Page 12 of 548 FirstFirst ... 289101112131415162262112512 ... LastLast
Results 276 to 300 of 13693

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    23,816
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

Quote Originally Posted by Brk View Post
    Па ако би се пријављивало можда би имало ефекта. Само је то код нас проблем менталитета највише.
    Ja bih voljela da je tako,ali nije.Možda mi idealizujemo stvari ne vidimo zemlju u kojoj živimo.Dobro se sjećam neke profesorice iz moje srednje kojoj je lokalni mafijaš prijetio otišla je tad u policiju rekli su joj bolje da to ne radite.Istina,bila je '99.Lično sam neke prijave na manje stvari imala nikad mi se niko oglasio nije ođe sad o nekim stvarima izvan prijetnjama životom.I vjeruj uvijek u MUP-u neko od ovakvih likova ima nekoga svi su ođe neđe povezani.More bit da je on lud i da ima dijagnozu,ali glup očito nije i toliko kuražan da nosi nelegalno odružje i pride 80+ metaka.Tolika moodovitost ima očito podlogu u ovome što NSX konstantno ođe forumskoj zajednici ponavlja ukratko a ja odlično znam o čemu on zbori.

Thanks Thanks Given 
    240
    Thanks Thanks Received 
    1,804
    Thanked in
    909 Posts

Kombinacija tone alkohola, oruzja i poremecene glave nazalost cesto dovede do nesrece.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

3. The Following 5 Users Say Thank You to goldfinger For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    548
    Thanked in
    302 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ne može, ali može da, sa nalogom istražnog sudije, vrši pretrese na osnovu operativnih saznanja ili sumnje(tako su mu, inače, prvi put našli oružje)

on kod sebe nije imao 10 nego preko 100 metaka, to je negdje morao da nabavi, probaj ti ilegalno da nabaviš toliku municiju prošpijaće te prvi taj što ti je prodao
    Pa upravo to sa nalozima tuzioca i sudija. Policija bez njih ne moze bas mnogo.
    Hasta siempre!

5. The Following User Says Thank You to Brk For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

super, sad ćemo znači to da prebacimo na dom zdravlja, na kraju će odgovorat neka medicinska sestra kao onomad mašinovođa
    Druže, ti ovdje tvrdiš da je u pitanju poremećen lik.
    Odgovor na to ne možeš naći u policijskim nego u medicinskim izvještajima. To je sva poenta.

Thanks Thanks Given 
    25,771
    Thanks Thanks Received 
    8,303
    Thanked in
    4,070 Posts

zvaničnu smo već čuli i već znamo da je laž jer je više očevidaca potvrdilo da policije nije bilo nigdje sat i po vremena
    Šansa da policije nije bilo sat i po je nikakva. Pa udes kad bude ne čeka se toliko.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,927
    Thanks Thanks Received 
    678
    Thanked in
    396 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Ne znam,davno je bilo mozda i prije 2000-ih ovo dvije godine,to mi je ostalo u sjecanju,a i sjecam se i znam dobro kod koga su tada nalazili svashta,a iste te si sjutradan vidio vani.

@guvarana,istina je da ludome ni dooktori pomoc ne mogu,posebno kod nas dje ih nafiluju najjachim kombinacijama i aj doma da ne zauzimash mjesto itd. i bash iz toga razloga pomenuh prijatelje bliskije...svjedok sam situacijama u 90.-im dje ti naoruzan do zuba dodje u lokal,nema trika ni obezbjedjenje ni bilo kod od osoblja da ga smiri da ne luduje,ali zato a mu dodje neko koga taj ipak poshtuje ili voli,izbjegne se katastrofa i takav sluchaj ide doma miran kao jagnje...zato sam i napisao da nema empatije,jer ochigledno ovdje manje vishe svakog za najbliže boli ona rabota,a kamoli za tamo nekog od koga nema nikakve koristi.
    Opet sam gledao nesto zakon i sokirao se - naime ove dobre kazne su izgleda dodate izmjenama u 2021-2023, jer po staroj verziji iz 2021 je bilo fiksno 3 mjeseca za nosenje po gradu legalnog, nelegalnog, sa brusenim serijskim brojevima, svejedno drzis li kuci ili nosis po gradu, ma potpuna katastrofa. Vjerovatno zbog ovoga su ga osudili na 3 mjeseca samo.
    I onda se cudimo zasto svi nose pistolje po gradu.

Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

Član 403

(1) Ko neovlašćeno izrađuje, prodaje, nabavlja, vrši razmjenu, nosi ili drži vatreno oružje, municiju ili eksplozivne materije, kazniće se zatvorom od tri mjeseca.

(2) Ko neovlašćeno drži, nosi, izrađuje, popravlja, prerađuje, prodaje, nabavlja, vrši razmjenu, prevozi ili na drugi način stavlja u promet vatreno oružje, municiju, eksplozivne materije, rasprskavajuće ili gasno oružje čije držanje je građanima zabranjeno, kazniće se zatvorom od šest mjeseci do pet godina.

(3) Ako je predmet djela iz st. 1 i 2 ovog člana veća količina oružja ili sredstava ili je u pitanju oružje ili druga sredstva velike razorne moći, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.

Sent from my phone

9. The Following User Says Thank You to nikolaf7 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

Ladno rece lik da nije bilo reakcije priusutnih gradjana da su oni krivi.

Rakonjac prica kako je u 18:20 stigla jedinica SAJ i PJP i blokirala grad a ovi tek u 20:00 vidjeli ubicu kako se vozi po gradu i dali se u potjeru pa im je utekao u sred cetinja dje je sve zatvoreno da bi ga nasli nakon 3 sata i vise kod kuce njegove?????
    Podgorica Podgoricanima!

11. The Following User Says Thank You to .Bole For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Druže, ti ovdje tvrdiš da je u pitanju poremećen lik.
    Odgovor na to ne možeš naći u policijskim nego u medicinskim izvještajima. To je sva poenta.
    to ne tvrdim ja nego policija, koja je rekla da je toj osobi data terapija, a terapija se ne daje zdravima

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Šansa da policije nije bilo sat i po je nikakva. Pa udes kad bude ne čeka se toliko.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
    eto na konferenciji su rekli da su ih građani prvo poslali na pogrešnu adresu zbog čega su izgubili vrijeme

on je pucao na više lokacija neđe od 5 do 6 sati, a uhvatili su ga kod njegove kuće oko ponoći
    She is only here to annoy herself!

13. The Following User Says Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    383
    Thanks Thanks Received 
    727
    Thanked in
    348 Posts

porucio scepanovic da gradjani cetinja podnesu ostavke
    Podgorica Podgoricanima!

15. The Following 3 Users Say Thank You to .Bole For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    116
    Thanked in
    67 Posts

Bitno je da nama sad novinari i urednici RTCG gostuju na Kurir TV, uspjeli smo u zivotu

17. The Following User Says Thank You to suponik For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2025]

dok nam razne splačine žele sve najgore, normalan narod Srbije drži lekciju

https://x.com/CuvariVatre/status/1874774871068283195

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    381 Posts

to ne tvrdim ja nego policija, koja je rekla da je toj osobi data terapija, a terapija se ne daje zdravima
    Bensedin i bromazepam su takodje terapije.
    Ako su oni indikatori porermećenosti, onda baš mnogo poremećenih šeta ulicama.

Mnogo veće propuste policija je napravila kod Borilovića, koji je pobio ljude iz oružja u legalnom posjedu, iako je imao krivičnu prijavu prije toga.
    Nakon toga policija na Cetinju bar po izvještajima jeste sprovodila učestale akcije oduzimanja oružja, pa je vjerovatno tako i ovaj Martinović pao.
    Ali na kraju se ispostavlja da nije samo do policije, već da su i pitanju očigledno širi i dublji strukturalni problemi.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,435
    Thanked in
    2,600 Posts

Realno ubica je imao dobar plan.
    Da je posao odradio recimo 15.12. ne bi stigao dalje od kafane.

Ovako nova godina, pucanje na sve strane, uspavani sistem...
    Odlična ideja ma kolilo jezovito zvučalo.

Napomena da za iduću godinu se malo pojačaju službe, a ne da se pretvori sve u slavlje.

Poslato sa pisaće mašine S24 x2
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    893
    Thanked in
    373 Posts

Opet imamo gomilu šupljih saopštenja od nesposobnih likova.
    Zvanično su rekli da je od prvog do zadnjeg ubijenog prošlo 30minuta, a da je ubijao na 4 lokacije.
    Ako sam dobro ukapirao sve 4 lokacije su u gradu, ali i sa kolima mi je prosto nevjerovatno da sve obavi u 30 minuta.
    Treba da stane, da nađe ljude koje je tražio. Nisu mu izlazili do kola da ih ubije i nastavi dalje.
    Ovakva ubistva u familiji se dešavaju u afektu zbog svađa oko imovine, zbog prevare ili zbog politike.
    I te svađe imaju istoriju.
    Od ljudi sa Cetinja sam saznao da je svađa u kafani počela oko badnjaka. Rekli su mi i više, ali neću da pišem jer nisam siguran 100%.
    U svakom slučaju radi se o osobi koja je prolupala i on nije mjerilo za opciju koju je podržavao.
    ALI, policija treba da prevrne nebo i zemlju i da pohapsi one koji su mu obezbijedili toliku municiju. Može se tu svašta otkriti.
    Policija bi isto tako trebala da preduzme mjere na otkrivanju identiteta svih onih koji na društvenim mjerama pišu da je ovo neka kazna za Cetinjane.
    Tako se svi stanovnici Cetinja nekom novom ludaku sugerišu za legitimne mete.
    Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
    tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu

22. The Following 3 Users Say Thank You to high For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    512
    Thanked in
    269 Posts

Quote Originally Posted by high View Post
    Opet imamo gomilu šupljih saopštenja od nesposobnih likova.
    Zvanično su rekli da je od prvog do zadnjeg ubijenog prošlo 30minuta, a da je ubijao na 4 lokacije.
    Ako sam dobro ukapirao sve 4 lokacije su u gradu, ali i sa kolima mi je prosto nevjerovatno da sve obavi u 30 minuta.
    Treba da stane, da nađe ljude koje je tražio. Nisu mu izlazili do kola da ih ubije i nastavi dalje.
    Ovakva ubistva u familiji se dešavaju u afektu zbog svađa oko imovine, zbog prevare ili zbog politike.
    I te svađe imaju istoriju.
    Od ljudi sa Cetinja sam saznao da je svađa u kafani počela oko badnjaka. Rekli su mi i više, ali neću da pišem jer nisam siguran 100%.
    U svakom slučaju radi se o osobi koja je prolupala i on nije mjerilo za opciju koju je podržavao.
    ALI, policija treba da prevrne nebo i zemlju i da pohapsi one koji su mu obezbijedili toliku municiju. Može se tu svašta otkriti.
    Policija bi isto tako trebala da preduzme mjere na otkrivanju identiteta svih onih koji na društvenim mjerama pišu da je ovo neka kazna za Cetinjane.
    Tako se svi stanovnici Cetinja nekom novom ludaku sugerišu za legitimne mete.
    Postoje snimci sa video nadzora, vrijeme zaprimljenih prijava, sl. zabiljeske.
    Ove sto su prozivali neka je sramota.
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Bensedin i bromazepam su takodje terapije.
    Ako su oni indikatori porermećenosti, onda baš mnogo poremećenih šeta ulicama.

Mnogo veće propuste policija je napravila kod Borilovića, koji je pobio ljude iz oružja u legalnom posjedu, iako je imao krivičnu prijavu prije toga.
    Nakon toga policija na Cetinju bar po izvještajima jeste sprovodila učestale akcije oduzimanja oružja, pa je vjerovatno tako i ovaj Martinović pao.
    Ali na kraju se ispostavlja da nije samo do policije, već da su i pitanju očigledno širi i dublji strukturalni problemi.
    sama policija je rekla da je u pitanju devijantno i antisocijalno ponašanje, može biti da je dobio pogrešnu terapiju, a svakako je (ukoliko je sve to tačno) greška doktora što ga nije uputio na dalje liječenje, pogotovo što se očito radilo o društveno opasnoj osobi (oružje u nelegalnom posjedu)

naravno da su problemi mnogo širi i dublji i da nije samo policija u pitanju, a najveći problem je što se u CG ne zna za odgovornost

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Realno ubica je imao dobar plan.
    Da je posao odradio recimo 15.12. ne bi stigao dalje od kafane.

Ovako nova godina, pucanje na sve strane, uspavani sistem...
    Odlična ideja ma kolilo jezovito zvučalo.

Napomena da za iduću godinu se malo pojačaju službe, a ne da se pretvori sve u slavlje.

ma nije on to ništa planirao, a ne bi valjalo da jeste jer sa municijom koju je imao mogao je nagrdit dosta više ljudi

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,435
    Thanked in
    2,600 Posts

Čekaj u jednom postu pišeš da je devijantno ponašanje i da nije bilo plana

Zar je moguće da je obišao 4 lokacije bez plana? Ljudi se nakon pucnjave uzbude, ne razmišljaju kako će obići još 4 kuće.

Takođe od UP očekujem izjave koje će ići u blagu korist same UP, a to je da nije bilo plana, da su resursi nategnuti i da je za ovo kriv neko drugi.

Thanks Thanks Given 
    5,039
    Thanks Thanks Received 
    12,404
    Thanked in
    6,711 Posts

Beograd, danas.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

27. The Following 5 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,761
    Thanked in
    3,325 Posts

Zasto Ministarstvo zdravlja nema registar dusevno oboljelih lica?

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

Čekaj u jednom postu pišeš da je devijantno ponašanje i da nije bilo plana

Zar je moguće da je obišao 4 lokacije bez plana? Ljudi se nakon pucnjave uzbude, ne razmišljaju kako će obići još 4 kuće.

Takođe od UP očekujem izjave koje će ići u blagu korist same UP, a to je da nije bilo plana, da su resursi nategnuti i da je za ovo kriv neko drugi.

ka da mu je trebao plan da obiđe 4 lokacije na CT, njemu se moguće to vrćelo ranije kroz glavu i u kafanu mu je prekipjelo kad su ga nešto uvrijedili

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,435
    Thanked in
    2,600 Posts

Pa zar to samo po sebi ne kvalifikuje ovo kao sa predumišljajem?

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

teško, ovdje bi se svakako pravno gledano posmatrao kao neuračunljiva osoba

Thanks Thanks Given 
    4,781
    Thanks Thanks Received 
    5,561
    Thanked in
    2,745 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Sve i svašta se piše (pogotovo po raznim portalima), a činjenice, e, one, nisu zanimljive (izgleda). Zbog zastare krivično djelo iz 2005 god. se nije zvanično vodilo, a proces iz 2022 god. nije završen tako da lice A.M. zvanično nije osuđivano lice. Policija nema pravo pojačanog nadzora (ugrožavanje ljudskih prava jelte) bez sudske odluke. Dakle, radi se o zvanično ,, čistoj" osobi. Sve (ubistva) se odigralo u okviru pola sata.

Sent from my Motorola 8400
    Kaznene evidencije pravodudnog sistema i operativne evidencije policije su vrlo različita stvar.
    Prvo je visoko formalizovan institut koji se primjenjuje bazično kada se nekome sudi, drugo je radni alat policije, i jedna od bazičnih pretpostavki na kojoj rade svojoj posao.
    Prvo ovo lice formalno nije imalo na jučerašnji dan, a ovo drugo je imalo već blizu dvadeset godina. Jer se iz operativnih evidencija mup-a ne briše protokom vremena. I u te iste evidencije je ponovo dopunjavano prethodnim djelom. A i za to djelo ( oružje, municija ) je uhvaćen upravo jer ga je bilo u operativnim evidencijama, i jer je ''obrađivan''.
    Danas je vd direktora up jasno izjavio da ovo lice nije bilo operativno interesantno.
    Time je dat odgovor na sve.

Pa zar to samo po sebi ne kvalifikuje ovo kao sa predumišljajem?

Vrijeme koje je utrošio da izvrši ovaj masakr, koliko god tačno da je, nije bilo dovoljno ni da odabere žrtve, a ne da ih sve pronađe. Vrišti koliko je jasno da je monstrum to već imao neđe u glavi.

Ali je i dalje tragično što se sad potenciraju i traže krivci, umjesto da se vide i isprave greške, i da se bar za to koliko možemo umanji vjerovatnoća ovakvih događaja u budućnosti.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

33. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,232
    Thanks Thanks Received 
    2,966
    Thanked in
    1,243 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2025]

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Zasto Ministarstvo zdravlja nema registar dusevno oboljelih lica?

Izgledalo je kao pitanje za dobar vic pa pitah AI

“Zato što bi morali unajmiti dodatne servere – pola naroda bi se prijavilo samoinicijativno!”

ChatGPT odgovor
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,761
    Thanked in
    3,325 Posts

Da bi policija radila nesto mora da postoji registar, ali Ministarstvo nije napravilo registar...
    I da se napravi registar potrebna je institucija neka, opet koju nemamo...

Page 12 of 548 FirstFirst ... 289101112131415162262112512 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)