Kombinacija tone alkohola, oruzja i poremecene glave nazalost cesto dovede do nesrece.
Ja bih voljela da je tako,ali nije.Možda mi idealizujemo stvari ne vidimo zemlju u kojoj živimo.Dobro se sjećam neke profesorice iz moje srednje kojoj je lokalni mafijaš prijetio otišla je tad u policiju rekli su joj bolje da to ne radite.Istina,bila je '99.Lično sam neke prijave na manje stvari imala nikad mi se niko oglasio nije ođe sad o nekim stvarima izvan prijetnjama životom.I vjeruj uvijek u MUP-u neko od ovakvih likova ima nekoga svi su ođe neđe povezani.More bit da je on lud i da ima dijagnozu,ali glup očito nije i toliko kuražan da nosi nelegalno odružje i pride 80+ metaka.Tolika moodovitost ima očito podlogu u ovome što NSX konstantno ođe forumskoj zajednici ponavlja ukratko a ja odlično znam o čemu on zbori.
Kombinacija tone alkohola, oruzja i poremecene glave nazalost cesto dovede do nesrece.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Opet sam gledao nesto zakon i sokirao se - naime ove dobre kazne su izgleda dodate izmjenama u 2021-2023, jer po staroj verziji iz 2021 je bilo fiksno 3 mjeseca za nosenje po gradu legalnog, nelegalnog, sa brusenim serijskim brojevima, svejedno drzis li kuci ili nosis po gradu, ma potpuna katastrofa. Vjerovatno zbog ovoga su ga osudili na 3 mjeseca samo.
I onda se cudimo zasto svi nose pistolje po gradu.
Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija
Član 403
(1) Ko neovlašćeno izrađuje, prodaje, nabavlja, vrši razmjenu, nosi ili drži vatreno oružje, municiju ili eksplozivne materije, kazniće se zatvorom od tri mjeseca.
(2) Ko neovlašćeno drži, nosi, izrađuje, popravlja, prerađuje, prodaje, nabavlja, vrši razmjenu, prevozi ili na drugi način stavlja u promet vatreno oružje, municiju, eksplozivne materije, rasprskavajuće ili gasno oružje čije držanje je građanima zabranjeno, kazniće se zatvorom od šest mjeseci do pet godina.
(3) Ako je predmet djela iz st. 1 i 2 ovog člana veća količina oružja ili sredstava ili je u pitanju oružje ili druga sredstva velike razorne moći, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.
Sent from my phone
Ladno rece lik da nije bilo reakcije priusutnih gradjana da su oni krivi.
Rakonjac prica kako je u 18:20 stigla jedinica SAJ i PJP i blokirala grad a ovi tek u 20:00 vidjeli ubicu kako se vozi po gradu i dali se u potjeru pa im je utekao u sred cetinja dje je sve zatvoreno da bi ga nasli nakon 3 sata i vise kod kuce njegove?????
Podgorica Podgoricanima!
to ne tvrdim ja nego policija, koja je rekla da je toj osobi data terapija, a terapija se ne daje zdravima
eto na konferenciji su rekli da su ih građani prvo poslali na pogrešnu adresu zbog čega su izgubili vrijeme
on je pucao na više lokacija neđe od 5 do 6 sati, a uhvatili su ga kod njegove kuće oko ponoći
She is only here to annoy herself!
porucio scepanovic da gradjani cetinja podnesu ostavke
Podgorica Podgoricanima!
Bitno je da nama sad novinari i urednici RTCG gostuju na Kurir TV, uspjeli smo u zivotu
dok nam razne splačine žele sve najgore, normalan narod Srbije drži lekciju
https://x.com/CuvariVatre/status/1874774871068283195
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Bensedin i bromazepam su takodje terapije.
Ako su oni indikatori porermećenosti, onda baš mnogo poremećenih šeta ulicama.
Mnogo veće propuste policija je napravila kod Borilovića, koji je pobio ljude iz oružja u legalnom posjedu, iako je imao krivičnu prijavu prije toga.
Nakon toga policija na Cetinju bar po izvještajima jeste sprovodila učestale akcije oduzimanja oružja, pa je vjerovatno tako i ovaj Martinović pao.
Ali na kraju se ispostavlja da nije samo do policije, već da su i pitanju očigledno širi i dublji strukturalni problemi.
Realno ubica je imao dobar plan.
Da je posao odradio recimo 15.12. ne bi stigao dalje od kafane.
Ovako nova godina, pucanje na sve strane, uspavani sistem...
Odlična ideja ma kolilo jezovito zvučalo.
Napomena da za iduću godinu se malo pojačaju službe, a ne da se pretvori sve u slavlje.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Opet imamo gomilu šupljih saopštenja od nesposobnih likova.
Zvanično su rekli da je od prvog do zadnjeg ubijenog prošlo 30minuta, a da je ubijao na 4 lokacije.
Ako sam dobro ukapirao sve 4 lokacije su u gradu, ali i sa kolima mi je prosto nevjerovatno da sve obavi u 30 minuta.
Treba da stane, da nađe ljude koje je tražio. Nisu mu izlazili do kola da ih ubije i nastavi dalje.
Ovakva ubistva u familiji se dešavaju u afektu zbog svađa oko imovine, zbog prevare ili zbog politike.
I te svađe imaju istoriju.
Od ljudi sa Cetinja sam saznao da je svađa u kafani počela oko badnjaka. Rekli su mi i više, ali neću da pišem jer nisam siguran 100%.
U svakom slučaju radi se o osobi koja je prolupala i on nije mjerilo za opciju koju je podržavao.
ALI, policija treba da prevrne nebo i zemlju i da pohapsi one koji su mu obezbijedili toliku municiju. Može se tu svašta otkriti.
Policija bi isto tako trebala da preduzme mjere na otkrivanju identiteta svih onih koji na društvenim mjerama pišu da je ovo neka kazna za Cetinjane.
Tako se svi stanovnici Cetinja nekom novom ludaku sugerišu za legitimne mete.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
sama policija je rekla da je u pitanju devijantno i antisocijalno ponašanje, može biti da je dobio pogrešnu terapiju, a svakako je (ukoliko je sve to tačno) greška doktora što ga nije uputio na dalje liječenje, pogotovo što se očito radilo o društveno opasnoj osobi (oružje u nelegalnom posjedu)
naravno da su problemi mnogo širi i dublji i da nije samo policija u pitanju, a najveći problem je što se u CG ne zna za odgovornost
ma nije on to ništa planirao, a ne bi valjalo da jeste jer sa municijom koju je imao mogao je nagrdit dosta više ljudi
Čekaj u jednom postu pišeš da je devijantno ponašanje i da nije bilo plana
Zar je moguće da je obišao 4 lokacije bez plana? Ljudi se nakon pucnjave uzbude, ne razmišljaju kako će obići još 4 kuće.
Takođe od UP očekujem izjave koje će ići u blagu korist same UP, a to je da nije bilo plana, da su resursi nategnuti i da je za ovo kriv neko drugi.
Beograd, danas.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Zasto Ministarstvo zdravlja nema registar dusevno oboljelih lica?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Pa zar to samo po sebi ne kvalifikuje ovo kao sa predumišljajem?
teško, ovdje bi se svakako pravno gledano posmatrao kao neuračunljiva osoba
Kaznene evidencije pravodudnog sistema i operativne evidencije policije su vrlo različita stvar.
Prvo je visoko formalizovan institut koji se primjenjuje bazično kada se nekome sudi, drugo je radni alat policije, i jedna od bazičnih pretpostavki na kojoj rade svojoj posao.
Prvo ovo lice formalno nije imalo na jučerašnji dan, a ovo drugo je imalo već blizu dvadeset godina. Jer se iz operativnih evidencija mup-a ne briše protokom vremena. I u te iste evidencije je ponovo dopunjavano prethodnim djelom. A i za to djelo ( oružje, municija ) je uhvaćen upravo jer ga je bilo u operativnim evidencijama, i jer je ''obrađivan''.
Danas je vd direktora up jasno izjavio da ovo lice nije bilo operativno interesantno.
Time je dat odgovor na sve.
Vrijeme koje je utrošio da izvrši ovaj masakr, koliko god tačno da je, nije bilo dovoljno ni da odabere žrtve, a ne da ih sve pronađe. Vrišti koliko je jasno da je monstrum to već imao neđe u glavi.
Ali je i dalje tragično što se sad potenciraju i traže krivci, umjesto da se vide i isprave greške, i da se bar za to koliko možemo umanji vjerovatnoća ovakvih događaja u budućnosti.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Da bi policija radila nesto mora da postoji registar, ali Ministarstvo nije napravilo registar...
I da se napravi registar potrebna je institucija neka, opet koju nemamo...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks