Results 1 to 25 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    4,864
    Thanks Thanks Received 
    5,697
    Thanked in
    2,810 Posts

Namjerno spajam ova dva posta u odgovoru, jer im je ishodna suština na kraju ista. Pitanje odgovornosti, i osnova i prava da se ona traži.

Quote Originally Posted by nikolaf7 View Post
    Nisam ulazio u to ostalo sto se pitas, izmedju ostalog jer se i ja isto pitam i mislim da si u pravu sto se to pitas.
    Zbog toga se od pocetka pitam sta se radilo u ob Cetinje i zasto nacelnika niko ne proziva za to, od ovih sto ministra prozivaju.
    Usvojeni standard dje? U komunizmu? U usa je velika kolicina par hiljada metaka. Ako cemo tako, za 16 stradalih mu je dovoljan i 1 sarzer od 16 metaka, pa nije velika kolicina.
    Ne znam odakle ti da nesto karikiram, lijepo pise u tezem obliku djela:

Ako je predmet djela iz st. 1 i 2 ovog člana veća količina oružja ili sredstava ili je u pitanju oružje ili druga sredstva velike razorne moći, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.

Po meni, mnogima ovdje a i sudiji 43 metka nije velika kolicina (narocito jer mu nisu nasli pistolj), ali u tekstu pise da je imao improvizovani eksploziv velike razorne moci (klas dinamita, trotil, itd), a to je, opet po meni, za tezi oblik djela.

Sent from my phone
    Upravo u tom smislu sam, više nego jednom, i napisao da meni smjene/ostavke nisu sada fokus. Jer želim da shjutra đecu puštim miran u školu, da vrata od kuće ne zaključavam, i da se ne razmišljam je li neki budući Aco M. danas prestao da bude operativno interesantan našoj policiji.

Cijela ova tragična situacija ima dvije ravni:

Jedna je ono što je prethodilo, i kako je ovo nastalo. Apsolutno je nužno da se to što temeljnije razjasni, da se vidi ima li propusta, ako ima jesu li propusti subjektivni-personalni, ili objektivni-sistemski, ili oboje. Apsolutno je nužno da se ovo razjasni, da bi se moglo popravit, ispravit, poboljšat.
    Druga ravan je ovo što se radi sada. Pa upravo to, razjašnjavanje i utvrđivanje detalja i istina. ISTRAGA.

Prva ravan nam je nepoznata. Greške i propusti se i te kako načelno uočavaju, ali nisu razjašnjeni. Zato se ni objektivna ni subjektivna odgovornost za to u ovom trenutku ne mogu utvrđivati. Niti se išta može ispravljati. To dolazi tek kad se sve razjasni. I upravo zato se i ne bavim ostavkama, ali ni tužilaštvom i sudstvom u njihovom dijelu, jer još nismo stigli dotle.

Druga ravan je apsolutna i isključiva odgovornost vrha upravljanja sistema bezbjednosti, i kompletne izvršne vlasti. Znači, konkretno: Šćepanović, Šaranović, Bečić, i na kraju, kao najodgovorniji, Spajić.
    Razjašnjavanje svega, utvrđivanje činjenica, reakcija, korekcija, ispravka, je njihova apsolutna obaveza. I za to su apsolutno odgovorni.

Zato i pravim razliku između te dvije stvari. I zato naglašavam da ni po jednoj, ni po drugoj, ne stojimo dobro.

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Studenti u BG i ovi ođe su nebo i zemlja. Ako ćeš realno.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    I jedni i drugi, bili studenti, političari, anđeli, đavoli, ljudi ili marsovci, iza sebe imaju osnovan i opravdan razlog za bunt. A to bi trebalo da bude suština svega.

Meni lično fascinatna stvar kod protesta u Srbiji, je to nekako totalno jednoumno gledište, i ocjena, koje dolazi sa svih, i naklonjenih i nenaklonjenih, analitičkih, komentatorskih, stručnih strana, da protesti u Srbiji nemaju budućnost jer nemaju jasno definisan ( na kraju se to svodi na ) konkretan politički zahtjev.
    A sušta je istina da je upravo prava snaga tih protesta baš to što imaju najispravniji mogući zahtjev koji može postojati:
    Oni traže kompletnu dekumentaciju za nadstrešnicu ( znači, ISTRAGA ), i oni traže, hiljadu puta ponovljeno, da nadležni organi rade svoj posao, odnosno, DA SISTEM RADI ŠTO MU JE POSAO.
    A ovo opšte mišljenje da će propast, ili će morat da traže nešto konkretno politički ( ostavke, smjene, izbore... ) je zapravo samo pokazatelj koliko su pogrešno ukalupljeni mozgovi koji ga iznose.

Da povežem ovda dva posta, što konkretno mislim se ovđe ima kome zamjerit:

Policiji, što prethodno, nepobitno se vidi već, nije odradila posao do maksimuma svojih mogućnosti i obaveza. Ostaje, ključno, da se razjasni što, kako, i zašto, da bi se promišljalo dalje. I uvrđivale i eventualne odgovornosti, i falinke sistema, i sve ostalo.

Vrhu sistema i bezbijednosti, sa sve premijerom, na tome što sada rade. Odnosno, vidljivo, ne rade. Ukoliko ne bude rezultata, ili rezultat ne bude valjan, to je odgovornost na koju ne da treba, nego moraju bit pozvani. I na koju ima pravo da ih pozove svako, pa bili studenti, ''studenti'', ili marsovci.

Studentima, ili ''studentima'', uglavnom, predvodnicima i organizatorima bunta, što im je zahtjev pošao s kraja, umjesto s početka. Sa ostavki i smjena, umjesto sa razjašnjenja, i pritiska na sistem da radi svoj posao.
    A, inače, već je nažalost očigledno da na kraju oće ić smjene/ostavke, ne moram bit baba Vanga da bih to znao. Jer je jedina drugo opcija da se ovo zatrpa pod tepih, a mislim da je količina bunta ovaj put prešla granicu te mogućnosti.

No, i dalje, mene interesuju ova moja đeca. Odnosno, više nego ostavke, interesuju me ispravke.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

2. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)