Ovaj problem ("visak oruzja na svakom koraku") se moze rijesiti i za manje od 4 godine da se hoce, nema to nikakve veze sa visedecenijskom korupcijom.
---
Sa ovim se 100% slazem i jasno je i zasto. Zato jer ih odgajaju mahom oni koji su odgojeni na krivu bandu.
---
A sto se tice muzike i price o primorju. Svakome na obraz.
U Novom je vecina lokala izgasila muziku i prije objave dana zalosti al' evo bas prije 30ak minuta vidjeh nakon setnje od Igala do Skvera da neki od najbucnijih ljubitelja drzave (znati ce svi iz Novog na koga mislim) rokaju muziku na maksimum.
Mozda je rjesenje da svako ima oruzje ka devedesetih. Manje je bilo ubistava.
Pa za početak zabraniti svima oružje, sem službenim licima, pa onda veće kazne za neovlašteno držanje istog. Pa ako ni to ne pomogne, onda ići dalje.
Sve do jedne ure je fakat, a od jedne ure je nefakat.
Ako je ludak ubija na četri različite lokacije, što je radila policija posle prvih ubistava?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko leti, vrijedi...
Mozda bi prije svog oruzija trebali da ogranice rakiju posto se ovaj lesio citav dan
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Treba imat obraza i u ovakvim tragedijama uplitat politiku, prebacati loptu, bačat fore i otrcane fraze. Svaka čast na svemu, nadam se da se ponosiš kad vidiš sebe u ogledalo.
Kad si vec zapeo, saopštili su da nije imao dozvolu za posjedovanje oružja.
Postovi obrisani, pojedini i banovani, većina kažnjeni. Hvala što ste sačekali da reagujem na vakat, nekima od nas su i članovi familije na Cetinje pa smo imali malo obaveza da provjerimo da su živi i tome slično.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Za sve postoji vrijeme i mjesto. 3, 4, i 5. su sasvim u redu. Od dana žalosti niko nema nikakve koristi, u pitanju se samo lažno moralisanje. Verujte da većini države puca ona stvar šta se dešava vrata do njih, a kamo li u drugome gradu (koga bije glas kakav bije)
Znam da obojica znate da pare u ovu državu unose samo turisti (i pomorci). Dozvolimo im.
Sent from my 23043RP34G using Tapatalk
Stay salty.
Da je srece postojao bi neki novi. Vatreno oruzje nikome osim sluzbenim licima i lovcima, a za lovce posebne kontrole.
No okachi macku o rep. SR, CG i BIH su 30+ godina zemlje gdje je imati oruzje potpuno normalna stvar a evo vidim i po forum ovdje po mnogima i veoma pozeljna.
I ja sam primjerice načelnik SUPa i pita me novinar:
Statistika kaže da se manje od 1% ubistava desi legalnim oružjem. Kako druže načelniče mislite da zabranom izdavanja oružja tj. da bude “na izvolte” rješite ovih 99% jer ipak 1% je manji dio problema matematički gledano.
I ja kažem: Muuuuuuuuu
Nemojmo, sve ok osjećanja i empatija al ne treba brkati to sa procesom razmišljanja. Srce vezat, a um osloboditi.
γνῶθι σαὐτόν
Zakon kao zakon nije loš,ali je pro forme.
Za posjedovanje nelegalnog oružja bi po njemu trebalo bez suđenja da se odrobija 365dana.
U praksi je drugačije,više puta su hvatani prestupnici s oružjem bez serijskog broja,s prigušivačem,s oružjem koje nije za civilnu upotrebu.
Više je pošteđenih nego kažnjenih,a % onih koji su kažnjeni punom kaznom je smiješan.
Ljudi realno...nama nedostaju INSTITUCIJE... i sprovoodjenje zakona i tu se svaka prica zavrsava.
pogledajte svako za svoj grad....koliko likova seta sto je vidljivo da su psihicki neuravmotezeni ili labilni...da ne kazem ludi....
druga stvar isto bitna....treba izbjegavati konflikt po svaku cijenu...bolje precutat, prec preko ponosa, rec unpravubsi...i cao.... jes to tesko nama kao narodu koji je previse temperamentan....ali to je jedan od nacina da se izbjegne katastrofa
Istina, svi na ljekovima, a niko kod psihijatra, jer sramota
nothing comes from violence and nothing ever could
rijetko se zločini dese legalnim oružjem, onaj mali u BG je ukrao pištolj od oca jer nije bio pravilno obezbijeđen, a i on bi garant smislio neki drugi način da nanese štetu
u određenim američkim državama je postojao zakon da moraš da nosiš oružje htio ne htio (ako nisi psihijatrijski slučaj poput ovog), da je u kafani bilo nekoliko njih naoružanih ovaj bi napravio mnogo manju štetu
She is only here to annoy herself!
O tome pricam
Zato i kazem da ne treba niko da ga ima te da se zestoko kaznjavaju oni koji imaju oruzje.
Toliko nelegalnog oruzja ima upravo zato jer smo (BIH/SR/CG) zemlje sa mentalitetom oruzja gdje se isto dize u nebesa i smatra necim normalnim a sve je osim normalnog. Ostatak devedesetih, sta da se radi.
She is only here to annoy herself!
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks