ja to odradim (ili unistim do kraja) ali da mi ne stoje po kuci te gluposti nefunkcionalne zbog jedne zice otkacene.
--------------------------
Do Not Disturb.
Ja sam uzeo neku u quantum 10€ i završava posao… (baš to, djetetu da zalemim žicu na igračku)
Vjerovatno kao i kod svega (koliko para, toliko muzike)
Pijaca, Kvantum, nekad Okov naleti...
Trazi model 30w+, i trazi nesto sa bas sitnim preciznim vrhom, jer u okov znaju da nalete neke kao za varenje oluka![]()
Takodje treba da nadjes neki dobri meki kalaj, koji se lako topi...Ja sam imao neki, kunem ti se ni brenerom ga nisi mogao istopit a ne lemilicom.
A kao pocetniku bi ti valjalo da nabavis mozda i neki stalak za lemljenje onaj sa lupom.
Ako ti nije trka, poruci s interneta nesto...20-25e mozes sve da uzmes i da se bas dobro opremis za "pocetnika".
A vjeruj mi jako korisna alatka generalno...Ne moras da budes neki nuklearni naucnik da bi popravljao stvari kroz kucu
I pastu za lemljenje kupi, bez nje je suludo pokusavati.
Sent from my phone
Ja kupio neki mali set sa Alija, i nista nisam mogao da zalemim, bjezi lem sa zice ko ziva. Onda gledao youtube da se prvo namaze pastom, i tako radi odlicno.
Sent from my phone
Ili uzmeš žicu koja ima pastu u sebi
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
Ja sam prije jedno 5-6 godina porucio ovu lemilicu ,samo sto sam dodao svoje napajanje koje sam izvukao iz staroga resivera ,moze da radi na napajanju od 12 ili 24V ja sam bas zadovoljan ,i bas dosta stvari sam lemio sa njom ,mogu grijaci da se poruce zavisno od namjene . A sto se tice kalaja i paste ,to sam uzimao kod Mika u Emi blizu semafora kod pumpe na Zlaticu ,kao i za bilo sta sto ti treba od elektronskih konponenti moze kod njega da se uzme naravno ako ti je hitno .
I just found this on AliExpress:
€43.21 | STC-T12 solder iron DIY kits/Unit Digital Soldering Iron Station Temperature Controller Kits / QUICKO MINI STC-LED-T12 DIY sets
https://a.aliexpress.com/_ExT8ta0
Послато са 2203129G помоћу Тапатока
Last edited by miko501; 19-01-25 at 17:16.
Što se tiče lemilice uzmi neku sa što kraćim grejnim tijelom znači od ručke lemilice do vrha da je što kraća distanca i da mogu da se mijenjaju vrhovi,
najbitnije je da vrhove držiš čistim i trajaće ti nemoj da ih čistiš sa šmirgla papirom ili sl i kupi dodatna dva seta vrhova da imaš jer ovi sa alija nisu neki.
Moja prva lemilica je ova i pokazala se super evo i dan danas je koristim kad skidam neki veči elektrolitski kondezator jer moram da istopim lem na obije noge
jer ne mogu da koristim "duvaljku" jer kondezator ne trpi toplotu kad ga "ugriješ" on se otvori kao kokica.
Vidim da ćeš da koristiš lemilicu samo za lemljeneje "žice" pa će ti bilo koja "pasta za lemljenje" ili ti eng. "flux" odgovarati posao, e sad ako se odlučiš da lemiš nešto na pcb ploči
treba ti no clean flux znači ne provodi struju kao što to radi obična pasta za lemljenje ne moraš da ga uklanjaš sa IPO-m sa PCB ploče
PS:
Kad već uzimaš lemilicu i ako planiraš u budućnosti da recimo skidaš neki BIOS sa ploče ili sl vidi na temu hot air station i lemilucu u jednom pakovanju
Last edited by Vido89; 19-01-25 at 17:58.
I moj ti je savjet sto tanji vrh da nadjes, jer vecina koju sam nasao kroz CG su bile sa onim debilim vrhovima sa kojim je preciznost nemoguca misija.
Dosta korisnih savjeta ali dajte neki link do nekih lemilica kod nas, da ne cekam mjesec dana...
Necu se baviti nikakvih komplikovanijim radnjama sigurno, samo da spojim koju zicu na poneke igracke i gluposti po kuci i to je to.
U proslosti sam dosta takvih stvari bacio jer mi se nije ni isplatilo da ih popravljam ali evo i trenutno imam makar nekoliko takvih stvari gdje bukvalno vidim zicicu koja se otkacila i valjda bih mogao ja sam da to zalemim...
Ako nema kod nas onda moze i link do Kine ali neki jednostavniji, mislim da nema potrebe za ovim 'stanicama'.
Do Not Disturb.
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks