Results 1 to 25 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    4,793
    Thanks Thanks Received 
    5,572
    Thanked in
    2,751 Posts

Quote Originally Posted by Xtraktor View Post
    Evo đe,da te zanimalo spojlovao sam u komentaru.

https://www.vijesti.me/v/741210?utm_..._share_counter
    Quote Originally Posted by Xtraktor View Post
    A koristi se prosto,kao što i opis kaže kad neko više puta ponovi K.D.
    Da je kažnjavan kako treba ne bi bio na slobodi i u prilici da peče zanat za IV ili VI stepen.
    Da se razumijemo,prestupnik je prestupnik bio za DPS ili PES ili SEP
    Istorijat olakšavajućih okolnosti za povratnike i višestruke povratnike možeš nać u crnim hronikama bilo kojeg medija bio to CDM Vijesti Pobjeda ili Dan.

Aha. Pa izvini onda, pročitah jedini tekst koji si ostavio, što spojlovanje znači sam neobrazovan pa ne znam, pa sam baš zato i pitao ''đe ti u ovom tekstu nađe...''

No pročitah i drugi tekst Vijesti koji si postavio, a i učim svaki dan pa izguglah i ja spojlovanje, zato da te zamolim da ipak pročitaš Krivični zakonik CG, čl.43 i 44, što sam i ja spojlovao Da ti bude lakše

Povrat
    Član 43

Ako je učinilac krivičnog djela učinjenog sa umišljajem ranije osuđen za umišljajno krivično djelo, sud će tu okolnost uzeti kao otežavajuću, ako od ranije osude ili izdržane kazne nije proteklo pet godina.

Višestruki povrat
    Član 44 

Za krivično djelo učinjeno sa umišljajem, za koje je propisana kazna zatvora, sud će izreći kaznu iznad polovine raspona propisane kazne, ako je učinilac ranije bio dva ili više puta osuđivan za ista ili istovrsna krivična djela učinjena sa umišljajem na kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci.

Pa ćeš onda, ako te zbilja zanima, viđet da je višestruki povratnik, recimo, lice koje je prethodno najmanje dva ili više puta osuđivano za umišljajna djela na kaznu ZATVORA od najmanje 6 mjeseci.

A iskreno, drug, da te stvarno zanimalo, mogo si i bez ičega znat da lice sa 19 godina života ne može bit višestruki povratnik pa da će se svijet izvrnut naglavačke, pa čak i kad X7 neki strada. Prosto matematički nema dovoljno godina za to.

No aj ti, ovo je forum i svako može kako oće, iako bi trebalo malo promislit prije nego se puca, nego ovaj novinar Vijesti...
    Izguglali ljudi lika, našli jedan tekst, viđeli neki popravni dom kad je imao 15, i eto ga. Ganz novi ''višestruki povratnik''.

Pa čisto da se pojasnimo.

Popravni dom je maloljetnička kazna, a ne kazna zatvora. Što znači da lice ne ispunjava osnovni uslov za višestrukog povratnika. Što se inače može logički znat i iz toga što ima 19 godina, i nije imao kad ispunit uslove za višestrukog povratnika.
    Kako se radi o maloljetničkoj kaznenoj evidenciji, ni Vijesti, ni ti, ni ja, ne možemo nikako znat zašto, kako, i koliko je bio u popravnom. No možemo samo lupat ovako.
    Postupak kad novinar izgugla, vidi popravni dom, i JAVNO presudi nekome da je višestruki povratnik, što je inače preozbiljna i vrlo strogo zakonski utvrđena stvar, i označava najozbiljniju kategoriju učinilaca krivičnih djela, je profesionalna katastrofa. Upravo zato je ovđe, decenijama, u neka kulturnija i znavenija vremena, postojala jedna standardna forma: ''Poznat od ranije organima gonjenja...''. Za ovo što su napisali, u Ameriku bi mu vjerovatno za ovo plaćali izdržavanje do kraja života, kad im se vrati pa ih utuži.
    Postupak kad se na mrežama nasloniš na takvu plitku novinarsku glupost i totalno neznanje, a vjerovatno i zlonamjeru,, pa voziš dalje u ''kaznene politike, olakšavajuće okolnosti, stimulanse, sudstvo, tužilaštvo...'', mislim da takođe ima svoje ime u ovom virtuelnom svijetu.

A za generalizacije tipa ''Istorijat olakšavajućih okolnosti za povratnike i višestruke povratnike možeš nać u crnim hronikama bilo kojeg medija bio to CDM Vijesti Pobjeda ili Dan.'' upravo ti ovaj slučaj pokazuje koliko umiju bit zaebane. Ne sudi se i ne presuđuje se po generalnim stavovima bilo koga, naročito ne novinara, koji bi inače po tim pitanjima morali bit odgovorniji od nas ''prostog svijeta'' bar sto puta.
    I naročito se ne sudi i presuđuje po osnovu guglovanja, što god mi o tome mislili.

Inače, čisto da se ogradim, ovog lika ne znam, nit se iz napisanog može zaključit nešto lijepo. No bi valjalo i njemu priznat nekakva prava da ima, ko što i za sebe očekujemo.

Zakon tako kaže, ne ja. A ova praksa javnih virtuelnih linčova će nam se sve više prelivat na ulice, i to je zakonitost. Pa bi valjalo usporit malo.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

2. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)