Page 141 of 251 FirstFirst ... 4191131137138139140141142143144145151191241 ... LastLast
Results 3,501 to 3,525 of 6258

Thread: Republika Srbija - unutrašnja i spoljna politika

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Nidje veze, islo se sa crkvenim zastavama i ikonama uveliko, cak sta vise izbili su kao magarca onog indijanca sto svaki put oce da se provuce sa EU zastavom. Dje si vidjela to sklanjanje ikona? Omladina u Srbiji ima jako nacionalno uvjerenje za razliku im od roditelja. Sto se tice SPC, ovo je za ocekivati jer vrh SPC je nista vise nego ogranak SNS-a.
    Ako je istina ovo što si napisao to je to ENDE sa protestima. Nije ni čudo što Njemačka drži Vučića.
    Neđe nalećeh nebitno jer ovo stvarno nema veze sa religijom pa reko okej kul ali ako je ovako kako ti veliš tako se svaki 8ebeni protest u Srbiji ugasi upravo zbog toga.
    Nije trebalo ni zastave,ni ikone (ikone nemaju veze inače sa nacijom,valjda,hm?) ni bilo što slično.Čak ni zastava EU iako se to gleda kao nešto od strane Evrope pozitivno.Trebalo je da budu konkretni.Na kraju će ovaj reći a šta vi oćete u stvari?
    Last edited by Bluemoon; 23-12-24 at 13:52.

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Meni djeluje da najveci podrzavaci protesta u srb odavde nisu podrzavali litije i prije nego sto se znao epilog istih. Kako to da neko podrzava pad jednog diktatora ali ne i drugog istog takvog
    Dodao bih i da sve one snage i javni radnici u Srbiji koji su čvrsto stajali u odbranu Đukanovića i njegovog režima bez izuzetka učestvuju u ovim demonstracijama protiv vlasti Vučića i SNSa.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

'nači svi ovi ljudi juče na Slaviji su za dps jel?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Litije su bile iz određenog (crkvenog) zakona i kao takve ne bi bile uspješne da nisu imale osnova i podršku građanskog dijela društva. Tačka. Ko je kako iskoristo taj momenat je druga priča.
    Ovi studenski protesti u Srbiji su vrlo precizni (4 zahtjeva) i ne krše niti jedan zakon u Srbiji, dakle potpuno su legitimni. Tim opravdanim protestima se pridružuju i ostali, a imali među ,,ostalima" onih koji bi se okoristili od protesta? Naravno da ima. Naravno da će ga pojedini i pokušavati pristajati na ovaj ili onaj način i to je neminovno, ali ostaje pitanje hoće li to uspjeti ... U to, za sada, ne želim da ulazim i ne želim da kvarim tu energiju traženja pravde.

Sent from my moto e20 using Tapatalk

5. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    74
    Thanks Thanks Received 
    958
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    I što će kad skinu Vučića,ko će im doć na vlast?Dačić?
    Ili Obradović iz Obraza. A ne sprdaj se outline.

'
    Naći će se neko don't worry.
    Kad se stvori kritična masa i usmjeri se kako treba , potpuno je nebitno ko će biti na čelu kolone.
    Štimac , Bačulov, Manojlović ili neko treći , peti , deseti , stoti.
    Ista stvar je ovdje bila sa Zdravkom Krivokapićem.

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Isak,imali su masu puta priliku da se ujedine oko istog cilja a to nije skinuti Vučića nego biti konkretan i dati rješenja.Ista stvar ovdje.Svo to klicanje Vučiću *****u,mimovi i slično ide njemu u prilog koliko god zvučalo paradoksalno ali tako je.
    Potpuno potrošena energija na jedno - skinuti nekoga sa trona,pa sjesti na tron.Ono,dajte program o tome se radi.Ujedinite se oko nečeg konkretnog a ne samo Vučić je loš.
    Jel 5.oktobar donio nešto Srbiji na kraju,nije.Mi smo jednostavno države koje su i dalje u nekoj 8ebenoj tranziciji i ko zna možda za n godina se promjeni ali suštinski.
    I da rečem da koristiti nacionalizam i religiju u nekakvu revoluciju je prije svega pogubno.

Toliko.
    Last edited by Bluemoon; 23-12-24 at 14:26.

Thanks Thanks Given 
    8,100
    Thanks Thanks Received 
    1,428
    Thanked in
    610 Posts

Meni djeluje da najveci podrzavaci protesta u srb odavde nisu podrzavali litije i prije nego sto se znao epilog istih. Kako to da neko podrzava pad jednog diktatora ali ne i drugog istog takvog
    Opet spinovanje. Kao sto sam gore napisao da se ne ponavljam. Kod nas su se ljudi borili za promjene a dobili k... Komsijama zelim puno vise srece i da dobiju upravo ono sto zele. Jer se I oni bore kao I mi sto smo se borili za bolje sutra. Oni koji to ne mogu da vide ili su maloumni ili su licemjeri ili jednostavno nizi oblici zivota.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
    Last edited by crane_operator; 23-12-24 at 14:59.
    To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,740
    Thanked in
    1,573 Posts

Ko ce finansirat izbore u nk ako ode vule?

f6

10. The Following 4 Users Say Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    513
    Thanked in
    270 Posts

Quote Originally Posted by crane_operator View Post
    Opet spinovanje. Kao sto sam gore napisao da se ne ponavljam. Kod nas su se ljudi borili za promjene a dobili k... Komsijama zelim puno vise srece i da dobiju upravo ono sto zele. Jer se I oni bore kao I mi sto smo se borili za bolje sutra. Oni koji to ne mogu da vide ili su maloumni ili su licemjeri ili jednostavno nizi oblici zivota.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
    Najglasniji u borbi za oslobodjenje srb su oni koji nisu podrzavali nasu borbu za slobodu, kako to...
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

a to je znači. bogdanović dpsovac, bodiroga isto. pa što ne reče odma', da se ne mučimo.

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Ne no oni što se ne petljaju u unutrašnje stvari Crne Gore na bilo koji način a i što bi?To ne znači da su DPS-ovci.

Thanks Thanks Given 
    19,076
    Thanks Thanks Received 
    8,896
    Thanked in
    4,328 Posts

Kvota da režim u Srb pada je 1.4.
    Zna li ko kolika je kvota i na kojeg forumaša da će prvi izbačiti fotku Vučića sa tekstom ispod:"Vrati se Aleksandre,sve ti je oprošteno"

Sent from my 2201117TY using Tapatalk

15. The Following 4 Users Say Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Hahahaha dobra.

Nego,jel onaj transparent za Kobre znači da su Kobre privatno vlasništvo?

17. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    105
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    69 Posts

Najglasniji u borbi za oslobodjenje srb su oni koji nisu podrzavali nasu borbu za slobodu, kako to...
    Mozda zato sto nas nije bio destruktivan za okolinu za razliku od njihovog.

19. The Following User Says Thank You to suponik For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    587
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

Hahahaha dobra.

Nego,jel onaj transparent za Kobre znači da su Kobre privatno vlasništvo?
    Formalno ne, sustinskiii…bile su. I bice jos malo… pa to je svak gore znao, kobre su mu cuvale i sina, brata… nisu nista pogrijesili sa transparentom, ne boj im se ti
    "Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"

No Rich Parents

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    'nači svi ovi ljudi juče na Slaviji su za dps jel?
    Stalno sam sa sobom se raspravljas i sa zamisljenim protivnikom.Čitaš sto niko nije napisao pa na to odgovaras.
    Rekao sam da svi iz Srbije koji su podrzavalji rezim DPSa podrzavaju i demonstracije i rusenje Vucicevog rezima.
    Ti to čitas da sam kazao da su svi koji su protiv Vucica za Mila.
    To je to kad je čovjek ostrascen i zaslijepljen mrznjom pa vidi samo ono sto mu je u glavi.
    Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.

22. The Following 3 Users Say Thank You to kurogane For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    503
    Thanks Thanks Received 
    2,035
    Thanked in
    1,156 Posts

Ako je istina ovo što si napisao to je to ENDE sa protestima. Nije ni čudo što Njemačka drži Vučića.
    Neđe nalećeh nebitno jer ovo stvarno nema veze sa religijom pa reko okej kul ali ako je ovako kako ti veliš tako se svaki 8ebeni protest u Srbiji ugasi upravo zbog toga.
    Nije trebalo ni zastave,ni ikone (ikone nemaju veze inače sa nacijom,valjda,hm?) ni bilo što slično.Čak ni zastava EU iako se to gleda kao nešto od strane Evrope pozitivno.Trebalo je da budu konkretni.Na kraju će ovaj reći a šta vi oćete u stvari?
    Pa Njemacka drzi Vucka na vlasti samo zato jer smatraju Srbiju svojom kolonijom i nista vise, jeftinu radnu snagu uzimaju iz Srbije, a pritom izvlace pofino para iz Srbije kroz jeftini uvoz. Ne znam kako forumasi njega smatraju nacionalistom kad je lik bukvalno skroz suprotno od toga jer se bori iskljucivo za svoju guzicu i nikoga vise, valjda nacionalizam podrazumijeva ljubav i borbu za svoj narod a ne gazenje tog istog naroda dje god se stigne

Sto se tice ovog primjera sto sam pomenuo, evo: https://x.com/SerbiaBased/status/1870886052711547196

E sad ti bi rekla da je ovaj covjek samo neki dobri evropejac koji se bori za Srbiju u EU, al - https://x.com/ersatzing/status/1870887974881354110

Ne gase se protesti u Srbiji zbog ikona i tih religijskih elemenata, gase se zbog ubacenih elemenata koji se brzo probiju da ih predvode, pa u srpskoj opoziciji ne postoji neko ko je zaista svoj covjek sve su to Vuckovi poltroni - sjecas se Milice zavjetnice?

Neminovno je da ce se u Srbiji desiti isto ono sto i u CG, pasce vlast al umjesto da se iskoristi prilika da bi se sistem momentalno resetovao neko drugi uspije da zajase sledecu vlast. Ja sam misljenja da bi situacija u CG bila totalno drugacija da je Amfilohije pozivio makar jos godinu dana jer po mom nekom skromnom misljenju je njemu to bas bio cilj, da dovede neke komplet random ljude (nezavisno od znanja iskustva itd) koji bi mozda uspjeli to sve da resetuju al jbg nije im se dalo a nije bas ni dobro birao.

Protesti u Srbiji bi eskalirali na jos veci nivo da se neko iz SPC javno pridruzi i podrzi studente, naravno to Porifirije nece sigurno biti al tipa neko ko je javno eksponiran kao npr otac Predrag Popovic bi ljude jos vise ozivio. Ja sam svakako za te religijske elemente jer se vise naroda moze poistovjetiti i dodatno motivisati da izadju i pruze podrsku.

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Quote Originally Posted by diVerso View Post
    Formalno ne, sustinskiii…bile su. I bice jos malo… pa to je svak gore znao, kobre su mu cuvale i sina, brata… nisu nista pogrijesili sa transparentom, ne boj im se ti
    U pravu si sve samo su ipak odred specijalne vojne namjene države,pa kad je sam se proseravao ja bi mogao poslati Kobre nije trebalo nasjedati na njegovu igricu u fazonu pošalji Kobre,nego okle tebi pravo na nacionalnu gardu,ako razumiješ što htjedoh reći.

Ili da ti rečem ovako,šta misliš šta bi bilo kad bi neko iz reda protestanata pozvao Kobre u svoje redove,a može biti da ih ima što ih vrijeđa neđe ono poslaću ti Kobre da obrne puč?Ne bi bilo prvi put u istoriji Srbije.
    Last edited by Bluemoon; 23-12-24 at 17:34.

Thanks Thanks Given 
    587
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

U pravu si sve samo su ipak odred specijalne vojne namjene države,pa kad je sam se proseravao ja bi mogao poslati Kobre nije trebalo nasjedati na njegovu igricu u fazonu pošalji Kobre,nego okle tebi pravo na nacionalnu gardu,ako razumiješ što htjedoh reći.

Ili da ti rečem ovako,šta misliš šta bi bilo kad bi neko iz reda protestanata pozvao Kobre u svoje redove,a može biti da ih ima što ih vrijeđa neđe ono poslaću ti Kobre da obrne puč?Ne bi bilo prvi put u istoriji Srbije.
    A u nekim normalnim drzavama bi to bio opasan faul, sto jes jes, ali Srbija je daleko od normalne drzave… presao mu narod gore preko mnogo krupnijih stvari, niko ga nista nije smio pitati… ali ce mu se obiti sve o glavu, nema sansi da ovo “prezivi”
    "Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"

No Rich Parents

26. The Following User Says Thank You to diVerso For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Pa Njemacka drzi Vucka na vlasti samo zato jer smatraju Srbiju svojom kolonijom i nista vise, jeftinu radnu snagu uzimaju iz Srbije, a pritom izvlace pofino para iz Srbije kroz jeftini uvoz. Ne znam kako forumasi njega smatraju nacionalistom kad je lik bukvalno skroz suprotno od toga jer se bori iskljucivo za svoju guzicu i nikoga vise, valjda nacionalizam podrazumijeva ljubav i borbu za svoj narod a ne gazenje tog istog naroda dje god se stigne

Sto se tice ovog primjera sto sam pomenuo, evo: https://x.com/SerbiaBased/status/1870886052711547196

E sad ti bi rekla da je ovaj covjek samo neki dobri evropejac koji se bori za Srbiju u EU, al - https://x.com/ersatzing/status/1870887974881354110

Ne gase se protesti u Srbiji zbog ikona i tih religijskih elemenata, gase se zbog ubacenih elemenata koji se brzo probiju da ih predvode, pa u srpskoj opoziciji ne postoji neko ko je zaista svoj covjek sve su to Vuckovi poltroni - sjecas se Milice zavjetnice?

Neminovno je da ce se u Srbiji desiti isto ono sto i u CG, pasce vlast al umjesto da se iskoristi prilika da bi se sistem momentalno resetovao neko drugi uspije da zajase sledecu vlast. Ja sam misljenja da bi situacija u CG bila totalno drugacija da je Amfilohije pozivio makar jos godinu dana jer po mom nekom skromnom misljenju je njemu to bas bio cilj, da dovede neke komplet random ljude (nezavisno od znanja iskustva itd) koji bi mozda uspjeli to sve da resetuju al jbg nije im se dalo a nije bas ni dobro birao.

Protesti u Srbiji bi eskalirali na jos veci nivo da se neko iz SPC javno pridruzi i podrzi studente, naravno to Porifirije nece sigurno biti al tipa neko ko je javno eksponiran kao npr otac Predrag Popovic bi ljude jos vise ozivio. Ja sam svakako za te religijske elemente jer se vise naroda moze poistovjetiti i dodatno motivisati da izadju i pruze podrsku.
    Izvini ovako je i Marko Milačić i to glede NATO i EU to je malo džiberski fazon JBG.

Nego da se osvrnem na ovo drugo vrlo bitno jer sam slušala jedno vrijeme teologa Milićevića koji je jasno i precizno naglasio kako SPC je napravila štetu fakultetu teologije.On je pri tom se osvrnuo na hrišćanstvo,izvorno hrišćanstva ne može crkva da diktira studentima teologije to su daleko veće face ipak od popa koji nešto blagosilja itd u domenu hrišćanstva.Njega su izbacili sa tog faksa jer je htio teologiju u Srbiji da vrati teologiji a ne mitovima i bajkama i naročito nacionalizmu.Srbiji najmanje treba filetizam koji ih je toliko kroz istoriju koštao.A da ne pratim agelast ne bi znala ni za Milićevića a sva sreća pa Srbija ima i teologe koji se ipak bave hrišćanstvom a ne filetizmom.I kapiram ja da agelast slabo ko prati i to jes tužno ali je realnost ka svuđe u svijetu da samo popularno instant i to prati većina ali je bitna kritična manjina za promjene.
    Last edited by Bluemoon; 23-12-24 at 17:57.

Thanks Thanks Given 
    6,609
    Thanks Thanks Received 
    6,296
    Thanked in
    2,625 Posts

studenti i srednjskolci imaju vrhunsku sansu da iskoriste plakat "Učiću pe.deru!"
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

29. The Following User Says Thank You to Antares For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,040
    Thanks Thanks Received 
    12,409
    Thanked in
    6,716 Posts

struka je rekla svoje.

Thanks Thanks Given 
    6,232
    Thanks Thanks Received 
    5,843
    Thanked in
    3,384 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    struka je rekla svoje.

Jes strucnjak koja je mislila da je pokrivalica u video montazi cebe sa top shopa....

Thanks Thanks Given 
    2,439
    Thanks Thanks Received 
    5,125
    Thanked in
    2,749 Posts

Zašto vas nekoliko imate toliku fobiju od vjere, ako vi niste vjernici što bi sprečavali druge da budu?
    Svakako trebaju sve grane društva da se ujedine da svrgnu ovu boleštinu od vlasti, sami pojedinačno niko neće uspjet, ni sami stidenti, ni djaci, ni radnici, vjernici, ko god, nego ka i kod nas komplet ujedinjenje da se obale krvnici

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Vucicu, evo ti "litije" stigle u Beograd. A govorili su ljudi: "Gledate nam dom đe gori, kojemu ste vatru dali, gledajte ga i smijte se dok se i vaš ne zapali."

I šta veliš, kod nas vatru zapalila Srbije, a ne vlast koja ke objev8djela na narod i šta se sa tim jarodom dešava?
    Forever young, i want to be forever young

33. The Following 4 Users Say Thank You to technus For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,158
    Thanks Thanks Received 
    10,002
    Thanked in
    7,494 Posts

Ja nemam fobiju od vjere imam protiv toga da ste ista zloupotrebljava.Jes da sam ateista ali mislim da sam prava paradoksalno hrišćanka za razliku od nekih koji crkvu izjednačavaju sa hrišćanstvom. Isus je inače ratovao sa farisejima iz crkve a ako sam navela i slušala nekog teologa i ođe postavljala njegov intervju dovoljno govori o mojoj tzv fobiji. Ja želim da razumijem zašto je SPC problem Srbiji za razliku od nekih a JBG jeste.Rano hrišćanstvo se temelji na antičkoj filosofiji a ne na nekakvom srbovanju.
    Ako SPC uništava Srbiju svojim konceptom a evo vidimo kako ovaj gore je na strani Vučića u čemu je problem reći da je SPC na strani Vučića?Oni sami to vele.Uvukli su filetizam u pravoslavlje i to je zlo ko to ne vidi njegov problem.
    Last edited by Bluemoon; 23-12-24 at 20:56.

Page 141 of 251 FirstFirst ... 4191131137138139140141142143144145151191241 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)