Podigosmo i paket s pošte, nije bilo pdva....
Sto znaci ovo sa 81000 otpremljena na 80000?
To kad uruce kuririma?
I meni je stigla pošiljka sa Temu-a. Nije ništa dodatno naplaćeno ali sam primjetio da je tačan iznos stavljen na papiru koji je zalijepljen na pošiljku.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
To je sve puno prije praznika stiglo, zato i nije naplaceno. Zaglavilo kod ovih sto isporuku rade
Ne naplacuji pdv ako je ocarinjeno prije 31 od decembra, sve posle toga ce da naplacuju...ostaje jedimo isto za carinu da do ispod 150e ne naplacuje se carina, za pdv, bilo koja suma, nema vise limita...
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
E da zaboravih, sve što smo sa Temua naručili bilo je kvalitete iznad očekivanja.
I sve je makar malo manje od ocekivanog
Usteda na materijalima na maksu.
Ali generalno o.k.
Nego ljudi ne umiju da pogledaju sto uzimaju.
Znaci li po ovome da i meni ne podlijeze placanje onog pdv i ostalog ako je roba dosla prije nove godine ?
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Dokle vise taj strah od carinjenja. Pa ide “samo” 21% pdv i to je to. Placate ga svakog dana u prodavnici, na pumpi (akcizu, pa na sve pdv)…
Ne opravdavam to sto su spustili prag. Ali sta da se radi. Samo da naprave da se plati online i da posiljke ne moraju da se zadrzavaju na carini. Osim da to skeniraju i vide da je placeno
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Da, definitivno je mnogo veci problem to sto nista ne funkcionise nego sto se naplacuje taj PDV.
Sama carina i proces carinjenja je star, los i (pre)spor. Kurirske sluzbe nedovoljnih kapaciteta sa politikom "dodji po posiljku sam" i uz obmane oko stanja samih posiljki.
Inace mi stigao mail da je jedna kurirska sluzba preuzela posiljku od druge... tzv. "transfer".
"Your Temu order has been transferred to Slovak Post for delivery"
--------------------------
Do Not Disturb.
Da li se ovaj M-One ikad ikome javio na ovaj broj koji su postavili na TEMU?
Vjecno zauzeto a htio sam da vidim sto je sa posiljkom koja je "u distributivnom centru".
Do Not Disturb.
To ti milšped radi, ako možeš doc do nekog njihovog kontakta
Ali najjace je sto ostave broj koji je "slucajno" zauzet 24/7, tj. neki 'disposable' telefon kome je slusalica 'otvorena' sve vrijeme.
E zapalili se kakvi su.
Do Not Disturb.
Ili ovih 24k stalno zovu. Bolje preko forme da ili chata da ih pitate
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Koliko dana vam je stajala pošiljka na checked by customs?
Mislim da su sve zalbe i refund-i za posiljke dali neke rezultate. Nadam se da su NTC i slicne sutnuli, i da ce preci na Postu CG koja makar PDV i carinu naplacuje na vrata, a NTC recimo kad se sjete ili kad ih ja nazovem da se interesujem traze da im se salju racuni, orderi, pa oni proslijede spediteru, pa posle par dana vrate se sa info koliko treba da se uplati, pa dok procesuiraju... vjecnost prodje a porucio neke gluposti, sitnice, stipavice ne znam ni ja sta al nista vrijedno tolike muke.
Nadam se da je ovo sto su poceli da isticu Postu CG priznanje da su pogrijesili sa odabirom inicijalno i da ce se ispraviti od sad.
![]()
Last edited by Gorostas; 13-01-25 at 13:24.
Njak Njak Njak
Dobih nekakve kupone 270 e jel jos ko to dobio?
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Navlakuse kineske
Jao otac me poluđe sa tim, svaki dan mu izlazi da vrti točak. Iz prvog pokušaja vazda mu stane na "imate još jedan pokušaj" pa onda iz drugog puta svaki put osvoji 200€. Snimljena animacija.
Ne znam čemu služe ni kako se troše ti virtuelni krediti, ali sigurno se ne može kupovat za njih, ali kako to objasnit starijem čoeku*
Jedino što sam vidio da funkcioniše je ono "korekcija cijene" i "povrat kredita".
To "povrat kredita" radi tako što vam se odobri 30 posto cashback od bilo koje narudžbe. Recimo naručim nešto za 30€ i u sledećih nedelju dana svaki dan mi stižu kuponi, koji kad se saberu vrijede 10€. Te 10€ mogu da se koriste regularno, kao prave pare.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Pa piše sitnim slovima pored točka da je pro forme i svi dobijaju max nagradu
A vjerujem da će se i sa poštom usrećit, oni i tako često nijesu nosili pošiljke a kamoli kad ih se sad naslaže.
Juce udjoh na nalog koji jos nisam koristio, kad biraj tri poklona.
I bilo je tu stvari do 14-15e. Bas velika ponuda, slusalice, podloge za mis, alati...
imas kao 24h za to.
Izaberem, onda im uslov bio da potrosim 40e za ta tri poklona, koja nemah u tom trenutku na kartici.
Rekoh posle cu oko toga, a cim izadjoh ni cut ni vidjet to vise.
Ona tri izabrana proizvoda za poklon sad u korpi po punoj vrijednosti.
Tako da ne uspjeh da provjerim i to bi li po cijenama kakve svi imaju u CG trgovao sa 40e, ili bi inflacijom cijena tu nadomjestili poklone.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks