Osim estetike, naravno, kad je to u pitanju to je i najbitnija stvar za motor da se razumijemoblatobran gore moze da pravi problem pri voznji na asfaltu, pri vecim brzinama se ne ponasa dobro i nema aerodimaniku, plus malo utice i na protok vazduha kroz hladnjak. Sa druge, funkscionalne strane, prednost je sto se kroz veliko blato nece zaglaviti glib izmedju tocka i blatobrana i tako blokirati tocak. Iz iskustva mi u CG nemamo takve uslove voznje, mozda nedje i to vrlo kratke relacije. Srbija recimo ima veci problem sto se toga tice. Nizi blatobran ima bolju aerodinamiku.
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
Da li može neko da mi kaže par prednosti i mana Beneli TRK502 motora? I zašto ih ima baš dosta na oglasima sa oko 5000km?Kao da ga neko kupi novog pa se posle 1 god ili oko 5000km pokaje i razočara....
Ne prekidaj Zenu Dok Cuti
Većini ljudi koje ja znam to je prvi, ajmo to tako da kažemo, ozbiljan motocikl. Kao i svaka mašina i TRK502 je napravljen iz kompromisa, te bi neke glavne prednosti bile:
- mala nabavna cijena (novog) za ono šta nudi naspram konkurencije
- udoban motocikl i za visoke osobe (ja sam 191 cm), ali se sjedi u njemu, a ne na njemu (zna da bude neobično)
- odličan položaj za upravljačem, a poslije redizajna udobnost dignuta na veći nivo
- jeftina registracija jer spada u klasu ispod 500 kubika
- raznovrsna i dostupna dodatna oprema
Ozbiljne mane nema, ali:
- kada se svikneš na to kako motocikl funkcioniše preslab je motor
- da bi se nesto dešavalo mora da se vrti u visoke obrtaje (redna dva cilindra), iako je kombinacija motor+mjenjač čak i dobro pogođena jednostavno ,,gura" pogrešan motocikl.
- u tzv. opuštenom režimu vožnje si ipak prespor.
- brzo se prevaziđu mogućnosti tog motocikla i jednostavno se želi više
Kolega @diVerso je i bio vlasnik pa može napisati gdje sam omanuo u ovom kratkom predstavljanju na osnovu moje nekolike vožnje ovog motocikla. Realno, to što sam nabrojao kao mane i nisu mane, ali opet, realno što će kome ista više od skutera sa maksimalno 300 kubika?
Sent from my moto e20 using Tapatalk
Bukvalno u mom okruženju 3 lika razmišljaju da uzmu prvi "pravi" motor, i svima je prvi pik ovaj Beneli.
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Boga mi bih ja razmotrio i ovaj QC sto se prodaje u magnus, dosta je jeftin a ne znam nista o njima, kakvi su za voznju itd?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Drug mi ima onaj onaj skuter od 300cc. Mete kako ide. Ali bas ubija. Sve ostalo ni vrijedno pomena.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Eto Ognjene, ovako kako Wulfy kaze, od tacke do tacke… dodao bih i to da je servisna podrska odlicna kad je CG u pitanju, a i to ti je bitno. Samo obrati paznju na dva razlicita modela, 502X ima malo veci ground clearance, zicane felme i ima naprijed tocak od 19 inca dok “obicni” 502 naprijed ima 17icu…
Sigurno neces pogrijesiti sa njim, pouzdan je dosta, vec par godina zaredom najprodavaniji motor u Italiji, odlican odnos cijene i kvaliteta…
Last edited by diVerso; 17-12-24 at 00:42.
"Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"
• No Rich Parents •
Znači idealan motor za "prvi ozbiljan" motor, posle skutera. Ako je nekome slaba mašina ima i model 702, ako sam dobro vidio.....
Hvala na kompletnom odgovoru.
U nedelju sam imao priliku da provozam QJ 550 sa full opremom bejzikli sve isto kao kod Benelija. Znači 235kg + aprox 20kg opreme (crashbars, nosači kofera, handguards i kickstand po sredini da se podigne) i ja 85kg. Ako staviš i kofere ili bisage još to ide gore i suvozač. Ne ide to. Da dodam da je totalno nezabavan i da bi me bilo strah da siđem sa puta sa njim. Topla preporuka je da ga zaobiđeš. Al izgleda za medalju.
Last edited by Caesar; 17-12-24 at 12:33.
γνῶθι σαὐτόν
Sto se Benelija trk502 tice, tri druga ga imaju, jedan se kune u njega, drugom je katastrofa neudoban i dosadan, a trecem onako.
Ja sam isto htio njega da uzmem, ali evo ovaj sto je drugi vec hoce da ga proda jer mu je bas neudoban, pitao sam par majstora za njega kazu da bjezim od Benelija jer je bas loseg kvaliteta, a i sumnjivo mi to sto ljudi brzo prodaju taj Beneli, eto ga po oglasima i 702x za 7k 2024 godiste sa koferima i opremom.
Sent from my SM-A725F using Tapatalk
Šta se dešava sa TRK 702? Da li on ima više snage i da li bi mogao da služi za vožnju u dvoje? Vidio sam ga danas uživo prvi put, sjedanje i sedište mi dijeluje dosta nisko, na prvi pogled. Sa obzirom da sam visok 197cm, imam osjećaj da bi mi se noge vukle po putu![]()
Tako ti je to Ognjene kad kupujes motor, jedan ti kaze super je, drugi da nista to ne valja, da makar ima kod nas motora za test pa da sam probas, to bi bilo najbolje, ali ovako, nije nimalo jednostavno… ja kad sam kupovao, poslusao sam par ljudi sa ovog foruma i kupio TRK i NISAM SE POKAJAO. Ja sam tada bio pocetnik, pruzio mi je sve sto mi je u tom trenutku bilo potrebno, kad sam osjetio da bih mogao voziti nesto jace i kad se skupilo malo para, prodao sam ga, ali da se nisu poklopile kockice i dalje bih ga vozio sa istim uzivanjem kao prvog dana.
Bitno je sta ti tacno “trazis od motora”, je l ti treba motor samo za grad, za putovanje, off road… ako bi cesto “skretao sa puta”, onda nije za toga, ali nisu ni mnogo bolji motori kao GS, multistrada itd… ako ces off road onda trazis nesto laganije… ja sam trazio motor za dnevne medjugradske voznje i kratke ture, i odgovorno tvrdim da je TRK odlican motor za ove nase balkanske magistralne puteve, iako je tezak “na otvoreno” se to ne osjeca, super se vozi… da nema snage, i nema, ali da nije udoban, nidje veze, odma da ti kazem. Udobniji je od moje multistrade.
Ne znam koliki ti je budzet ali evo imas novu Hondu NC750 na akciju, mislim da se za manje para ne moze uzeti bolji motor
Last edited by diVerso; 17-12-24 at 18:14.
• No Rich Parents •
Jel' ovaj NC750 automatik ovo kao X adv ? Vidim DCT da je.
Ruzna je, ka' biciklo. Da mi nije ruzna ovoliko, trgovao bi je odmah.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Pasha; 17-12-24 at 19:01.
Verzija sa DCTom je 9900, bez DCTa 8900… kako sam shvatio, ali nisam siguran, trebalo bi to provjeriti… ja da je kupujem trazio bih model bez DCTa, meni licno motor automatik - nije mi to tone znaci da sam ja u pravu, ja sam i neko kome se vise svidjaju “kazaljke” nego ove moderne TFT table, ima nas i takvih naopakih
![]()
E sad je li neki motor lijep, to je vec u oku posmatraca… ja isto tome dosta pridajem znacaja ali to je pogresno, valja biti i praktican koliko god je to moguce
• No Rich Parents •
Ja sam misljenja da je 502 bolji od 702. Vozio sam oba, nesto i je ovaj novi sprcen, tvrd. I ja sam 196/7.
502 se pokazao bogami odlicno, pravi motor za ulazak u svijet. Kod nas se mijenja posle jedne sezone jer se svi tripujemo da smo Markez i Rosi ili da se odmah kupi GSA.
Drug je isao sa njim, 3 kofera, saputnicom do Francuske i nazad. Za normalnu voznju skroz okej motor, s obzirom na cijenu polovnih a starih po 10-15godina on se namece kao odlicna kupovina.
Vozio sam i ovaj SRT700. Ide, koci, lezi fino...treba stvarno izmisljati neke mane ovdje. Za mene maksimalna brzina na motoru u je 120-140kmh, i u CG i u Americi, i Multistrada i TRK zavrsavaju posao
https://maps.app.goo.gl/ByV5zfUibvWUzeDy9
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
CF moto ima dobrih opcija isto, evo ga 450 na prethodnoj stranici, koga zanima malo vise offroad voznje, a malo manje daljih putovanja ili voznji u dvoje. Sto se pouzdanosti tice, svaki motor se kvari, a ima ih da traju milion kilometara isto svi moguci brendovi. Kvare se i Honde i ima KTMova sa 300.000km.
Voge je isto brend sa par dobrih motora, ovaj 900 je rame uz rame sa premijum brendovima. Imaju i 550 cini mi se.
Ko je visok, sjediste da se malo podigne kosta 200e, a i ko je nizak moze malo tu da dobije i sto kaze Vudu, na vjesanju motor moze malo da se spusti. Vizir se moze kupiti i duzi i kraci, tako da probajte kako se inicijalno sjedi i posle se raspitajte sta kako i koliko moze da se modifikuje odatle.
Najvaznije je da vam se motor svidja, da vas gleda kad ga parkirate.
Snage vazda fali, pa cak i na Ducatiju!
Edit: vidim da sam gore postavio lokaciju dje idem na veceru umjesto video
Last edited by dub_c; 17-12-24 at 20:18.
Trk 702 vidim ima 70ks. Meni bi to zadovoljilo potrebe što se tiče snage. Sviđa mi se izgled motora i namjena. Sa Downtownom smo ja i žena cijelo ljeto išli po Cg do Podgorice, nismo sjevernije. Nk, Pg povremeno. Trebinje, i primorje skoro svaki treći dan. 30ks, uz svako brdo nas dvoje ide 100km/h. Doduše ja sam stavio malosi lakše rolnice, klizače, kaiš, kvačilo itd..Nek taj Trk 702 ide na otvoreno svuđe 100kmh sa nas dvoje, bez opterećenja, ja ću biti zadovoljan. I ono što mi je bitnije od snage je udobnost/komfor. Da mogu da odem do Žabljaka da me koljena ne bole i da se ne ukoče leđa![]()
Trebat ce ti udobniji sic i teraj dje oces.
Drug ima 702, prezadovoljan je.
Kolege, je li neko vozio na Heidenau i kakva su iskustva?
• No Rich Parents •
A sto me preskaces?Pitaj coveka kad ti je na ruku!
Ja dobio zadnju ovakvu sa ovim drugim setom tockova koji sam kupio za Multi. Naprijed Anakee Wild, pozadi K60 Scout.
Nisam goru gumu vozio u zivotu (miselin, danlop, pireli, mezeler, konti, mitas, bridz, mozda jos neka). Tvrda, bucna, teska, ne drzi. Znaci trajace dugo.
U offroadu nisam imao zamjerki, dere kvalitetno, teren je bio suv.
Plastika, znaci… evo ovamo neki sto ih znam oce da idu u Srb za njih, to se spiskovi prave, to se narucuje, to se čuda rade, a tacno sam znao da je neko sr*nje
A za tebe imam konkretnije pitanje - metzeler tourance next 2 ili michelin road 6? Za ovu michelin kazu da lijepi kao žvaka ali da ne može preko 7-8 k…
• No Rich Parents •
Te dvije gume su pale u uzi izbor za zamjenu na proljece, metzeler ima malo dublje sare mozda bude prakticnija, a ne sumnjam da su dobre obje… pirelli scorpion trail 2 su mi se super pokazale ali bih malo promijenio.
• No Rich Parents •
Po meni je upoređivanje guma validno samo ako to radi isti vozač, na istom motoru i istim načinom vožnje. Sve drugo veoma varira jer nije isto je li guma na motoru od 400kg + 2 putnika i prtljag i koji pegla autoputem ili lak motor i vozač koji se sam penzionerski vozika po CG. Mnogima je nevjerovatno, ali meni su Pilot Road 4 trajale preko 30000km i po kiši vozile kao po suvom, pa sam bukvalno preskočio seriju 5 i ove godine ih zamijenio sa Road 6 za koju kažu da je još bolja i trajnija od prethodnih. Ako tako bude, sledeća je Road 8, a na popisu stanovništva upisujem: Religija - Michelin.
Ramaro je u potpunosti u pravu.
Ja sam odusevljen bio sa Road 4 na Stromu, i sad uzimam u obzir kupovinu Road 6 za Multi. Scorpion Trail2 sam vozio na GSA iii mane joj nema cini mi se, ali nisam puno presao da bih znao koliko traje.
Kod mene je situacija je sledeca: Road6 $485, RoadSmart4 $460, ScorpionTrail2 $435, Mutant $430, TouranceNext2 $405
Dunlop RS3/RS4/Mutant zadnja 7-8-9kkm, prednja 15k
Na suvom su sve (premijum) gume tu nedje, ali kad pokvasi malo, Michelin je za klasu iznad.
Pa ovo sad kad sam vozio off, dio asfaltne voznje bio mokar, bolje drzi prednja Michelin Anakee Wild nego pozadi ovaj Heidenau.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks