Page 32 of 548 FirstFirst ... 222829303132333435364282132532 ... LastLast
Results 776 to 800 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2025]

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Neće, možda, kudravi, ali teško i da će drugi nasjedati na njegove igre
    zbog njega smo odje dje smo. da ga je bilo briga za ovu državu ovo bi sad bila kolko tolko normalna zemlja. ali on je odlučio da se proda. jbg, pozitivna i prodaja idu jedno s drugim. sem Perića svako iz te stranke vrijedi kao kilo sira.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    250
    Thanked in
    194 Posts

A da vam onako iskreno recem, niko me ne bi mogao animirati da podjem na proteste na kojima bi se trazila ostavka Boba Radunovica.

Ostavka direktora bolnice, apsolutno.
    Ako direktor ima dokaze da ga ue ministarstvo zanemarilo, onda i prijave i Bobo...

To da se koristi necija smrt za neke zahtjeve koje ne mogu nikako uvezati sa objektivnom odgovornoscu, nikad to nije bio moj fah.

Nekako mi bude degute.

A bio sam na gotovo svim protestima protiv DPS.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Direktor odgovara ministru za svoj rad. Sto se konkretno tice Scepanovica, mislim da ne treba da se trazi njegova ostavka, upravo zbog toga sto je prije par dana sjeo na mjesto direktora, i sve da je htio nije mogao neku sistemsku promjenu napraviti. Mozda grijesim, ali to je moje misljenje.
    Direktor policije odgovara Odboru za bezbjednost, koji jedini može inicirati njegovu smjenu.
    Sa ministrom može samo ćaskati uz kafu.

4. The Following User Says Thank You to Massaro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Kako se Brdjanin spasi, neunistiv je
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    488
    Thanks Thanks Received 
    1,323
    Thanked in
    838 Posts

Evo dva dana se ne moze opstati od policije u grad. I podrzavam. Samo me zanima zbog cega sad u ovolikoj mjeri? Klanovi? Svako ce nabrojati 15-20 pripadnika klanova iz cuga. I policija ih zna oduvijek, a ima ih mnooogo vise. Ako su zbog oduzimanja oruzja, zasto nisu mogli ranije istim tempom? Ako su radili i prije masakra dobro, cemu pojacane akcije?
    Na protestu je bilo korektno. Smetalo mi je skandiranje ubice. Studenti se ogradjivali od partija, protiv nasilja. Vecina zahtjeva ok, nisam neke jasno ni cuo, zvucnici prelosi. Saranovic treba da se mijenja, neozbiljan je. Direktor policije tek postavljen, djeluje ok. Logicniji bi on bio izbor za ministra.
    Ps. Gradonacelnik veze nema ni sa cim od ovoga i radi 5x bolji posao od prethodnika. A sto se tice njegovog licnog osjecaja zbog tragedija u njegovom mandatu, to neka sam vidi. Licno bih volio da ostane, iako sam glasao Hajdukovica.
    Last edited by nicky; 05-01-25 at 22:27.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by Bruda View Post
    Vezano za Boba Radunovica...
    U njegovom resoru se stvarno dogodio propust koji je doveo do gubitka zivota.

Zelite li da implicirate da je zbog propusta MUP-a doslo do ovog stradanja?

Dalje.
    Svojim ocima sam gledao dje TVE pravi emisiju dje se prakticno pruza podrska Katnicu (iz narativa se da zakljuciti), a u istoj emisiji konferencija za stampu Katnica dje on kaze da su namjerno pustili Bjelivuka i Miljkovica u CG. (koji su tada pocinili monstruozne zlocine)

Pa sad onako realno, ljudski, na osnovu cega ETV i bliski mediji evo 3 dana traze ostavke?

Otkud im pravo? I to prije svega moralno, kad se toliko ta rijec poteze.

Samo razmisljam. Iz nekih reakcija stvarno cu poceti da vjerujem da ovo se sve desilo zbog propusta MUP-a.
    A sjetimo se i perjanica FCJK i njihovog glasa protiv privodjenja i "moralne degradacije" Nena Kaludjerovića.
    Sad ti isti traže smjene i odgovornost policije jer niije vodila računa o "operativno interesantnim licima" na Cetinju.

Thanks Thanks Given 
    7,366
    Thanks Thanks Received 
    4,779
    Thanked in
    2,446 Posts

Quote Originally Posted by Bruda View Post
    Vezano za Boba Radunovica...
    U njegovom resoru se stvarno dogodio propust koji je doveo do gubitka zivota.

Zelite li da implicirate da je zbog propusta MUP-a doslo do ovog stradanja?
    Ne želim da impliciram nego JESTE.
    Ostalo sam ti obrisa. Preloše je za tvoj nivo botovanja.
    Last edited by Gagarin; 05-01-25 at 22:35.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Znaci MUP je kriv jer je ovaj mentalno pukao? Koliko znam MUP nema vidovnjake da moze da predvidi. Jedno su kriminalni okrsaji itd. a sasvim drugo ovo sta se desilo.
    Hasta siempre!

Thanks Thanks Given 
    3,623
    Thanks Thanks Received 
    6,732
    Thanked in
    4,034 Posts

Pitanje, da li Krvavac ima 24-casovnu zastitu ili ne?
    Prema tome, šta da ti kažem?

11. The Following User Says Thank You to TAKUMI For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    Pitanje, da li Krvavac ima 24-casovnu zastitu ili ne?
    Nema.
    Hasta siempre!

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    250
    Thanked in
    194 Posts

Bilo kako bilo, sad cu da predvidim buducnost.

Pored sve ove prdnjave raznih u vezi zrtava, dje se iz aviona vidi da oni najglasniji bi gazili po ljudima za svoje finansijere, sjutra ce da se puca po CG zbog badnjaka.
    I to sa obje strane.

Pa ce se onda vratiti izrazavanju svoje tuge kroz ismijavanje i prozivanje onih drugih.

Jer, takvi smo.

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,221
    Thanked in
    1,559 Posts

ZBCG tražio zbog ubistva 2 kriminalca na CT smjenu cijelog bezbjednosnog sektora prije 2 mjeseca, sad ih nema nešto da se oglase, no možda su bili njiovi članovi

https://rtcg.me/vijesti/politika/605...g-sektora.html

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Objašnjeno?
    Ko je objasnio?
    Pa vi ne razumijete čak ni ono što je Buva tačno napisao, a kamoli ono gdje maši loptu.
    Kakav status u policiji?
    Eto ni posle sve priče ovih par dana, ti ne razumiješ šta znači operativno interesantno lice i čemu to služi policijskim službenicima.

Bukvalno tražite odgovornost od policije jer nisu operativno-taktičkim mjerama i radnjama došli do saznanja ko će puknuti i pobiti 12 ljudi.
    Kako zaboga nisu znali da će to biti auto-lakirer kod kojeg su našli oružja prije dve godine , a kojem sud nije odredio ni dan pritvora, a tužilaštvo jedva podnelo krivičnu prijavu koja se još vuče po sudu i po žalbi.
    ti ne razumiješ ili nećeš da razumiješ, on je osuđen a presuda nije bila pravosnažna zato što je uložena žalba, evidencija policije nema veze sa sudskim odlukama, takođe tužilaštvo nije podnijelo krivičnu nego optužni predlog koji je sud usvojio i osudio ga na maksimalnu kaznu, postupak po žalbi dalje nema veze sa tim, i opet pošto ti slabo prijanja, evidencija policije nema veze sa pravosuđem, meni su prije 15 godina 6 puta pretresali auto jer je prije mene bilo u vlasništvu jednog BIL i to nakon što sam ga preveo na svoje ime, prosto zato što je taj auto bio u evidenciji a auto kao auto zamisli nikad nije bilo osuđeno na bilo šta

Quote Originally Posted by Brk View Post
    Znaci MUP je kriv jer je ovaj mentalno pukao? Koliko znam MUP nema vidovnjake da moze da predvidi. Jedno su kriminalni okrsaji itd. a sasvim drugo ovo sta se desilo.
    ne, MUP je kriv zato što je preskočio da ga uvrsti u operativnu evidenciju, a zdravstvo je krivo što ta osoba nije hospitalizovana, to što je grešku napravio doktor a ne lično ministar ne mijenja stvar, zbog takvog ponašanja nakon pretresa i oduzimanja oružja bi definitivno bio makar pod praćenjem u bilo kojoj normalnoj državi, ako ne i odmah hospitalizovan
    She is only here to annoy herself!

15. The Following User Says Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    4,675
    Thanked in
    2,083 Posts

Direktor policije odgovara Odboru za bezbjednost, koji jedini može inicirati njegovu smjenu.
    Sa ministrom može samo ćaskati uz kafu.
    Vidji, zamoli nekoga da ti to izbrise Procitaj zakon, pa ces nauciti

Evo da ti pomognem

Clan 12
    Policijom rukovodi direktor koji za svoj rad odgovara ministru unutrašnjih poslova (u daljem tekstu: ministar) i Vladi Crne Gore.

Clan 15
    Direktora Policije, na osnovu javnog konkursa, postavlja Vlada Crne Gore (u daljem tekstu: Vlada) na predlog ministra.

Prestanak mandata direktora PolicijeČlan 16 
    Na prava, obaveze, odgovornosti i prestanak mandata direktora Policije, primjenjuju se odredbe ovog zakona i zakona kojim se uređuju prava i obaveze državnih službenika i namještenika.Direktor Policije podnosi nadležnom odboru Skupštine poseban izvještaj o rezultatima Policije u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, dva puta godišnje, a najkasnije 1. juna i 1. decembra.Ako nadležni odbor Skupštine ne prihvati izvještaj iz stava 2 ovog člana o tome će obavijestiti ministra koji može pokrenuti postupak razrješenja direktora Policije prije isteka vremena na koje je postavljen.U slučaju prestanka mandata direktora Policije prije isteka vremena na koje je postavljen ili u slučaju spriječenosti direktora Policije da, iz bilo kojih razloga stalno ili na duže vrijeme vrši svoju dužnost, Vlada će na predlog ministra, za vršioca dužnosti odrediti jednog od rukovodilaca unutrašnje organizacione jedinice Policije, koji ispunjava uslove za direktora Policije propisane ovim zakonom, a najduže do šest mjeseci.
    Ako te dalje interesuje, nadjes Zakon o u ntrasnjim poslovima Crne Gore iz 2024 i sve imas tamo
    Last edited by mexiko; 05-01-25 at 23:06.
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    895
    Thanked in
    374 Posts

On je političar. To mu je veza sa funkcijom koju obavlja.
    Kakve veze su imali svi njegovi prethodnici.
    U Crnoj Gori po zakonu ministar i nema tolika ovlašćenja nad policijom, kao recimo u Srbiji. Direktor je u stvari bog i batina.
    Šaranović je neznalica. Piše mu u biografiji. Veza sa funkcijom mu je fotelja. Izgleda da je već srastao sa njom.
    Prethodni sistem je bio neodrživ, između ostalog zbog poslušnih neznalica, a neodrživ je i ovaj po tom kriterijumu.
    Ili smatraš da Vladu mogu da čine ljudi koji pojma nemaju o resoru za koji su zaduženi?? I da takvi vode zemlju??
    Ako je tako onda nam je najbolje da napravimo neki dogovor sa Saveljićem.
    Da one njegove magarce sa farme postavimo za ministre. Isti će posao završavati, a puno manje koštaju.
    Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
    tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu

18. The Following User Says Thank You to high For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ne, MUP je kriv zato što je preskočio da ga uvrsti u operativnu evidenciju, a zdravstvo je krivo što ta osoba nije hospitalizovana, to što je grešku napravio doktor a ne lično ministar ne mijenja stvar, zbog takvog ponašanja nakon pretresa i oduzimanja oružja bi definitivno bio makar pod praćenjem u bilo kojoj normalnoj državi, ako ne i odmah hospitalizovan
    Presuda je pocetkom decembra donijeta, a koliko znam pravosnazna postaje onoga trena kada se zavrse svi postupci. Cak i da su mogli kako im to daje na znanje da ce ovaj da postupi ovako?
    Hasta siempre!

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,221
    Thanked in
    1,559 Posts

a ne može ovo, bilo je da se odriču đece preko novina ali preko instagrama ovo prvi put vidim

https://www.instagram.com/p/DEdIs4eybHB/?hl=en

Quote Originally Posted by Brk View Post
    Presuda je pocetkom decembra donijeta, a koliko znam pravosnazna postaje onoga trena kada se zavrse svi postupci. Cak i da su mogli kako im to daje na znanje da ce ovaj da postupi ovako?
    sporost pravosuđa je poseban problem, opet kažem status presude nema veze sa policijom koja radi na osnovu svoje evidencije a ne sudske

policija nije mogla da zna da će ovaj da postupi ovako, ali je očito bilo da se radi o licu koje je opasno po okolinu i koje je već jednom došlo u posjed nelegalnog oružja, ne znam sa kim se vi družite ali ja lično ne poznajem nijednu takvu osobu (a da se ne bavi kriminalom što je druga priča) i znam da takvih osoba nema toliki broj da se ne mogu ispratiti

Thanks Thanks Given 
    6,086
    Thanks Thanks Received 
    6,626
    Thanked in
    3,166 Posts

Шарановићи кренули стопама Влаховића. Тужно.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

22. The Following 2 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

https://www.paragraf.me/propisi-crne...-postupku.html
    Član 220
    (1) Presuda postaje pravosnažna kad se više ne može pobijati žalbom ili kad žalba nije dozvoljena.
    (2) Pravosnažna presuda postaje izvršna od dana dostavljanja, ako za izvršenje ne postoje zakonske smetnje. Ako nije izjavljena žalba ili su se stranke odrekle ili odustale od žalbe, presuda je izvršna istekom roka za žalbu, odnosno od dana odricanja ili odustanka od izjavljene žalbe.
    (3) Ako sud koji je donio presudu u prvom stepenu nije nadležan za njeno izvršenje, dostaviće ovjereni prepis presude sa potvrdom o izvršnosti sudu koji je nadležan za izvršenje.
    (4) Ako je lice koje je na službi u Vojsci Crne Gore osuđeno na kaznu, sud će ovjereni prepis pravosnažne presude dostaviti organu državne uprave nadležnom za poslove odbrane.
    @nsx
    Svako dok mu se ne dokaze krivica je nevin. Policija je tu da dostavi dokaze privede, ostalo je na tuziocima, sudijama itd. da li ce taj biti kaznjen ili ne.
    Hasta siempre!

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,221
    Thanked in
    1,559 Posts

opet si tvrdoglav, da li je neko nevin ili nije nema veze sa policijskom evidencijom, može na 5 suđenja neko da bude oslobođen on i dalje ostaje u policijskoj evidenciji, to što je neko u evidenciji ne znači da je osuđen, policija nije tu da kažnjava (osim prekršajno)
    Last edited by NSX; 05-01-25 at 23:43.

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

Ne, nije morao biti operativno interesantan da bi mu izvršili pretres.
    Prije će biti da su dobili informaciju da eto i on ima neko oružje.

Policija se zainteresovala nakon Borilovića za pitanje oružje, ljudi su bili voljni saradjivati i pričati...i to je to najvjerovatnije.
    I ko zna koliko je takvih slučajeva pojedinačno bilo.
    Policija obavjesti medije samo kad je neka veća akcija u pitanju.
    Rijetko sam gledao da neko sa toliko elana priča isto što (ovom prilikom) i ja, a totalno ubijeđen da priča suprotno.

Da, vjerovatno. Možda su do takve informacije došli i MTN-om. Možda prostim špijanjem. Možda su gledali u kristalnu kuglu.

No, kako god da su došli do te informacije, zbog nje je u momentu kako su je dobili, on postao operativno interesantno lice. Što znači da su mu to pribilježili u tefter, odnosno, dosije, koji mu nisu tad otvorili jer je već bio otvoren 2005. ili prije toga, i odradili ga. Pretresli, našli, dokazali. Uspješno.
    A poenta je i dalje da se on više sa tog statusa, operativno interesantnog lica, nije mogo mać. Bez iste takve neke procedure.

Odnosno, sasvim lijepo si pojasnio kako je on postao operativno interesantno lice 2022. ( ako nije bio i prije toga, ne znamo ), iako tvrdiš suprotno.
    Ono što nisi pojasnio je kako je to prestao da bude.
    A nisi ni mogo, jer na to pitanje odgovor niko nije dao.

A to je, vidiš, ključno pitanje ovđe.

Znači, retardirano ja opet:
    Ko, kada, kako, i po kojem osnovu, je ovo lice skinuo sa statusa operativno interesantnog?
    Ili se to ne radi tako, po utvrđenom postupku i proceduri, no se neko probudi jedno jutro darežljivo raspoložen, i šapne sebi u bradu da ovaj više nije operativno interesantan, i to mu je to?

Ako treba, pošto vidim i to se masovno brka, pojasnićemo i razliku između kaznenih evidencija pravosuđa, i operativnih evidencija mup-a. Pošto jedno s drugim blage veze nema.
    Ako treba, pojasnićemo i što znači presuda iz 2005., i što znači tačno da mu je brisana iz evidencija, i da se zbog toga zakonski smatrao neosuđivan. Odnosno, pojasnićemo što je rehabilitacija.
    Pojasnićemo i da se time briše PRESUDA iz evidencija, i njene pravne posledice, (i to NE SVE posledice). Pojasnićemo da se time ne briše DJELO, ono ostaje, jer se ne može izbrisat. I, konkretno, ostaje u evidencijama mup-a. I to lice je zbog toga povratnik. A POVRAT je regulisan cipan cijelim članom Krvičnog zakonika CG, a ne žargonom.
    Pojasnićemo i da bil lista i evidencije operativno interesantnih lica nisu isto. Prvo je finalizovani rezultat procesa rada, drugo je alat za taj proces rada.
    Pojasnićemo i da se u evidencije operativno interesantnih lica ne dospijeva lako, niti jednostavno. Ali i da se sa njih još teže miče.

Ma, pojasnićemo sve što umijemo, ili ćemo pitat nekoga ko umije da pojasni.
    A sve što tu treba je da pitate.
    I da razumijete da treba da pitate. To je zdravorazumska stvar ovđe, i to jedina.

I treba da razumijete još jednu stvar. A to je da ne možete zabranit drugima da pitaju. Ne da ne možete, no to treba da podržavate. Svi kod svih. Jer to vodi u odgovore, jedino to.

A ono što ovako masovno gledamo kroz medije, svih vrsta, pa i ovđe, nije čak ni odbrana svog mišljenja. Nego bukvalno negiranje prava drugima da pitaju što nekome nije po volji.

Pa tako, drugari, i Milo Đukanović ima pravo da pita što je pitao. Iako je Milo.
    I studenti isto, iako su crni vragovi i dps-ovci.
    I ovi što su sa njima a nisu studenti, čak i oni imaju pravo da pitaju.
    I opozicija, pa čak i da je DPS.
    I slučajni prolaznici.
    Pa čak i retardirani ja.
    I te kako imamo pravo da pitamo. I niko nema prava da to zabrani.

A zec leži u onom grmu đe je odgovornost.

Može i drugačije: Ko god pitao, i što god pitao, o ovome, nećete vjerovat, ali i premijer, i podpresjednik vlade, i ministar unutrašnjih, i uprava policije... Oni su OBAVEZNI da pruže odgovore. Jer im je to posao, i to im je odgovornost.

I, na kraj, opet.
    Logika po kojoj, bilo kome u ovome, može smetat postavljanje pitanja i traženje odgovora, nije logika. I nije normalna stvar.

Zato je možda bolje, umjesto prebrojavanja i raščlanjivanja krvnih zrnaca na DPS i ostale vragove, da i ovaj ostatak što ništa ne pita no uporno nešto brani, iako nije jasno što, počne sa nekim svojim pitanjima. Konstruktivnim, kako se ono kaže.

Pa možete pitat i đe je istraga.
    I ko je vodi.
    I ko je kontroliše.
    Đe su komisije, operativno-radne grupe, ekspertiza, odbori, nadzori.
    I je li bilo kakve forenzike, kakvog dnk materijala na onu silnu municiju kod njega, neko poklapanje u bazi podataka, tako nešto.
    Je li sve zapečaćeno i plombirano da se to uopšte može radit kako treba.
    Odakle je moglo bit to oružje i municija, ima li što u telefone, na kartice, u keš, plaćanja, putovanja, i tako te tričarije.
    Je li izuzeta sva dokumentacija za njega.
    Ko je izuzeo, ko će je kontrolisat.
    Ko će nać greške i propuste ako ih je bilo, ili osnovano potvrdit da ih nije bilo.
    Ko će kontrolisat je li ovaj prethodni to odradio kako treba.
    I tako to.

Svega mi, jesam lud, ali sam i dalje ubijeđen da se baš postavljanjem pitanja ovakve stvari raspliću, i, za neku budućnost, popravljaju i ispravljaju.

Zato. Ko, kada, kako, i po kom osnovu?

Da se možemo nadat da se neće desit da je, možda baš i večeras, neki budući Aco Martinović skinut sa statusa operativno interesantnog lica.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

26. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ZBCG tražio zbog ubistva 2 kriminalca na CT smjenu cijelog bezbjednosnog sektora prije 2 mjeseca, sad ih nema nešto da se oglase, no možda su bili njiovi članovi

https://rtcg.me/vijesti/politika/605...g-sektora.html

ti ne razumiješ ili nećeš da razumiješ, on je osuđen a presuda nije bila pravosnažna zato što je uložena žalba, evidencija policije nema veze sa sudskim odlukama, takođe tužilaštvo nije podnijelo krivičnu nego optužni predlog koji je sud usvojio i osudio ga na maksimalnu kaznu, postupak po žalbi dalje nema veze sa tim, i opet pošto ti slabo prijanja, evidencija policije nema veze sa pravosuđem, meni su prije 15 godina 6 puta pretresali auto jer je prije mene bilo u vlasništvu jednog BIL i to nakon što sam ga preveo na svoje ime, prosto zato što je taj auto bio u evidenciji a auto kao auto zamisli nikad nije bilo osuđeno na bilo šta

Kako možeš pisati takve nebuloze da lice nije upisano u operativnu evidenciju?

Čim je protiv njega podneta krivična prijava, on je unet u operativnu evidenciju.
    I svaki policajac u CG, ako ga je nakon toga legitimisao i provjeravao znao bi što mu se stavljalo na teret, bez obzira jel osudjen ili ne

I tako je za svakog ko je ikad dobio krivičnu prijavu. Faktički se nikad ne briše iz policijske evidencije.

Ali ti to očito mješaš sa pojmom "operativno interesantno lice". To je nešto drugo.
    Operativna evidencija je u stvari ono što često nazivamo dosije.
    A operativno interesantna lica su lica koja uglavnom imaju debeo dosije, ako vam je tako lakše shvatiti.
    Last edited by Massaro; 05-01-25 at 23:48.

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,221
    Thanked in
    1,559 Posts

e pa i to drugo isto nema veze sa tim je li neko u tom trenutku osuđen ili nije, bitno je da je ranije osuđivan i bitno je da mu je policija našla nelegalno oružje i da se pri tome ponašao na takav način da ga je policija morala privesti doktoru

Thanks Thanks Given 
    3,548
    Thanks Thanks Received 
    4,675
    Thanked in
    2,083 Posts

Kako možeš pisati takve nebuloze da lice nije upisano u operativnu evidenciju?

Čim je protiv njega podneta krivična prijava, on je unet u operativnu evidenciju.
    I svaki policajac u CG, ako ga je nakon toga legitimisao i provjeravao znao bi što mu se stavljalo na teret, bez obzira jel osudjen ili ne

I tako je za svakog ko je ikad dobio krivičnu prijavu. Faktički se nikad ne briše iz policijske evidencije.

Ali ti to očito mješaš sa pojmom "operativno interesantno lice". To je nešto drugo.
    Operativna evidencija je u stvari ono što često nazivamo dosije.
    A operativno interesantna lica su lica koja uglavnom imaju debeo dosije, ako vam je tako lakše shvatiti.
    A moj brate...sto isprica ovo...slabo ti sto znas o ovim stvarima...mijesas babe i zabe.....
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

30. The Following User Says Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,798
    Thanks Thanks Received 
    5,593
    Thanked in
    2,761 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    A moj brate...sto isprica ovo...slabo ti sto znas o ovim stvarima...mijesas babe i zabe.....
    Eto. A ja se spremao bar tri strane post o tome.

No da se uozbiljimo, zbog naroda koji ovo čita da bi što promislio, odvagao, pa i zaključio, a ne da bi se pumpao.

Imaju sad recimo ta neka dva termina, recimo malo poznata, a za ovu priču su, recimo, možda mogla bit bitna.

Jedan je ''lice pod posebnim nadzorom''. Drugi je ''(operativno) interesantno lice''.

Distinkcija između njih je vjerovatno jasna iz samog naziva.
    Prvi se aktivno rade. Drugi se paze.
    Prvi su na radaru non stop. Drugi se povremeno isprate, posjete, pretresu, istresu, pokaže im se pažnja, i tako to.
    Po pravilu, prvi se aktivno spremaju za aps, a drugi su u apsu već bili.
    Vrlo često se prvi pretvaraju u druge, i obrnuto.

A, u ovu našu priču, recimo da Massaro uporno druge tumači kao prve.

A ja sam retardirani papagaj iz DPS-a, pa uporno pitam:
    Je li ovo lice bilo pretresano, posjećivano, posmatrano, paženo, gledano, jednom u mjesec, jednom u po godine, nekad, ikad, bilo kad? Bilo što?
    I, najjednostavnije moguće:
    Zašto nije?

Pa, ako sam lupio nešto retardirano, ipak kontam da me je najlakše poklopit odgovorom. A ne baražom anti-dps artiljerije.
    Last edited by Buva+gacce; 06-01-25 at 00:09.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

32. The Following 2 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

https://etv.me/kolumne/pismo-spajicu...nxFJVeuZxdFIGQ
    Evo zavrseno vam je to jer je Piperovic napisao pismo Spajicu zasto treba smijeni Saranovica.

34. The Following User Says Thank You to Hell Raiser For This Useful Post:

Page 32 of 548 FirstFirst ... 222829303132333435364282132532 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)