Mislim da ti to samo kurirska firma lupa statuse da sebe opravda. Meni je jedan paket 2x preuzet pa vracen na carinu, pocetkom mjeseca. Ti statusi samo orjentaciono mogu sluzit, jer nasi zloupotrebljavaju to.
7-8 paketa sam do sada poručivao preko Temu-a svi su stigli do 15 dana max, uz uredno obavještavanje o kretanju paketa. I ovaj zadnji što mi još nije stigao (25 dana je prošlo) sam uredno dobijao info o kretanju, do 22. decembra kad je paket bio predat kuriru na isporuku. 4 dana od tada ne dobijam ništa da bih 26-og dobio poruku da je pošiljka stigla u carinsko skladište, što je trebalo biti 17-og decembra. Ne vjerujem da je bilo brkanja ovdje no evo vidjećemo. Je li stizao kome paket ovih dana a da mu je deadline npr. početkom januara ?
Mislim da ti to samo kurirska firma lupa statuse da sebe opravda. Meni je jedan paket 2x preuzet pa vracen na carinu, pocetkom mjeseca. Ti statusi samo orjentaciono mogu sluzit, jer nasi zloupotrebljavaju to.
A dobro i sve da predje u januar, mnogi izgleda ne znaju da ce “samo” biti obracunat PDV od 21%.
Na 20 eur to je 4.2 eur.
Na 50 eur to je 10.5 eur…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Da, u teoriji bi trebalo do 150e da bude 1/5 (21%) a ako je preko 150e onda 1/3 (21% PDV + 5% carina [ovo zavisi ali za 95% artikala je tako] + spedicija [i ovo zavisi ali otprilike bude tih 5-7%])
--------------------------
Do Not Disturb.
Šta im znači čeka u paket šopu? Da li mogu ja sam preuzeti? Probao sam da ih dobijem ali bezuspješno naravno.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Last edited by extravaganca; 30-12-24 at 11:57.
Tako je, trebas licno da preuzmes paket.
Do Not Disturb.
Znaš li možda đe?
Možda je pisano već praštaj. Ćerki je neka žurba a ja u haosu pa...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
https://www.google.com/maps/place/Ma...oASAFQAw%3D%3D valjda je ovo za PG.
Pisao sam ranije, žalio se Temuu da su mi stavili status ostavljeno u boxu i da u mom gradu ne postoji boxovi za preuzimanje, na kraju se ispostavilo da je to fora lokalnih kurira kako Temuu ne bi vracao novac s pni plaćali penale. Paket mi uručen 2 dana nakon isteka roka... Lokalni kurir donio pošiljku i kaže ne zna dje udara, nije normalno koliko im pristiže paketa
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
I posle trećeg odlaska u "Parcel shop".....posiljke jednostavno nema. Trazio sam na kraju refund. Nemam ja vise živaca za ove stvari. I sto je najgore , jos dvoje ljudi ispred mene je bilo sa istim slučajem.
Sent from my 22081212UG using Tapatalk
Always,forever and beyond ...
Raskinuce saradnju sa svima koliko su nasi ozbiljni kuriri... mada mogu i drzavu cijelu da prekrize kad vide da carini treba po 10-15 dana da pregleda posiljku...
Do Not Disturb.
A kako nece kad dnevno dodje minimum 7000 posiljki, treba dan, dva da se to razvrsta po kojih gradova dje ide... a onda opet kazem cigani kurirske sluzbe jadno placaju i ove sto raznose neko spomenu 1 eura po posiljci...
Ovo je bukvalno posao za drzavu pa angazuj vojsku ,vodovod ljude opstinare na ispomoc)))
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
[QUOTE=NetworkMaster;6129476]A kako nece kad dnevno dodje minimum 7000 posiljki, treba dan, dva da se to razvrsta po kojih gradova dje ide... a onda opet kazem cigani kurirske sluzbe jadno placaju i ove sto raznose neko spomenu 1 eura po posiljci...
Ovo je bukvalno posao za drzavu pa angazuj vojsku ,vodovod ljude opstinare na ispomoc)))
Trebaju taman vanredno stanje proglasit zbog ovih posiljki.![]()
https://x.com/docatcdi/status/187358...GSY-kbBLMzC92g
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
A bas je ovaj izvor relevantan
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ada šala na račun jeftinih temu proizvoda...
Kad vidim da ljudi ne mogu ni ovakvu sliku da provale da je AI pitam se koliko im je lako podvalit' bilo koju fejk pricu...
Do Not Disturb.
Na kraju sam poslušao savjet od forumaša i zražio Refund. Isti dobio za 3 dana na račun. Sve najgore o kurirskoj službi sam napisao dok sam se dopisivao sa Temu AI. I gle čuda juče me zovu cijeli dan pokušavaju da utvrde što je na kraju bilo sa paketom. Eto tako. Što se tiče Temu-a to je to. AliE. ostaje i dalje.
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Definitivno se gađu sa statusima, bar u ovom slučaju, sad je pošiljka opet kod kurira, show...
![]()
Evo sad vidim da mi je i druga posiljka dosla na carinu 30. decembra.
Mada i prethodna tu stoji jos od 20. decembra.
Bice veselo nakon praznika.
Do Not Disturb.
I meni ide tamo vamo, uplasih se da je nisu vratili nazad.
Sent from my phone
Biće dobro ako do 20.01. Stigne![]()
Meni ako ne dostave do preksjutra ide full refund valjda, neka stigne za 3-4 dana i eto top wireless miš od 49e, besplatno...![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks