Dobro, to će i dobiti, odliv 7e sa računa
--------------------------
Do Not Disturb.
Ako kupim nesto na internet 300 eura,i na to je shipping jos npr 50
Koliko placam sve ukupno sa pdvom i carinom? Racuna se pdv i carina i na shipping?
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Da, tako je.
Donijeće mi popodne paket, kojem je carina završena prije nove. Da vidimo da li će bit obračunat pdv
Meni stigla 2 preko ntc nista nije naplaceno... Vjerovatno sta je stiglo prije ng ne podlijeze
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Deutsche Post, kakva sreca da je stiglo 31vog.
\\OFL•GIC
Ocu ali sam priicno siguran da nikakvog 'update'-a kod 'tracking'-a nece biti.
Ili ce mi se dostavit' bez ikakvih informacija ili se negdje zagubila i necu je gledat'.
Po AliExpress-u imaju jos preko 40 dana da dostave (zlatio se TEMU u tom pogledu) tako da prije februara ne ocekujem ni da dodje ni da mogu da refundiram.
A naruceno u novembru... sigurno i poslednja TW narudzba iako mi nije ni pisalo da ce ona biti.
Do Not Disturb.
Instalirajte 17track i tamo pratite. Mozda se pojavi pod novim brojem ili ce nasa posta da skenira ovaj. Ovo izgleda da je doslo do Madjarske, pa strpite se jos 7-10 dana dok se pojavi u CG
Code:Number: UT550703836TW Package status: In Transit (37 Days) Country: China -> Montenegro December 15, 2024 15:36, Arrived at linehaul office, Carrier note: Arrived at Destination Country December 7, 2024 12:35, Departed from departure country/region, Carrier note: Leaving from departure country December 5, 2024 09:31, Leaving from departure country/region, Carrier note: Handover to Airline December 4, 2024 08:31, Arrived at departure transport hub, Carrier note: Received by linehaul December 2, 2024 04:09, [Shatian Town] Departed from sorting center, Carrier note: Outbound in sorting center December 2, 2024 01:45, [Shatian Town] Processing at sorting center, Carrier note: Inbound in sorting center December 1, 2024 18:01, [Shatian Town] Processing delay at sorting center, November 30, 2024 16:54, Received by logistics company, Carrier note: Accepted by carrier ====================================== Powered by www.17track.net
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Pa da, istu informaciju imam i na samom AliExpress-u, da je navodno 15-og stiglo u CG... Ne znam po cemu vidis/mislis da je doslo do Madjarske jer ne pise "transit country" nego "destination country" a to bi trebala da bude CG i nijedna druga.
U svakom slucaju vidjecemo ali ne ocekujem da ce biti ikakvog azuriranja. Ili ce me postar iznenadit' jedno jutro ili paket necu ni gledat'.
Do Not Disturb.
Zato sto se dosta tih paketa salje zbirno do neke tacke u HU ili SK u kontejneru, pa se onda prosledjuje prema krajnjoj destinaciji kada dobiju ili novi broj ili nastavi. Da je stiglo u CG onda bi se pojavilo na trackingu nase poste
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Stize mi paket poslije nove godine, vrijednost ~100€ (napisana i na paketu) bez poreza (iako je prosao carinu poslije nove)
Vjerovato ih je ubio Temu pa vecina posiljki prodje nezapazeno, osim ako nema neku vecu vrijednost pa se carini. Pretpostavljam da su u haosu sad poslije nove, zatrpani a da im fali radnika pa pustaju, a i da ce tek biti poslije bozicnih kad ih saceka jos veca gomila.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Ima li ko iskustva sa novim servisom paketomata u PG?
Kako isti funkcionise, da li radi samo sa lokalnim online prodavnicama, ili se moze direktno poruciti posiljka iz inostranstva i dopremiti u neki od paketomata (nesto slicno kao Poste restante usluga)?
A moze onaj koji prima posiljku da to online popuni?
Vidim da mogu online da plate carinske dazbine.
Zemljooo https://www.anpost.com/Post-Parcels/...Customs-Charge
Evo info za DHL po novom cjenovniku od januara 2025 - 12.10 € usluga DHL-a (ono što je prije bilo oko 5-6 €).
Jutros mi uručili paket i uredno 21% pdv na stvar od ~ 45 €
I dostavili su ti JCI ili neki obracun PDV-a?
Moze li neki savjet.
TEMU posiljke stigle kod NTC-a u decembru i kako ih je 3, oni su to sabrali i evo danas rekli da treba da se plati carina/PDV.
Nije to problem, nego sto mi traze PDF ordera, i SMS odliva kad sam platio a daju mi samo broj za pracenje kao referencu koji je paket.
TEMU porudzbine prepakuje, pa od 10 ordera, napravi 20 paketa, od kojih ni sam vise ne znam koji je od kojeg, to je u jedan paket order 1 2 i 3, u drugi 2 3 i 4 i malo 5og ...
Elem, kako je TEMU refundirao pakete jer kasne vec pola mjeseca, tj 45 dana od kako sam porucio, vise ne vidim ni broj za pracenje na TEMU ali im posaljem order koji sam siguran da ima nesto u tom paketu i to odradim za 3 paketa.
NTC mi salje onda tacne vrijednosti paketa koje su im stigle koje ja ne mogu ni jednim orderom match-ovati, bez da saljem po 3 ordera za jedan paket i naznacavam sta je u koji ali to je takva kutara jer ne znam brojeve za pracenje, a TEMU sajt samo nek je zdravo.
NTC insistira da moram poslati PDF ordera, SMS te transakcije kako bi oni mogli da ih puste sa carine ili ako mi se ne svidja da nadjem svog speditera koji ce obracunati vrijednost jer vrijednost s posiljke im ne priznaju izgleda
Njak Njak Njak
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks