Cekajte, na jednu stranu procitah da su ga nasli mrtvog u kuci a u drugoj da ga je policija opkolila i da se tada ubio? Sta je istina ili se opet samo sanira PR situacija kao prosli put na Cetinju kad bi prica da je opkoljen a policije nidje?
Ništa evo mika je objasnio da ima i Cetinje Humce jer Nikšić ima isto.
Znam dje su Humci i jedni i drugi. Na CT sam rodjen, a Nk obisao uzduz i poprijeko, vise puta...od Budosa, do Morakova, preko Golije i Banjana do Ligunara, nema dje stigao nijesam.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Ma okey u trenutku me iskreno frka ufatila jer su moji blizu Humaca u Nikšić prvo što mi je na um palo je to.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
To je u Srbiji za nosenje nelegalnog 2 do 12 god, a za legalno 6mj do 5 god.
Kod nas je 1 do 5 godina, a za legalno novcana ili zatvor do 3. Ako je izbrisan serijski broj 2 do 10 godina.
Na papiru je tamo strozije, ali u praksi za nosenje legalnog oruzja uvjek dobijes oportunitet - nekoliko stotina eura da uplatis nekoj socijalnoj ustanovi i krivicna se odbacuje. Tako rasterecuju predmete i osladila im se praksa.
Sent from my phone
Last edited by nikolaf7; 01-01-25 at 23:47.
Cemu da se cudimo uopste
Jedni krive spajica drugi saranovica treci dps, jedni tuguju uz zvuke tompsona drugi placu za nenom kavačkim placenikom treci krive spc i sd jer je valjda clan ,onda se moderatori iscudjavaju jer misle da smo mi utopija i da treba da cutimo da se neki mali medo ne uvrijedi
Zabraniti veli oruzje pacifisti mali, a nikako upregnuti anb i analiticare iz govnjivih bezbjedonosnih struktura da se radi na ranoj prevenciji a ne posledici i kad nema sta zaliti za prosutom varenikom
Slava umrlima i neduznim stradalim. dvoje m.djece (10 13)
Jedan od bisera na x
https://x.com/MneMutant91851/status/...48-1voKOA&s=19
Sent from my SM-F926B using Tapatalk
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
Splacinasta je istina dosta puta, pogotovo kad se serviraju u ovakvim momentima ali je nazalost istina od A do Š. Vidi se da je ovo u Srbiji rezija i bez istih akcija u susjednim drzavama, sto je tu tezu sad samo i dokazalo. Mada odje svakako sve I da ima takvih color revolution nvo-a, narod bi se odazvao u malom broju.
Ne znam,davno je bilo mozda i prije 2000-ih ovo dvije godine,to mi je ostalo u sjecanju,a i sjecam se i znam dobro kod koga su tada nalazili svashta,a iste te si sjutradan vidio vani.
@guvarana,istina je da ludome ni dooktori pomoc ne mogu,posebno kod nas dje ih nafiluju najjachim kombinacijama i aj doma da ne zauzimash mjesto itd. i bash iz toga razloga pomenuh prijatelje bliskije...svjedok sam situacijama u 90.-im dje ti naoruzan do zuba dodje u lokal,nema trika ni obezbjedjenje ni bilo kod od osoblja da ga smiri da ne luduje,ali zato a mu dodje neko koga taj ipak poshtuje ili voli,izbjegne se katastrofa i takav sluchaj ide doma miran kao jagnje...zato sam i napisao da nema empatije,jer ochigledno ovdje manje vishe svakog za najbliže boli ona rabota,a kamoli za tamo nekog od koga nema nikakve koristi.
...
Mislim da bi to trebala da znas i bez icije pomoci. Ovakve sudije stite svoje ljude i ljude kojima su podijelili oruzje iz magacina. Kao sto su isti takvi javili Nenu za akciju a onda ga i sklonili na sigurno. Stvarno mislim da ne treba objasnjavato vezi izmedju DPS, sudstva I kriminalaca I kako takve veze funkcionisu. Zato ovaj mongoloid npr moze nekaznjeno da ga nosi i pored par prekrsaja i da to svi znaju... a neko za nepostojece oruzje iz jezera ide po 4,5 godina u zatvor.
Sigurno si ti to znala I bez ovog crteza
Bas me interesuje koliko ce okolnih zemalja proglasiti dan zalosti zbog tragedije na Cetinje.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Sinoc sam prosa kroz Cetinje jer mi je kuca na drugi kraj grada dok je jos trajalo sve. Sve sto je ministar prica na terenu nije bilo tako
Sent from my AC2003 using Tapatalk
"Ako roboti ikad budu igrali kosarku, igrace je kao Tim Duncan".
Ne treba niko da proglašava dan žalosti. Mi smo trebali jedan. Al kod nas se slavi smrt više nego život pa ajd.
Pitanje je ko će da odgovara za ponižavanje države proglašavanjem dana žalosti za susjedne zemlje. Košta to da se razumijemo. Ovoga će biti i kod nas i kod njih i na šta bi to ličilo da svi proglašavaju dane žalosti. Nismo vrata do vrata već susjedne države.
Naravno, javiće se oni prepodobni da naglase termin “empatija” al kao što rekoh malo mozak više aktivirati, a srce malo manje.
Last edited by Caesar; 02-01-25 at 08:47.
γνῶθι σαὐτόν
Ne očekujem od vučića da proglasi dan žalosti .
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Nece dane zalosti niko proglasavati. Sve i da nisu praznici ne bi to uradili.
Jos jednom da vas zamolim da batalite politicka prepucavanja zbog ovog dogadjaja. Nije moralno ni eticki to da radite. Naprotiv, ogavno je i neljudski.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Imamo sledeće:
Liku su 2022. u ilegalnom posjedu našli par vazdušnih pušaka, ''nešto pokvarenog oružja'' ( citiram Upravu policije ), i 40+ komada bojeve municije za revolver 9mm.
Sudski proces za to bio još u toku, predložena kazna 3 mjeseca.
Realno, i da je 33, i da je presuđeno, čoek bi brzo bio na slobodi, i bio bi isti takav monstrum.
Realno, kad neko ima toliko municije, i kad mu ne nađeš revolver, prilično pouzdano možeš pretpostavit da ga ima.
Juče, po informacijama iz UP dostupnih u medijima, čoek je pio cijeli dan, posvađao se sa bliskima, i OTIŠAO DO KUĆE. Da uzme što mu treba da pobije toliki narod.
Postoji SAMO JEDNO PITANJE koje može da se postavi tu.
Zašto, po prethodnim djelima, čoek nije bio pod nadzorom i kontrolisan? Zašto nije periodično pretresan on, auto, kuća, sva mjesta đe se kretao i đe je boravio?
Tragično nažalost, ali bukvalno je tu postojalo jedino djelotvorno zrno nade da se ova tragedija mogla izbjeći. I niđe drugo.
Sprovođenje zakona, i preventivno djelovanje.
Ni kod oca, ni kod popa, ni kod ljekara. No kod sistema koji radi svoj posao.
Otac, pop, i ljekar, kad se zatrefe takvi, upravo i izrađaju ovakve slučajeve.
A skoro da je još tragičnije što će se sad sva priča, umjesto o ovome, prebacit na nivo nekakvih politika, filozofija i ostalih gnusnosti.
Bar tračak zdravo društvo na ovakvim užasima treba da uči. Da promijeni što ne valja.
Sve suprotno ovim pričama ''čija je politika kriva''.
Koje, kod ovakvih tragedija, samo oslikavaju baš taj isti nedostatak empatije ljudske, koji ih i izaziva.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Jedno od pitanja koje treba postaviti... koliko je vremena prošlo od prvog do zadnjeg ubistva?
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Opravdano potpuno. I samo jedno od pitanja.
Koliko god da je proteklo, mnogo je.
A opet, konkretno tu, postoji hiljadu objektivnih razloga zašto je tako- podkapacitet policije, neobučenost, neorganizovanost...
Stvari za koje su potrebne godine. I plan, i strategija, i pamet i razumijevanje, da bi se popravile.
Može i još toga.
Ovđe se komentarisalo i zašto je ANB uključena.
Zato što jedina može da mu locira telefon u momentu. UP to ne može, nema alat, procedure su takve.
Zašto to ne znamo?
Odakle toliki podkapacitet policije, a decenijama se galami kako je ''po broju stanovnika najveća u Evropi''?
Odakle tolika neobučenost?
Odakle nam mišljenje da je to stvar politike, a ne sistema bezbijednosti? Odakle nam shvatanje da policija služi da drži one što su na vlast, a ne da nas čuva?
Ovaj spisak kraja nema. No, po mom shvatanju, problem nije u spisku. No u našem, opštem, nerazumijevanju i neznanju. O čemu se radi. Zato i ne znamo što da činimo.
I baš to je ono što ovu tragediju čini još većom.
Zašto bi? Čak i rasulo od BIH izgleda ima kičmu, mi smo toliko nebitni i crni da oćemo svima da se dodvorimo i u guzicu zavučemo.
Zvaničnici su "zgroženi" i žele "brz oporavak povrijeđenima" ali u suštini ih ne tangira i nikome ne pada na pamet da proglašava dane žalosti za tuđim državljanima, ka' što ove naše nesreće božije trče svako malo...
Oćemo li i mi nekad biti "zgroženi" i da to bude vrhunac licemjerstva a ne proglašavat dane žalosti svako malo da nam se sprdaju po regionu...
Oće li ikad iko od novinara to pitat ove naše vedete, dokle više poltrončine?
iz prethodne tragedije bi naučili da se zamijeni komandni lanac na CT, tako što će mjesto tih koji su tada načinili propuste doći stručniji. i naravno obezbijediti dovoljan broj kako inspektora tako i policajaca. mi iz tragedija ništa ne učimo. i ovaj glavni u OB CT da ima trunku obraza jutros bi direktoru UP uručio kovertiranu ostavku.
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
I da dopunim. ''Nešto POKVARENOG ORUŽJA''? Izjava službenog lica.
Zakon je prost, da ne može bit prostiji.
Oružje je oružje. Jedino koje može bit da ne ide u tu kategoriju je trofejno. A za njega postoji strahovito stroga procedura kako se do toga dolazi.
I kad vam službeno lice, i to sa vrha piramide, saopštava da je ovaj imao ''pokvareno oružje'', to je lapsus mozga kakav ne slutite. Jer ukazuje na količinu neznanja koja vas čuva.
Zato onaj spisak kraja nema.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks