probao sam cx5 2017. godište, 2,5 benzin, 194ks. Odličan auto, odaje utisak kvaliteta i pouzdanosti, jedino što me odbilo od kupovine je što za tu cijenu (nešto oko 21k) mislim da se može uzeti malo mlađi auto sa manje km (182k u ovom slučaju).
kažu da je taj motor pouzdan, a nama bi najviše trebao kao daily, na dosta kratkih relacija (odustali smo od dizela zbog pomenutih problema).
i ne sviđa mi se što je koža (i to bijela), ali to je stvar ukusa.
taj motor baš malo troši imajući u vidu snagu i da je awd. prosječna na bordu je bila 8,5. dok sam "testirao" auto po gradu, uz naravno potezanje,vožnje u sport mode i stani-kreni, pokazivalo je 11,4 što je opet korektno, tako da mi generalno potrošnja ne igra značajno ulogu koliko sigurnost, pouzdanost i komfor...
Karoq bi bio racionalan izbor ali je predosadan
Spustit ce efel tu mazdu jos dolje samo treba cekati...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Ovdje skola treba d se prodje da bi se razlikovali. Vozim ovamo CX50 i mislim da je bas bas dobar auto.
Vozio sam i CX90 i on je okej, samo 3ci red uopste smisla nema.
Egzekutor, ne bi meni ta kilometraza bila problem, samo pripogledni odozdo, ne znam zavisi li od godista ili od trzista dje se prodaju, ali vole da trunu odozdo.
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Uzelo je par poznanika sad te cx60 nove
Mora da ce novi modeli brzo. Jake cijene u pm ali brutalna kola. Jedan je uzeo ovaj plug in a drugi 3.3 dizel, pa kakav kamion od auta. Koja snaga. Do bg je isao sad i kaze put se se ne osjeca. Mada cijena od 60k u pm
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
generalno pravilo je da treba izbjegavati mazdine dizele... E sad, kakav im je ovaj šestak, samo će vrijeme pokazati...
(nečitko)
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Što može biti razlog zamjene kompletnog motora u CX-5 iz 2013. 2.2d 150hp awd nakon 125 hiljada?
Iz servisne istorije se vidi da je to odrađeno 2019.
Fabrička greška ili neki kuršlus?
Otad je auto prešlo 50 hiljada i koliko vidim nije bilo problema.
"K'o mi, kad zovemo velikim čovjeka sitne duše,
a ko zna koliko je tihih što divovi u njima čuče."
Dihtung glave im je mana.
I ovaj ce brzo, ne sjekiraj se.
Prema tome, šta da ti kažem?
To ne ide na svaki, a dihtung ide na bas svaki. Nema 1 da je presao 180000 sa fabrickim dihtungom.
Drug na svoju Mazdu 2.2d poveo u servis da zamjene lanac. Pored toga otkriveno da turbina ima lufta, bregaste oštećenja, mislim da su i ležajeve na radilicu mjenjali.. 3000e "usuo" u auto. Auto bilo uvezeno iz CH. 200k+ km..
a oglasi puni, od 9,9k za 2013g pa na gore.
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
been there, done that !!!
Nevjerovatno je kako ljudi kupuju auta a da pritom ne koriste google nego idu onako kao kokot bez glave sa nula znanja i iskustva i onda se place.
A ako im das savjet (negativno misljenje), smatraju te ljubomornim.
Last edited by TAKUMI; 23-02-25 at 09:33.
Svaki auto star 10+ godina je mačka u džaku, pa kako god da je održavan i čuvan. Ipak, mora se trgovati tako kad je budžet limitiran.
U tom cjenovnom rangu (10-13 hiljada), što bi bila preporuka za trgovinu?
ja se vodim time da ako ocu da kupim auto od 10k, moram da imam bar jos toliko preko i onda sam miran.
skoro sam imao slucaj i sa ocem i sa zetom koji su uzeli auta od 15-20k a onda kukaju kako su gume skupe i kako ih je veliki servis izasao 700+ itd...
sko kaze Takumi treba guglat sta uzimas, da si barem obavijesten, a onda ako se i kad se sto desi da si spreman snositi taj trosak.
nego da se vratimo temi, zasto nema cx50 hibrida u evropi?
Ja sam uzeo golf 7, decembar 2019. skoro okruglo 200k prešao. Auto je u odlicnom stanju bio, ali za 4 godine 200k prešao ispao me je 14.000. Uvijek gledam na mobile de automobile i uvijek je to godišnja kilometraza između 30-50k. Ovo je peto auto koje uzimamo na taj način i dosad na svakom se pokazalo kao dobra kupovina. Istina na audiju je bio crkao modul, pa su stavili bili neki ukradeni, ali dobro za 600 eura smo to rijesili.... Ovo 100-120k predjenih za deset godina, bas nije realno...
Sent from my Pixel 9 Pro using Tapatalk
Uz određene provjere, može se rizik smanjiti, ali ipak...
Pitah ovo za Mazdu jer sam uzeo 2.2 D awd 150hp (2013), baš u Njemačkoj, 180.000 prešla, motor promijenjen na 126.000, redovno održavana i servisirana u ovlašćenim servisima, sve račune i papire dobio, provjerio je i na Car vertical, provjerio i u Efel. Sve djeluje odlično.
Ne znam jesu li joj 2019. ugradili baš isti motor ili je tu nešto bolje stavljeno, pa se pitam da li je Mazda popravljala što u serijama nakon 2013. kad su dihtunzi glave, bregaste, radilice u pitanju?
Nisu nista poboljsali. Cak i dan danas prodaju isti dihtung (isti kataloski, nije supersidovan).
I ovome sto imas sad prijeti ista stvar. Cestom zamjenom antifriza mozes da prolongiras.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks