Mene te "pick-up" lokacije te tangiraju 5%. Niko me zvao nije, čekam da mi uruče na adresi. Ako ne uruče za 30 dana, apliciram i dobijem full refund. Ja da se tražim s paketom po gradu, važi.
Evo nedelju dana skoro sam u statusu "out for delivery"
Meni je bilo tako (neuspjesna dostava) pa pickup na kraju mi donijeli.
Vjerovatno bi trebalo vise ljudi da javi TEMU kako funkcionisu (ili ne funkcionisu) nase kurirske sluzbe pa bi se vjerovatno stanje izmjenilo kad bi poceli da im pucaju penali od TEMU-a a TEMU je bas zloglasan sto se tice penala i kazni.
E sad bi li se objektivno promijenilo na bolje ili gore... to bi tek morali da vidimo.
Ali dok god TEMU ne zna sto se ovdje radi i koliko paketi stoje kod kurirskih sluzbi... kurirske sluzbe ce nastavit' kao i do sad.
Carinu da ne pominjem, njih ne interesuje nista i rade sto oce, kad oce, AKO oce.
--------------------------
Do Not Disturb.
Ja sam prijavio da mi stoji da je na pick up lokaciji danima ali da nisam kontaktiran. Regularno prijavio na Temu customer supp. Istog dana me zvao kurir da dostavi na adresu. Samo ih treba prijavljivati, kad su uzeli posao, a ne rade kako treba.
No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.
Jel se isplati od nove kupovati, kako se mijenja PDV?
Ne mijenja se no se sa carinom dodaje na svaku posiljku, tipa na 10€ drzavi dajes ~3€.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Ja kolko sam shvatio carina i dalje ostaje samo za preko 150e, pdv ide na sve, 21%, to je 2e na 10e...nije strašno ako postarina ostane besplatna, a i više ce da se bira sta se narucuje...
Ja pratim djuzu jer i ja tako skontah.. evo su mi podjelili u dva paketa ovaj drugi po svemu sudeci nece do februara
Ukida se olaksica za NEnaplacivanje PDV-a ispod 75e nego se sad PDV naplacuje i na artikal od 1e.
Carina se ne mijenja.
Nek' me ispravi ko ako grijesim ali sam prilicno siguran da je ovako, makar na papiru i u planu.
Do Not Disturb.
Carina odtaje na iznose preko 150e... Samo se primjenjuje pdv na narudzbine do 150e
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
dobi li neko nekad ove u ntc na 111-970. cipan cijeli dan zauzece, ka nekad "digli slusalicu"![]()
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
evo se javise nako da kupim trunje. malo sam ceka uz onu muziku al sve zavrseno, ce donese kurir.
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
Wtf ?!
![]()
Crnogorska posla, ne bi me cudilo da se ovi iz Temu-a krste sad i proklinju dan kad su odlucili kod nas da dodju
Termofor sa TEMU, umrEo sam od smijeha..
(nisam ja naručio nego neko ko niti čita opis niti išta nego samo trpa u korpu a takvih je dosta)
Sent from my HD1900 using Tapatalk
Do Not Disturb.
Forever young, i want to be forever young
Inace paket mi stoji na carini ravno 8 dana (daleko manje od bilo kakvog limita od 75e i sl.) a kako stvari stoje ima da 'lezi' jos toliko.
Bas me zanima koliko su novih ljudi zaposlili da radi od 1. januara u susret promjenama... I mislim na ljude koji ce nesto da rade, ne na menadzment kojem placamo za nesposobnost.
Do Not Disturb.
Eto u Srbiji to radi i bez specijalnih “drop” lokacija za pakete sa Temu. Sigurno stize vise paketa nego u CG.
Posta ima 542 i Dexpress 187 paketomata… i naravno rade dostavu do adrese, ali to samo ako ne preusmjerite na paketomat.
Stvar je organizacije…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
E kakva nam je carina, rasapala se...
![]()
Do Not Disturb.
Još ne primih porudžbinu, izgleda da nije ovo slučajno, ladno su mi vratili status prije carinjenja da bi posle prvog opet carinili i stavili da je carina odrađena. Te 7e od mene gledati neće iz principa, tražiću refund od Temu-a. Neviđeno brukanje naše Vlade, ako se ispostavi da sam u pravu...
Nije to na carinu, desavalo se i ranije da brkaju te statuse.
Umoran sam od svega sto znam
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks