Page 44 of 548 FirstFirst ... 344041424344454647485494144544 ... LastLast
Results 1,076 to 1,100 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    241
    Thanks Thanks Received 
    1,812
    Thanked in
    912 Posts

Bas mi je zao kad ljudi protestvuju protiv kadrova Demokrata, eto kako se grebu da ne napuste fotelje poceli su raznim tipovima zavjera, samo cekam onu tradicionalnu CIA i Vatikan se urotili
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,221
    Thanked in
    1,559 Posts

Quote Originally Posted by Bruda View Post

Prosjecnom CG gradjaninu (AM je prosjecan po svemu)
    prosječni građani ne drže nelegalno oružje sa sve eksplozivom i ne prave takve probleme pri hapšenju da bi morali da ih vode kod doktora
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    492
    Thanks Thanks Received 
    2,012
    Thanked in
    1,138 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    prosječni građani ne drže nelegalno oružje sa sve eksplozivom i ne prave takve probleme pri hapšenju da bi morali da ih vode kod doktora
    Mislis normalan gradjanin samo sto to vise nije prosjek, prosjek su bas ovakvi kao ovaj

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

Namjerno spajam ova dva posta u odgovoru, jer im je ishodna suština na kraju ista. Pitanje odgovornosti, i osnova i prava da se ona traži.

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Nisam ulazio u to ostalo sto se pitas, izmedju ostalog jer se i ja isto pitam i mislim da si u pravu sto se to pitas.
    Zbog toga se od pocetka pitam sta se radilo u ob Cetinje i zasto nacelnika niko ne proziva za to, od ovih sto ministra prozivaju.
    Usvojeni standard dje? U komunizmu? U usa je velika kolicina par hiljada metaka. Ako cemo tako, za 16 stradalih mu je dovoljan i 1 sarzer od 16 metaka, pa nije velika kolicina.
    Ne znam odakle ti da nesto karikiram, lijepo pise u tezem obliku djela:

Ako je predmet djela iz st. 1 i 2 ovog člana veća količina oružja ili sredstava ili je u pitanju oružje ili druga sredstva velike razorne moći, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.

Po meni, mnogima ovdje a i sudiji 43 metka nije velika kolicina (narocito jer mu nisu nasli pistolj), ali u tekstu pise da je imao improvizovani eksploziv velike razorne moci (klas dinamita, trotil, itd), a to je, opet po meni, za tezi oblik djela.

Sent from my phone
    Upravo u tom smislu sam, više nego jednom, i napisao da meni smjene/ostavke nisu sada fokus. Jer želim da shjutra đecu puštim miran u školu, da vrata od kuće ne zaključavam, i da se ne razmišljam je li neki budući Aco M. danas prestao da bude operativno interesantan našoj policiji.

Cijela ova tragična situacija ima dvije ravni:

Jedna je ono što je prethodilo, i kako je ovo nastalo. Apsolutno je nužno da se to što temeljnije razjasni, da se vidi ima li propusta, ako ima jesu li propusti subjektivni-personalni, ili objektivni-sistemski, ili oboje. Apsolutno je nužno da se ovo razjasni, da bi se moglo popravit, ispravit, poboljšat.
    Druga ravan je ovo što se radi sada. Pa upravo to, razjašnjavanje i utvrđivanje detalja i istina. ISTRAGA.

Prva ravan nam je nepoznata. Greške i propusti se i te kako načelno uočavaju, ali nisu razjašnjeni. Zato se ni objektivna ni subjektivna odgovornost za to u ovom trenutku ne mogu utvrđivati. Niti se išta može ispravljati. To dolazi tek kad se sve razjasni. I upravo zato se i ne bavim ostavkama, ali ni tužilaštvom i sudstvom u njihovom dijelu, jer još nismo stigli dotle.

Druga ravan je apsolutna i isključiva odgovornost vrha upravljanja sistema bezbjednosti, i kompletne izvršne vlasti. Znači, konkretno: Šćepanović, Šaranović, Bečić, i na kraju, kao najodgovorniji, Spajić.
    Razjašnjavanje svega, utvrđivanje činjenica, reakcija, korekcija, ispravka, je njihova apsolutna obaveza. I za to su apsolutno odgovorni.

Zato i pravim razliku između te dvije stvari. I zato naglašavam da ni po jednoj, ni po drugoj, ne stojimo dobro.

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Studenti u BG i ovi ođe su nebo i zemlja. Ako ćeš realno.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    I jedni i drugi, bili studenti, političari, anđeli, đavoli, ljudi ili marsovci, iza sebe imaju osnovan i opravdan razlog za bunt. A to bi trebalo da bude suština svega.

Meni lično fascinatna stvar kod protesta u Srbiji, je to nekako totalno jednoumno gledište, i ocjena, koje dolazi sa svih, i naklonjenih i nenaklonjenih, analitičkih, komentatorskih, stručnih strana, da protesti u Srbiji nemaju budućnost jer nemaju jasno definisan ( na kraju se to svodi na ) konkretan politički zahtjev.
    A sušta je istina da je upravo prava snaga tih protesta baš to što imaju najispravniji mogući zahtjev koji može postojati:
    Oni traže kompletnu dekumentaciju za nadstrešnicu ( znači, ISTRAGA ), i oni traže, hiljadu puta ponovljeno, da nadležni organi rade svoj posao, odnosno, DA SISTEM RADI ŠTO MU JE POSAO.
    A ovo opšte mišljenje da će propast, ili će morat da traže nešto konkretno politički ( ostavke, smjene, izbore... ) je zapravo samo pokazatelj koliko su pogrešno ukalupljeni mozgovi koji ga iznose.

Da povežem ovda dva posta, što konkretno mislim se ovđe ima kome zamjerit:

Policiji, što prethodno, nepobitno se vidi već, nije odradila posao do maksimuma svojih mogućnosti i obaveza. Ostaje, ključno, da se razjasni što, kako, i zašto, da bi se promišljalo dalje. I uvrđivale i eventualne odgovornosti, i falinke sistema, i sve ostalo.

Vrhu sistema i bezbijednosti, sa sve premijerom, na tome što sada rade. Odnosno, vidljivo, ne rade. Ukoliko ne bude rezultata, ili rezultat ne bude valjan, to je odgovornost na koju ne da treba, nego moraju bit pozvani. I na koju ima pravo da ih pozove svako, pa bili studenti, ''studenti'', ili marsovci.

Studentima, ili ''studentima'', uglavnom, predvodnicima i organizatorima bunta, što im je zahtjev pošao s kraja, umjesto s početka. Sa ostavki i smjena, umjesto sa razjašnjenja, i pritiska na sistem da radi svoj posao.
    A, inače, već je nažalost očigledno da na kraju oće ić smjene/ostavke, ne moram bit baba Vanga da bih to znao. Jer je jedina drugo opcija da se ovo zatrpa pod tepih, a mislim da je količina bunta ovaj put prešla granicu te mogućnosti.

No, i dalje, mene interesuju ova moja đeca. Odnosno, više nego ostavke, interesuju me ispravke.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

5. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    992
    Thanks Thanks Received 
    1,107
    Thanked in
    711 Posts

Ne

Preminuo jedan od ranjenih Cetinjana

https://www.vijesti.me/v/740068?utm_..._share_counter

Sent from my SM-A556B using Tapatalk
    Love, peace and respect.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

eto ti je objašnjeno u 16 postova prije kakvi su bili propusti, da je neko znaveniji bio ministar možda bi ti propusti bili eliminsani a možda i ne bi, to ne možemo da znamo, ono što je očito je da je ovaj totalno neznaven, što smo znali i ranije
    To sto vas nekoliko neodogovorno tvrdite, ne mora da bude i tacno.
    Umoran sam od svega sto znam

8. The Following User Says Thank You to Crni Zuti For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8,583
    Thanks Thanks Received 
    3,828
    Thanked in
    2,278 Posts

Quote Originally Posted by Bruda View Post
    Ja sam Bogdanovic.

Prelose ti ide analogija.

U ministricinom resoru je utvrdjeno da je skrivano nesto sto nalici pedofiliji.
    Ministrica ne mora da podnese ostavku zbog moralne odg.

Prosjecnom CG gradjaninu (AM je prosjecan po svemu) klikne u glavi i pobije porodicu i prijatelje, ministar mora podnijet ostavku, a jos je i glup i frizura mu ne valja.
    Znash koliko si mi mio,odranije,ali ovo...a nemoj brate,ne ide nikako.
    ...

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

oni su makar svoje tvrdnje pokrijepili argumentima a ti si dan posle tragedije napisao da je reagovano adekvatno.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

I, pošto vidim da se time baš bavite, da vam ispričam jednu anegdotu. Vjerovatno nije istinita, ali poučna bi mogla bit svakako.

Legenda kaže da se, kad je formirana ova današnja vlada, svi imali neke svoje različite ciljeve.
    Pa je PES potrčao na ono što mu je najmilije i đe se najviše vidi- ekonomiju, DF (kako god se danas zvao) na ono što je najpametnije i najdugoročnije- prosvetu, kulturu i medije, a DCG tamo đe su genijalno zaljučili da je najveća moć- na bezbijednost.

Legenda dalje kaže da su se, na samom začetku, PES i DCG ipak dobrano nategli međusobno oko jedne konkretne pozicije u tom sistemu bezboijednosti. Realno, možda i najbitnije. I da su se bogme baš malo sudarili tu, i jako, i dugotrajno.

Legenda onda kaže da su se, na kraju razrješenja balade, ipak našli.
    I, paz sad obrta, kaže da im je rješenje bio čoek sa više od 30 godina iskustva u tom poslu, od SFRJ pa na dalje, vrhunski školovan, i najbitnije, sa vrhunskim i kristalnim rezultatima na svakoj od funkcija koju je u tih tries i kusur godina u tom sistemu obavljao. Uz to, poznat po konstantnim sukobima i suprotstavljanju klanovima, političkim silnicima, i svim mogućim presilnim interesnim grupacijama, što je hiljadu puta u životu vrlo ozbiljno platio.
    I, u tom momentu, nebitno ali da se pomene, čoek koji je naginjao PES-u, ali i u odličnoj poziciji kod DCG-a.

I onda legenda kaže da su se napokon saglasili, a nije bilo ni lako ni kratko, i otišli kod njega. A on im reko:
    ''Hvala, momci, ali nisam lud da to radim.''

Što vam oću reć?

Trideset godina (vjerovatno najupotrebljivaniji izraz u našem društvenom životu, je li) DPS je stvarao utilitaristički, sve više poslušnički, i, kao epilog, mediokritetni sistem. Odnosno, sistem niskog kvaliteta, naročito u onom vršnom dijelu.
    Ali, ono što konstantno zaobilazimo, taj sistem je imao i svoj radni, iskustveni, viši kvalitativni dio, koji je svoj posao umio da radi, i koji ga je nosio.

4 godine, počevši bukvalno od prvog momenta, ovi novi su uklonili sve. Pa nažalost, i taj noseći, radni, iskustveni, kvalitativno jači dio.
    I stvorili sistem u kojem je i vršni i noseći dio totalno bez iskustva, bez stečenog znanja, bez pragmatičnog kvaliteta. I, da stvar bude još gora, biran po identičnom DPS modelu- po osnovu poslušništva i lojalnosti, a ne znanja.
    I rezultat je totalna katastrofa. Samo toga postajemo svjesni polako. Ali teško, i sve bolnije.

To su one nekakve institucionalne memorije, i ostale trice, što ovi eksperti pominju. I milioni nekakvih godina stečenog radnog iskustva i znanja, koje je neko praktično bačio u toalet, a bez iđe ikakvog plana i znanja kako se mogu zamijenit.
    I bez shvatanja proste činjenice da ne mogu. Ne mogu se zamijenit godine iskustva i stečeno znanje, bez opet istim takvim godinama.

Zato nam je sistem đe jeste, čitav. A nije na dobro mjesto. No čoek to teško može viđet, i sagledat. Vidi se to pomalo u prosvetu, pomalo u zdravstvo, pomalo u rast spoljnog duga zemlje, i ovamo, i onamo... Ali se to lako popegla, bačiš narodu par političkih koski, i ne gleda on to više.

Tragični događaj za nama je ista stvar. Samo mu je priroda toliko teška i tragična, da njega ne može čoek ispeglat. I ne primjetit.
    Nešto kao ono, ako vam automehaničar napravi grešku jer je neznaven, naljutićete se, ali ispeglaće se. Ako je napravi ljekar, niko nikad ne popegla.

Tako i ovo.
    Nemam ni ja dilemu, Šaranović nema znanje niti kapacitet za posao koji obavlja, i, možda još i gore, ima potpuno pogrešnu kvalitativnu vizuru toga što mu je posao.
    Šćepanović nije tu dovoljno dugo da mu se daju neke kvalitativne ocjene, ali prvi znaci nikako nisu dobri. Onako izjavit da lice nije bilo operativno interesantno, a ne stavit tu zarez i momentalno nastavit sa ''... i uradićemo sve što je potrebno da ustanovima zašto i kako, i dođemo do objektivne istine...'', ili da su mu našli ''nešto pokvarenog oružja''... To nisu dobri znaci.
    Spajić je diletant neznaveni, ali se (nažalost) ne shjekiram, to je nešto do čega ćete doć i sami, prije ili kasnije.

A suština?
    Pa što da se čini? Od čega da počnemo?

Jednostavno je. Od početka.

U ovom slučaju, to je istraga. I pritisak na sistem da radi svoj posao.

U svakom slučaju, to nije da se prepucavamo, branimo svoje političke pozicije, i da jedni drugima branimo pravo na mišljenje. Odnosno, nije ono što upravo radimo.

12. The Following 5 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    oni su makar svoje tvrdnje pokrijepili argumentima a ti si dan posle tragedije napisao da je reagovano adekvatno.

Nego kako je reagovano? Koji su to propusti?
    Last edited by Crni Zuti; 09-01-25 at 14:58.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post

Što vam oću reć?

Trideset godina (vjerovatno najupotrebljivaniji izraz u našem društvenom životu, je li) DPS je stvarao utilitaristički, sve više poslušnički, i, kao epilog, mediokritetni sistem. Odnosno, sistem niskog kvaliteta, naročito u onom vršnom dijelu.
    Ali, ono što konstantno zaobilazimo, taj sistem je imao i svoj radni, iskustveni, viši kvalitativni dio, koji je svoj posao umio da radi, i koji ga je nosio.

4 godine, počevši bukvalno od prvog momenta, ovi novi su uklonili sve. Pa nažalost, i taj noseći, radni, iskustveni, kvalitativno jači dio.
    I stvorili sistem u kojem je i vršni i noseći dio totalno bez iskustva, bez stečenog znanja, bez pragmatičnog kvaliteta. I, da stvar bude još gora, biran po identičnom DPS modelu- po osnovu poslušništva i lojalnosti, a ne znanja.
    I rezultat je totalna katastrofa. Samo toga postajemo svjesni polako. Ali teško, i sve bolnije.
    Znaci stari sistem je bio bolji? Kako to kad je evo vidimo i kvalitativni i kvantitativni dio po pritvorima? Ili se ta komponenta organizovanog kriminala ne uzima u obzir?
    Kao nagradu za lojalnost si dobijao mogucnost da krades i da se bavis svacim, je li to taj noseci dio?

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Nego kako je reagovano? Koji su to propusti?
    Evo ja da ti odgovorim, iako sam se konkretnom prilikom ovog zločina bavio samo onda kad sam napisao da je reakcija na to bila stvar okolnosti i situacije. I da nije ono što je najbitnije, i da se tu nema što tražit nečija direktna odgovornost.
    I, na kraj, potpuno sam siguran da je svako od angažovanih ljudi toga momenta dao sve od sebe, i da je svako bio spreman da pogine umjesto one đece.
    I tim se ljudima ništa zamjerit ne može.

No, da probamo iz ove perspektive:

Kad se, poslednjih 4 godine, ispred Manastira u Cetinje, okupi šačica ljudi, i to ponajviše žena, i kad tako ponekad onim jezičinama što im je bog dao opletu one popove, pa ponekad oće i da uđu untra, pa i da ih snime...
    Naš sistem bezbjednosti, ovaj današnji i ona dva što su mu prethodila od 2020., najozbiljnije i najprofesionalnije izanalizira bezbjedonosnu situaciju, dobije bezbjedonosne procjene, i na taj nivo prijetnje raguje tako što ispred Manastira dan-noć, maltene godinama, drži baš poveliki broj ljudstva i opreme. Često je broj ljudi tu dostizao i tri cifre, opremu da ne pominjemo.

Kad na to isto Cetinje, dvije godine unazad, dođe do 10 ubistava u jednom činu, pa u narednoj godini hukti, pa ove prethodne nastaje totalna eksplozija nasilnog kriminaliteta, nasilja u školama, porodicama, kriminalnih ubistava...
    Taj isti bezbjedonosni sistem reaguje tako što se prebrojava: Je li u trenutku Borilovića na Cetinje bilo 12 policajaca, a kod Martinovića 9, ili obrnuto.
    Odnosno, na nivo prijetnje, tj. bezbjedonosnih rizika u pogledu nasilnog kriminaliteta, iskazanog na Cetinju u periodu 2022/23/24, reagovao je sa desetak puta manje ljudstva i nesravnjivo manje opreme nego na prvu situaciju.

Kad ti govore o reagovanju, mislim da će bit da prije na to misle.
    Last edited by Buva+gacce; 09-01-25 at 15:19.

16. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

Znaci stari sistem je bio bolji? Kako to kad je evo vidimo i kvalitativni i kvantitativni dio po pritvorima? Ili se ta komponenta organizovanog kriminala ne uzima u obzir?
    Kao nagradu za lojalnost si dobijao mogucnost da krades i da se bavis svacim, je li to taj noseci dio?
    Pričamo o sistemu funkcionisanja državnog aparata. ''Bolji'' i ''kvalitetniji'' nije isto.

I da, bio je kvalitetniji. Kvalitetnije je funkcionisao. Što je najtragičnija ocjena koju možeš dat ovom današnjem.

A da ti pojasnim distinkciju između bolji i kvalitetniji, može i ovako:
    Da, bio je čak i bolji. Pa tako, i kad su krali, kvalitetnije su krali od ovih današnjih. Vidiš, i to su kvalitetnije umjeli.

A tu generalizovanu osobinu te tvoje grupacije, da biste najradije poslali pola stanovnika države u zatvore zato što ne misle kao vi, mačku o rep ako ćeš da pričamo više.

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,221
    Thanked in
    1,559 Posts

ono što mogu da zaključim da ovdje neki nisu imali skorije kontakt sa bilo kojim državnim institucijama, da rade u njima pa opravdavaju sebe ili da su prosto zlonamjerni, sistem nije funkcionalan čak ni do nivoa oronulog sistema kakav je bio u vrijeme nesrećnog dpsa

To sto vas nekoliko neodogovorno tvrdite, ne mora da bude i tacno.
    nemamo šta neodgovorno da tvrdimo, samo se vodimo onim što su izjavili funkcioneri
    Last edited by NSX; 09-01-25 at 15:40.
    She is only here to annoy herself!

19. The Following User Says Thank You to NSX For This Useful Post:

acs

Thanks Thanks Given 
    7,362
    Thanks Thanks Received 
    4,779
    Thanked in
    2,446 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2025]

Kako bi ljaljaši logore organizovali za neistomišljenike kad vi sami uzjahali.
    Mada našlo bi se na forum dobrovoljaca za čuvare tamo. Od dvobojnog, pa na dalje.
    Da izliječe traume što su ih maltretirali kad su bili mali.

Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

ono što mogu da zaključim da ovdje neki nisu imali skorije kontakt sa bilo kojim državnim institucijama, da rade u njima pa opravdavaju sebe ili da su prosto zlonamjerni, sistem nije funkcionalan čak ni do nivoa oronulog sistema kakav je bio u vrijeme nesrećnog dpsa
    samo odeš do doma zdravlja recimo ili kbca i sve bude jasno. katastar isto, rijetko nesposobni ljudi tamo rade. mogu misliti kako je u nekoj poreskoj.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

samo odeš do doma zdravlja recimo ili kbca i sve bude jasno. katastar isto, rijetko nesposobni ljudi tamo rade. mogu misliti kako je u nekoj poreskoj.

Pa to su oni isti ljudi koji su radili i prije 4 godine, tj. 70 hiljada njih. Eto u lokalnoj samoupravi 95% su isti ljudi.

23. The Following User Says Thank You to Crni Zuti For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

ada e dps je kriv što ne mogu lijek da kupim majci no moram u BG (ni slučajno nisu ona splačina dado šćekić i njegovi) ili što mi u decembru zakažu pregled u jun 2025. i dalje je dps na vlasti pa nisu mogli ništa promijeniti. ili namjerno rade protiv najjače Vlade. jel dps kriv što pošta ne donosi račune ljudima? možda su poštari dpsovci pa namjerno ne donose račune.

dokaz da može bolje je novi direktor KBCa, koji je pa jedno dvaes puta bolji od one čija je jedina kvalifikacija bila da je ćerka dfovaca. kolko tolko je sistem bolji i ako i dalje ne valja boba.

no dobro, svaka čast za uporno branjenje. nagradiće te ko treba, ne bojim se ja.

Last edited by outline; 09-01-25 at 16:08.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

nemamo šta neodgovorno da tvrdimo, samo se vodimo onim što su izjavili funkcioneri
    Ja cu se sloziti da je manje funkcionalan, nova vlast nema autoritet pa nema ni discipline ni odgovornosti.

Thanks Thanks Given 
    2,098
    Thanks Thanks Received 
    3,726
    Thanked in
    1,566 Posts

Plus dps kadrovi u drzavnoj upravi sabotiraju funkcionisanje organa

f6

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

ada e dps je kriv što ne mogu lijek da kupim majci no moram u BG (ni slučajno nisu ona splačina dado šćekić i njegovi) ili što mi u decembru zakažu pregled u jun 2025. i dalje je dps na vlasti pa nisu mogli ništa promijeniti. ili namjerno rade protiv najjače Vlade. jel dps kriv što pošta ne donosi račune ljudima? možda su poštari dpsovci pa namjerno ne donose račune.

dokaz da može bolje je novi direktor KBCa, koji je pa jedno dvaes puta bolji od one čija je jedina kvalifikacija bila da je ćerka dfovaca. kolko tolko je sistem bolji i ako i dalje ne valja boba.

no dobro, svaka čast za uporno branjenje. nagradiće te ko treba, ne bojim se ja.

Podji kod Jevta na pregled pa ce njemu refundirat drzava, da mu ne trpi rata za stan

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

nije lijepo tako pisati. jer mnogi gradjani ove države koji imaju problema sa zdravljem su prinudjeni da ih liječe u KBCu jer nemaju novca da idu kod privatnika. tako da moraju i kod Jevta i dfovaca i ovija te su u evropu sad. a njih sve kolektivno boli briga za to kako liječe narod. al šta bi ti znao o tome jel te. ti ćeš po svaku cijenu braniti svoje. a ta cijena su probijanja raznih dna.

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    250
    Thanked in
    194 Posts

Al No1, u pravu si.
    ...
    Ima li istine u ovome?
    https://x.com/Ilija40388281/status/1877380617660219579

30. The Following User Says Thank You to Bruda For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    250
    Thanked in
    194 Posts

Sad vidim to je Press.
    Zanemarite. Ko da ne postoji 'vijest'.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Evo ja da ti odgovorim, iako sam se konkretnom prilikom ovog zločina bavio samo onda kad sam napisao da je reakcija na to bila stvar okolnosti i situacije. I da nije ono što je najbitnije, i da se tu nema što tražit nečija direktna odgovornost.
    I, na kraj, potpuno sam siguran da je svako od angažovanih ljudi toga momenta dao sve od sebe, i da je svako bio spreman da pogine umjesto one đece.
    I tim se ljudima ništa zamjerit ne može.

No, da probamo iz ove perspektive:

Kad se, poslednjih 4 godine, ispred Manastira u Cetinje, okupi šačica ljudi, i to ponajviše žena, i kad tako ponekad onim jezičinama što im je bog dao opletu one popove, pa ponekad oće i da uđu untra, pa i da ih snime...
    Naš sistem bezbjednosti, ovaj današnji i ona dva što su mu prethodila od 2020., najozbiljnije i najprofesionalnije izanalizira bezbjedonosnu situaciju, dobije bezbjedonosne procjene, i na taj nivo prijetnje raguje tako što ispred Manastira dan-noć, maltene godinama, drži baš poveliki broj ljudstva i opreme. Često je broj ljudi tu dostizao i tri cifre, opremu da ne pominjemo.

Kad na to isto Cetinje, dvije godine unazad, dođe do 10 ubistava u jednom činu, pa u narednoj godini hukti, pa ove prethodne nastaje totalna eksplozija nasilnog kriminaliteta, nasilja u školama, porodicama, kriminalnih ubistava...
    Taj isti bezbjedonosni sistem reaguje tako što se prebrojava: Je li u trenutku Borilovića na Cetinje bilo 12 policajaca, a kod Martinovića 9, ili obrnuto.
    Odnosno, na nivo prijetnje, tj. bezbjedonosnih rizika u pogledu nasilnog kriminaliteta, iskazanog na Cetinju u periodu 2022/23/24, reagovao je sa desetak puta manje ljudstva i nesravnjivo manje opreme nego na prvu situaciju.

Kad ti govore o reagovanju, mislim da će bit da prije na to misle.
    Nije za poredjenje javno okupljanje koje je svako operativno propraceno i sa procjenom rizika, sa kako kazes porastom pojedinacnih slucajeva nasiilja u porodici i skoli.
    Uostalom ko je kriv sto su sluzbenici iskoristili svoje zakonsko pravo na penzionisanje, cak nova vlast nije ni propisala posebne povoljne uslove za odlazak u penziju.
    A da bi se popunila mjesta morao se izmijeniti zakon, a ti to znas.
    Ili da bi sistem bio efikasniji mogli su kao dps u tehnickom mandatu 2020. primiti 100 sluzbenika bez ikakvog oglasa i konkursa.

Page 44 of 548 FirstFirst ... 344041424344454647485494144544 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)